Μάκης Χριστοδουλόπουλος... ο Άρχοντας

Πως μπορουμε να λεμε για το σημερινο Ελληνικο τραγουδι αν ειναι καλο η κακο
ειναι ανυπαρκτο !
ολα μιλανε μονο για αγαπες ο μεγαλυτερος Ελληνας συνθετης η στιχουργος ειναι ο Φοιβος
η καλυτερη δισκογραφικη η heaven
εντεχνος ο Χατζηγιαννης
Rock η Βιση
ερωτικος ο Παριος
ειμαστε μια χωρα χωρις κοινωνικο τραγουδι

Ετσι που τα αφοριζετε ολα τα αλλα ειδη της Ελληνικης μουσικης δεν τολμαει να γραψει καποιος για κατι αλλο ....

θα χαρακτηριστει μη ποιοτικος και ανατολιτης τσιφτεντελας σκυλας η ξενερωτος ποπακιας ......

καλα βρε Παιδια δεν γινεται να κανεις συνεχεια κεφι με Μητροπανο η Σαβοπουλο η Διονυσιου ....
θα ακουσεις και εναν συνχρονο εστω και λαικοποπ εστω και φιρμα της πιστας !!!

πως να γινει !!!! αφου αν ακουμε συνεχεια Καζαντζιδη η Μητροπανο στο Τελος θα καταληξουμε πολυ γραφικοι ......

Παρεπιπτοντως εχω ολη τη Δισκογραφια των Καζαντζιδη Μητροπανο Διονυσιου και τους εχω αναφορα !!!!!!!!

αλλα και οι Αλλοι χρειαζονται για καποιες αλλες στιγμες μας......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάκης Χριστοδουλόπουλος... ο Άρχοντας

Από πότε κάθε ανίχνευση ανατολής στην μουσική έγινε ικανή συνθήκη για απαξίωση; Μήπως να απαξιώσουμε και τον Μπετόβεν που στην άρια του τενόρου στην 9η συμφωνία (Froh, wie seine Sonnen fliegen κλπ.) έχει σαφή επιρροή από τούρκικες μπάντες και ηχοχρώματα; Ή στα ερείπια των Αθηνών; Ή ο Μότσαρτ στην Απαγωγή από το Σεράι και στο ρόντο ά λα Τούρκα;

κ. Δανοχρήστο και αγαπητέ Ντοκ, (και αγαπητέ Κώστα, αλλά αυτός είναι σε διακοπές), ξέρουμε πως δε σας αρέσει η ελληνική μουσική, σχεδόν στο σύνολο της. Σεβαστό. Αλλά νομίζω πως είναι πιο πρακτικό να ακολουθήσουμε αυτό που έγραψε παραπάνω ο Σπύρος.

Αν εννοείς να μην μπαίνουμε στο thread , θα σου επισημάνω ότι ο τίτλος λέει "Μάκης Χριστοδουλόπουλος . . .ο Αρχοντας" . Αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως θέμα για ελληνική μουσική εν γένει . Συνεπώς καλά κάναμε και μπήκαμε ( που και αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίζουμε εμείς και όχι οι άλλοι ) . Εαν παρεμπιπτόντως αναφέραμε την γνώμη μας για την ελληνική μουσική , καλά κάναμε επίσης και θα την ξανααναφέρουμε , όπου και όποτε διαλέξουμε εμείς και όχι εσείς . Δεν κατάλαβα δηλαδή , πρέπει μήπως να μιλάμε μόνον θετικά για όλα τα θέματα και για όλες τις μουσικές ;

Και δεν κατάλαβα , επίσης , πως φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η ανίχνευση ανατολικών στοιχείων στην μουσική , είναι ικανή συνθήκη για απαξίωση της . Ποιός μίλησε για κάτι τέτοιο ;. Εγώ τουλάχιστον είπα απλώς ότι δεν θεωρώ καν μουσική τον Χριστοδουλόπουλο ( για πλάκα και για όλα τα υπόλοιπα που ανεφέρθησαν και για το τι μπορείς να κάνεις με τα τραγούδια του , είναι πολύ καλός , τάπαμε )

Βρε Δημήτρη γίνεσαι και εσύ υπερβολικός καμμιά φορά.
Ο Σπύρος το έθεσε απλούστατα.Αμα δεν σε ακουμπάει η σε απωθεί κάτι μή το πλησιάζεις .Ασε αυτούς που τους αρέσει να ασχοληθούν.Γιατί παρεξηγήθηκες ?

