Man Of Steel

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    86
Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Ειχε πολλες τρυπες ΙΜΟ. Πχ
-Εστειλαν στην διαστημικη φυλακη τους προδοτες λιγο πριν καταστραφει ο πλανητης αν και το ηξεραν.
-Δεν εκαναν καν προσπαθεια να εκκενωσουν τον πλανητη, αν και ηξεραν πως θα καταστραφει.
- Ο τροπος θανατου του αρχι-κακου ηταν αδικαιολογητος

Και περαν των τρυπων, γενικα ηταν προβλεψιμο και δεν με κρατουσε καθολου σε αγωνια στο τελος. Για την ακριβεια, δεν εβλεπα την ωρα να τελειωσει (οχι καλο σημαδι, δεδομενου πως εχω αρκετη υπομονη στα sci-fi)..
Φυσικα και εδω ισχυει το αξιωμα της κολοκυθοπιτας...:ernaehrung004:

αυτες οι τρυπες που λες,υπαρχουν στο παλιο σεναριο και τις αφησαν ετσι.
Οποτε ειναι θεμα της ιστοριας κι οχι της συγκεκριμενης ταινιας.

το μονο κακο που βρηκα στη ταινια,ειναι αυτη η ηλιθια μοδα,να μη βαζουν ωραιες πρωταγωνιστριες.
Βαλε ρε ανθρωπε μου μια ωραια Λοις,τοσο δυσκολο ειναι;

Ισως λοιπον το story του Ζουπερμαν να ειναι ελαφρως παρωχημενο για την σημερινη εποχη (ηρωας με κολαν & μπερτα, ο οποιος οταν φοραει γυαλια μυωπιας κανεις δεν τον αναγνωριζει). Αντιθετως, πιο "ανθρωπινοι" ηρωες οπως ο Batman και ο Iron Man, κανουν θραυση λογω του οτι η υπερδυναμη τους οφειλεται σε τεχνολογια και οχι εξωγηινες ικανοτητες..
Just saying....

Ισως λοιπον το story του Ζουπερμαν να ειναι ελαφρως παρωχημενο για την σημερινη εποχη (ηρωας με κολαν & μπερτα, ο οποιος οταν φοραει γυαλια μυωπιας κανεις δεν τον αναγνωριζει). Αντιθετως, πιο "ανθρωπινοι" ηρωες οπως ο Batman και ο Iron Man, κανουν θραυση λογω του οτι η υπερδυναμη τους οφειλεται σε τεχνολογια και οχι εξωγηινες ικανοτητες..
Just saying....

εχεις απολυτο δικιο,γι αυτο και μενα σαν σουπερ ηρωα δεν μου γεμιζε και πολυ το ματι.
Ενω αυτη η διασκευη προσπαθει να το διορθωσει καπως αυτο το πραγμα,γι αυτο και μου αρεσε.

Re: Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Just saying....

Δεν νομιζω οτι οφείλεται εκεί.
Υπάρχουν γενικά κάποιοι κομικ ήρωες που στο πανί απλά δεν τους βγαίνει.
Ο S παραδοσιακά ηταν ενας απο αυτούς... (οπως και οι Captain America,Hulk μιλώντας πάντα για stand alone films και οχι τυπου avengers)

Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες πως αν μια λεξη ταιριαζει στην ταινια ειναι "αχταρμας" (ή mess για τους αγγλομαθεις).
Ενταξει ειχε καλα εφφε και πολυ καλο 3D. Αλλα ως εκει.
Το σεναριο ηταν αλλαν νταλον, η ερμηνειες αδιαφορες, ο ρυθμος απο αργος σε καποιες φασεις εως κουραστικος στις ασταματητες φαπες μεταξυ σουπερμαν και Ζοντ.
Δεν πρεπει να εχει υπαρξει "καλος" στην ιστορια του σινεμα που να προκαλεσε περισσοτερες ζημιες στις πολεις απο οτι ο Ζουπερμαν στην προσπαθεια του να αποκρουσει τους "κακους"! :p
Ακομα και στο τροπο κινηματογραφισης, μαλλον το να δανειστει τα flares του JJ και τα εμετικα ξαφνικα zoom του Galactica, δεν ειναι και η καλυτερη ιδεα..
Το superman του Singer ηταν σαφως καλυτερη ταινια (κατι που λεει πολλα, δεδομενου πως ηταν μια μετρια ταινια..).

