Man Of Steel

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    86
Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Τάκη τι στραβό είχε το σενάριο?
Για τα υπόλοιπα οκ μπορεί να ενοχλήσουν κάποιους είναι και θέμα γούστου.

Εμένα μου φάνηκε σενάριο με αρχή μέση και τέλος, απέφυγε τα σαλιαρίσματα και τα βαρετά του παρελθόντος και νομίζω έδεσε πολύ καλά η πλοκή με τα εφέ και το όλο μουντ της ταινίας.
Σε τι εντοπίζεις τον αχταρμά?

:ernaehrung004:

Ειχε πολλες τρυπες ΙΜΟ. Πχ
-Εστειλαν στην διαστημικη φυλακη τους προδοτες λιγο πριν καταστραφει ο πλανητης αν και το ηξεραν.
-Δεν εκαναν καν προσπαθεια να εκκενωσουν τον πλανητη, αν και ηξεραν πως θα καταστραφει.
- Ο τροπος θανατου του αρχι-κακου ηταν αδικαιολογητος

Και περαν των τρυπων, γενικα ηταν προβλεψιμο και δεν με κρατουσε καθολου σε αγωνια στο τελος. Για την ακριβεια, δεν εβλεπα την ωρα να τελειωσει (οχι καλο σημαδι, δεδομενου πως εχω αρκετη υπομονη στα sci-fi)..
Φυσικα και εδω ισχυει το αξιωμα της κολοκυθοπιτας...:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

κορυφαια ταινια για το ειδος της,η καλυτερη ιστορια σουπερμαν που εχω δει!
Επιτελους ο σουπερμαν μετα απο τοσες και τοσες ταινιες και σειρες που εχουν γυριστει,παιρνει τη σωστη μορφη του.
Περιμενω τη συνεχεια με αγωνια.

Αν τρολλάρεις ξέρω που θα σε βρω το Σαββάτο...

Ειχε πολλες τρυπες ΙΜΟ. Πχ
-Εστειλαν στην διαστημικη φυλακη τους προδοτες λιγο πριν καταστραφει ο πλανητης αν και το ηξεραν.
-Δεν εκαναν καν προσπαθεια να εκκενωσουν τον πλανητη, αν και ηξεραν πως θα καταστραφει.
- Ο τροπος θανατου του αρχι-κακου ηταν αδικαιολογητος

Και περαν των τρυπων, γενικα ηταν προβλεψιμο και δεν με κρατουσε καθολου σε αγωνια στο τελος. Για την ακριβεια, δεν εβλεπα την ωρα να τελειωσει (οχι καλο σημαδι, δεδομενου πως εχω αρκετη υπομονη στα sci-fi)..
Φυσικα και εδω ισχυει το αξιωμα της κολοκυθοπιτας...:ernaehrung004:

Mε εξαίρεση το τέλος του αρχι-κακού διαφωνούμε.
Το προεδρείο στο Κρύπτον δεν ήξερε αν και πότε θα καταστραφούν... έγινε ολόκληρο σκηνικό με τον σουπερ μπαμπα και απέρριψαν τις προτάσεις του για εκκένωση.
Αν ξαναδείς την εισαγωγή, η (όντως αφελής) εξήγηση δίνεται. Σe τέτοιου είδους ταινίες προσωπικά δεν με ξενίζει κάποια αφέλεια, το θεωρώ αυτονόητο και το περιμένω (άλλωστε δεν ήταν και η μόνη που έγινε)

Επίσης αυτό το προβλέψιμο βρε Τάκη, τι το είπες?
Για πες μια ταινία με σούπερ ήρωα που δεν είναι προβλέψιμη.

Σε αυτό που μάλλον έχεις δίκιο είναι ότι για κάποιον που δεν ενθουσιάστηκε απο σενάριο/πλοκή, ηθοποιούς, κοστούμια, οπτικά εφέ, ήχο... όντως πρέπει να κούρασε... θα μπορούσε να γίνει κανα τέταρτο μικρότερη σίγουρα.

Last edited:
Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Mια χαρά ηταν η διάρκεια.Δεν ενιωσα κάποια "κοιλιά".
Στην τελική υπερ-μάχη ομως , η κουνημένη κάμερα κούραζε αρκετά.

