Μamma Μia

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

Φανερή από το κείμενο έλλειψη (ικανοποιητικής) Σεξουαλικής ζωής.
Συγγνώμη για την απάντησή μου αλλά ταιριάζει απόλυτα στην ξινίλα που αποπνέει το κείμενο του εν λόγω κυρίου :damnyou:

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

φοβερος !!!!!!!!!!

Απάντηση: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

Ποιοί θα τη δουν: Οι τηλεθεατές των πρωινάδικων, gossip και ριάλιτι σίγουρα (και οι "τρόφιμοι" αυτών), τα δε, κοριτσάκια που διαβάζουν "Σούπερ Κατερίνα" (άντε και την αλήστου μνήμης Μανίνα) θα ακολουθήσουν με τις μαμάδες και τις γιαγιάδες... Η λαϊκή πλειοψηφία, που βγάζει κυβερνήσεις και ασπάζεται μία ποπ κουλτούρα, με ανώδυνη αισθητική, μία χαζοχαρούμενη άποψη για τη ζωή, που στόχο έχει να σε αλλοτριώσει, να σε αποβλακώσει και να απενοχοποιήσει τις ανησυχίες σου. Από τα μπουζούκια, της πίστας με τα γαρίφαλα και τα σπασμένα πιάτα, στην παραγγελιά του Τομ Χανκς ! Αγγαλίτσα με το "θρυλικό" και ατελευτήτου μνήμης γκρουπ με το όνομα ABBA. Οπαδοί της Καραγκιοβίζιον Eurovision, καλέ, τρέξτε.

Ειδικότερα όσον αφορά τα επιμέρους της ταινίας, επιγραμματικά: σκηνοθεσία ανύπαρκτη, άχρωμη και άοσμη. Ταινία "στούντιο" κατά παραγγελία, άρα διεκπεραιωτική και συμβατική. Όλα τα κλισέ μέσα, όλες οι "ελαφρότητες", όλα τα πλάνα, ίδια, σε σημείο που και τρεις σκηνές συνεχόμενες να κάνεις "forward" πάλι στο ίδιο σημείο θα βρεθείς, ως δια μαγείας.

Σενάριο, αφελές, παιδικό, "κοριτσίστικο", από μία ιστορία βασισμένη σε ριάλιτι χαρακτήρες, που ο σκοπός της ζωής τους αρχίζει και τελειώνει με έναν καλό γαμπρό με σκάφος, ή μία νύφη με βίλα, με λίγα λόγια, για απελπιστικά "πνευματώδεις" αργόσχολους και "υλιστές" της καρδιάς. Η συνταγή είναι γνωστή και άπαντες την ξέρουν, χωρίς να διαμαρτύρεται κανείς, αφού αποφέρει σίγουρα κέρδη. Λίγο αίσθημα, λίγο τραγούδι και χορός, λίγο έρωτας, λίγο κρασί και θάλασσα.... Και το σπορ σκηνικό έχει στηθεί. Κανείς δε περιμένει δαιδαλώδη πλοκή και αγωνιώδη ανατροπή, απ´την άλλη, όλοι θα πανε για να δούνε τις μούτες των σταρ. Ειλικρινά, το μόνο ενδιαφέρον σε όλη αυτή την υπόθεση είναι οι "εμφανίσεις" guest των πρωταγωνιστών. Τυποποιημένες, ψυχρές και 100% επαγγελματικές, αλλά οι μόνες άξιας αναφοράς από άλλη μία χολιγουντιανή αρπαχτή. Άξιοι. Και μεις που τους έχουμε για ...είδωλα; Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Τα υπόλοιπα, (σκηνικά, κοστούμια, φωτογραφία) στα πλαίσια τηλεοπτικής πανηγύρεως και ελληνικού "μεγαλείου", φανταστείτε ένα ελληνικότατο χωριό σε νησί, να χορεύει και να τραγουδάει πάνω στα γαϊδουράκια με ....ABBA, που αν ο Σακελλάριος, η ο Δαλιανίδης είχαν διανοηθεί, θα τους είχαν εκτελέσει στην Γιάρο ή θα τους είχαν εξορίσει στη Μακρόνησο! Το ελληνικό χρώμα, πέρα από το ξωκλήσι, δε θα το "γευτείτε" ποτέ στο όνομα της γραφικότητας που έπρεπε να αποφευχθεί, πάση θυσία! Ωιμέ! Με αντάλλαγμα την ελαφρότητα της ποπ αισθητικής και ανεμελιάς των 70'ς !.