Εκεινος απο τους Watchmen ?

Οχι, ο Singer των XMEN. Το Watchmen το εκανε ο ιδιος του Man of Steel..

Όχι ακριβώς. Το phantom zone στην παλιά ταινία ήταν σαν καθρέφτης που ταξίδευε στο κενό και έσπασε από την πυρηνική έκρηξη του ασανσέρ που έστειλε ο Σούπερμαν να ανατιναχτεί λίγο έξω από τη γή. Τραβηγμένο, αλλά τρύπα δεν το λές...

Η μή εκκένωση του Κρύπτον είναι κανόνας της μυθολογίας του Σούπερμαν και όχι κάτι που πρόσθεσε το σενάριο.

Για τον τρόπο θανάτου του Ζόντ συμφωνώ και το ανέφερα και σε προηγούμενο πόστ. Ήταν τρελλή παραφωνία....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Όχι ακριβώς. Το phantom zone στην παλιά ταινία ήταν σαν καθρέφτης που ταξίδευε στο κενό και έσπασε από την πυρηνική έκρηξη του ασανσέρ που έστειλε ο Σούπερμαν να ανατιναχτεί λίγο έξω από τη γή. Τραβηγμένο, αλλά τρύπα δεν το λές...

Η μή εκκένωση του Κρύπτον είναι κανόνας της μυθολογίας του Σούπερμαν και όχι κάτι που πρόσθεσε το σενάριο.

Για τον τρόπο θανάτου του Ζόντ συμφωνώ και το ανέφερα και σε προηγούμενο πόστ. Ήταν τρελλή παραφωνία....

δε νομιζω οτι λεμε κατι διαφορετικο.

Οχι, ο Singer των XMEN. Το Watchmen το εκανε ο ιδιος του Man of Steel..

Το ποστ σου που εκανα παραθεση στο προηγουμενο μου ποστ και η απαντηση μου για αυτον απο τους watchmen πηγαινε για αυτο που ειπες για τις ζημιες που προκαλει ο καλος για να νικησει τον κακο. Γι'αυτο εγραψα για αυτον απο το watcmen.
Δε θυμαμαι πως λεγοταν στην ταινια,εκεινος ο πλουσιος που ειχε για κατοικιδιο μια τιγρη η κατι τετοιο τελος παντων.

Ειχε πολλες τρυπες ΙΜΟ. Πχ
-Εστειλαν στην διαστημικη φυλακη τους προδοτες λιγο πριν καταστραφει ο πλανητης αν και το ηξεραν.
-Δεν εκαναν καν προσπαθεια να εκκενωσουν τον πλανητη, αν και ηξεραν πως θα καταστραφει.
- Ο τροπος θανατου του αρχι-κακου ηταν αδικαιολογητος

1) Ετσι ειχε γινει και στην πρωτη ταινια του 78.

2) Οι ηγετες δεν πιστευαν τις μετρησεις του ΖορΕλ οτι ο πλανητης θα παει για φουντο. Πιστευαν οτι υπερεβαλλε.

3) Οχι δεν ηταν. Σκοτωσε για να μην χαθει αλλη ζωη, πολυ καλα δικαιολογημενος ηταν. Το απιστευτο ηταν οτι το εκανε. Αν δεν απατωμαι ο Σουπερμαν δεν σκοτωσε ποτε (χωρις να το κοβω.....:7SFGSFG:)

Οσο για τον τροπο θανατου μην ξεχνας οτι επροκειτο για δυο ισοδυναμα οντα. Σαν να παλευαν 2 γηινοι μεταξυ τους. Ο Ζοντ υπερτερουσε σε κινησεις μαχης ενω ο ΚαλΕλ σε κατανοηση και ελεγχο των δυναμεων του .

Εγω τον βρηκα υπερικανοποιητικο οτι τον σκοτωσε σαν να παλευαν σε κανα σοκακι τιποτα αγριμια.

Και φυσικα ειμαι σιγουρος οτι θα φερει απο εδω και περα βαρεως την πραξη του αυτη και δεν θα το ξανακανει με κανενα τροπο.

Και θα προσθεσει και δραματικο χαρακτηρα στην ζωη του και με τον Μπατμαν στο προσκηνιο θα παρει αλλες διαστασεις το θεμα.....

