Man Of Steel

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    86
Απάντηση: Re: Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι — Man Of Steel (2013)

Καλά μας έκαψες τελείως έτσι? :flipout:

Cult θησαυρός!

Σε πληροφορω οτι πηρε το βραβειο κοινου στο φεστιβαλ Θεσσαλονικης!
Δεν ειναι οτι κι οτι.:laugh:
Χαιρομαι που σ'αρεσε. :ernaehrung004:
Για ριξτε μια ματια και οσοι αλλοι δεν το εχουν δει.
Διασκεδαση εγγυημενη!

Re: Άνθρωπος από Ατσάλι — Man Of Steel (2013)

Σημερα το ειδα και εγω. Μπορω να πω οτι ειναι το καλυτερο superman.
Μου αρεσε αυτο το remake της ιστοριας, μου αρεσαν οι σκηνες δρασης, δεν ενιωσα να κανει κοιλια σε καποιο σημειο.
Δεν μου αρεσαν τα πλανα που ηταν "κουνημενα" απο καμερα στο χερι. Δεν ξερω τι ηθελε να δωσει αισθητικα ο σκηνοθετης, αλλα στα δικα μου ματια δεν κολλουσε, δεν εβλεπα και Τριερ... Δεν μου αρεσαν οι θρησκευτικες παρομοιωσεις στην ταινια, δεν μου αρεσε που ενας παγκοσμιος ηρωας που παρουσιαζονταν ετσι σε ολη την ταινια, να σωσει την ανθρωποτητα, ξαφνικα ειναι Αμερικανος μεχρι το κοκκαλο...

Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι — Man Of Steel (2013)

Χθες την είδα κ εγω σε village. Καλο ήταν, θα το ήθελα με λιγότερες σκηνές τόσο έντονης δράσης. Δεν τρελάθηκα, θα μπορούσα να το είχα δει σε κανά DVD στο home cinema μου.

Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Ψηφισα Καλη.

Θα ψηφιζα Πολυ Καλη ... αν δεν ειχε τον αμερικανισμο διαχυτο (σαν καρκινωμα) σε καθε σκηνη του εργου.
Και πιο πολυ εκει που αναφερει ο Clark οτι θα ειναι για παντα Αμερικανος απο το Κανσας. Το Hollywood το λεει πολυ
πιο απλα και ΩΜΑ απο το Foreign Office : αν σας την σπανε τα εργα μας ... μην τα βλεπετε ... η γινετε πολιτες μας.
Πιο απλα δεν γινεται να το πει ... (και θα τους το επιτρεψουμε γιατι ο Superman ειναι ο δικος τους Ηρακλης !)

Αν ξεπερασεις τον (διαχυτο) αμερικανισμο ... το εργακι ειναι ΚΟΡΥΦΗ.
Το καλυτερο Superman απο ολα μεχρι σημερα !!! Οι σκηνες στον Krypton ειναι αποκοσμες και καταιγιστικες (αν και ...
χωρις την κομψοτητα των κρυσταλλικων δομων του πρωτου Superman). Ο Zod δεν ειναι ενας φλεγματικος βρετανος
αλλα ενας μπρουταλ μιλιτερ εξωγηινος (sort of). Η εξηγηση του ΠΩΣ αποκτα τις υπερδυναμεις του ο Kal El ... ειναι
λιγακι πιο ικανοποιητικη απο την λαμψη ενος κρυσταλλου. Οι σκηνες καταδιωξης εχουν το tempo που χρειαζεται
(σχεδον υπερηχητικες :laugh:) και τα διαστημοπλοια ειναι λιγακι πιο "οργανικα" και πολυμορφικα (αν και θυμιζουν
κατι αναμεσα σε σκαφος των Predators και σκαφη των Necromongers (Riddick). Αλλα μπορει να ειναι και η ιδεα μου.

