Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Τα βασικά,την ορολογία για την δουλειά σου όμως θα πρέπει να τα μάθεις.
Δεν πας για τουρισμό εκεί.

Και στην Γερμανία μιλούν οι περισσότεροι αγγλικά αλλά θες δεν θες μαθαίνεις τη γλώσσα για να δουλέψεις και να ζήσεις εκεί.

Ευτυχώς η Πληροφορική έχει τεράστιο πλεονέκτημα σε αυτόν τον τομέα μιας και η κύρια γλώσσα της είναι τα Αγγλικά, χωρίς ασφαλώς αυτό να σημαίνει οτι δεν θα μάθω σιγά-σιγά ΚΑΙ Ολλανδικά !

Πάντως, όποιον δεν τον φοβίζουν οι αποστάσεις, καλές επιλογές είναι και ο Καναδάς και η Αυστραλία (ιδίως Μόντρεαλ-Τορόντο απο την πρώτη και Σύδνεϋ-Μελβούρνη απο τη δεύτερη)....

Στο δικο μου τραπεζι εχει πεσει παντως η Μεση Ανατολη (περιστασιακα εστω) :)

Και οσο δεν αντεχω την ζεστη....

Αυστραλία?
Τι λέτε βρε παιδιά, 40 χρόνια πίσω γυρίσαμε?

mousikorama_metanastes_markopoulos_xalkias_mosxoliou_1974.jpg

Αυστραλία?
Τι λέτε βρε παιδιά, 40 χρόνια πίσω γυρίσαμε?

Φιλος και συνάδελφος Ελληνο-Αυστραλός, μου έδειξε δουλειές στο Σύδνεϋ στον τομέα μου που πληρώνουν απο 175.000 - 225.000 Αυστραλιανά Δολλάρια μικτά ετήσια !
Κάνε τον υπολογισμό Τάσο και θα δείς για τί μιλάμε ! Και - πληροφοριακά - το Σύδνεϋ έιναι μια χαρά τόπος για να ζήσεις και να μεγαλώσεις παιδιά !

Στο δικο μου τραπεζι εχει πεσει παντως η Μεση Ανατολη (περιστασιακα εστω) :)

Και οσο δεν αντεχω την ζεστη....

Ναθ, δεν είναι κακή περίπτωση σε "μικρές δόσεις"... Και είναι καλά τα λεφτά εκεί κάτω !

Σίδνεϋ. Έχω ένα θείο και 3 εξαδέρφια εκεί. Η μία έγινε μουσουλμάνα. Αμάν αμάν :flipout:

Εμείς τι κάνουμε για εναλλακτική που δεν μπορούμε να απασχοληθούμε πουθενά αλλού στο αντικείμενό μας. Τουλάχιστον όχι δίχως μάλλον χρονοβόρα μαθητεία. Τουλάχιστον η πληροφορική και τα δόντια είναι παντού τα ίδια. Άντε οι γερμαναράδες να έχουν μακρύτερους κυνόδοντες το πολύ.

Εγώ μπορώ να σας μιλήσω για την γαλλική πραγματικότητα, είναι μια χώρα με μεγάλη ανεργία δύσκολο να "βολευτείς" κάπου,
και ακόμα πιο δύσκολο έως όνειρο θερινής νυχτός να νομίζετε ότι μετανάστης σήμερα οπουδήποτε πάει να πει ότι θα ζεις καλά
με ένα μεροκάματο όσο καλό και αν είναι! Αυτά ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.

Τα ενοίκια είναι πανάκριβα μέσα σε πόλεις, η ζωή ακριβή γενικά, δεν υπάρχουν 13oς -14oς μισθός(ελάχιστες εξαιρέσεις bonus κτλ)
και γενικά πρέπει να δουλεύουν 2 για να τα φέρεται βόλτα, αυτό είναι ο κανόνας υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια που αφορούν λίγους!

+ Πληρώνουμε πολλούς φόρους βεβαια ok φαίνονται τα λεφτά μας που πάνε...

Μετά, ανοίγετε έτσι απλά το χάρτη...

που να πάμε, A ναι εκεί, έτσι παρά έτσι, καλά μεροκάματα, εκεί γιουβέτσι κοκορέτσι κτλ...

