Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Επειδή είμαι και εγώ στην πρίζα να την κάνω, μήπως μπορεί κάποιος να δώσει κανα link πού μπορούμε να απευθυνθούμε για να βρούμε δουλειά στις ευρωπαικές χώρες? Υπάρχει κάποιο site ή θα πρέπει να googlάρουμε για κενές θέσεις σε κάθε χώρα που μας ενδιαφέρει?

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο γραφείο εδώ στην Ελλάδα, κάτι σαν ΚΕΠ δλδ, για να ρωτήσουμε....

Velikaia_Albania-2.jpg

ΙΩΑΝΝΙΝΑ η Κέρκυρα

να είναι και πιο οικεία

Re: Απάντηση: Re: Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Εκεί ΔΕΝ είναι Ελλάδα ! Τα ΜΜΜ λειτουργούν, και μάλιστα ΠΟΛΥ καλά !

Ασε που αν πάνε στη στάση νωρίτερα, περιμένουν μέχρι την ώρα που θα έπρεπε κανονικά να φτάσουν :smile: Και τα δρομολόγια έχουν υπολογίσει ΚΑΙ την κίνηση στις ώρες που αναγράφονται στις στάσεις...
Τα τραίνα τους είναι να συντονίζεις το ρολόϊ σου με βάση τα δρομολόγιά τους, κλπ κλπ...

Για αρχή δεν νομίζω να χρειαστείς αυτοκίνητο....

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, σε τραίνο Βουδαπέστη-Βιέννη και το ανάποδο, που όπως έβλεπα από το σύστημα τηλεματικής που ενημέρωνε για την ταχύτητα και τον αναμενόμενο χρόνο άφιξης, το τραίνο έκοβε ταχύτητα εκεί που δεν φαινόταν να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, προφανώς για να πέσει ακριβώς η ώρα άφιξης σε κάθε σταθμό.

Re: Απάντηση: Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Βρε τους άτιμους τους Αλβανούς. Οχι μόνο προσάρτησαν στην Κέρκυρα , πρόλαβαν να την ενώσουν και με την ξηρά !!!!!!

Η λεζάντα πρέπει να λέει κάτι σαν ιστορική εθνική εξάπλωση Αλβανών. Ιστορική, από όταν η Κέρκυρα ήταν ξηρά.

Εγω δεν πάω πουθενά. Θα κάτσω εδώ και θα το παλέψω.

Δε ξεριζώνομαι για κανέναν μ@λ@κ@.

Θα αλλάξουμε όλοι μαζί και θα τα αλλάξουμε όλα.

Όταν ο τυπικός "άνθρωπος του καναπέ" ή του "που να τρέχεις τώρα" αρχίζει και σκέφτεται σοβαρά τη συμμετοχή του σε συλλαλητήρια, κάτι γίνεται. Κάτι έχει αλλάξει.

Όλα αυτά που συμβαίνουν θα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Δε θα ανεχόμαστε πράγματα που ανεχόμασταν παλιότερα....

Βρυξέλες και Βερολίνο θα ψηφίσω και εγώ. Με πολύ ενδιαφέρον μπαλαντέρ το Ρότερνταμ και κάποιες άλλες πόλεις εκεί γύρο.
Αγγλία –τα έχουμε ξαναπεί Φίλλιπε- δε με τραβά σε καμία περίπτωση.

Velikaia_Albania-2.jpg

ΙΩΑΝΝΙΝΑ η Κέρκυρα

να είναι και πιο οικεία

Με βαση αυτό τον χάρτη εγω σε λίγο θα ανήκω στην Αλβανία, οπότε ....θα έχω μεταναστεύσει χωρίς να το καταλάβω!
Χωρίς πλάκα πάντως, όταν πριν 3-4 μήνες έλεγα σε άλλο νήμα του φόρουμ ότι αν ήμουν νεότερος θα έφευγα απο αυτή την κ@λ@χώρα κάποιοι με λοιδορούσαν... (ξέχασα, εσύ θέλεις να φύγεις απο την Ελλάδα κλπ κλπ), τώρα βλέπω πως ...οι ψαχνόμενοι για μετανάστευση έχουν αυξηθεί!
Τα πράγματα δεν ειναι εύκολα και μάλιστα όσο πιο πολλές σπουδές έχεις κάνει τόσο δυσκολότερο είναι να βρεις δουλειά στον τομέα σου στο εξωτερικό. Βεβαίως, το θετικό είναι πως εκεί συνήθως δεν ισχύει το μέσον, οπότε αν είσαι πολύ καλός στην δουλειά σου και αν αυτό φαίνεται με συγκεκριμένη προυπηρεσία ή μπορεί να διαφανεί σε κάποια συνέντευξη, έχεις πιθανότητες, εννοείται βέβαια πως θα πρέπει να μιλάς και την γλώσσα. Οι χώρες της Ε.Ε. δεν μπορούν να βάλουν εμπόδια, για τις εκτός Ε.Ε. τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, όπως άλλωστε είναι δύσκολα και για όσους επιχειρήσουν να έρθουν να δουλέψουν νόμιμα στην χώρα μας (για παραδειγμα ένα μικρό προβληματάκι που έχουν εδώ οι εκτός Ε.Ε. είναι ότι για να τους δώσουν άδεια παραμονής τους ζητάνε χαρτί πρόσληψης...ενω ταυτόχρονα για να τους προσλάβουν κάπου τους ζητάνε...άδεια παραμονής!)
Εύχομαι καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όσους θελήσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους έξω!

