Magneplanar 1.7

δλδ σε κλασσικη σε μεγαλα συμφωνικα περασματα ειναι επαρκες το 2805?
δεν μιλαω για db κορυφης, αλλα για αισθηση ορχηστρας.

δλδ σε κλασσικη σε μεγαλα συμφωνικα περασματα ειναι επαρκες το 2805?
δεν μιλαω για db κορυφης, αλλα για αισθηση ορχηστρας.
Επειδη το εχω ξανακουσει αυτο το ερωτημα,η απαντηση βρισκεται κοντα σου φιλε vetnik.Πηγαινε στο μεγαρο να ακουσεις μια συμφωνια του Mahler,ας πουμε,με δυνατα περασματα,θα διαπιστωσεις οτι υπαρχει το μεγεθος της ορχηστρας απλωμενο ομως,με διακριτη την συμμετοχη της καθε ομαδας οργανων,και οχι ενα μαζικο γιουρουσι οπως πολλες φορες ακουμε να αποδιδεται απο συμβατικα ηχεια με κωνους, που ενα μη εξασκημενο αυτι μπορει να ξεγελασθει και να εντυπωσιασθει.Δεν σε τρομαζει το ηχειο,σε τρομαζει η αληθεια του.Πολλοι ομως μερικες φορες προτιμουν την εικονικη πραγματικοτητα.

Και για να μην παρεξηγηθω,πιστευω γενικα στις αρετες των ηχειων μεμβρανης,αλλωστε και εμεις απο μια μεμβρανη ακουμε,και οχι μονο στα quad.Μartin logan δεν εχω ακουσει,οσο για τα Μaggys,αν οτι καλυτερο εχουν να δωσουν ειναι αυτο που ακουσα στην εκθεση με τα κορυφαια A.R τοτε λυπαμαι αλλα δεν...

πρωτον ημουν στο μεγαρο στoν Mahler πριν κανα μηνα. (και Καβακος... σουπερ)
δευτερον, τα ηχεια μου ειναι Kef Reference βασης με ομοκεντο midrange tweeter και "pinpoint" εικονα οχι μονο ομαδων αλλα και οργανων.
Τριτον, πριν τα κεφ ειχα μαρτιν λογκαν.
καταλαβαινεις γιατι σε ρωταω και επιμενω?
σε ευχαριστω για την βοηθεια η εικονα της ορχηστρας που περιγραφεις "μου κανει"...

Νικος

να πω επισης πως ειμαστε λιγο οφφ τοπικ αλλα οχι πολυ γιατι νομιζω η συζητηση θα βοηθησει τον φιλο που ψαχνει στην αγορα του καθως ειναι και αυτα πανελ σε παραπλησια κατηγορια τιμης μεταχειρισμενα.
παρολα αυτα εαν εχει θεμα να μεταφερθουν σε αλλο νημα
Νικος

Οσο είμαστε στα πλαίσια των ηχείων μεμβράνης καλά είναι...

Από κεί και πέρα, καλύτερα να μην ξεφεύγουμε αγαπητό πλήρωμα!

1995 $ πως στα γ@μιδι@ γινονται 3500 ευρω ?

Φανταζομαι ποσο θα πουλανε εδω το 3.7

Ουγκαντα. Λυπηρο.

Έχοντας κάπου 10 χρόνια τα 1.6 και κάνοντας ακρόαση τα 2905 μπορώ να πω πως όπως και τα Magnepan έτσι και τα Quad θέλω ποιοτικό ενισχυτή γιατί οι διαφορές είναι ακουστές. Ο λαμπάτος 40W της Quad είχε σαφώς καλύτερο ήχο από τον τρανζιστοράτο αλλά δεν αρκούσε να τα οδηγήσει. Ίσως ο 80άρης...
Πάντως έδειξε πως δεν χρειάζεται τον βαρβάτο ενισχυτή που θέλουν τα Magnepan
Εκεί που έχανε κάπως είναι στο μέγεθος της σκηνής (μεγαλύτερη στα δικά μου 1.6).

Ο χώρος στα Magnepan χρειάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις (μεγάλες ορχήστρες και βαθύ χαμηλό): αυτό που ξάφνιασε ότι σε λιγότερο από 10τμ έχοντας κάνει κάποιες εσωτερικές αναβαθμίσεις σε προ/τελικό ακούγονται καλύτερα απο ότι στα 40τμ άλλου χώρου.

Παιδιά αυτά περί τιμολόγησης είναι λίγο/πολύ θέμα σε όλη την Ευρώπη. Οι Αμερικάνοι πλήρωναν 1500 δολλάρια και εμείς 3000 ευρώ !

Απάντηση: Re: Magneplanar 1.7

Έχοντας κάπου 10 χρόνια τα 1.6 και κάνοντας ακρόαση τα 2905 μπορώ να πω πως όπως και τα Magnepan έτσι και τα Quad θέλω ποιοτικό ενισχυτή γιατί οι διαφορές είναι ακουστές. Ο λαμπάτος 40W της Quad είχε σαφώς καλύτερο ήχο από τον τρανζιστοράτο αλλά δεν αρκούσε να τα οδηγήσει. Ίσως ο 80άρης...
Πάντως έδειξε πως δεν χρειάζεται τον βαρβάτο ενισχυτή που θέλουν τα Magnepan
Εκεί που έχανε κάπως είναι στο μέγεθος της σκηνής (μεγαλύτερη στα δικά μου 1.6).