Ξέρετε ποιό είναι το περίεργο;
Αυτοί που βρήκαν "Θεϊκό" το Pacific Rim βρίσκουν χάλια το Man Of Steel... Και τούμπαλιν.

Εγω τα βρηκα και τα δυο μια χαρα ταινιες.

Το Man of Steel μια σκαλα πιο πανω λογω δραματικοτητας του σεναριου.

Σε μια κλιμακα του 10 θα του εβαζα 8 ενω στο Pacific rim (που δεν ξερω γιατι τα συγκρινετε ειναι τελειως ανομοιες ταινιες....) ενα 7 .

Ισως λοιπον το story του Ζουπερμαν να ειναι ελαφρως παρωχημενο για την σημερινη εποχη (ηρωας με κολαν & μπερτα, ο οποιος οταν φοραει γυαλια μυωπιας κανεις δεν τον αναγνωριζει). .

Για αυτο και του εβγαλαν το βρακι που φορουσε προπολεμικα ακομα . Οπως και να το κανεις ειναι γελιο το κοκκινο βρακι πανω απο την στολη.

Οσο για την μεταμφιεση με τα γυαλια μυωπιας εχει μια εξαιρετικη εξηγηση. Οταν ειναι με την εμφανιση του γυαλακια Κλαρκ Κεντ υπνωτιζει ολους οσους αντικρυζει και αυτοι βλεπουν κατι πολυ διαφορετικο απο τον ΚαλΕλ.

Οσο για την μεταμφιεση με τα γυαλια μυωπιας εχει μια εξαιρετικη εξηγηση. Οταν ειναι με την εμφανιση του γυαλακια Κλαρκ Κεντ υπνωτιζει ολους οσους αντικρυζει και αυτοι βλεπουν κατι πολυ διαφορετικο απο τον ΚαλΕλ.

Έτσι

Unless you are a comic book aficionado, you may not know that DC Comics did, in fact, try to resolve the issue of his pathetic disguise. In Superman #330, it’s revealed that Superman focuses a hypno-beam through his kryptonite-lensed glasses at everyone he meets. Because Superman is trying to project the persona of Clark Kent—a meek, frail, and “not terribly handsome” version of himself—that is what everyone sees.

Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

pathetic disguise , pathetic excuse ...
Βασικά προσπάθησαν 330 τεύχη να βρουν κάτι καλό , αλλα μάταια.Τετοια πράγματα δεν δεχονται μπαλώματα :p

Αυτό δεν το έχω ξαναδεί σε ταινία! Η μισή να είναι αριστούργημα, και στην άλλη μισή να σκέφτεσαι να βγάλεις το δισκάκι....... Νομίζω το παράκαναν με τις καταστροφές.....

Η τοποθέτηση του φίλου Toliskot είναι πολύ κοντά και στην δική μου. Εκεί που στο πρώτο μισό μέρος νομίζεις ότι επιτέλους βλέπεις μια επαναπροσέγγιση στον μύθο του Superman με μία άλλη αισθητική και κανόνες αφήγησης , όλα καταρρίπτονται στο δεύτερο μέρος που δεν καταλαβαίνεις αν βλέπεις την ίδια ταινία που ξεκίνησες να βλέπεις. Γιατί είτε Transformers είτε Superman είτε Avengers το ένα και το αυτό. Η πολύπαθη Νέα Υόρκη σε καταστροφικό κινηματογραφικό ντελίριο μέσα σε ένα οργασμό οπτικών εφέ !! Συγγνώμη αλλά δεν θα πάρω.. Βαρέθηκα ! Και είναι κρίμα διότι χάρηκα πολύ άλλα remakes σε ταινίες με ήρωες της Marvel όπως όλοι οι Batman (του Νόλαν) , ο πρόσφατος Spiderman , ακόμα και οι Xmen ! Το περίεργο είναι ότι το μάτι μου κάπου πήρε τον Νόλαν στους συντελεστές της ταινίας και ίσως εκεί οφείλεται και το καλό πρώτο μέρος !

Πειτε με προκατειλημενο ... αλλα ....

1450317_453681151408434_1243827324_n.jpg

σας θυμιζει κατι απο καποιο αλλο movie franchise ??? :p

Θα σε πούμε λίγο προκατειλλημμένο...αν και μια ομοιότης υπάρχει.