Ξέρετε ποιό είναι το περίεργο;
Αυτοί που βρήκαν "Θεϊκό" το Pacific Rim βρίσκουν χάλια το Man Of Steel... Και τούμπαλιν.
Ξέρετε ποιοί βρήκαν "Θεϊκό" το Pacific Rim; Ο Τάκης ο Σύριος κι ο Ντίμης που (συμπτωματικα?) το είδαν παρέα.
Δεν θα πώ άλλα, δεσμεύομαι... :grandpa: Τα συμπεράσματα δικά σας... :flipout:

Mε εξαίρεση το τέλος του αρχι-κακού διαφωνούμε.
Το πρεδρίο στο Κρύπτον δεν ήξερε αν και πότε θα καταστραφούν... έγινε ολόκληρο σκηνικό με τον σουπερ μπαμπα και απέρριψαν τις προτάσεις του για εκκένωση.
Αν ξαναδείς την εισαγωγή, η (όντως αφελής) εξήγηση δίνεται.

Επίσης αυτό το προβλέψιμο βρε Τάκη, τι το είπες?
Για πες μια ταινία με σούπερ ήρωα που δεν είναι προβλέψιμη.

Σε αυτό που μάλλον έχεις δίκιο είναι ότι για κάποιον που δεν ενθουσιάστηκε απο σενάριο/πλοκή, ηθοποιούς, κοστούμια, οπτικά εφέ, ήχο... όντως πρέπει να κούρασε... θα μπορύσε να γίνει κανα τέαρτο μικρότερη σίγουρα.

Βρε συ, αφου τους το ειχε πει ο ανθρωπος οτι θα καταστραφουν! Και του ειπαν οτι "τι να κανουμε, ειχαμε αναγκη για ενεργεια!"

Οσον αφορα το προβλεψιμο, διαφωνω. Πολλα scifi ειναι απροβλεπτα στην πλοκη, απο το matrix εως εως το πρωτο νεο Star Trek ή το δευτερο Batman του Νολαν. Αυτο μου φανηκε οτι ειχε βαρετα γραμμικη πλοκη.

Αυτοί που βρήκαν "Θεϊκό" το Pacific Rim βρίσκουν χάλια το Man Of Steel... Και τούμπαλιν.
Ξέρετε ποιοί βρήκαν "Θεϊκό" το Pacific Rim; Ο Τάκης ο Σύριος κι ο Ντίμης που (συμπτωματικα?) το είδαν παρέα.

Τι σχεση ειχε το ενα με το αλλο, περαν του ηταν Scifi? Στο Pacific Rim ο ρυθμος ηταν αψογος, οι σκηνες δρασεις κορυφαιες και το production design απο τα καλυτερα που εχω δει.

Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες πως αν μια λεξη ταιριαζει στην ταινια ειναι "αχταρμας" (ή mess για τους αγγλομαθεις).
Ενταξει ειχε καλα εφφε και πολυ καλο 3D. Αλλα ως εκει.
Το σεναριο ηταν αλλαν νταλον, η ερμηνειες αδιαφορες, ο ρυθμος απο αργος σε καποιες φασεις εως κουραστικος στις ασταματητες φαπες μεταξυ σουπερμαν και Ζοντ.
Δεν πρεπει να εχει υπαρξει "καλος" στην ιστορια του σινεμα που να προκαλεσε περισσοτερες ζημιες στις πολεις απο οτι ο Ζουπερμαν στην προσπαθεια του να αποκρουσει τους "κακους"! :p
Ακομα και στο τροπο κινηματογραφισης, μαλλον το να δανειστει τα flares του JJ και τα εμετικα ξαφνικα zoom του Galactica, δεν ειναι και η καλυτερη ιδεα..
Το superman του Singer ηταν σαφως καλυτερη ταινια (κατι που λεει πολλα, δεδομενου πως ηταν μια μετρια ταινια..).

Πολυ συμφωνούμε τελευταία.... Βρε μπας και πρεπει να πάρω το 5S; :p

Οι non stop φαπες, οντως όλα τα λεφτα (βαρεμάρας)....τουλαχιστον ειχε ωραιο 3D σε μερικα σημεια εκει στο τελος που πετουσαν αναμεσα στα κτιρια.

Re. non stop φαπες: Oι πιο TM στην ιστορία του σινεμά:
http://www.youtube.com/watch?v=4-MVMbm6c0k

Και φυσικα δεν ειμαστε μονοι μας .. :ears: Ο μεσος ορος βαθμολογιας των κριτικων για το Man of Steel ειναι 56% εναντι 72% για το Pacific Rim (Rotten Tomatoes).

