Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Τι εννοείς με το "Οποιος εχει is2 ας το δοκιμάσουμε πάνω να δουμε αν εχουν διαφορές στον ηχο αυτα τα μαραφέτια και αν οι διαφορες στην τιμή κανουν διαφορές στον ηχο";

Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Τι εννοείς με το "Οποιος εχει is2 ας το δοκιμάσουμε πάνω να δουμε αν εχουν διαφορές στον ηχο αυτα τα μαραφέτια και αν οι διαφορες στην τιμή κανουν διαφορές στον ηχο";
Αγαπητε Lemon αν και δεν γνωριζομαστε θα ηθελα να σε ευχαριστησω για τα λινκ σου με τα i2s (sorry για το τυπογραφικό λαθακι) εμαθα πολλα πραγματα απο εκει.
Η σκεψη μου ειναι οτι απο τη στιγμη που τα πλακετάκια αυτα (i2s usb) με δυο καλωδιακια στο V3 και ενα driver παιζουν, θα μπορουσαμε να μαζευτουμε με καποιους φιλους που τα εχουν αγορασει ηδη, να τα βαλουμε πανω στο Dac και να δουμε τι ψαρια πιανει το καθενα και αν υπάρχουν διαφορες απο το ενα στο αλλο. Μετα αφου βρουμε το καλυτερο μπορουμε να κανουμε ενα Group buy

Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες.
Δεν έχεις άδικο...γλιτώνεις κατά αυτόν τον τρόπο αρκετά χρήματα.

Θεωρητικά, το "καλύτερο" συγκλίνει προς τις λύσεις XMOS, πρακτικά από τα λεγόμενα του Βασίλη, δεν υπάρχουν διαφορές (ακουστικές) μεταξύ καλής υλοποίησης CMedia ή Xmos. Ο Βασίλης έχει αναφέρει εδώ και καιρό, λόγω πολύπλευρης ενασχόλησης με το αντικείμενο, ότι ακουστικά δεν...

Προσωπικά έχω δύο CMedia, ένα φθηνότερο άνευ γαλβανικής και ένα ακριβότερο (ίσως το ακριβότερο που κυκλοφορεί με CMedia) με γαλβανική απομόνωση. Μεταξύ τους ακουστικά δεν υπάρχει καμία διαφορά...οι μόνες ίσως διαφορές εξακριβωθούν σε περίεργους φορητούς με αρκετό θόρυβο, όπου το ακριβότερο θα απομονώσει καλύτερα τους θορύβους.

Αν και λίγο καθυστερημένα να μεταφερω και εγω τις απόψεις απο την ακρόαση του V3.

Το άκουσα λοιπόν την Μεγάλη Εβδομάδα στον γνωστό χώρο του Θανάση (ttquatro).

Αρχικά μου εκανε εντύπωση οτι εκτός απο Mambo παίζει και άλλα είδη μουσικής :)

Τα τελευταία 3 χρόνια το σύστημα του Θανάση αποτελει για έμενα την Αναφορά μου τουλάχιστον όσον αφορά την 3 - διάστατη, σχεδόν ολογραφικη εικονα που δημιουργεί.

Το V3 σε αυτόν τον τομέα τουλάχιστον έδωσε το κατι παραπάνω, σαν να λέμε το κερασάκι στην τούρτα. Απιστευτη εικόνα και φοβερές οι περιγραφές. Πολύ καλύτερο από πολλά ακριβότερα dac που έχω ακούσει στον ιδιο χώρο.

Μπράβο λοιπόν στον Βασίλη για την κατασκευή του, Μπράβο και στον Θανάση για το εξαιρετικό στήσιμο.

Αν και λίγο καθυστερημένα να μεταφερω και εγω τις απόψεις απο την ακρόαση του V3.

Το άκουσα λοιπόν την Μεγάλη Εβδομάδα στον γνωστό χώρο του Θανάση (ttquatro).

Αρχικά μου εκανε εντύπωση οτι εκτός απο Mambo παίζει και άλλα είδη μουσικής :)

Τα τελευταία 3 χρόνια το σύστημα του Θανάση αποτελει για έμενα την Αναφορά μου τουλάχιστον όσον αφορά την 3 - διάστατη, σχεδόν ολογραφικη εικονα που δημιουργεί.

Το V3 σε αυτόν τον τομέα τουλάχιστον έδωσε το κατι παραπάνω, σαν να λέμε το κερασάκι στην τούρτα. Απιστευτη εικόνα και φοβερές οι περιγραφές. Πολύ καλύτερο από πολλά ακριβότερα dac που έχω ακούσει στον ιδιο χώρο.