αποσπασμα κριτικης της ταινιας απο τον Δημ.Παπαμιχου

Βρε Στέλιο ποιός είναι αυτός ο δυσκοίλιος και κακομαμημένος υπογράφων το κείμενο??

Γιατί αν χαρακτηρίζει αβίαστα εμένα ή την αδελφή μου ,που φτύνει αίμα καθημερινά στα χειρουργεία ή στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ,ως κοριτσάκια της Μανίνας,των πρωϊνάδικων και των ρεάλιτις, να πάμε να του σβουρίξουμε δυό-τρείς να δεί τί εστί βύσσινο..
Παίρνει ο κάθε ανοργασμικός το πληκτρολόγιο και εξισώνει,κρίνει, καταδικάζει όλους και όλα καταπατώντας το στοιχειώδες δικαίωμα του άλλου.:Να του αρέσει και να το απολαμβάνει..

Τουτέστιν εγώ και η αδελφή μου που το είδαμε δίπαξ και μαγευτήκαμε (και θα το ξαναδούμε) είμαστε κατιναριά,αργόσχολοι των πρωϊνάδικων και "κοριτσάκια"..
Και λίγα μας λεει ο φίλος.
Τεμπελόσκυλο του κερατά που αμφιβάλλω αν κουράστηκε ποτέ στη ζωή του,αν γονάτισε και το μόνο που κάνει είναι να παριστάνει τη Ροζίτα Σώκου στο χυδαιότερο.

Και προτιμώ να χαρακτηρίζομαι κοριτσάκι και λαουτζίκος που ασπάζομαι την μουσικη των ΑΒΒΑ,όπως εκατομμύρια στον πλανήτη,παρά να τα σπάω στα σκυλάδικά νυχθημερόν,για να έχω "άποψη" και ας τα εξισώνει ο άσχετος μεταξύ τους.

Αυτοί οι "άνθρωποι" που γράφουν έτσι αβέρτα και αβίαστα,γιατί δεν μου τυχαίνουν κατά πρόσωπο ποτέ?
Θα του έδειχνα από κοντά την "κοριτσίστικη" φύση μου .
Να δούμε μετα αν και πώς θα ξαναέγραφε και θα χαρακτήριζε σωριδόν τόσο κόσμο..

Αυτά τα ολίγα από έναν φανατικό των πρωϊνάδικων (μόνο χειρουργημμενος είχα δεί Μενεγάκη στο Νοσοκομείο),των ριάλιτις και του λαιφστάιλ.Της υποκουλτούρας που ψηφίζει και ενίοτε βγάζει κυβερνήσεις,αλλοτριωμένος και χαζοχαρούμενος.

Ααα..και χωρίς αισθητική..

Επίσης θα παρακαλέσω τον Στέλιο και τον Κώστα να συνεχίσουμε να κρατάμε το επίπεδο στο φόρουμ μας χωρίς αναδημοσιεύσεις εμετικών κειμένων διαφόρων "κριτικών" και αρθρογράφων.

Και όποιος "καίγεται" για κάτι τέτοια (στην περίπτωσή μας ο Στέλιος) αρκεί νομίζω ένα λινκ..