Οι ηθοποιοι ειναι καλοβαλμενοι, αν και ... δεν χρειαζοταν τοσο βαρυ και πληρες cast !!! ..... ΓΙΑΤΙ ???
Γιατι καπελωσαν (σχεδον εκμηδενισαν) τον πρωταγωνιστικο ρολο του Ηenry Cavill, ο οποιος ηθελε μερικα χρονακια
για να ωριμασει η ερμηνεια του. Παντως, δεν ειναι πατος. Θα δουμε ...
Ο Crow δεν δινει ρεσιταλ ερμηνειας αλλα ... ουτε απογοητευει. Η γυναικα του Jor El ειναι που με ενθουσιασε περισ-
σοτερο απο ολους. Σε ελαχιστα λεπτα, κανει πιστευτο τον πονο μιας μανας που εκτοξευει το παιδι της στα κρυα
σκοταδια του συμπαντος. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ! Τοσο που ... η Martha Kent (μανα του superman) και Lois Lane (μαιτρεσα του)
δειχνουν ... ανεπαρκεστατες.
Γενικως η μυθολογια του Superman ποτε δεν με συναρπαζε (ακομα και ως πιτσιρικα) ... αλλα αυτο το εργακι
παει να κανει στην Supermanιαδα οτι εκανε το Batman Begins στην Batmanιαδα. Pas mal, pas mal ....

Last edited:
Απάντηση: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Δυστυχως δεν μου αρεσε. Τα εφε του πολυ καλα. Αλλα σαν σεναριο τσου.

War of the Worlds το καταντησαν...

Ισως να φταιει οτι ειμαι ρετρο τυπος. Προτιμω τα παλια με τον αθανατο Ρηβ.

Ήταν από τις αναμενόμενες ταινίες για μένα, πολλά πράγματα δεν μου άρεσαν και άλλα τα λάτρεψα.
Γενικά μου έμεινε μια απλά καλή εικόνα για την ταινία, θεωρώ ότι έχτισε βάσης για μια πολύ καλή συνέχεια.

Την είδα και εγώ και μπορώ να πω, ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος. :worshippy:

Μπόλικη δράση, πολύ καλή σκηνοθεσία, ωραία πλοκή (μου άρεσαν τα flashbacks) και ένας πρωταγωνιστής, ο οποίος ταίριαξε γάντι και έδεσε καλά με το ρόλο του superman.

Θεωρώ ότι βάζει τα θεμέλια ως reboot, για να συνεχίσει με μελλοντικές ταινίες το franchise με τις καλύτερες προοπτικές.

Ψήφισα πολύ καλή!!! :award:

Ψηφισα Καλη.

Θα ψηφιζα Πολυ Καλη ... αν δεν ειχε τον αμερικανισμο διαχυτο (σαν καρκινωμα) σε καθε σκηνη του εργου.
Και πιο πολυ εκει που αναφερει ο Clark οτι θα ειναι για παντα Αμερικανος απο το Κανσας. Το Hollywood το λεει πολυ
πιο απλα και ΩΜΑ απο το Foreign Office : αν σας την σπανε τα εργα μας ... μην τα βλεπετε ... η γινετε πολιτες μας.
Πιο απλα δεν γινεται να το πει ... (και θα τους το επιτρεψουμε γιατι ο Superman ειναι ο δικος τους Ηρακλης !)

Αν ξεπερασεις τον (διαχυτο) αμερικανισμο ... το εργακι ειναι ΚΟΡΥΦΗ.
Το καλυτερο Superman απο ολα μεχρι σημερα !!! Οι σκηνες στον Krypton ειναι αποκοσμες και καταιγιστικες (αν και ...
χωρις την κομψοτητα των κρυσταλλικων δομων του πρωτου Superman). Ο Zod δεν ειναι ενας φλεγματικος βρετανος
αλλα ενας μπρουταλ μιλιτερ εξωγηινος (sort of). Η εξηγηση του ΠΩΣ αποκτα τις υπερδυναμεις του ο Kal El ... ειναι
λιγακι πιο ικανοποιητικη απο την λαμψη ενος κρυσταλλου. Οι σκηνες καταδιωξης εχουν το tempo που χρειαζεται
(σχεδον υπερηχητικες :laugh:) και τα διαστημοπλοια ειναι λιγακι πιο "οργανικα" και πολυμορφικα (αν και θυμιζουν
κατι αναμεσα σε σκαφος των Predators και σκαφη των Necromongers (Riddick). Αλλα μπορει να ειναι και η ιδεα μου.