δεν νομίζω ότι είναι και πολύ σοβαρές κινήσεις... sorry δηλαδή!

Πρέπει να δει καθένας ανάλογα την γλώσσα που μιλάει, το επάγγελμα που κάνει,την κουλτούρα του κάθε λαου,
αν ταιριάζει σε εσάς,να έχετε και κάποιες διασυνδέσεις κτλ, διαφορετικά...

Κατά τα άλλα η γαλλία είναι μια όμορφη χώρα ευγενική από την φύση τους οι γάλλοι, έχουν παιδεία πως να το κάνουμε,
και είναι ένα κράτος που λειτουργεί και είναι κοντά στον πολίτη σε κάθε του δυσκολία κτλ ΟΤΙ αντίθετο με την Ελλάδα δηλαδή.

Δεν σας λέω άλλο για την γαλλία δεν είμαι και πολύ αντικειμενικός είναι η δεύτερη πατρίδα μου και την αγαπώ πολύ,

άλλωστε με κοίταξε καλύτερα από την πατρίδα που με γέννησε!

Απάντηση: Re: Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Φιλος και συνάδελφος Ελληνο-Αυστραλός, μου έδειξε δουλειές στο Σύδνεϋ στον τομέα μου που πληρώνουν απο 175.000 - 225.000 Αυστραλιανά Δολλάρια μικτά ετήσια !
Κάνε τον υπολογισμό Τάσο και θα δείς για τί μιλάμε ! Και - πληροφοριακά - το Σύδνεϋ έιναι μια χαρά τόπος για να ζήσεις και να μεγαλώσεις παιδιά !

Ναι αλλά οδηγούν κι εκεί ανάποδα όμως.

Μέχρι να συνηθίσω θα έχω σκοτωθεί !!

Αυτό φοβάμαι και στην Αγγλία...

Απάντηση: Re: Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Σίδνεϋ. Έχω ένα θείο και 3 εξαδέρφια εκεί. Η μία έγινε μουσουλμάνα. Αμάν αμάν :flipout:

Εμείς τι κάνουμε για εναλλακτική που δεν μπορούμε να απασχοληθούμε πουθενά αλλού στο αντικείμενό μας. Τουλάχιστον όχι δίχως μάλλον χρονοβόρα μαθητεία. Τουλάχιστον η πληροφορική και τα δόντια είναι παντού τα ίδια. Άντε οι γερμαναράδες να έχουν μακρύτερους κυνόδοντες το πολύ.

Δεν είναι εύκολο.
Σε πολλές χώρες δεν αναγνωρίζεται το πτυχίο μας και πρέπει να "μαθητεύσεις" σχεδόν απ την αρχή.
Αστα..

Re: Απάντηση: Re: Μάλλον ήρθε η ώρα της μετανάστευσης...

Ναι αλλά οδηγούν κι εκεί ανάποδα όμως.

Μέχρι να συνηθίσω θα έχω σκοτωθεί !!

Αυτό φοβάμαι και στην Αγγλία...

Εκεί ΔΕΝ είναι Ελλάδα ! Τα ΜΜΜ λειτουργούν, και μάλιστα ΠΟΛΥ καλά !

Ασε που αν πάνε στη στάση νωρίτερα, περιμένουν μέχρι την ώρα που θα έπρεπε κανονικά να φτάσουν :smile: Και τα δρομολόγια έχουν υπολογίσει ΚΑΙ την κίνηση στις ώρες που αναγράφονται στις στάσεις...
Τα τραίνα τους είναι να συντονίζεις το ρολόϊ σου με βάση τα δρομολόγιά τους, κλπ κλπ...

Για αρχή δεν νομίζω να χρειαστείς αυτοκίνητο....

ετσι ακριβως, τοσα χρονια αγγλια δεν μου δημιουργηθηκε ΠΟΤΕ η αναγκη να εχω δικο μου αυτοκινητο, τα ΜΜΕ σε πανε ΠΑΝΤΟΥ και στην ωρα σου!
τοσο πολυ που εβγαλα διπλωμα οταν γυρισα ελλαδα, μετα τον στρατο!

