Magic light

Κι εγώ θα συμφωνήσω με το Γιάννη όσον αφορά στις επιλογές επεξεργασίας του Χρήστου. Για τη συγκεκριμένη, όμως, έχω κάποιες ενστάσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με το κάδρο' μάλλον μου φταίει ο ορίζοντας στη μέση. Ισως ένα διαφορετικό κροπ να την έκανε πιο ισορροπημένη... Κουβέντα να γίνεται, βέβαια...

Καταπληκτικά χρώματα και ωραία κάδρα. Μαλλον δεν σου "αρέσει" να τις επεξεργάζεσαι πάντως έχω την εντύπωση ότι απλώς πειράζοντας λίγο τα σκοτεινά θα είχες ακόμα καλύτερη φωτογραφία

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! :)

Για το πείραγμα δεν είμαι ιδεολογικά αντίθετος, απλά δεν το έχω συνηθίσει.
Σιγά σιγά, ακόμη είμαι ολίγον νέoπας στο hobby! :)

Beavis, ωραία η δεύτερη! Η πρώτη, ε... είναι λίγο πειραγμένη, όπως έγραψες κιόλας!

Beavis εμενα μ'αρέσουν και οι 2 ειδικά η 2η βέβαια , ίσως λίγο η αντανάκλαση να ήταν μικρότερη. Πολύ καλές μπράβο και το πειραγμα αυτή την φορά εως και ταιριαστό

Σε ευχαριστώ Δημήτρη!
Όχι δεν έχει καθόλου HDR.
Στην πρώτη δεν υπάρχει καμία επεξεργασία, χρησιμοποίησα μόνο το DPP και έκανα μείωση της φωτεινότητας κατά 0,3 click.
Στην δεύτερη χρησιμοποίησα το photoshop και ακολούθησα τη συμβουλή σου (match color etc).
Τίποτε άλλο όσον αφορά PP.
Και στις 2 χρησιμοποίησα graduated ND 3 stop (soft edge) της Hitech.

:)

Για αλλη μια φορα μπραβο,οι εικονες σου ειναι πολυ ομορφες πραγματικα,συνεχισε ετσι!

Και στις 2 χρησιμοποίησα graduated ND 3 stop (soft edge) της Hitech. :)

Έχω πάρει κι εγώ του ενός stop αλλά είναι οριακά επαρκές για τους Ελληνικούς ουρανούς...

Γιάννη καιρό είχαμε να σε δούμε :))

Στην δεύτερη χρησιμοποίησα το photoshop και ακολούθησα τη συμβουλή σου (match color etc).

:)

Ηθελα να το σχολιασω και οταν το πρωτογραψε ο Δημητρης αυτο περι match color αλλα το ξεχασα (γιατι δεν ειμαι και σιγουρος και βαριεμαι να το ψαξω τωρα)...

Νομιζω, ετσι οπως σου το ειπε, δεν χρησιμοποιειται... αν δεν κανω λαθος, ανοιγεις μια φωτογραφια που εχει χαρακτηριστικες αποχρωσεις που σου αρεσουν, πχ. απο εναν ζωγραφικο πινακα, απο μια φωτοσοπια που σου αρεσει, απο κατι τετοιο τελος παντων (αλλα κυριως απο ζωγραφικους πινακες) και τοτε περνεις τις αποχρωσεις αυτες και τις περνας στη δικη σου φωτο με ενα κλικ...

Αν παλι το μπερδευω με αλλο φιλτρο... γραψτε λαθος... :violent-smiley-030:

Ηθελα να το σχολιασω και οταν το πρωτογραψε ο Δημητρης αυτο περι match color αλλα το ξεχασα (γιατι δεν ειμαι και σιγουρος και βαριεμαι να το ψαξω τωρα)...

Νομιζω, ετσι οπως σου το ειπε, δεν χρησιμοποιειται... αν δεν κανω λαθος, ανοιγεις μια φωτογραφια που εχει χαρακτηριστικες αποχρωσεις που σου αρεσουν, πχ. απο εναν ζωγραφικο πινακα, απο μια φωτοσοπια που σου αρεσει, απο κατι τετοιο τελος παντων (αλλα κυριως απο ζωγραφικους πινακες) και τοτε περνεις τις αποχρωσεις αυτες και τις περνας στη δικη σου φωτο με ενα κλικ...

Αν παλι το μπερδευω με αλλο φιλτρο... γραψτε λαθος... :violent-smiley-030:

Με τον τρόπο που είπε ο Δημήτρης (δεν ξέρω και άλλον βέβαια) αυτό που είδα είναι ότι "βαθαίνουν" γίνονται πιο έντονα/λαμπερά τα χρώματα χωρίς να σκοτεινιάζει η φωτογραφία! Οι δύο φωτογραφίες στην ουσία αυτή τη διαφορά έχουν μόνο!

Έχω πάρει κι εγώ του ενός stop αλλά είναι οριακά επαρκές για τους Ελληνικούς ουρανούς...

Γιάννη καιρό είχαμε να σε δούμε :))

Δημήτρη πραγματικά σώζουν την κατάσταση! Η ποιοτική διαφορά που φέρνουν στη φωτογραφία τοπίου είναι δραματική και δεν συγκρίνεται με τον ψηφιακό τρόπο!
Αξίζει να επενδύσεις!
Με την καθοδήγηση του Τάσου, αγόρασα τα Hitech 1,2,3 στοπ, τα οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα! :)