Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Φίλιππος Φ.

Supreme Member
12 February 2007
3,910
Αθήνα
Με γνώμωνα την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, τις προβλέψεις που - ακόμα και οι πιό ευοίωνες - προαναγγέλουν επιδείνωση επι μακρόν, και το γεγονός οτι προέχει έναντι όλων το καλό της οικογένειάς μου (και κυρίως της 2χρονης κόρης μου), είμαι ήδη σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Απο μια μικρή έρευνα που έκανα, βρήκα οτι η Ολλανδία είναι μια απο τις χώρες της Ευρωζώνης που θα "ζοριστεί" λιγότερο απο τις υπόλοιπες (ΑΝ ζοριστεί...).

Παρ' όλα αυτά επειδή ακόμα δεν είναι οριστικό, θα ήθελα και την γνώμη σας για άλλους τόπους που θα είναι

1. Φιλόξενοι (όσο αυτό είναι δυνατόν)
2. Αγγλόφωνοι ή Γαλλόφωνοι (τουλάχιστον σε επίπεδα βασικής συννενόησης)

Η απόσταση απο την Ελλάδα δεν με προβληματίζει τόσο. Εννοείται οτι το ευκταίο είναι να είναι κοντά, αλλά δεν είναι βασικό κριτήριο....

Last edited:
Με γνώμωνα την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, τις προβλέψεις που - ακόμα και οι πιό ευοίωνες - προαναγγέλουν επιδείνωση επι μακρόν, και το γεγονός οτι προέχει έναντι όλων το καλό της οικογένειάς μου (και κυρίως της 2χρονης κόρης μου), είμαι ήδη σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Απο μια μικρή έρευνα που έκανα, βρήκα οτι η Ολλανδία είναι μια απο τις χώρες της Ευρωζώνης που θα "ζοριστεί" λιγότερο απο τις υπόλοιπες (ΑΝ ζοριστεί...).

Παρ' όλα αυτά επειδή ακόμα δεν είναι οριστικό, θα ήθελα και την γνώμη σας για άλλους τόπους που θα είναι

1. Φιλόξενοι (όσο αυτό είναι δυνατόν)
2. Αγγλόφωνοι ή Γαλλόφωνοι (τουλάχιστον σε επίπεδα βασικής συννενόησης)

Η απόσταση απο την Ελλάδα δεν με προβληματίζει τόσο. Εννοείται οτι το ευκταίο είναι να είναι κοντά, αλλά δεν είναι βασικό κριτήριο....

Στο άλλο thread αναφέρεις ότι έχεις εμπειρία απο εξωτερικό, για πές μας τι αποκόμησες απο εκεί??

Το Λουξεμβούργο φημίζεται για τους υψηλούς μισθούς και το βιοτικό επίπεδο.
Εξαρτάται και απο την δουλειά φυσικά.

Οι γλώσσες μου περιορίζονται σε Αγγλικά-Γερμανικά αλλά τα options μου χτυπούν Αγγλία για την ώρα.

περιμένω πάντως.

Re: Απάντηση: Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Οι γλώσσες μου περιορίζονται σε Αγγλικά-Γερμανικά αλλά τα options μου χτυπούν Αγγλία για την ώρα.

περιμένω πάντως.

Αγγλία???Με τέτοιο θέμα που έχει??

Στο άλλο thread αναφέρεις ότι έχεις εμπειρία απο εξωτερικό, για πές μας τι αποκόμησες απο εκεί??

Αιμίλιε, έζησα στην Αγγλία απο το 1992 ως το 2003 ... Αποφάσισα να επαναπατριστώ για προσωπικούς λόγους, αλλά μάλλον δεν είναι γραφτό μου να μείνω στον τόπο μου.

Επειδή λόγω δουλειάς όμως έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ευρώπη, μπορώ να πώ οτι αν εξαιρέσει κανείς τον καιρό (που δεν έχει καμμιά σχεση με τον Ελληνικό) σε όλα τα υπόλοιπα είναι 2-3 κλάσεις μπροστά.

