Man Of Steel

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    86
Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Ελα βρε Πανο ποιος Reeve τωρα ? Ενας αταλαντος ηταν που οποιαδηποτε συγκριση με τον Χακμαν (ηθοποιαρα ολκης οντως) συνιστα ανεκδοτο.

Το ιδιο συνεβη και στο Superman returns.

Για μενα βεβαια στο Superman η κορυφαια παρουσια παραμενει εκεινη του Μπραντο.

Ελα βρε Πανο ποιος Reeve τωρα ? Ενας αταλαντος ηταν που οποιαδηποτε συγκριση με τον Χακμαν (ηθοποιαρα ολκης οντως) συνιστα ανεκδοτο.

Δεν αναφέρομαι στις υποκριτικές αρετές του Reeve, απλά καλώς ή κακώς ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας. Ο Hackman "έκανε σκόνη" τον όποιο ανταγωνισμό μέσα στην ταινία ακόμα και από τον Brando.
Το έχω ξαναγράψει και παλιότερα νομίζω ότι ο Brando σε αυτήν την ταινία έμοιαζε σαν να βαριέται που ζει.
Πιστεύω ότι προσέγγισε τον ρόλο με την νοοτροπία "τους πήρα το χαρτί, (το μεγαλύτερο που είχε δοθεί ποτέ σε ηθοποιό αν δεν κάνω λάθος μέχρι εκείνη τη στιγμή) ας πω τις ατάκες μου και ας φύγω".

Last edited:
Απάντηση: Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Δεν αναφέρομαι στις υποκριτικές αρετές του Reeve, απλά καλώς ή κακώς ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας. Ο Hackman "έκανε σκόνη" τον όποιο ανταγωνισμό μέσα στην ταινία ακόμα και από τον Brando.
Το έχω ξαναγράψει και παλιότερα νομίζω ότι ο Brando σε αυτήν την ταινία έμοιαζε σαν να βαριέται που ζει.
Πιστεύω ότι προσέγγισε τον ρόλο με την νοοτροπία "τους πήρα το χαρτί, (το μεγαλύτερο που είχε δοθεί ποτέ σε ηθοποιό αν δεν κάνω λάθος μέχρι εκείνη τη στιγμή) ας πω τις ατάκες μου και ας φύγω".

Yeap...:a0210:

Last edited by a moderator:

Διαφωνώ με το "ατάλαντος" για τον Κρίστοφερ Ρηβ. Όποιος το λέει αυτό δεν έχει δει το Deathtrap και τα Απομεινάρια μιάς ημέρας. ότι δεν έπαιξε τίποτα της προκοπής στο Σούπερμαν δεν αμφισβητείται βέβαια, ο Τζην Χάκμαν είναι όντως πολύ ανώτερος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Μην παραγνωριζουμε το γεγονος οτι ο Λεξ Λουθορ ειναι για τον Σουπερμαν οτι ο Τζοκερ για τον Μπατμαν και οτι ο Λοκι για τον Θωρ.

Οποτε να τον αναμενουμε οσονουπω.....

Αν και μετα την εμφανιση του
SupermanReturnsLuthorRobe.jpg
καθε συγκριση καθισταται ανιση....

Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες και θα επαυξησω λεγοντας οτι απο τον Σπεισι
περιμενα πολυ περισσοτερα σε αυτο το ρολο.
Ακομα και ο πιτσιρικας στο τηλεοπτικο Σμολβιλ που επαιζε το Λεξ ειχε καλυτερες στιγμες.
Εβγαζε ενα Λεξ πιο σκοτεινο, περισσοτερο ανθρωπινο, πιο ολοκληρωμενο σαν χαρακτηρα
και λιγοτερο καρτουνιστικο. Και μιλαμε για μια εφηβικη σειρα.
Για την ερμηνεια βεβαια του Σπεισι ευθυνες εχει και ο σκηνοθετης. Απο το διδυμο τους παντως,
εγω άλλα περιμενα.