(για παραδειγμα ένα μικρό προβληματάκι που έχουν εδώ οι εκτός Ε.Ε. είναι ότι για να τους δώσουν άδεια παραμονής τους ζητάνε χαρτί πρόσληψης...ενω ταυτόχρονα για να τους προσλάβουν κάπου τους ζητάνε...άδεια παραμονής!)

Αυτό που αναφέρεις δεν είναι ούτε παράδοξο ούτε μνημείο της διαβόητης αθάνατης ελληνικής πραγματικότητας. Για να έρθει κανείς να μείνει στη χώρα μας πέραν της διάρκειας της ταξιδιωτικής βίζας πρέπει να έχει ήδη βρει εργοδότη και να του γίνει πρόσκληση.

πάντως όποιοι σκέφτονται να φύγουν, ειδικά όσοι έχουν παιδιά ή θέλουν να κάνουν άμεσα, καλό είναι να υπολογίσουν πολύ καλά τα έξοδα τους μην βρεθούν προ άσχημων εκπλήξεων...

Αυτό που αναφέρεις δεν είναι ούτε παράδοξο ούτε μνημείο της διαβόητης αθάνατης ελληνικής πραγματικότητας. Για να έρθει κανείς να μείνει στη χώρα μας πέραν της διάρκειας της ταξιδιωτικής βίζας πρέπει να έχει ήδη βρει εργοδότη και να του γίνει πρόσκληση.

Δεν παύει όμως να ειναι παράδοξο γιατι δεν ειναι νόμιμο για έναν εργοδότη να προσλάβει κάποιον που δεν έχει άδεια παραμονής....κινδυνεύει με πρόστιμο σε περίπτωση καταγγελίας! Οπότε και αν τον καλέσει και μέχρι αυτός να βγαλει άδεια παραμονής (που το ΙΚΑ δεν ξέρει τι ζητάει...σε καμιά υπηρεσία δεν ζητούν τα ίδια!) ....βρίσκεται σε κατάσταση παρανομίας!
Κανει ο υιός μου συχνά την διαδικασία για ανταλλαγές φοιτητών που έρχονται για 3-9 μήνες στην Ελλάδα σε επιχειρήσεις που τους δέχονται και αντίστοιχα πηγαίνουν και έλληνες στο εξωτερικό. Η γραφειοκρατία μας είναι απίστευτη και τα ζητούμενα χαρτιά αλλάζουν ανάλογα με τον υπάλληλο!

Δεν τον προσλαμβάνει φίλε μου... τον προσκαλεί. Δεν υπάρχει παρανομία. Εγκρίνεται πρώτα η είσοδός του, ανάλογα και την ειδικότητα (μπορεί δηλαδή και να μην εγκριθεί) και μετά έρχεται και προσλαμβάνεται.

Δεν τον προσλαμβάνει φίλε μου... τον προσκαλεί. Δεν υπάρχει παρανομία. Εγκρίνεται πρώτα η είσοδός του, ανάλογα και την ειδικότητα (μπορεί δηλαδή και να μην εγκριθεί) και μετά έρχεται και προσλαμβάνεται.

Ναι αλλά αν έρθει κάποιος για ενα τρίμηνο (ως φοιτητής για εργασιακή εμπειρία) και η γραφειοκρατία κάνει 1 μήνα να τον εγκρίνει εκείνος πάει στην δουλειά και στο διάστημα αυτό ειναι παράνομος....

Ποσα εξτραδακια εχουν γινει "πανωσηκωματα" απο κατι τετοια γραφειοκρατικα, εσκεμμενα, τερτιπια... και οχι μονο σε αυτο το θεμα... που να δειτε και στα φοιτητικα-μεταπτυχιακα προγραμματα τι ζητουσαν... ειχα ανοιξει και αναλογο θεμα παλιοτερα...

Εν αντιθέσει με το Στέργιο που είναι αποφασισμένος να μέινει εδώ και να το παλέψει, εγώ την "αναχώρηση" την βλέπω σαν μονόδρομο. Αλλά αυτό κατά 95% οφείλεται στο ότι α) έχω υποχρέωση να κάνω ότι είναι καλύτερο για την κόρη μου και β) στο ότι έχοντας ήδη ζήσει στο εξωτερικό πάνω απο μια δεκαετία (και μάλιστα σε μεγάλη σχετικά ηλικία - 26 ήμουν τότε, και 37 όταν επαναπατρίστηκα) δεν πρόκειται να μου "κακοφανεί" ούτε εργασιακά ούτε σαν ποιότητα ζωής.

Για την Αυστραλία που, όπως ήδη είπα, το είχα σκεφθεί κάποια στιγμή, το μόνο που με φρέναρε ήταν οτι θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να συμφωνήσω με την όποια εταιρεία ώστε να με προσκαλέσει, όπως ορθά αναφέρουν και ο συνονόματος Voreios και ο Τάσος (send) σε προηγούμενα posts. Αυτό σημαίνει οτι το διαπραγματευτικό ατού που ενδεχόμενα θα είχα λόγω αξίας για καλύτερο εισόδημα θα ισοσταθμιστεί απο την ανάγκη να δουλέψω.

Πάντως ,ακόμα είμαι σε φάση συζητήσεων με εταιρείες στην Ευρώπη, για την Αυστραλία δεν έχω κινηθεί επίσημα.... Θα δούμε τι θα γίνει.

Φίλιππος