Magic light

Ωραία είναι, αλλά το κάδρο μου φαίνεται μάλλον άδειο, με την έννοια ότι δεν βλέπω κάτι να δικαιολογεί την τοποθέτηση του θέματος τέρμα δεξιά. Εάν τη δοκίμαζες με τετράγωνο κάδρο κόβοντας το αριστερό 1/3 Νίκο?

Θα διάλεγα τη δεύτερη. Θα την ήθελα όμως με λίγο πιο φλου φόντο, εάν υπολογίσουμε και τον μετατροπέα θα πρέπει να έχει τραβηχθεί με διάφραγμα πάνω από 5.6.

Τασο το δοκιμασα και με πιο κλειστο καδρο αλλα για καποιο λογο δεν μου αρεσε. Πραγματι δεν δικαολογειται η υπαρξη τοσου μεγαλου αδειου καδρου αλλα το εβαλα ετσι για εναν λογο. Το feeling που σου δινει ο ανθρωπος ως μοναδα στην απεραντοσυνη της θαλασσας, κατι που δεν στο βγαζει αν αρχισεις να κλεινεις το καδρο. Δεν θα ηταν λαθος σιγουρα, θα ηταν ομως αλλη φωτογραφια.

Η δευτερη ηταν στο τερμα (200χ1,7=340mm) και το f πηγε στο 4.8. δεν ειχα αλλη επιλογη.

Θα συμφωνησω απολυτα με τον Βλαση γι'αυτο και απο τις 3 φωτο του σερφερ απο τον Νικο θα προτιμησω την πρωτη αλλα με την κινηση της τριτης.......θα ηταν το τελειο.

Εμενα μου αρεσανε οι 2 πρωτες. Βεβαια θα μπορουσε να ειναι και καλυτερες. Νομιζω οτι το αδειο καδρο χρειαζεται για να δειχνει την κατευθυνση της κινησης. Ισως θα προτιμουσα να ειναι λιγο πιο κοντα στο νερο να γεμισει με λιγη ακομα πληροφορια το καδρο. Η δευτερη αν γινοταν να ειναι απο πιο ψηλα τραβηγμενη ωστε ο ανθρωπος να εχει κυριως φοντο το νερο κι οχι τα σπιτια γιατι αποσπουν την προσοχη στο θεμα. Παντως πιστευω ειναι πολυ δυσκολο να τα φερεις ολα στα μετρα σου. Μπραβο παντως.

Άντε να βάλω μερικές φωτογραφίες με magic light παρμένες από την επικαιρότητα. Βατοπέδι, Άγιο Όρος (τι άλλο;;)

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC_0415_1.jpg
    DSC_0415_1.jpg
    143 KB · Views: 129
  • DSC_0436_1.jpg
    DSC_0436_1.jpg
    130.8 KB · Views: 128
  • DSC_0437_1.jpg
    DSC_0437_1.jpg
    207.4 KB · Views: 129
Βλάσση, είναι φανταστικές, μήπως έβγαλες και εσωτερικές της μονής, απο την αίθουσα του χρηματιστηρίου?

Μου ξέφυγε στο resize γιατί στις δύο πρώτες απόπειρες δεν την πήρε λόγω μεγάλου μεγέθους και μετά το παράκανα.

Πολύ καλή χρωματικά, ατμοσφαιρικά, κάδρο άψογο!!

Υπάρχει μια σκιά πάνω αριστερά, ή ιδέα μου είναι;

Όντως υπάρχει, κανένα δέντρο θα είναι.

Όταν βρίσκομαι αντιμέτωπος με τέτοια χρώματα, προσπαθώ πέρα από την αποτύπωσή τους (που μπορώ να την έχω γεμίζοντας τπ καρέ με τον ουρανό) να συνθέσω ένα κάδρο πιο ενδιαφέρον. Νομίζω το πιο εύκολο είναι να προσπαθήσω να απαλλαγώ από τα αδιάφορα αισθητικώς στοιχεία. Πχ το μπαλκόνι του σπιτιού μου. Θα βγω να φωτογραφίσω από κάπου αλλού. Το δέντρο που παρεμβάλλεται από τη μία και δεν μπορώ να το εντάξω στο κάδρο. Θα δοκιμάσω αλλού. Ακόμη και μια απλή βάρκα να βγάλω, με τέτοιο φόντο, έχω ξεφύγει νομίζω από την απλή καταγραφή. Τέτοιες εικόνες είναι άριστη ευκαιρία για πειραματισμούς και βελτίωση των λήψεών μας. Όσο έχω μηχανή μαζί, προσπαθώ να τις εκμεταλλεύομαι.

Ωραίος. Δοκίμασε να χαμηλώσεις λίγο το τρίποδο και να το γύρεις προς τα κάτω, ώστε να έχεις τον ορίζοντα στο επάνω τρίτο του κάδρου και πιο κοντινό πρώτο πλάνο. Κλείσε όσο μπορείς το διάφραγμα ώστε να γράψουν πολύ καλά ειδικώς τα κοντινά, θεωρώ πως η πολύ καλή ευκρίνεια σε αυτά είναι η πηγή του στοιχείου του εντυπωσιασμού -εάν προσπαθούμε να πετύχουμε το τελευταίο.

Επίσης δοκίμασε ένα ντεγκραντέ και λίγη υπερέκθεση, ώστε να γράψουν τα κοντινά δίχως να φωτίσει πολύ ο ουρανός. Ή δοκίμασε στην επεξεργασία να πειράξεις τις καμπύλες και τα χρωματικά κανάλια, ώστε να αυξήσεις τη γενική φωτεινότητα αλλά να συγκρατήσεις τα μπλε του ουρανού.

Εννοείαι πως όταν πετύχεις εικόνα με λεπτομέρειες σε όλο το κάδρο, δεν συμπιέζεις τόσο.

attachment.php

Κορεστια, Μαυροκαμπος, την περασμένη Τετάρτη. SONY R1, χωρίς τίποτε άλλο, ούτε φίλτρο, ούτε καν τα χρώματα στο vivid και καμιά επεξεργασία στο PS.

Attachments

• DSC01873_1.jpg
    DSC01873_1.jpg
    127.2 KB · Views: 95