Εάν μπορέσεις να μου περιγράψεις τι ακριβώς είναι η τρισδιάστατη αίσθηση ίσως καταφέρω να πω καμιά ιδέα πώς να την πετύχουμε, εάν το γνωρίζω ασφαλώς.
Ίσως εάν μου έδινες δύο παραδείγματα του ίδιου κάδρου, με το ένα να έχει την τρισδιάστατη αίσθηση και το άλλο όχι...
Εγώ βέβαια νομίζω πως αναφέρεσαι απλώς στο πώς γράφει το φως.
Περασμένη Κυριακή,Κορινθιακός f 13, ISO 400...
![]()
Προσπάθεια βελτίωσης, ακούω παρατηρήσεις...
Να προσθέσω κι εγώ ότι στην πρώτη περίπτωση, του υπερευρυγώνιου, χρειάζεται να υπάρχει στο πρώτο πλάνο μας ένα κύριο θέμα -σωστά φωτισμένο- πού θα τραβά την προσοχή και θα δίνει ισορροπία και ουσία στην φωτογραφία.
Το πιό συνηθισμένο λάθος των ερασιτεχνών που χρησιμοποιύν τέτοιους φακούς είναι ότι έχουν άδεια και αδιάφορα πλάνα.
Το να έχεις έναν εντυπωσιακό ουρανό με όμορφα σύννεφα χάνει εάν το υπόλοιπο θέμα δεν έχει point of interest.
Υ.Γ. Send ή όποιος άλλος ξέρει μπορείτε να μου πείτε έναν τρόπο για να κάνω σωστό resizing και συμπίεση στο PS;Δεν θέλω να χάνουν οι φωτογραφίες μου λόγω συμπίεσης, αλλά δεν ξέρω και τόσο καλά το PS.Ευχαριστώ...
Σε Vivid με την προτροπή του Βλαση
Σ'ευχαριστώ send!Στο ps κάνεις resize, μετά (και όχι πριν) ρίχνεις ένα πολύ ελαφρό unsharp mask (διότι η στάνταρ συμπίεση σμίκρυνσης θαμπώνει κάπως το τελικό προϊόν και εάν επιλέξεις αλγόριθμο bicubic sharper παίρνεις συχνά λιγάκι γρέζι, χώρια που δεν μπορείς να το ελέγξεις) και μετά επιλέγεις save for web. Εκεί επιλέγεις ποσοστό συμπίεσης μέχρι να σου βγάλει τα kb που θέλεις.
Τελευταία δεν χρησιμοποιώ τον μετατροπέα του ps, και σώζω την εικόνα με τον εξωτερικό μετατροπέα ως πλήρους μεγέθους, την ανοίγω στο irfanview, κάνω εκεί τη σμίκρυνση με επιλογή ταυτόχρονου unsharp mask (δεν το παρακάνει, και το κύριο sharpening το έχω κάνει στη μετατροπή του raw), και μετά save for web, όπου δίνω το επιθυμητό μέγεθος σε kb, και επιλέγω chroma subsampling low (4:2:2) ή none (4:4:4).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.