Last edited:

Μη με βαζεις στο ιδιο τσουβάλι με δαύτους................................εγώ αγοράζω και βινύλια :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Μη με βαζεις στο ιδιο τσουβάλι με δαύτους................................εγώ αγοράζω και βινύλια :p

Προτιμάς να σε βάλω με τον "άλλον"; :tongue:

Βρε συ, αφου τους το ειχε πει ο ανθρωπος οτι θα καταστραφουν! Και του ειπαν οτι "τι να κανουμε, ειχαμε αναγκη για ενεργεια!"

Οσον αφορα το προβλεψιμο, διαφωνω. Πολλα scifi ειναι απροβλεπτα στην πλοκη, απο το matrix εως εως το πρωτο νεο Star Trek ή το δευτερο Batman του Νολαν. Αυτο μου φανηκε οτι ειχε βαρετα γραμμικη πλοκη.

To spoiler αλλιώς το κατάλαβα εγώ...
θα το δω ξανα (σε mac mini αν έρθει σύντομα... που μεταξύ άλλων βοηθάει να κατανοηθεί η υπόθεση :grinning-smiley-043) και θα επανέλθω.

Για την αφέλεια και το προβλέψιμο αναφέρθηκα σε ταινίες με σουπερ ήρωες (προσωπικά δεν τις κατατάσσω στο sci fi, τις ταινίες τους είδους μόνο προβλέψιμες δεν το λες)

για το σταρ τρεκ δεν απαντώ... λυπάμε τον Αirb χοχο

Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες πως αν μια λεξη ταιριαζει στην ταινια ειναι "αχταρμας" (ή mess για τους αγγλομαθεις).
Ενταξει ειχε καλα εφφε και πολυ καλο 3D. Αλλα ως εκει.
Το σεναριο ηταν αλλαν νταλον, η ερμηνειες αδιαφορες, ο ρυθμος απο αργος σε καποιες φασεις εως κουραστικος στις ασταματητες φαπες μεταξυ σουπερμαν και Ζοντ.
Δεν πρεπει να εχει υπαρξει "καλος" στην ιστορια του σινεμα που να προκαλεσε περισσοτερες ζημιες στις πολεις απο οτι ο Ζουπερμαν στην προσπαθεια του να αποκρουσει τους "κακους"! :p
Ακομα και στο τροπο κινηματογραφισης, μαλλον το να δανειστει τα flares του JJ και τα εμετικα ξαφνικα zoom του Galactica, δεν ειναι και η καλυτερη ιδεα..
Το superman του Singer ηταν σαφως καλυτερη ταινια (κατι που λεει πολλα, δεδομενου πως ηταν μια μετρια ταινια..).

-->> Avangers 2 :ernaehrung004:

κορυφαια ταινια για το ειδος της,η καλυτερη ιστορια σουπερμαν που εχω δει!
Επιτελους ο σουπερμαν μετα απο τοσες και τοσες ταινιες και σειρες που εχουν γυριστει,παιρνει τη σωστη μορφη του.
Περιμενω τη συνεχεια με αγωνια.

Μη γράψεις ότι στη σύστησα ως εξαιρετική, γιατί θα μας κάνει ρόμπα πάλι o SR? :Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Προτιμάς να σε βάλω με τον "άλλον"; :tongue:

I-like-where-this-thread-is-going.jpg

-->> Avangers 2 :ernaehrung004:

δεν νομίζω ουτε αυτοι να έφτασαν σε χάρη την καταστροφή του S ...
Ασε που τον χαμό τον έκαναν οι εξωγήινοι , και οχι συνειδητά οι avengers...

Γιατί βρε Χρήστο, ο S για να περάσει την ώρα του έκανε την καταστροφή? Οι εξωγήινοι δεν τα διέλυσαν όλα?

Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Ε, οχι ακριβώς ... Ο S βασικά ο ιδιος τους πεταγε ή οδηγουσε την μάχη σε κατοικημένες περιοχές/μέρη.
Οι αλλοι οι "κακομοίρηδες" ειχαν εναν ολοκληρο στρατό απο aliens να βγαινει απο τον ουρανό στο κέντρο της πόλης...

αλλιώς τα θυμάμαι...
άλλοι καθόριζαν την μάχη και ειδικά το μοτόρι τους προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη καταστροφή, αλλά οκ.
έτσι κι αλλιώς προσωπικά δεν εστίασα στο θέμα