Magic light

magic light χωρις υγρο στοιχειο μεσα περναει απαρατηρητο , ολες οι φωτογραφιες που δημοσευονταο εδω απο ποταμια , λιμνες , θαλασσες κλπ εχουν αλλη χαρη , πραγματικα εξαιρετικες κανουν την διαφορα

Μυκονος - Ιούνιος 09

p1030278.jpg

Μα αυτό εννοούσε ο Βλάσης όταν άνοιξε το νήμα. Το χρυσό, το πλάγιο φως. Βέβαια τελικώς χωρέσαμε γενικώς ηλιοβασιλέματα και "διαφορετικές" φωτιστικές καταστάσεις, υπό τον τίτλο αυτό.

Και ακόμη μία, καθώς ο ήλιος έπεφτε πάνω από τη λίμνη

3714868724_9d79fba3f8_o.jpg

Ταμρον 90/2.8 macro + Ταμρον SP 1.4x (ε, ό,τι είχα μαζί για να το κάνω πιο τέλε).

Μα αυτό εννοούσε ο Βλάσης όταν άνοιξε το νήμα. Το χρυσό, το πλάγιο φως. Βέβαια τελικώς χωρέσαμε γενικώς ηλιοβασιλέματα και "διαφορετικές" φωτιστικές καταστάσεις, υπό τον τίτλο αυτό.

Ετσι ειναι. Μιλαμε για το χρυσο φως λιγο μετα την ανατολη και πριν το ηλιοβασιλεμα. Οχι ομως οταν ο ηλιος εχει παρει ηδη χρωμα πορτοκαλι και ριχνει αυτο το κοκκινωπο φως παντου. Ετσι τουλαχιστον το καταλαβαινω εγω τον τιτλο του νηματος.

Μagic light στην γλωσσα της δουλειας μας ονομαζουμε καθε ληψη σε ημιφως.

Ειτε χαραυγη , ειτε σουρουπο με μπλεδιζων χρωμα απο τον ουρανο (ελλειψει ηλιου).

Το αγαπημενο μου "μαγικο φως" ειναι παντα μετα το ηλιοβασιλεμα αφου εχει χαθει τελειως ο ηλιακος δισκος και πριν αρχισει να νυχτωνει φυσικα.

Εκει πετυχαινεις τις πιο μαγικες ληψεις.

Παντως σε καθε περιπτωση απουσια ηλιου.

Γι'αυτο και το λενε μαγικο......Εχεις μονο λιγες στιγμες μαγειας και ελαχιστο χρονο να το εκμεταλευτεις.

Last edited:
Στο φως όμως που λες, δεν διαγράφονται οι όγκοι, όσο στο έντονα πλάγιο φως.
Είναι βέβαια "μαγικές" οι στιγμές και η όλη ατμόσφαιρα, αλλά άλλο αυτό, άλλο το "χρυσό" φως.

Τώρα που βλέπω τις φωτογραφίες μου, ρέπουν λιγάκι προς το ψυχρό... μήπως να πάψω να τις επεξαργάζομαι όπως-όπως με το λαπτοπ...

μια ζεστασια θα την θελανε πιστευω. (μπορει με λιγο μονο πειραγμα του WB να ειναι οκ). Γουστα ειναι βεβαια.

Μια που ειχα βγαλει το πρωτο καιρο που ειχα την παρει την d300. Με τον sigma 17-70 στα 17 με f/11 kai -1.3 EV.

Early morning light.

attachment.php

Attachments

• DSC_2777.JPG (1).jpg
    DSC_2777.JPG (1).jpg
    185.8 KB · Views: 239
Απο την βόλτα στην παραλία με τον Hlia τον Paul και τον Nilo στα τέλη Απριλίου. 3 φωτογραφίες έβγαλα όλες κιόλες εκείνη την μέρα, αυτή είναι μία απο αυτές.

3734017683_77e930e564_b.jpg

Με τον Nikkor 17-35mm f2.8 του Τάσου, που είχα στην κατοχή μου εκείνη την εποχή! Σκαναρισμένη λίγο βιαστικά γιατί αναχωρώ πάλι.

Εξαιρετικη Αλεξη ισως περισσοτερο κοντραστ στο σκαναρισμα να θελει.

Με τι προγραμμα σκαναρεις ?

(και σκεψου μια φιγουρα εκει στην ακρη του βραχου ποσο δραματικα θα το συμπληρωνε. )

Ευχαριστώ!
Με το SilverFast κυρίως εκτός όταν κρασάρει (συχνά...) και σκανάρω με το πρόγραμμα της Canon (ArcSoft PhotoStudio). Θέλω να δοκιμάσω το VueScan αλλα δεν έχω βρεί τον χρόνο ακόμα.
Ξέχασα να πώ οτι η παραπάνω είναι με Kodachrome 64

πρόσφατα στις Σπέτσες, απείραχτη

Attachments

• spetses sunset.jpg
    spetses sunset.jpg
    97.7 KB · Views: 41