Και εγώ έχω βαρεθεί πια να ακούω για την νιοστή έκδοση του Dark Side Of The Moon και για τους Floyd γενικώς..Εχω πάθει ένα κορεσμό,δεν αντέχω..Αλλά δεν θα μπώ στα threads που αναφέρονται σ αυτούς για να τους την πώ.Τους αφήνω να ασχολούνται ήσυχα..

Αδικοι τσακωμοί είναι κρίμα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάκης Χριστοδουλόπουλος... ο Άρχοντας

Γιωργος Δανοχρηστος said:
Η Μαυρη Θαλασσα εχει μυριες επιρροες απ'το Ροκ, αν εσεις βλεπετε μονο Θρακη προφανως δεν ανηκετε στην Δυση.

Προφανώς έχω μεγαλο ευρος ακουσματων .Οποτε μπορω να διακρίνω την κυρίως θρακιώτικη επίδραση.Αλήθεια γιατί ενα εργο έλληνα καλλιτέχνη θα πρεπει να ειναι οπωσδήποτε επηρεασμένο ή και αντιγραμμένο απο καποιον άλλον επώνυμο και ξένο ?Πολλές φορές τα ακούσματα μας ειναι χωνεμένα,επειδή σαν έλληνες ειμαστε στο σταυροδρόμι Δυσης και Ανατολής.Και εχετε απολύτως δίκιο.Δεν ανηκω στήν Δυση.Ο δικός μου πολιτισμός,μού έχει επιτρέψει να ακούω απο ρεμπέτικο μεχρι κλασσική.Και κυρίως μουσική πού έχει καρδιά και όχι φραμπαλάδες.Η κυρια γραμμή τής μαυρης θάλασσας ειναι θρακιώτικη ή αν θέλετε βαλκανική.Ο σαββόπουλος ειναι πολυ λογικό νά έδωσε μια ηλεκτρική διάσταση και πολύ πετυχημένη μάλιστα σαν παιδί τής εποχής του.Δηλαδή ρόκ.Θα μπορουσατε να καταφύγετε σε συνεντευξεις του άλλως τε.Ποτε´δεν δηλωσε αμιγώς δυτικότροπος

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Και δεν κατάλαβα , επίσης , πως φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η ανίχνευση ανατολικών στοιχείων στην μουσική , είναι ικανή συνθήκη για απαξίωση της . Ποιός μίλησε για κάτι τέτοιο ;

Γι' αυτό κάνε τον κόπο και κοίταξε πίσω. Για τα υπόλοιπα, αν αυτό κατάλαβες, πάσο.

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Αν εννοείς να μην μπαίνουμε στο thread , θα σου επισημάνω ότι ο τίτλος λέει "Μάκης Χριστοδουλόπουλος . . .ο Αρχοντας" . Αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως θέμα για ελληνική μουσική εν γένει . Συνεπώς καλά κάναμε και μπήκαμε ( που και αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίζουμε εμείς και όχι οι άλλοι ) . Εαν παρεμπιπτόντως αναφέραμε την γνώμη μας για την ελληνική μουσική , καλά κάναμε επίσης και θα την ξανααναφέρουμε , όπου και όποτε διαλέξουμε εμείς και όχι εσείς . Δεν κατάλαβα δηλαδή , πρέπει μήπως να μιλάμε μόνον θετικά για όλα τα θέματα και για όλες τις μουσικές ;

Αν θεωρείς οτι κανεις διάλογο με ποστ τυπου ´Σπυρο δεν μου αρεσει η ελληνικη μουσική τι να κανουμε??´δεν καταλαβαινω γιατί κοπιάζεις...Αυτο ηταν το νοημα του σχολίου μου και γι´αυτό εφερα παραδειγμα τον εαυτο μου για την Trance.Απο κει και περα δικαιωμα σου να κανεις οτι θες.Δεν εβαλα προστακτική στο post ερωτηση εκανα.Παντως για μεγαλο ερωτικο και χατζιδακη δεν ειδα απάντηση-bye-

O Γιώργος μίλησε για χαβαλέ και τσιφτετελολαγνεία . Και πολύ σωστά διότι η ελληνική μουσική του συρμού των τελευταίων ετών είναι τσιφτελοποπ . Αν τώρα αυτό , ύποψιάζεσαι ότι εμπεριείχε μομφή κατά των ανατολικών στοιχείων , πάσο ομοίως