Οι ηθοποιοι ειναι καλοβαλμενοι, αν και ... δεν χρειαζοταν τοσο βαρυ και πληρες cast !!! ..... ΓΙΑΤΙ ???
Γιατι καπελωσαν (σχεδον εκμηδενισαν) τον πρωταγωνιστικο ρολο του Ηenry Cavill, ο οποιος ηθελε μερικα χρονακια
για να ωριμασει η ερμηνεια του. Παντως, δεν ειναι πατος. Θα δουμε ...
Ο Crow δεν δινει ρεσιταλ ερμηνειας αλλα ... ουτε απογοητευει. Η γυναικα του Jor El ειναι που με ενθουσιασε περισ-
σοτερο απο ολους. Σε ελαχιστα λεπτα, κανει πιστευτο τον πονο μιας μανας που εκτοξευει το παιδι της στα κρυα
σκοταδια του συμπαντος. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ! Τοσο που ... η Martha Kent (μανα του superman) και Lois Lane (μαιτρεσα του)
δειχνουν ... ανεπαρκεστατες.
Γενικως η μυθολογια του Superman ποτε δεν με συναρπαζε (ακομα και ως πιτσιρικα) ... αλλα αυτο το εργακι
παει να κανει στην Supermanιαδα οτι εκανε το Batman Begins στην Batmanιαδα. Pas mal, pas mal ....

Ούτε εμένα με ενθουσίαζε η θεματολογία γύρω από τον superman, και σαν ήρωας γενικότερα. Δεν είχε προσωπικότητα
και ήταν λίγο φλούφλης. Τι θα πεί superman, δεν έχει συγκεκριμένες δυνάμεις να τον κάνουν ξεχωριστό. Κάνει τα πάντα
σαν πολυεργαλείο από τηλεοπτική διαφήμιση, δεν έχει ενδιαφέρον, είναι εξωγήινος λαθρομετανάστης με κόκκινο βρακάκι.
Εύχομαι ο ''δικός μας'' Λεξ να τον γαζώσει βράδυ, με μινι γκαν, χρησιμοποιώντας σφαίρες με γέμιση κρυπτονίτη.:flipout:

Εδώ παρουσιάζεται κάπως πιο εύπεπτος βέβαια αλλά και πάλι σαν ήρωας... δεν μου πολυκατεβαίνει.

Ναι αλλα .... γραφω και μερικα ακομα πραγματακια μεσα στο spoiler ... (πρωτες δυο σειρες, δευτερη παραγραφος)

-bye-

(ασε που ειμαι στους μοναχα τεσσερεις που ψηφισαν ΚΑΛΗ ... για κοιτα τι εχουν ψηφισει οι περισσοτεροι)

Last edited:

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
:behead: :hanged:
Όλη η "ταινία" συνοψίζεται σε μία από τις ελάχιστες γραμμές του Laurence Fishburne, "Μόλις γύρισα από την Αρούμπα, πως σας φαίνεται το μαύρισμα μου?".

Η εξηγηση του ΠΩΣ αποκτα τις υπερδυναμεις του ο Kal El ... ειναι
λιγακι πιο ικανοποιητικη απο την λαμψη ενος κρυσταλλου.

Δεν εχω δει την ταινια ακομα αλλα ....η εξηγηση του γιατι εχει αυτες τις δυναμεις ο Σουπερμαν ηταν ειναι και θα ειναι παντα η ιδια και δεν εχει να κανει με κανεναν κρυσταλλο.

Την υπερανθρωπη δυναμη του την προσφερει ο ηλιος μας που ειναι διαφορετικης δομης και χρωματος απο τον ηλιο της γενετειρας του που ηταν αν θυμαμαι καλα κοκκινος ηλιος.

