Magic light

P1040004.JPG

Δύση του ηλίου στον Σαρωνικό.

Πώς βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα; πραγματικά εντυπωσιακό! Είμαι αρχάριος προφανώς για να ρωτάω βέβαια οι πληροφορίες λείπουν βλέπω.. Και δεν ξέρω. Επίσης συνήθως στα αεροπλάνα που μπαίνω είναι χάλια τα παράθυρα είτε βρώμικα είτε μέσα στην γρατζουνιά. Η μηχανή πρέπει να είναι κολλημένη στο παράθυρο; πάντως είναι εντυπωσιακή η φωτογραφία

Φίλε μου τα παράθυρα για τον Κώστα τα ............"ανοίγουν" !!!
Έχει συζητηθεί πολλάκις το θέμα.
Τώρα για το exif θα γράψει ο Κώστας.

From m2 note with Tapatalk

Να σου δώσω κάποιες πληροφορίες. Με την φωτογράφιση από το αεροσκάφος έχω ασχοληθεί τα τελευταία 4-5 χρόνια λόγω των παρα πολλών ταξιδιών που κάνω. Οταν ξεκίνησα, οι φωτό μου ήταν χάλια, αλλά σιγά σιγά βρήκα τα λάθη μου και βελτίωσα την τεχνική μου και μπορώ να πω ότι έχω φτάσει και να το απολαμβάνω και να έχω και το αποτέλεσμα που θέλω. Φυσικά, ο φακός που ταιριάζει γάντι είναι ένας υπερευρυγώνιος ο οποίος δίνει αυτά τα υπέροχα κάδρα όπου χωρούν τα πάντα μέσα. Ως προς το παράθυρο, συνήθως δεν καταγράφονται οι βρωμιές αλλά το τζάμι του αεροπλάνου έχει ένα θέμα που είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς στην φωτογραφία, δίνει έντονες αντανακλάσεις. Εδώ λοιπόν η λύση είναι απλή: Οχι προσήλια θέση, όχι πολωτικό φίλτρο, πάντα το hood στον φακό και όχι κολημμένος στο τζάμι. Ως προς φως, οι αυτόματρες μετρήσεις της μηχανής δίνουν τρελά νούμερα, για αυτόν τον λόγο, διαχειρίζομαι περισσότερο την έκθεση (κατέβασμα) και λιγότερο το διάφραγμα. Φυσικά, πολλά πραγματάκια διορθώνονται στο post processing όπως θέματα γεωμετρίας, οι παραμορφώσεις του φακού, η καμπυλότητα του ορίζοντα κλπ

Τα υπόλοιπα τα δίνει απλόχερα η φύση και πραγματικά απο το αεροπλάνο βλέπεις υπέροχα πράγματα!

Να και η "θέση εργασίας"

DSC_2753_zpsdtnwo1jh.jpg

Να σου δώσω κάποιες πληροφορίες......
Τα υπόλοιπα τα δίνει απλόχερα η φύση και πραγματικά απο το αεροπλάνο βλέπεις υπέροχα πράγματα!

Να και η "θέση εργασίας"

:grinning-smiley-043

Φίλε αυτή είναι στις 10 καλύτερες φωτογραφίες που θα δει κάποιος εδώ μέσα όλη τη χρονιά.
Υπέροχη, δεν υπάρχουν λόγια.