Με γνώμωνα την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, τις προβλέψεις που - ακόμα και οι πιό ευοίωνες - προαναγγέλουν επιδείνωση επι μακρόν, και το γεγονός οτι προέχει έναντι όλων το καλό της οικογένειάς μου (και κυρίως της 2χρονης κόρης μου), είμαι ήδη σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

Απο μια μικρή έρευνα που έκανα, βρήκα οτι η Ολλανδία είναι μια απο τις χώρες της Ευρωζώνης που θα "ζοριστεί" λιγότερο απο τις υπόλοιπες (ΑΝ ζοριστεί...).

Παρ' όλα αυτά επειδή ακόμα δεν είναι οριστικό, θα ήθελα και την γνώμη σας για άλλους τόπους που θα είναι

1. Φιλόξενοι (όσο αυτό είναι δυνατόν)
2. Αγγλόφωνοι ή Γαλλόφωνοι (τουλάχιστον σε επίπεδα βασικής συννενόησης)

Η απόσταση απο την Ελλάδα δεν με προβληματίζει τόσο. Εννοείται οτι το ευκταίο είναι να είναι κοντά, αλλά δεν είναι βασικό κριτήριο....

Έχω φίλο από το λύκειο που ζεί τα τελευταία δέκα χρόνια εκεί με την Ολλανδέζα που γνώρισε στη Κέρκυρα.
Τον πρώτο χρόνο δούλεψε σε φούρνο μετά πέντε χρόνια στην Hertz έκαναν περικοπές προσωπικού και άλλαξε αναγκαστικά πέντε εταιρίες.
Τώρα δουλεύει στη Ericsson.
Γενικά έχουν και εκεί οι εταιρίες τους πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και ψάχνουν συνέχεια φτηνότερο προσωπικό.

απ'την Ελλάδα πρέπει να φύγουν κλωτσηδόν αυτοί που την κατάντησαν έτσι, αφού πρώτα δημευτεί η περιουσία τους, κι εμείς πρέπει να την οργανώσουμε από την αρχή, όχι να τους κάνουμε τη χάρη να μεταναστεύσουμε.
σορρυ για το οφ τοπικ.

ΥΓ. σε ότι αφορά την Ολλανδία, από οικείο μου πρόσωπο που κατοικεί εκεί κοντά 30 χρόνια τώρα, και σε καλή θέση στη βιομηχανία, η τετραήμερη εργασία και το κόψιμο μισθών και μπονους ισχύει από εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου.

ΥΓ. σε ότι αφορά την Ολλανδία, από οικείο μου πρόσωπο που κατοικεί εκεί κοντά 30 χρόνια τώρα, και σε καλή θέση στη βιομηχανία, η τετραήμερη εργασία και το κόψιμο μισθών και μπονους ισχύει από εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου.

Τι? και δε βγήκανε στους δρόμους? τσ τσ τσ

Τι? και δε βγήκανε στους δρόμους? τσ τσ τσ

προφανώς Στέργιο μου, αυτά που παίρνουν - έστω και μετά τις περικοπές - συν αυτά που τους παρέχει το κράτος, τους αρκούν για ένα καλό βιοτικό επίπεδο. δε θα έλεγα το ίδιο και για τη χώρα μας ...

ε ρε που μας έχουν καταντήσει οι κουφ@λες!!!! να σκεφτόμαστε να φύγουμε απο την πατρίδα μας..... μετανάστες εν έτη 2010!!!!!!

αλλά καλά τα λέει ο vag παραπάνω. να τσακιστούν και να φύγουν όλοι τους και οι περιουσίες τους πίσω στον λαό.

λαμόγια του κερατά

Το εχω σκεφτει πολυ σοβαρα το θεμα. Σου προτεινω τη Νοτια Γαλλια και το Βερολινο απο Ευρωπη. Η Νοτια Γαλλια εχει ολα τα καλα της Μεσογειου και υψηλότατο βιωτικο επιπεδο, ενω το Βερολινο προσφέρει ολα τα θετικα της Γερμανιας, αλλα σε μια πιο "ελευθερη μεταφραση". Ακολουθουν οι Κατω Χωρες.

Επομενη επιλογη (λογω αποστασης) ειναι οι ΗΠΑ.