Magic light

Και εγώ με τα πολωτικά στο αεροπλάνο το έχω παρατήσει γιατί δεν γλιτώνεις τα ουράνια τόξα. Το είχα βάλει γιατί πίστευα οτι θα έκανα πιο ωραία την αντίθεση με το μπλέ του ουρανού αλλά τζίφος...

Είναι γιατί τα "τζάμια" είναι από πολυμερή υλικά τα οποία από μόνα τους *πολώνουν το φως.

Παράδειγμα η πλαστική διαφανής θήκη του κλιμακόμετρου μου:

74165_1510193799199_3918120_n.jpg

*όχι σε όλες τις συνιστώσες βέβαια

Έτσι φαίνεται και η οθόνη του iPod μου όταν τη βλέπω μέσα από τα γυαλιά ηλίου μου που έχουν πολωτικά φίλτρα. Σπαστικό ώρες ώρες.. :p

Αν το στρίβεις αλλάζει κάτι ?

Tα πολωτικά γυαλιά ηλίου κάνουν συνήθως linear polarization , ενω τα των Dslr circular .. κανονικά στις mirrorless με CDAF δεν χρειάζεται να είναι circular .. ta linear είναι και πιο φτηνά και πιο αποτελεσματικά ..

Για κάποια Arca-Swiss Monoball μου κάνει, εάν κρίνω από το λευκό στεφάνι panning. Τώρα ποιο μοντέλο ακριβώς.... Πάντως όποιο και να είναι, μιλάμε για σοβαρό και βαρβάτο κομμάτι.

Re: Απάντηση: Magic light

Εγώ γλυκοκοιτάζω τον φακό και την κεφαλή του τριπόδου... :p
Ποιο Canonι είναι? Ο 400ρης?
Ο Φακός είναι Mamiya 300mm APO f/2.8 με converter 2X (πάει στα 600mm) και αποτελεί μέρος ενος συστήματος Mamiya 645AFD με Digital Back/Slides.

Δίνω και ένα δείγμα φωτογραφιών από εκείνη την ημέρα

Piraeus
by Giovanni C., on Flickr

Acropolis
by Giovanni C., on Flickr

Στα 600 είναι η φωτό?

(Τι μανία και αυτή να μην εμφανίζεις τα EXIF!)

To έχω γράψει και εγώ αρκετές φορές και πραγματικά και άλλους που έχω φίλους στο flickr και δεν εμφανίζουν exif πληροφορίες σιγά σιγά τους αγνοώ.
Μερικοί θέλουμε να μάθουμε από τις φωτογραφίες των άλλων και χωρίς τα στοιχεία της λήψης είναι αδύνατο.

Ειστε κουτσομποληδες, για αυτο θελετε να τα μαθαινετε ολα, ακομα και τα exif φωτογραφιων :p

Ευχομαι να μην παρεξηγηθηκε κανεις :ernaehrung004: