Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Εάν δεν βιάζεσε για usb to i2s ο Lyuben από την jlsounds θα βγάλουν μια daughter board για το xmos τους που:

Generally the board was designed as a daughter board, so one can use precise oscillators. The oscillators will be powered by ADM7150. I prefer the ADM7150, because it has lower noise. One can use CCHD-957, NDK NZ2520SD, DIP14 and DIP8.

Αυτό είναι από τον Lyuben γι αυτό δεν έκανα μετάφραση

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Όποτε μπορείς βάλε κανένα link.

Σε περιπτωση που ενδιαφερει αν και ver2 το mambo μου φοραει XMOS,το οποιο δεν εχει δουλευτει πολυ εδω οποτε
μετα τις 10του μηνος οποιος φιλος θελει να κανει ενα ξεκαθαρισμα ειδικα αν εχει ακουσει CM,amanero, wave κτλ
με τα χαρας να βοηθησω

Ναι αλλά την daughter board για τα ρολόγια δεν την έχεις δει.
Στείλε mail για να σου πουν αναλυτικότερα.

Απάντηση: Re: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Μετα απο ενα καμενο cm6631a ειπα να δοκιμασω σε xmos και μολις μου εφτασε το νεο isolated xmos του diyinhk:

isolated-xmos-dsd-dxd-384khz-high-quality-usb-to-i2sdsd-pcb-with-ultralow-noise-regulator.jpg

Βασιλη ετοιμασε τη μασκα για εγχειρηση...

Λίγο άσχετο,αλλά αφού είπαμε για τον DIYINK...
Αν παραγγείλει κανείς από κει,θα κάνει ένα κόπο να τσεκάρει και ένα τέτοιο που που θέλω να το δοκιμάσω;
Δωρεάν είναι αλλά ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον το κάνει...

Μετα απο ενα καμενο cm6631a ειπα να δοκιμασω σε xmos και μολις μου εφτασε το νεο isolated xmos του diyinhk:

isolated-xmos-dsd-dxd-384khz-high-quality-usb-to-i2sdsd-pcb-with-ultralow-noise-regulator.jpg

Mετά από 2 μήνες τουλάχιστον βλέπω ότι είναι διαθέσιμο,πρέπει νά υπήρξε πρόβλημα στή παραγωγή του.Τούς είχα ρωτήσει μόλις τό βγάλανε στό site τους ,μού απάντησανε ότι θά είναι διαθέσίμο σε 10 μέρες ,αλλά προφανώς υπήρξε πρόβλημα γιά νά αργήσει τόσο πολύ.Τό αλλο χωρίς τη γαλβανική ήταν διαθέσιμο κανονικά

Αν παραγγείλει κανείς από κει,θα κάνει ένα κόπο να τσεκάρει και ένα τέτοιο που που θέλω να το δοκιμάσω;

Ε, τωρα το λες... θα το ειχαμε χθες!

Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Όταν είσαι Αθήνα ρίξε σύρμα.. μου περισσεύει ένα τέτοιο..

Ποιο 6631Α είχες;

Ποιο 6631Α είχες;

Ενα απο τα κλασικα του ebay... Πιστευω ηταν αυτο: http://www.ebay.co.uk/itm/CM6631A-U...?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item4ac692c78c

Δεν ειπα οτι καηκε... εγω το εκαψα, μετα απο δοκιμες με την usb να προσπαθησω να αφαιρεσω τον θορυβο που ερχοταν απο την γειωση της μπριζας και του pc καποια συνδεση θα βραχυκυκλωσε στο ξεντεριασμενο usb καλωδιο που εκανα δοκιμες...
Ο θορυβος ερχοταν και απο το pc και απο την plasma και ηταν στο υψος των ~16-18khz και μου την εσπαγε αγρια!

Αν και καταφερα τελικα να τον απομονωσω με ψαξιμο και την βοηθεια του βασιλη.
α) Αφαιρεσα την γειωση της πριζας τελειως,
β) Εκοψα το περιμετρικο του usb τελειως, (ναι περνουσε και απο κει ο θορυβος) και
γ) Αφου το αναγνωριζε αφαιρουσα το GND του usb (γιατι αλλιως δεν το αναγνωριζε)

Δηλαδη αφηνα μετα την αναγνωριση συνδεδεμενα το data+ data- και +5v και ειχα ενα isolated cm6631a αλλα Νικος... ε, λιγες μερες μετα εγινε το κακο με το καλωδιο που ακομη δεν το ειχα μονωσει... :HTEHETH63:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως το τελικο αποτελεσμα ηταν απιστευτο... Ολα ανοιχτα και τα ηχεια μου ηταν σαν να ειχα κλειστο τον ενισχυτη!!!
Σαν να λεμε, το πειραμα πετυχε, ο ασθενης απεβιωσε :award:

Last edited:
Ήρθε λοιπόν η ώρα των εντυπώσεων.
Επιγραμματικά και μόνο μεταξύ v1-v3.
Όλα ίδια,μέχρι και ματσαρισμένα interconnect.

Σύστημα δοκιμής το γνωστό:
Pc-Amanero USB>I2S-Mambo v1-v3-Densen B200 pre-Marchand xm9 x-over-2x Densen B300 τελικοί-Geometric Harmony ηχεία.
Χώρος 63 τ.μ.,φροντισμένος σε κάποια σημεία.
Μουσικές πολλές και διάφορες.

v1,πιο πλούσιο χαμηλό σε όγκο,μεγάλο δυναμικό εύρος,γρήγορο-v3 πιο διακριτό,συγκεκριμένο,λιγότερο απλωμένο.Επίσης γρήγορο,πιο στακάτο.

v1,πιο μπροστά η μεσαία,πιο άμεσο,με το γρέζι των ψηφιακών να διακρίνεται σε κάποια κομμάτια.-v3,πιο laid back μεσαία,πιο ξεκούραστο,απουσία ψηφιακίλας (όσο γίνεται),πιο involving και μουσικό.

v1,πιο πολύ αέρα στα υψηλά,πιο σκληρό,μεγαλύτερη λεπτομέρεια-v3,πιο ντροπαλό,πολύ καλύτερα συριστικά,λιγότερη ανάλυση,λιγότερο σκληρό.

v1,η εικόνα είναι πιο περιορισμένη αλλά τα όργανα πιο διακριτά.Το βάθος πάρα πολύ καλό,η στερεοφωνική εικόνα επίσης.v3,μεγαλύτερη και ψηλότερη σκηνή,απίστευτη στερεοφωνική εικόνα.

Ποιο θα προτιμούσα;
Και τα δύο,το καθένα για άλλους λόγους.

Ελπίζω να φώτισα κι εγώ λίγο το ψάξιμο μας.

Σωκράτη, στο δικό μου σύστημα, το V2 με το V3 δεν έχει καμία σχεση. το V3 μετά από 200-300 ώρες στρώσιμο (απαραίτητη προϋπόθεση τελικά) αναδεικνύει λεπτομέρειες και είναι τόσο ρεαλιστικό που πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Οπως κατάλαβες , τελικά αποφάσισα να συνεχίσω το ταξείδι έχοντας στην κατοχή μου μόνο ένα mambo, το V3 ...

Σωκράτη, στο δικό μου σύστημα, το V2 με το V3 δεν έχει καμία σχεση. το V3 μετά από 200-300 ώρες στρώσιμο (απαραίτητη προϋπόθεση τελικά) αναδεικνύει λεπτομέρειες και είναι τόσο ρεαλιστικό που πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Οπως κατάλαβες , τελικά αποφάσισα να συνεχίσω το ταξείδι έχοντας στην κατοχή μου μόνο ένα mambo, το V3 ...

Στις 200-300 (και σε πολύ λιγότερες δηλαδή :flipout: ) ώρες,θα είναι ήδη στα χέρια του ιδιοκτήτη του.

Πάντως γι´αυτό ανάφερα το σύστημα παραπάνω,το οποίο είναι στημένο όχι για να αναδεικνύει λεπτομέρειες αλλά για πολύωρες ακροάσεις και για ηχογραφήσεις που δεν κολακεύουν (αγριάνθρωποι,μουσεία,κάτι ημίτρελες,σκοτάδια πολλά,κλπ ).

Οπότε είναι όσο το δυνατόν ζεστό,όχι τόσο αναλυτικό.
Κι έχει όση λεπτομέρεια αντέχω,ίσως και λίγη παραπάνω.

Οπότε ας δει κάποιος τις εντυπώσεις μου υπό αυτό το πρίσμα.

Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

+1

Έχω ακούσει αρκετές φορές το V2 και μπορώ να πω το ίδιο. Απλά καμία σχέση.

Πρόσφατα έδωσα το δικό μου V3 στον ttquattro για βελτιώσεις σε διάφορα σημεία όπως στήριξη πλακέτας, εσωτερική καλωδίωση (abbey road reference), ασφάλεια AMR και και λοιπά.

Το πήρα σπίτι μου το έβαλα να παίξει και έπαθα πλάκα! Θέλει πολύ καλό στήσιμο και καλή υλοποίηση περιφερειακά! Το έχει αναφέρει ο Βασίλης και το έζησα προσωπικά.

Όπως είναι άριστη η πλακέτα έτσι πρέπει να είναι και τα υπόλοιπα υλικά. Ο Μ/Σ τα καλώδια, η στήριξη, όλα! Μην αρκεστήτε σε ένα πρόχειρο τετραγωνο Μ/Σ ή καλώδια που είχατε ξεχασμένα στο συρτάρι, βύσματα από κάνενα παλιομηχάνημα και ούτω κάθε εξής. Θα το πνείξετε και δεν θα πάρετε ποτέ το μέγιστο.

Είναι μια πρωτοκλασάτη υλοποίηση και πρέπει μόνοο έτσι να αντιμετωπιστεί. Στα πάντα.- (τελεία και παύλα)

Κι εγώ δεν το αλλάζω με τίποτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

+1

Έχω ακούσει αρκετές φορές το V2 και μπορώ να πω το ίδιο. Απλά καμία σχέση.[...]

Πάνο,δεν αμφιβάλω καθόλου.
Όπως είδες στις εντυπώσεις μου,τα σημεία που διαφέρουν και που εγώ τουλάχιστον διέκρινα,δεν είναι και λίγα.
Κι έβγαλα έξω το γούστο μου ως όφειλα (προσπάθησα τουλάχιστον να το βγάλω,έστω κι αν έχει πάντα το μερίδιο του).

Αλήθεια,με το i2s που είναι ουσιαστική αναβάθμιση,τι έκανες;(Όχι μόνο για το ηχητικό αλλά και για το πρακτικό κομμάτι,τα είπα παραπάνω).
Κατέληξες πουθενά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mambo DAC v3: Άλλο φρούτο!

Πάνο,δεν αμφιβάλω καθόλου.
Όπως είδες στις εντυπώσεις μου,τα σημεία που διαφέρουν και που εγώ τουλάχιστον διέκρινα,δεν είναι και λίγα.
Κι έβγαλα έξω το γούστο μου ως όφειλα (προσπάθησα τουλάχιστον να το βγάλω,έστω κι αν έχει πάντα το μερίδιο του).

Αλήθεια,με το i2s που είναι ουσιαστική αναβάθμιση,τι έκανες;(Όχι μόνο για το ηχητικό αλλά και για το πρακτικό κομμάτι,τα είπα παραπάνω).
Κατέληξες πουθενά;

Εγώ έχω καταλήξη στο waveIO αλλά αυτό που δεν έχει καταλήξει ακόμα είναι το οικονομικό...