Re: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

Την είδα εχτές σε θερινό. Καλό καστ, όχι αντάξιες ερμηνίες όμως. Ειδικά ο Μπρόσναν ήταν ξυλαγγουρο. Κακή επιλογή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας και όπως φάνηκε δεν μπορούσε να τραγουδήσει καθόλου. Σε αντίθεση με τον Κόλιν Φερθ που τα πήγε περίφημα σαν τραγουδιστής, ενώ και ερμηνευτικά μπήκε στο πετσί του ρόλου. Η Στριπ όντως πολύ καλή, αλλά ήταν συνέχεια στο επίκεντρο, αδικαιολόγητα IMHO. Φοβάμαι ότι σεναριακά έπεσε όλο το βάρος πάνω της πράγμα που κατά την γνώμη μου δεν έπρεπε. Κι αυτό γιατί η ιστορία έχει δύο κυρίως πτυχές. Η μία είναι αυτή που κυριαρχεί στην ταινία δηλαδή το love story Στριπ-Μπροσναν, η δεύτερη όμως που περνάει στο ντούκου είναι η πατρότητα της μικρής. Τελικά όχι μόνο δεν μαθαμε ποιος είναι ο πατέρας (κάτι που στην τελική είναι και αποδεκτό σεναριακά), αλλά το χειρότερο ήταν πως οι σκηνές τις μικρής με τους 3 υποψηφίους πατεράδες της ήταν πολύ μικρές τόσο σε διάρκεια όσο και σε ένταση. Νομίζω πως εκεί θα έπρεπε να είχε δωθεί μεγαλύτερη προσοχή. Έτσι θα περιορίζονταν οι ανισότητες στους ρόλους, θα έφευγε λίγο ερμηνευτικό βάρος από τον Μπρόσναν, και θα γίνοταν λιγότερο κουραστική η Στριπ που κυριαρχούσε στην ταινία σε βαθμό παρεξηγήσεως.

Η πιτσιρίκα παραδόξως (σε σχέση με το τι γραφτηκε εδώ) μου άρεσε πολύ. Όπως είπα παραπάνω άξιζε περισσότερες σκηνές με τους πατεράδες της. Καλός και ο γαμπρός -όσο έπαιξε. Οι Dynamos ήταν πολύ καλές σαν Β' γυναικείοι ρόλοι σε μιούζικαλ.

Από τα χορευτικά μου άρεσε πολύ το Dancing Queen, το Money money money, το κομμάτι με την sexy Dynamo και τον μαυρούλη στην παραλία και τα δύο στουντιακά στους τίτλους τέλους. Από τα ντουέτα νομίζω πως στέκεται καλά μόνο το SOS. Το Winner takes it all έχασε πολύ λόγο ακινησίας των ηθοποιών και δεν το έσωσε καθόλου η κίνηση της κάμερας ούτε το ντεκόρ. Χώρια οι άκυρες κραυγές του Μπρόσναν στο τέλος. Απογοήτευση το Take a chance on me (πολύ αγαπημένο μου κομμάτι) στο τέλος, που παραήταν καρικατουρίστικο.

Σε γενικές γραμμές πάντως η ταινία βλέπεται ευχάριστα από κάποιον που πάει να δει μιούζικαλ και κομεντί, ενώ σε καμία περίπτωση δεν διακιολογεί κριτικές σαν αυτές που παρατέθηκαν παραπάνω. Απλά νομίζω ότι κάπου κάποιοι κονδυλοφόροι έχουν χάσει το μέτρο γενικά.

ΥΓ: Το Gimmie Gimmie Gimmie δεν μπορούσε να είχε ποιο δουλεμένο χορευτικό; Χάθηκε τελείως στο πάρτυ.

Last edited:

Φώτη υπέροχη και ακριβής η κριτική σου και κυρίως οι επισημάνσεις σου.

Ολα όσα προανέφερες ,ειδικά η σχέση και η συνύπαρξη της μικρής με τους υποψήφιους πατεράδες απογειώνονται στο stage musical.(Δυστυχώς στην ταινία έπρεπε να "δώσουν" αλλού προταιρεότητες.)
Εξ ού και η τεράστια επιτυχία του 9 χρόνια τώρα σε όλο τον κόσμο.
Επρεπε να το δείς στο Badminton.
τα δε χορευτικά ήταν ευρηματικοτατα και ξεσηκωτικά (gimme,gimme,gimme) γιατί στην σκηνή δεν συγχωρούνται λάθη και "κοψίματα".
Σαφώς στο έργο καταποντίστηκαν ενώ άλλα απογειώθηκαν (Dancing Queen).
Γενικά είναι μια άνιση ταινία,ειδικά άμα έχεις δεί την παράσταση.
Σε καμμία περίπτωση όμως δεν είναι μια κακή ταινία.Ισα ίσα..
Θα μπορούσε να πεί κανείς οτι είναι η πιό οικονομική μορφή ψυχοθεραπείας.Φεύγεις άλλος άνθρωπος από το σινεμά..