Ο χώρος στα Magnepan χρειάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις (μεγάλες ορχήστρες και βαθύ χαμηλό): αυτό που ξάφνιασε ότι σε λιγότερο από 10τμ έχοντας κάνει κάποιες εσωτερικές αναβαθμίσεις σε προ/τελικό ακούγονται καλύτερα απο ότι στα 40τμ άλλου χώρου.

Προφανώς "έφερες" το σύστημα στο χώρο σου αν κατάλαβα καλά.
Αν το πας στα 40 τ.μ θα ακούγεται πιθανότατα χειρότερα από άλλο...

Οταν τα ακουσα στο καινουργιο χωρο του Σαββα ,εδειξαν οτι μπορουν να παιζουν και κατω απο αυτους τους περιορισμους.Μαλιστα με εβαλαν και σε σκεψεις...
Η προταση του Στεργιου ειναι λογικοτατη

Απάντηση: Re: Magneplanar 1.7

Προφανώς "έφερες" το σύστημα στο χώρο σου αν κατάλαβα καλά.
Αν το πας στα 40 τ.μ θα ακούγεται πιθανότατα χειρότερα από άλλο...

Γιαννη ο προηγουμενος χωρος του Σαββα ηταν μεγαλυτερος και ειχε ενα σχετικο Γ που ηταν η κουζινα,πραγμα που δεν βοηθουσε .Εκει χρειαζοταν μεγαλη ισχυ και ποιοτικη και παρ ολο που δοκιμασε αρκετες λυσεις καμμια δεν τον ικανοποιησε

Πέτρο σκέφτομαι πως αν παίζει καλά σε 10 τα 40 δεν θα μπορεί να τα φέρει βόλτα.
Δηλαδή εννοώ πως ουσιαστικά επήλθε "φίμωση" για να κάτσουν σε τόσο μικρό και αντικειμενικά αφύσικο χώρο γι' αυτά.
Οπότε με εντυπωσιάζει θα έλεγα η λέξη αναβάθμιση που χρησιμοποίησε ο Σάββας.
Όχι ότι δεν έπραξε ορθά, αφού αυτός ακούει αυτά που γουστάρει όπως τα γουστάρει.

H αναβαθμιση αφορουσε τα ενισχυτικα,αν δεν κανω λαθος,αλλα και τα καλωδια.Απλα στο μικροτερο χωρο ολα τα ηχεια φορτιζουν καλλιτερα με μικροτερους ενισχυτες,οταν βεβαια δεν δημιουργουνται αλλα προβληματα.Το παραξενο ειναι οτι επαιξαν και δεν δημιουργησαν προβληματα.
Σαφως και ο μεγαλυτερος χωρος τα βοηθαει ,αλλα να που παιζουν και σε μικρους χωρους[παντως φιμωση δεν υπαρχει],ελλειψη βαθους σκηνης προφανως και υπαρχει.Εξ αλλου και ο Σαββας δεν ειπε οτι ο χωρος ειναι ιδανικος

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους που μου πρότειναν να το αποφασίσω τελικά. Είμαι ένα βήμα πριν το ..ταμείο!
Για quad έχω διαβάσει ιστορίες ..φρίκης στο δίκτυο και συγγνώμη, αλλά δεν θα πάρω. Κινεζιές πια δυστυχώς και με λυπεί ιδιαίτερα, επειδή τον καλύτερο ήχο από quad τον είχα ακούσει, παλιά όμως..
Ακουσα και τα 2805 και μόλις πήγαινες να ανεβάσεις λίιγο την ένταση να το χαρείς, ήταν σαν την ώρα που πας να ´τελειώσεις´ χτύπαγε το τηλέφωνο!
Κάτι σαν το απαγορεύεται της θρησκείας στην κάθε σου χαρά!
Λαμβάνω φυσικά όλες τις απόψεις σοβαρά, και αύριο θα πάω Ζωδιάτη να τα ακούσω τα 1.7 που τα έχει στημένα και θα σας ενημερώσω.
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!! :)

Magellan, να ρωτήσω κάτι άσχετο: Είσαι σε άλλο φόρουμ γραμμένος με την ίδια υπογραφή;
Σε ρωτώ επειδή γράφω και αλλού (με τελείως άλλη θεματολογία) όπως έχω ήδη πει εδώ. (RTP) ίσως;

Γιάννη, όπως είπε ο Πέτρος, η αναβάθμιση αφορούσε ενισχυτικά. Ο ήχος, ως τελικό αποτέλεσμα, μου αρέσει περισσότερο και αυτό αφείλεται σ' αυτές τις μικρές αναβαθμίσεις και όχι φυσικά στον μικρότερο χώρο (τι σόι αναβάθμιση θα ήταν αυτή εξάλλου)
Αυτό που έκανα εγώ, θα ήταν όχι μόνο ν' ακούσω το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και να δω με τι οδηγείται, σε ιδανική περίπτωση αγορά ηχείων με τελικό και προ. Αυτό για να μην δυνοπαθήσεις αργότερα.