Μπράβο λοιπόν στον Βασίλη για την κατασκευή του, Μπράβο και στον Θανάση για το εξαιρετικό στήσιμο.

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα λεγόμενά σου. Ο χώρος - σύστημα του Θανάση αποτελούν και για εμένα αναφορά.

Και βέβαια ο λόγος που παίζει τόσο καλά είναι γιατί τίποτα δεν είναι αφημένο στην τύχη. Πραγματικά το mambo v3 στον Θανάση δείχνει τα δόντια του!

Εγώ θα έλεγα να παρουσιάσει ο ίδιος ο Θανάσης το σύστημα του στην ανάλογη κατηγορία αν θέλει.
Εδώ δεν θα προσέφερε κάτι.

Μα δεν είπε κανείς να το παρουσιάσει εδώ. Για το mambo v3 μιλάμε στο νήμα. Χάνω κανένα επισόδιο;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Σωκράτη η συζήτηση γίνεται μεταξύ δύο τρίτων μελών και όχι του Θανάση........Αυτό σχολίασα και ήμουν σαφής

........

Σόρυ και για το οφ τοπικ.

Και για να μην χαλάμε την συζήτηση, εμένα μου άρεσε και όπως έπαιξε το mambo στον Θανάση με spdif από το m2tech hiface. Το αποτέλεσμα με το mambo ήταν κορυφαίο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Το σύστημα του Θανάση είναι DIY εξολοκλήρου, οπότε καταλαβαίνεις μου είναι δύσκολο να πω για πράγματα που δεν γνωρίζω και αφετέρου πιστεύω πως ο Θανάσης θα βρει χρόνο κάποια στιγμή να παρουσιάσει αναλυτικά το σύστημά του όπως του πρέπει και του αξίζει.

Παιδιά πρώτα απ' όλα το θέμα μας είναι αν το mambo v3 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο μηχάνημα, που σε ένα ικανό, με τις ιδιοκατασκευές, χομπίστα θα επιτρέψει να έχει μια πάρα πολύ αξιόλογη πηγή με λίγα χρήματα. Και πιστεύω ακράδαντα ότι είναι πάρα πολύ καλό (αλλιώς δεν θα το αγόραζα...).

Επίσης, κι ευχαριστώ για τα καλά λόγια όλους όσους έχουν βρεθεί στο χώρο μου και έχουν χαρεί μαζί μου μουσική, το σύστημά μου ακούγεται τόσο καλά όσο υποστηρίζουν οι εν λόγω φίλοι μόνο και μόνο επειδή έχω προσέξει πολύ (χωρίς να ισχύουν στην περίπτωσή μου οι συνηθισμένοι εκ των πραγμάτων περιορισμοί που επιφέρει ένα σαλόνι) την ακουστική του συμπεριφορά. Με άλλα λόγια αγαπητοί μου φίλοι δεν έχει και τόσο σημασία από τι αποτελείται το σύστημά μου (αν και για ηχεία μου είμαι εξαιρετικά περήφανος καθώς αποτελούν ολοκληρωτικά δική μου σχεδίαση από την αρχή μέχρι το τέλος - με τη βοήθεια δύο εξαιρετικών φίλων σε σημαντικά βήματα της κατασκευής) αλλά κυρίως σε τι χώρο παίζει μέσα. Εκεί είναι το μυστικό (φυσικά χωρίς καλά μηχανήματα δεν θα ακουγόταν έτσι αλλά επειδή ξέρω πόσο μέτρια μπορεί να ακουστεί ένα σύστημα που έχει κορυφαία μηχανήματα σε μέτριο χώρο επιμένω στη σημασία του χώρου). Αυτά...

Παιδιά πρώτα απ' όλα το θέμα μας είναι αν το mambo v3 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο μηχάνημα, που σε ένα ικανό, με τις ιδιοκατασκευές, χομπίστα θα επιτρέψει να έχει μια πάρα πολύ αξιόλογη πηγή με λίγα χρήματα. Και πιστεύω ακράδαντα ότι είναι πάρα πολύ καλό (αλλιώς δεν θα το αγόραζα...).