Υ.Γ. Διαφωνώ με το Winner Takeς It All (αλλά αυτή είναι και η ομορφιά).Η συγκλονιστικότερη σκηνή του έργου με την Στριπ να αυτοσχεδιάζει ερμηνευτικά στέλνοντας ριπές στη σπονδυλική σου στήλη.Συν το σκηνικό στο σούρουπο,με το εκκλησάκι στο βάθος στο οποίο οδηγεί το φωτισμένο ανηφορικό μονοπάτι..

Απογοήτευση...
icon9.gif

Δυστυχώς, ο Δαλιανίδης έκανε καλύτερες ταινίες...

Το ειδα υπο ιδανικες συνθηκες (θερινο σινεμαδακι στην Σαντορινη με ενα Bacardi Breezer στο χερι). Η γυναικα μου το απολαυσε, εγω το βρηκα απλα Ο.Κ.
Η (αγαπημενη) Μεριλ Στριπ μου φανηκε γερασμενη και οντως ειχε υπερβολικα μεγαλο exposure στην ταινια. Ο συμπαθης κατα τα αλλα Πιρς Μπροσναν, σφιγγοταν οταν τραγουδουσε, τοσο που μολις αρχισε να τραγουδαει με επιασαν ακατασχετα γελια!
Γενικα, ηταν μια ωραια διαφημιση της Ελλαδας (καλλιστα θα μπορουσε να ειχε γυριστει απο τον ΕΟΤ).

Re: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

Εμενα απο την αλλη, (που την ειδα κατω απο δυσμενεις συνθηκες ομολογω) δεν μου αρεσε καθολου.

Το μονο που μου αρεσε ηταν στην σκηνη στην Σκοπελο με φοντο εκεινο το ξωκλησσι
(αν δεν ειχε και ηχο η συγκεκριμενη σκηνη, θα ηταν ακομη καλυτερη)

Re: Απάντηση: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

Απογοήτευση...
icon9.gif

Δυστυχώς, ο Δαλιανίδης έκανε καλύτερες ταινίες...

Γιατί δυστυχώς?
Είναι υπέροχο ένας Ελληνας να έκανε προ 30ετίας καλύτερες (κατα τη γνώμη σου) ταινίες απ'ότι το σημερινό Χόλιγουντ :fahne90:

(Και με την Καραγιάννη στην θέση της Στριπ και τον Γεωργίτση στη θέση του Μπρόσναν)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

Γιατί δυστυχώς?
Είναι υπέροχο ένας Ελληνας να έκανε προ 30ετίας καλύτερες (κατα τη γνώμη σου) ταινίες απ'ότι το σημερινό Χόλιγουντ :fahne90:

(Και με την Καραγιάννη στην θέση της Στριπ και τον Γεωργίτση στη θέση του Μπρόσναν)

Μάλλον...
Αν και όταν ο Δαλιανίδης έκανε ότι έκανε κάποιοι άλλοι έκαναν την "Μελωδία της Ευτυχίας" την "Μαίρη Πόππινς" το "Τραγουδώντας στη βροχή" και κάποιες άλλες μικρές "ταινιούλες"...

Αυτή η καραμέλλα των "ποιοτικών", της σύγκρισης με τον Δαλιανίδη αρχίζει και βρωμάει πλέον.

Αλλάξτε και κάτι..

Υ.Γ. Τί μήλα,τί πορτοκάλια.
Μερικοί τα βλεπουν όλα ίδια.
Πάσσο..

Απάντηση: Re: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

Εμενα απο την αλλη, (που την ειδα κατω απο δυσμενεις συνθηκες ομολογω) δεν μου αρεσε καθολου.

Μακράν η καλύτερη σκηνή του έργου !

Τώρα αν σε ενόχλησε και δεν σου άρεσε το "The Winner Takes It All",συγγνώμη.
Την άλλη φορά θα σου βάλουμε κλαρίνα..-bye-

Re: Απάντηση: Re: ΜΑMΜΑ ΜΙΑ - ΤΗΕ ΜΟVIE

Μακράν η καλύτερη σκηνή του έργου !

Τώρα αν σε ενόχλησε και δεν σου άρεσε το "The Winner Takes It All",συγγνώμη.
Την άλλη φορά θα σου βάλουμε κλαρίνα..-bye-

Να σαι καλα, ευχαριστω :a0210: