Magic light

thanks guys, και εμενα η τριτη μ αρεσει πιο πολυ λογω αντανακλασης και η πρωτη γιατι μου δινει ενα ιδιατερο φιλινγκ.

@spyros. Προσεχε με αυτες τις περιπτωσεις. Η τιμη στην Αγγλια για την D300 ειναι 1100 λιρες περιπου.

απο μια παραλια κοντα μου. Με την D300 και τον αγαπημενο μου 12-24.

επαιξα διαφορετικα το χρωμα σε καθε φωτο (εχω 3-4 ακομα) προσπαθοντας να βγαζω ενα mood (διαφορετικο βεβαια) σε καθε μια. Πχ η πρωτη ειναι η νωριτερη χρονικα και επελεξα ενα πιο απαλο παστελ χρωματικο προφιλ σε σχεση με τις αλλες που ειναι πιο κοντα στο blue hour.
Ειναι ολες με polarizer και χρονους 1/4 με 1.3 sec.

νίκο πάρα πολύ καλές!!! (hope i can make it next weekend for a field trip)

Ψηφίζω και εγώ με τη σειρά μου την 3η, από άποψη ωραίων χρωμάτων.

Το magenta που κυριαρχεί στις άλλες 2 θυμίζει τις φωτογραφίες του Emmanuel Coupe από τη Πορτογαλία...

Μπράβο Νίκο, πολύ καλή (και βελτιωμένη σε σχέση με παλιότερες) δουλειά -bye-

Ο καιρός πλέον ευνοεί τους ωραίους χρωματισμούς στο ηλιοβασίλεμα, ενώ στον ουρανό υπάρχουν ενδιαφέροντες συνδυασμοί από σύννεφα...

@confessoras:η γωνία που έχεις πιάσει είναι πολύ καλή.Η επεξεργασία όμως μου φαίνεται λίγο υπερβολική.

@confessoras : Σου αρέσει βλέπω πολύ το HDR! Είναι πάρα πολύ καλή! Το αφύσικα έντονο χρώμα μου αρέσει, και υποθέτω αυτό ήταν και ο στόχος σου στην επεξεργασία. Είναι μία πανδαισία. Είναι όπως έλεγε ο Ιαν Κάμερον που ήταν και το έναυσμα για το παρόν νήμα.
"Τα χρώματα μπορεί να μήν είναι όπως ήταν στην πραγματικότητα, αλλα πιό κοντά στο πώς τα θυμάμαι"

@nilo : Η πρώτη μου αρέσει εμένα περισσότερο. Είναι πιό απλή στην σύνθεσή της, με θέμα σε αντιθετα σημεία, και πολύ ωραίο εφέ στο νερό που υποχωρεί.
Τα χρώματα μου αρέσουν πιό πολύ ακόμα είδικά εκείνο το ελαφρύ μώβ.

Στην δεύτερη με μπερδεύει λίγο το εξής. Ο βράχος κυριαρχεί στο κάδρο, παρόλα αυτά είναι πολύ μικρός και σκοτεινός, σε σχέση με τον ουρανό. Μου προκάλεί μία ένταση. Υποθέτω οτι πήγαινες για το αντίθετο συναίσθημα (?). Θα τον ήθελα πιό κοντά ίσως και λίγο πιό φωτεινό.

Η τρίτη είναι επίσης πολύ καλή. Αν "χάνει" απο την πρώτη είναι γιατί στο κέντρο του Χ που σχηματίζουν τα σύννεφα απο πάνω και ο βράχος με το νερό απο κάτω, υπάρχει το νησάκι. Κρατάει το βλέμμα χωρίς λόγο.

Βέβαια όλα αυτά είναι ανούσιες λεπτομέρειες, που μόνο μετά και με μεγάλη προσοχή τις βλέπεις (ή νομίζω οτι τις βλέπω...). Και οι τρείς είναι πραγματικά υπέροχες και τα παραπάνω δεν τις επιρεάζουν αρνητικά. Αλλά ξέρεις τι λένε. Όσο καλύτερο το εργο τόσο πιο αυστηρά το κρίνεις... χεχε

attachment.php

Attachments

• LIGHT7.jpg
    LIGHT7.jpg
    138.8 KB · Views: 191
Επειδή τον τελευταίο καιρό έχω μια τάση για κουβέντα παρά για φωτογράφηση,ας βάλω μια φωτογραφία μπας και το ξεπεράσω
attachment.php

Attachments

• DSC_1406.jpg
    DSC_1406.jpg
    136.1 KB · Views: 126
Επειδή τον τελευταίο καιρό έχω μια τάση για κουβέντα παρά για φωτογράφηση,ας βάλω μια φωτογραφία μπας και το ξεπεράσω
attachment.php

πολυ ωραια!!

Έπαιζα με το HDR και το Capture One, ανακαλύπτοντας τις φωτογραφίες απο τον Μαυρίκιο, που είχα πάει το 2007.

Στην συγκεκριμένη χωρίς να κάνω κάποια ιδιαίτερη επεξεργασία, βγήκε αυτό το πολύ όμορφο(κατά εμέ) αποτέλεσμα....

Φυσικά την χάζεψα για αρκετή ώρα.

attachment.php

Η μηχανή που είχα τότε ήταν η olympus mj300 στα 3.2Mpixel....:BDGBGDB55:

Attachments

• Kids-on-Beach_1.jpg
    Kids-on-Beach_1.jpg
    126.4 KB · Views: 84
Έπαιζα με το HDR και το Capture One, ανακαλύπτοντας τις φωτογραφίες απο τον Μαυρίκιο, που είχα πάει το 2007.

Στην συγκεκριμένη χωρίς να κάνω κάποια ιδιαίτερη επεξεργασία, βγήκε αυτό το πολύ όμορφο(κατά εμέ) αποτέλεσμα....

Όμορφο αποτέλεσμα σίγουρα!
Και αν έχεις κι άλλη όρεξη για επεξεργασία μπορεί να γίνει κι ακόμα καλύτερο!

Δες από που ρυθμίζεται το HDR για το μέγεθος του σύννεφου που δημιουργεί μεταξύ σκούρων και ανοικτών αποχρώσεων. Τα παιδιά απέκτησαν μια αύρα που σχεδόν ξενίζει...
Αν η θάλασσα δεν έγερνε ίσως ήταν καλύτερα κρατώντας την προσοχή στο θέμα.

Και φυσικά τα λίγα μεγαπίξελ καθόλου δεν σε εμπόδισαν να μας δώσεις μια ωραία φωτογραφία!

ΤΝΧ! -bye-

Όμορφο αποτέλεσμα σίγουρα!
Και αν έχεις κι άλλη όρεξη για επεξεργασία μπορεί να γίνει κι ακόμα καλύτερο!

Δες από που ρυθμίζεται το HDR για το μέγεθος του σύννεφου που δημιουργεί μεταξύ σκούρων και ανοικτών αποχρώσεων. Τα παιδιά απέκτησαν μια αύρα που σχεδόν ξενίζει...
Αν η θάλασσα δεν έγερνε ίσως ήταν καλύτερα κρατώντας την προσοχή στο θέμα.

Και φυσικά τα λίγα μεγαπίξελ καθόλου δεν σε εμπόδισαν να μας δώσεις μια ωραία φωτογραφία!

ΤΝΧ! -bye-

Ευχαριστώ Ηλία για τα καλά σου λόγια, ήθελα επίσης να ρωτήσω αυτή η αύρα οφείλεται στην ανάκλαση του ήλιου πάνω στα πιτσιρίκια ή είναι εφε του HDR??

Υ.Γ Δυστυχώς τότε δεν έδινα και πολύ σημασία στην φωτογραφία(για τον στραβό ορίζοντα)...

Ευχαριστώ Ηλία για τα καλά σου λόγια, ήθελα επίσης να ρωτήσω αυτή η αύρα οφείλεται στην ανάκλαση του ήλιου πάνω στα πιτσιρίκια ή είναι εφε του HDR??

Δεν μπορείς να πετύχεις τόση αντανάκλαση πάνω στα πιτσιρίκια ακόμα κι αν τα γυαλίσεις! Δεν είναι απλά αντανάκλαση είναι σαν σύννεφο γύρω τους. Προκαλείται απ' το HDR ανάμεσα σε σκούρες και ανοιχτές περιοχές. Κάποια προγράμματα επιτρέπουν ρύθμιση του μεγέθους αυτού του εφέ.

Υ.Γ Δυστυχώς τότε δεν έδινα και πολύ σημασία στην φωτογραφία(για τον στραβό ορίζοντα)...

Μην σε απασχολεί, ο ορίζοντας ισιώνει πανεύκολα,σχεδόν με όλα τα προγράμματα επεξεργασία εικόνας. Το αρνητικό είναι ότι συνήθως σου κλέβει λίγο απ' τις γωνίες στην φωτογραφία.

Μην σε απασχολεί, ο ορίζοντας ισιώνει πανεύκολα,σχεδόν με όλα τα προγράμματα επεξεργασία εικόνας. Το αρνητικό είναι ότι συνήθως σου κλέβει λίγο απ' τις γωνίες στην φωτογραφία.

Κάπως έτσι...

attachment.php

Ευχαριστώ Ηλία.-bye-

Attachments

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    122.6 KB · Views: 71