Επίσης, κι ευχαριστώ για τα καλά λόγια όλους όσους έχουν βρεθεί στο χώρο μου και έχουν χαρεί μαζί μου μουσική, το σύστημά μου ακούγεται τόσο καλά όσο υποστηρίζουν οι εν λόγω φίλοι μόνο και μόνο επειδή έχω προσέξει πολύ (χωρίς να ισχύουν στην περίπτωσή μου οι συνηθισμένοι εκ των πραγμάτων περιορισμοί που επιφέρει ένα σαλόνι) την ακουστική του συμπεριφορά. Με άλλα λόγια αγαπητοί μου φίλοι δεν έχει και τόσο σημασία από τι αποτελείται το σύστημά μου (αν και για ηχεία μου είμαι εξαιρετικά περήφανος καθώς αποτελούν ολοκληρωτικά δική μου σχεδίαση από την αρχή μέχρι το τέλος - με τη βοήθεια δύο εξαιρετικών φίλων σε σημαντικά βήματα της κατασκευής) αλλά κυρίως σε τι χώρο παίζει μέσα. Εκεί είναι το μυστικό (φυσικά χωρίς καλά μηχανήματα δεν θα ακουγόταν έτσι αλλά επειδή ξέρω πόσο μέτρια μπορεί να ακουστεί ένα σύστημα που έχει κορυφαία μηχανήματα σε μέτριο χώρο επιμένω στη σημασία του χώρου). Αυτά...

Αν δεν μας εξηγήσεις πώς δουλεύουν προσθετικά τα 26868432 antijiter που χρησημοποιείς σε σειρά εγώ δεν πιστεύω τίποτα :flipout:

Αν δεν μας εξηγήσεις πώς δουλεύουν προσθετικά τα 26868432 antijiter που χρησημοποιείς σε σειρά εγώ δεν πιστεύω τίποτα :flipout:

Με το mambo v3 δεν χρησιμοποιώ πλέον ούτε ένα!

Άσε που ωριμάζουν (πάνε 10 και βάλε χρόνια από τότε που τα έχω σε υπηρεσία) και πέφτουν ένα-ένα από το δέντρο :)

Η περιγραφή του συστήματος του Θανάση (ttquatro) μεταφέρθηκε εδω, τον ευχαριστούμε που μπηκε στον κοπο να την κανει.

Κάποια off topic που δεν ειχαν να κάνουν με το mambo dac v3 σβήστηκαν, καλυ συνεχεία στην πολυ ενδιαφέρουσα κουβέντα.

από σήμερα είμαι ένας ακόμα ευτυχείς κάτοχος του v3

άντε να δούμε τι θα μας πει αν και μαλλον υποψιαζομαι

να ρωτήσω και όσοι από εσάς το έχετε το δουλεύεται με τον μ/τ ου v2 η βάλατε μεγαλύτερο ; με toroidal τι λέει;

από σήμερα είμαι ένας ακόμα ευτυχείς κάτοχος του v3

άντε να δούμε τι θα μας πει αν και μαλλον υποψιαζομαι

να ρωτήσω και όσοι από εσάς το έχετε το δουλεύεται με τον μ/τ ου v2 η βάλατε μεγαλύτερο ; με toroidal τι λέει;

Η εμπειρία μου είναι με 50VA μετασχηματιστή toroidal από το Γιατρά. Και είναι πολύ καλή... (πάντως δε θα με χάλαγε να μας έλεγε κανείς την εμπειρία του με μεγαλύτερο μετασχηματιστη, αν έχει κάνει τις συγκρίσεις).

ο Βασίλης προτείνει τετράγωνο για αυτό ρωτάω αν έχουμε εμπειρία από toroidal και αν κάποιος παίζει με ποιο μεγάλο τετράγωνο η τον ίδιο με του v2

ο Βασίλης προτείνει τετράγωνο για αυτό ρωτάω αν έχουμε εμπειρία από toroidal και αν κάποιος παίζει με ποιο μεγάλο τετράγωνο η τον ίδιο με του v2

Εγώ το ακούω με toroidal και παίζει πολύ καλά. Επίσης όμως του έχω αποκλειστικά στην παροχή ρεύματος πολύ υψηλής ποιότητας φίλτρο ρεύματος.

Οι τετράγωνοι Μ/Σ είναι σαν κατωδιαβατά φίλτρα για τις βρώμες του ac, τις κόβουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Με τους toroidal περνάνε πιο εύκολα όλες οι βρώμες γιατί έχουν καλύτερη απόκριση (εκτός κι αν παραγγείλεις ηλεκτροστατική θωράκιση μεταξύ πρωτεύοντος και δευτερέυοντος οπότε τότε λειτουργούν σα μετασχηματιστές απομόνωσης, κάτι τέτοιο έχω κάνει κι εγώ). Παρόλα αυτά το φίλτρο έχει θετική επίδραση.

Όπως είπα και πιο πάνω, αν κάποιος έχει κάνει σύγκριση μεταξύ ίδιου τύπου Μ/Σ αλλά διαφορετικής ισχύος θα είναι ενδιαφέρον να μας πει τι παρατήρησε...