Πρώτο και κυριότερο είναι ο σεβασμός στον πολίτη, και τον διαπιστώνεις με πολλούς τρόπους και σε πολλές περιπτώσεις.
Έπειτα είναι το κομμάτι της κοινωνικής πρόνοιας : Μπορεί να σου τα παίρνουν απο τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά τουλάχιστον πιάνουν τόπο εκεί που τα βάζουν.
Δεν φέρνω το παράδειγμα της Σουηδίας γιατί δεν υπάρχει πουθενά αλλού όμοιό του, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά γενικώς.

Στην Αγγλία πάντως, με όλα τα οικονομικά ελλείματα που έχει το NHS (National Health Service), 2 φορές που το χρειάστηκα - τη μία παραλίγο να αποδημήσω εις Κύριον - όλα δούλεψαν στην εντέλεια !
Εχω ρωτήσει και έχω μάθει οτι και στις Κάτω Χώρες είναι μια απο τα ίδια...
Αλλη καλή επιλογή είναι και η Ελβετία (αν αντέχεις το κρύο !).

Σαν κόστος ζωής, οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης είναι στα ίδια επίπεδα κόστους όσον αφορά τα καταναλωτικά (τρόφιμα κλπ) και ακριβότερες στα ενοίκια (αλλά αυτό αντισταθμίζεται και απο τους υψηλότερους κατα πολύ μισθούς - τουλάχιστον στην Πληροφορική που είναι ο τομέας μου).

Φορολογικά, με εξαίρεση τη Σουηδία που είναι πολύ ψηλά, αρκετές έχουν πλαφόν απο 35-50% κλιμακωτό για την υψηλότερη βαθμίδα εισοδημάτων...

περιμένω πάντως.

Το Λουξεμβούργο είναι φορολογικός παράδεισος, και είναι μια κατηγορία μόνο του ! Αλλά είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να βρείς δουλειά εκεί, γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

Επιπλέον, το κόστος του ενοικίου ενος σπιτιού κατάλληλου για οικογένεια είναι υψηλό, πολύ υψηλότερο απο των Βρυξελλών ας πούμε... Κι αυτό γιατί είναι μικρός ο τόπος (45 λεπτά κάνεις να το διασχίσεις με το αυτοκίνητο !) και επειδή - για να τύχεις των φορολογικών προνομίων είναι υποχρεωτικό να είσαι κατοικος Λουξεμβούργου (δεν παίζει να ζείς στο Βέλγιο ή τη Γερμανία αλλά να δουλεύεις στο Λουξεμβούργο).

αφου ησουν και παλια αγγλος, τι το σκεφτεσαι...εγω δεν βλεπω την ωρα να επιστρεψω με αυτα που βλεπω τριγυρω!
εαν θες να σου προτεινω και προορισμο, ενα ειναι το μερος εαν ξαναπηγαινα, Oxfordshire! τι λονδινα και παπαριες, κατσε φαε την κινηση και το tube καθε μερα.
εκει θα εχεις το αγροκτημα σου στην εξοχη και στον καθαρο αερα και θα εισαι αρχοντας!
οσο απο σχολεια για τα παιδια σου, τι να λεμε τωρα...

Η Αγγλία πλέον εδώ και 2-3 χρόνια έχει σοβαρό πρόβλημα με την εργασία σε αρκετούς τομείς εκτός από την Ιατρική...

αφου ησουν και παλια αγγλος, τι το σκεφτεσαι...εγω δεν βλεπω την ωρα να επιστρεψω με αυτα που βλεπω τριγυρω!
εαν θες και να σου προτεινω προορισμο, ενα ειναι το μερος εαν ξαναπηγαινα, Oxfordshire! τι λονδινα και παπαριες, κατσε φαε την κινηση και το tube καθε μερα.
εκει θα εχεις το αγροκτημα σου στην εξοχη και στον καθαρο αερα και θα εισαι αρχοντας!

