Magic light

Δε βγαζει ασχημες φωτογραφιες για κινητο των 100 και κατι ευρω. Ειναι 5mp,εχει autofocus,wb κτλ.
Εχει βεβαια θορυβο,αλλα αν κανεις μεγεθυνση ακομα και στο 100%,σε φωτο που δε το εχεις ζορισει πολυ,εχει μια καλη αποψη σε θεμα συνδυασμου οξυτητας και μειωσης θορυβου,λεπτομερειας γενικα,για κινητο.

24k f/32 by S_end, on Flickr

μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού, είναι το απογευματινό μπανάκι σε παραλία ανοικτή προς δυσμάς, και να βλέπεις τον ήλιο σιγά-σιγά να κατεβαίνει και στο τέλος να βυθίζεται στη θάλασσα. Ο τηλεφακός που κουβαλούσα, μου στέρησε το πλήρες της απόλαυσης, όχι όμως και το θέαμα.
Νότιο Πήλιο, ένας μικρός όρμος με το ζόρι 100 μέτρων, μεταξύ Μηλίνας και Χόρτου. 3πλολήψη σε f/32

Παίζει ρόλο περισσότερο ο προσανατολισμός του κάθε όρμου και παραλίας, παρά ο γενικότερος της ακτογραμμής. Χώρια που το Ιόνιο είναι ....κρύο! :p

Άλλες δύο

last rays by S_end, on Flickr

ίδια παραλία, 3 λήψεις & HDR (με τον 'Art')

και μια από Μηλίνα, με τηλεφακό (το πώς βγήκε επαρκώς σταθερή στα 200mm και 1/30 στο χέρι -δίχως σταθεροποίηση- η ψυχούλα μου το ξέρει)

resting his eyes by S_end, on Flickr

Re: Απάντηση: Magic light

Απλά Υπέροχη

24k f/32 by S_end, on Flickr

μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του καλοκαιριού, είναι το απογευματινό μπανάκι σε παραλία ανοικτή προς δυσμάς, και να βλέπεις τον ήλιο σιγά-σιγά να κατεβαίνει και στο τέλος να βυθίζεται στη θάλασσα. Ο τηλεφακός που κουβαλούσα, μου στέρησε το πλήρες της απόλαυσης, όχι όμως και το θέαμα.
Νότιο Πήλιο, ένας μικρός όρμος με το ζόρι 100 μέτρων, μεταξύ Μηλίνας και Χόρτου. 3πλολήψη σε f/32

Εκείνες με τον ήλιο, είναι από μία μικρή παραλία (όρμο) γύρω στο χιλιόμετρο μετά τη Μηλίνα, προς Χόρτο. Έχουν δεδομένα τοποθεσίας, μπορείς να το δεις από εκεί.

Και μια ακόμη από την ίδια σειρά (πάλι τα κατάφερα με 1/30 στα 200mm.... θυμήθηκα τις ασκήσεις σκοποβολής στον στρατό :p )

two young fishermen, setting out on their boat by S_end, on Flickr

Κάτι παλιες που είχα ανεβάσει ήταν μάλλον πιο πριν (ή εγώ τις εχω τοποθετήσει λάθος)

Ακόμη μία από την ίδια σειρά, σε αυτή έπιασα τον ήλιο μισοκρυμμένο. Το εφέ με τις ακτίνες, το κάνει το πολύ κλειστό (f/32) διάφραγμα και το φαινόμενο της περίθλασης που το συνοδεύει.

sunset by S_end, on Flickr

Τα πολύ κλειστά διαφράγματα, τα οποία λόγω του φαινομένου της περίθλασης δίνουν μειωμένη ανάλυση, σε κόντρα φως δίνουν πιο ονειρικό αποτέλεσμα. Απλά μας έχει αγχώσει, με την ψηφιακή εποχή, τόσο πολύ η μείωση της ανάλυσης και η αχρήστευση των μεγαπίξελ, που αναζητώντας το "ιδανικό διάφραγμα" για την αξιοποίηση του μέγιστου που έχει να μας δώσει ο εξοπλισμός μας, έχουμε ξεχάσει τα κλειστά διαφράγματα.

Re: Απάντηση: Magic light

Τα πολύ κλειστά διαφράγματα, τα οποία λόγω του φαινομένου της περίθλασης δίνουν μειωμένη ανάλυση, σε κόντρα φως δίνουν πιο ονειρικό αποτέλεσμα. Απλά μας έχει αγχώσει, με την ψηφιακή εποχή, τόσο πολύ η μείωση της ανάλυσης και η αχρήστευση των μεγαπίξελ, που αναζητώντας το "ιδανικό διάφραγμα" για την αξιοποίηση του μέγιστου που έχει να μας δώσει ο εξοπλισμός μας, έχουμε ξεχάσει τα κλειστά διαφράγματα.
Αυτο που λες ακουγεται πολυ σωστο, απλα για εμενα πχ που εχει κανα 3μηνο που ασχολουμαι με το ''αθλημα'' και παντα μαθαινω, ειναι πολυ χρησιμο το σχολιο σου κ σ'ευχαριστω πολυ!!

Θα συμφωνήσω και εγώ με το σχόλιο για τον χειρισμό του διαφράγματος. Οταν οι τιμές του διαφράγματος ξεφεύγουν από τις τιμες που αποδίδει την μέγιστη οξύτητα του φακού (ζητούμενο σχεδόν πάντα) αρχίζουν και αποδίδονται τα χρώματα ποιό ζεστά και βαθειά , ιδανικά δηλαδή για λήψεις που αποτυπώνουν ηλιοβασήλεμα, ξημέρωμα κλπ.

Sunset from Light House
by Costas S. T., on Flickr