Εγω εμεινα κατι παραπανω απο ικανοποιημενος απο το superman returns.

Η "νωχελικη" υποκρισια του Σπεισι ως Λουθορ ηταν επιλογη εναντι του υπερφιαλου Λουθορ του Χακμαν και του τηλεοπτικου νεαρου.

Και για μενα απολυτα στιβαρη.

Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Ηταν νωχελικός ο Σπεισι και υπερφίαλος ο Χακμαν;
Ακριβως το αντίθετο εισέπραξα..
Τα γουρλωμένα ματια και τα ουρλιαχτα που μάλλον προσπαθούσαν να πείσουν για την χρησιμότητα του Σπεισι , προφανώς δεν ενδεικνύονται
για χαρακτήρα κακου που θα αφήσει σοβαρές εντυπώσεις.
Μια ακομη καρικατούρα ηταν από αυτές που η απλως γελας η βαριέσαι που βλεπεις

Ακριβως αυτο σκεφτομουν κι εω για το Λεξ του Σπεισι. Καρικατουρα.

Ιmo, από τους πλέον αδιάφορους σούπερ ήρωες τόσο σαν κόμικ όσο και σαν ταινία... βέβαια οι 4 πρώτες δεν ήταν απλά αδιάφορες αλλά ύμνος κακογουστιάς και έλλειψης ταλέντου στο σύνολό τους (ας εξαιρέσω τον Χακμαν που του έχω μια κάποια αδυναμία... όχι πάντως απο τον Ζούπερμαν...)

Με αυτό το μπακράουντ ήταν ένα μικρό θαύμα που κάθησα να την δώ έχοντας μάλιστα καμια δεκαριά ταινίες στην αναμονή, λόγω αφενός έλλειψης χρόνου και αφετέρου κατασπατάλησης του ελάχιστου που είχα στο σταρ τρεκ (εννοώ τη γελοιότητα του φελλού κοντού τάπα, το into the darkness)

Όμως... στο τρέιλερ είδα άκρως ενδιαφέρουσες σκηνές... τσίμπησα που λένε!

Ο ζούπερμαν πέταξε το κόκκινο σώβρακο, έπαψε να λέγεται ζούπερμαν, δεν κρύβεται πίσω απο γυαλιά και αλλαγή χωρίστρας, ο λέξ λούθερ δεν υπήρχε (boring boring boring…) και πέραν αυτών (των βασικών) είχε χορταστική διάρκεια χωρίς να με κουράσει, πολύ φαντασία, ερμηνείες εντός του σκοπού, απολύτως αποδεκτές, αφήγηση με καλή ροή - εμπέδωνες την ιστορία ξεκούραστα (ο ρυθμός είχε λίγα σκαμπανεβάσματα βέβαια αλλά οκ...), οι ηθοποιοί ταίριαζαν στους ρόλους καλύπτοντας πιθανή ανεπάρκεια μιας και δεν ήταν πρώτης σειράς (τουλάχιστον περισσότερο απο τους προηγούμενους), πολλά σαλιαρίσματα και αμερικλανιές δεν διέκρινα, τηρουμένων των αναλογιών, ... αν μη τι άλλο το "γεννήθηκα στο Κάνσας" είναι πταίσμα (ο άλλος έσωσε μέχρι και ρώσους αστροναύτες που τους χτύπησε δορυφόρος... τι να λέμε τώρα...!), επιτέλους διαστημόπλοια και τεχνολογία από τον Κρύπτον, ωραιότατες μάχες, πρωτότυπα εφέ, εξαιρετικά κουστούμια... πολύ καλή σκηνοθεσία, αρκετό "σκοτάδι", μουσική με άρωμα Παπαθανασίου και blade runner (μάλλον κάτι παραπάνω απο άρωμα...), επική και επιβλητική βοήθησε πάρα πολύ...

Λοιπόν... αν δεν ξέχασα κάτι σημαντικό... εξαιρετική απο μένα.