Ολα αυτά σωστά ! Και το Oxfordshire απίστευτο ... Αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με την Αγγλία : οι εταιρείες πληροφορικής έχουν κάνει σιωπηρή συμφωνία να προσλαμβάνουν Αγγλους σε ποσοστό 90% για να μην ανέβει η ανεργία. Αυτή είναι πληροφορία εκ των έσω, από φίλο μου που είναι στέλεχος σε μεγάλο recruitment agency, και μου την εκμυστηρεύτηκε όταν τον πήρα τηλέφωνο ψάχνοντας για δουλειές ...

Γι' αυτό το λόγο και προσανατολίζομαι για Ολλανδία...

ΥΓ: Δεν ήμουν στο Λονδίνο 11 χρόνια... στο Manchester ήμουν ...

Last edited:
Πάντως ως προς την ποιότητα ζωής,στο Μόναχο που πήγα δύο φορές ένοιωσα άλλος άνθρωπος,χαλάρωσα τελείως και έζησα σε ρυθμούς μηδενικού στρες..

Οταν γύρισα τσιτώθηκα πάλι !

Πάντως ως προς την ποιότητα ζωής,στο Μόναχο που πήγα δύο φορές ένοιωσα άλλος άνθρωπος,χαλάρωσα τελείως και έζησα σε ρυθμούς μηδενικού στρες..

Οταν γύρισα τσιτώθηκα πάλι !

Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη είναι έτσι ! Εχω αδερφικό φίλο στην Κολωνία και τα ίδια λέει κι αυτός !

Απάντηση: Re: Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Ολα αυτά σωστά ! Και το Oxfordshire απίστευτο ... Αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με την Αγγλία : οι εταιρείες πληροφορικής έχουν κάνει σιωπηρή συμφωνία να προσλαμβάνουν Αγγλους σε ποσοστό 90% για να μην ανέβει η ανεργία. Αυτή είναι πληροφορία εκ των έσω, από φίλο μου που είναι στέλεχος σε μεγάλο recruitment agency, και μου την εκμηστυρεύτηκε όταν τον πήρα τηλέφωνο ψάχνοντας για δουλειές ...

Γι' αυτό το λόγο και προσανατολίζομαι για Ολλανδία...

ΥΓ: Δεν ήμουν στο Λονδίνο 11 χρόνια... στο Manchester ήμουν ...

Θα πρέπει λογικά να μάθεις και την Γλώσσα,έτσι δεν είναι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Σχεδόν σε όλη την Ευρώπη είναι έτσι ! Εχω αδερφικό φίλο στην Κολωνία και τα ίδια λέει κι αυτός !

Ναι αλλά η Βαυαρία έχει άλλον "αέρα" (λόγω αλπεων),καλύτερο κλίμα και πιό αλλέγκρους ανθρώπους ..:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Θα πρέπει λογικά να μάθεις και την Γλώσσα,έτσι δεν είναι?

Ευτυχώς όχι ! Πάνω απο το 90% των Ολλανδών μιλούν πολύ καλά Αγγλικά ! Φταίει ασφαλώς και το γεγονός οτι τα Αγγλικά επίγεια κανάλια τηλεόρασης "φτάνουν" στην Ολλανδία ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Ευτυχώς όχι ! Πάνω απο το 90% των Ολλανδών μιλούν πολύ καλά Αγγλικά ! Φταίει ασφαλώς και το γεγονός οτι τα Αγγλικά επίγεια κανάλια τηλεόρασης "φτάνουν" στην Ολλανδία ;)

Τα βασικά,την ορολογία για την δουλειά σου όμως θα πρέπει να τα μάθεις.
Δεν πας για τουρισμό εκεί.

Και στην Γερμανία μιλούν οι περισσότεροι αγγλικά αλλά θες δεν θες μαθαίνεις τη γλώσσα για να δουλέψεις και να ζήσεις εκεί.