Σπύρος Σούρλας said:
Αν θεωρείς οτι κανεις διάλογο με ποστ τυπου ´Σπυρο δεν μου αρεσει η ελληνικη μουσική τι να κανουμε??´δεν καταλαβαινω γιατί κοπιάζεις...Αυτο ηταν το νοημα του σχολίου μου και γι´αυτό εφερα παραδειγμα τον εαυτο μου για την Trance.Απο κει και περα δικαιωμα σου να κανεις οτι θες.Δεν εβαλα προστακτική στο post ερωτηση εκανα.Παντως για μεγαλο ερωτικο και χατζιδακη δεν ειδα απάντηση-bye-

Ούτε και θα δεις :D . Είναι κρίμα να αναφερόμαστε στον Χατζιδάκη σε ένα θέμα για τον Χριστοδουλόπουλο. ( Πάντως έχω πεί κάποτε ότι μέσα στους 4-5 ελληνικούς δίσκους που διαθέτω , ο ένας είναι "Το Χαμόγελο της Τζοκόντας" . Αυτό είναι και το μόνο έργο του Χατζιδάκη γιά το οποίο έχω γνώμη. Εδώ πάει το ούτε και θα δεις )

Βρε ευκαιρια βρηκα για να μιλησουμε γενικότερα για ελληνική μουσική.Οχι για χριστοδουλόπουλο οπωσδήποτε.Και ημουν σαφής σε ποια χρονια ελληνικής μουσικής αναφερόμουν.Το ανατολικό στοιχείο σε εναν τεχνιτη μουσικό κολλαει θαυμάσια ,και σε πολλούς mainstream ειναι εντελώς αποτυχημένο .Αυτο συμβαινει τα τελευταία χροναι στην ελλάδα.

Ντοκ ξεκόλλα;) .Αφου το θεμα εφυγε απο τον χριστοδουλόπουλο,προ πολλού.Τωρα σου ηρθε να κανεις τον νομιμόφρονα???:smile: Το thread πηρε τον δομο του...:offtopic:

Επειδή εγώ δεν είμαι γνώστης του Χατζιδάκειου έργου , γι αυτό επιτρέψτε μου να ρωτήσω κάτι . Εάν δεν ήταν στην Ν. Υόρκη επί σωρεία ετών και εάν δεν είχε επαφές με μεγάλους δυτικούς underground καλλιτέχνες ( Mayo Thompson πχ ) και άλλους μικρότερου καλλιτεχνικού βεληνεκούς ( New York Rock 'n ' roll Ensemble ) , θα έγραφε τα reflections και θα είχε την ίδια μουσική ευρύτητα ;

Δημήτρης Ιωάννου said:
Δηλαδή πριν τα reflections και την Ν Υόρκη ,ο Χατζιδάκης ήταν..ανύπαρκτος ??
Μη χειρότερα..

Μήτσε , άμα θες να διαβάζεις ό,τι θες , χωρίς να δίνεις σημασία στο τι γράφεται , be my guest ....

Και συνεχίζω . Οντας στην Αμερική , εάν δεν κάνω λάθος , ηχογράφησε το Χαμόγελο , την Ρυθμολογία , τον Κύκλο του C.N.S , ενώ ξεκίνησε να γράφει τον μεγάλο Ερωτικό . Ο Bowie για να γράψει το Low πήγε στο Βερολίνο κι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο έργο . Γιατί να μην ισχύει αυτό και για τον Χατζιδάκι ;

Ο χατζηδακης ξεκινησε με την ιονική σουιτα με επιδρασεις απο ρωσους συνθετες.Ειχε επίσης ασχοληθεί με το ρεμπετικο,και ηδη το εβγαζε απο την αφάνεια.Το 51 γραφει το ´καταραμένο φίδι´,σουίτα μπαλλετου ,εργο 6 νομιζω.Η ρυθμολογια πρεπει ναναι προγενέστερη.
Η μουσική του παιδεία ηταν ευρύτατη.Κλασσική ,ρεμπετικο,νινο ροτα,πιατσολα,και ασφαλώς -οπως λεει ο ντοκ-επιδρασεις απο το κινημα των ´παιδιών τών λουλουδιών´.Αλλως τε ειχε ακολουθησει σε περιoδειες τους Jefferson airplane.Απο πριν το 65 ειχε δειξει το ταλεντο του που εμπλουτίστηκε απο πολλές εμπειρίες.Ακομα και ο μεγάλος ερωτικός,εχει πολλά υπονούμενα απο τις επιδρασεις που δεχτηκε στην αμερική.