Μια και είχε κάποια κοινά στοιχεία η ταινία με το σταρ τρεκ (κυρίως ότι η κεντρική ιδέα βασίζεται σε παλιό επεισόδιο), να πω ότι στο τέλος μου έμεινε η πικρία για το πόσο καλύτερο θα ήταν στα χέρια των Σνάιντερ με συμπαραγωγή και στορυ απο το τον Κ. Νόλαν... πραγματικά εξαιρετική δουλειά πάνω σε ένα ξοφλημένο - σχεδόν κατεστραμμένο - σούπερ ήρωα. Πέταξαν τα κακά πρόσθεσαν καλά, thats it...!!!
Τι να πεις... tough luck...

Last edited:

Καλή για μια φορά .δεν τρελαθηκα κιόλας . Ελπίζω η συνέχεια να ειναι καλύτερη . Ο πρωταγωνιστής πάντως του παει ο ρόλος .αλλα καμία σχέση με τον original superman.

Εχω να κανω μια καταγγελια ...
Ο Νταλανικος ΠΡΩΤΑ βλεπει τι ψηφιζουμε και ΜΕΤΑ ... τιμωρει (οσους εγραψαν καλα λογακια για το Into Darkness) :laugh:
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ταινια το Ζουπερμαν ... απο εναν σινεφιλ του εξερευνητικου adventure .... ειναι παρκισονικα πραγματα :p

At least .....

Last edited:

Αι ρε που έγινα και τιμωρός λολ
Και ποιόν τιμώρησα δηλ.?

Και δε με λες ρε πατρίδα, εσένα δεν σου άρεσε το εργάκι?
Υλικό για ένα μήνα σου έχει δώσει με αυτά που έκαναν στον κρύπτον, οι αποικίες, οι ελεγχόμενες γεννήσεις κτλ κτλ

άιντε ξεκίνα! :a0210:

ps είχα και επαφή με kosh... προβλέπω το πολύ σε διήμερο να γράφει τα συγχαρήκια... είναι δικός μου αυτός... του ποιοτικού κινηματόγραφου.. :flipout::flipout:

Εντυπωσιακοί πύραυλοι εδάφους αέρος, και εξίσου εντυπωσιακά μπάσα και χαμηλές που περικυκλώνουν τον θεατή.
Ένα καλή θα το έδινα ευχαρίστως.

Κουραςτικος αχταρμάς του κερατά...

Εξωγηινοι, στρατοκαυλοι, αμερικάνικα στάρια στις εξοχές, god bless America και στη μέση να πετάει ενας κλαψομουνης τύπος με μπλε σωβρακο...

Η ταινία βλεποταν μόνο για 1-2 λεπτά στην τελική μάχη, όπου οι ζογκλεριες του Σνάιντερ (ο οποίος ξεχάστηκε και γύριζε ακόμα τους 300 με ελαφρές ενδυματολογικές αλλαγές), έδεναν ωραία με το, κατα αλλα αξιοπρεπές γενικα, 3D.

ΥΓ Απογοήτευση η "υπογραφή" του Νολαν σε αυτο το όργιο κακογουστιας και βαρεμάρας...

Εξαιρετική ταινία η καλύτερη με τον Σούπερμαν που έχω δεί μέχρι τώρα, σε σχέση με τις παλιές του Ντόνερ και του Λέστερ και το γλυκανάλατο Superman Returns. Ο Σνάϊντερ έφτιαξε άλλο ένα διασκεδαστικό δυομισάωρο ταινιάκι. Το μόνο που με χάλασε αλλά το ξέχασα γρήγορα είναι η βλαχοαμερικάνικη προφορά του Ζοντ, κατά τα άλλα η παραγγελία για το δισκάκι έφυγε χτες το βράδυ.

Καλύτερο από ότι το περίμενα. Περιμένω και τα άλλα δύο να είναι εξίσου καλά.