Ενα φυσιολογικο Ον ενος κοκκινου ηλιου σε ενα περιβαλλον κιτρινου ηλιου οπως ο δικος μας εχει ΟΛΕΣ αυτες τις δυναμεις. Αν παει σε ενα περιβαλλον λευκου ηλιου εχει αυτες τις δυναμεις ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΕΣ.

Εξισου ενας γηινος αν παει σε ενα περιβαλλον λευκου ηλιου θα εχει τις δυναμεις του Σουπερμαν.

Αυτη ηταν παντα η εξηγηση εδω και δεκατιες της DC COMICS.

Την είδα και εγώ στο Σινεμά χθες.

Ο Σνάιντερ είχε καλές ιδέες σε κάποια σημεία και προσπάθησε να ξεφύγει από την περπατημένη και να παρουσιάσει κάτι νέο...ΑΛΛΑ...

...ούτε οι σκηνές στον Κρύπτον ούτε στην Γη εντυπωσιάζουν σκηνοθετικά , ο καταιγισμός από εφέ μου θύμισε λίγο τρανσφορμερς , πολύ κακό για το τίποτα δηλαδή και ορυμαγδός απλά για να περνάν τα λεπτά και να μειωθεί η ανάγκη για ουσία. Αλλά και διάλογοι όπου υπήρχαν ήταν κακογραμμένοι ενώ οι κύριοι ρόλοι απλά αποδόθηκαν τυπικά και χωρίς το απαραίτητο συναίσθημα πλην του Κόστνερ και της Άνταμς που ξεχωρίζουν.

Γενικά ως ταινία δεν αξίζει κάποιος να πληρώσει για να την δει , με το ζόρι της βάζω ένα 5/10.

Last edited:

Νομίζω ότι τον σκοπό της τον εκπληρώνει σε μεγάλο βαθμό.
Πολύ καλή pizza movie, έχω δει και καλύτερες.
Αλλά ρε παιδί μου...

1004069_549311451790777_560312268_n.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έκλεψε την παράσταση στις σκηνές δράσης. Respect.

Last edited:

Ψήφισα πολύ καλή γιατί ήταν από τα καλά δείγματα ταινίας για ποπ-κορν, οι δυόμιση ώρες περνάνε πριν το καταλάβεις.Πολύ καλός ο Kavill, ελπίζω μόνο να γλιτώσει την κατάρα που χτυπάει τους ηθοποιούς που υποδύονται τον Σούπερμαν. Την παράσταση κλέβουν οι Κέβιν Κόστνερ και Diane Lane ως γήινοι γονείς του, αν και όλοι οι συμπρωταγωνιστές στέκονται στο ύψος τους.Μου άρεσε που δείξανε πολύ πλανήτη Κρύπτον, στην προηγούμενη σειρά με τον Κρίστοφερ Ρηβ σε άφηνε με την περιέργεια. Κάπου το παράκαναν όμως με τα εφέ και τις σκηνές καταστροφής, το υπερβολικό μπαμ και μπουμ του φινάλε κουράζει.

Δεν εχω δει την ταινια ακομα αλλα ....η εξηγηση του γιατι εχει αυτες τις δυναμεις ο Σουπερμαν ηταν ειναι και θα ειναι παντα η ιδια και δεν εχει να κανει με κανεναν κρυσταλλο.

Την υπερανθρωπη δυναμη του την προσφερει ο ηλιος μας που ειναι διαφορετικης δομης και χρωματος απο τον ηλιο της γενετειρας του που ηταν αν θυμαμαι καλα κοκκινος ηλιος.

Ενα φυσιολογικο Ον ενος κοκκινου ηλιου σε ενα περιβαλλον κιτρινου ηλιου οπως ο δικος μας εχει ΟΛΕΣ αυτες τις δυναμεις. Αν παει σε ενα περιβαλλον λευκου ηλιου εχει αυτες τις δυναμεις ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΕΣ.

Εξισου ενας γηινος αν παει σε ενα περιβαλλον λευκου ηλιου θα εχει τις δυναμεις του Σουπερμαν.

Αυτη ηταν παντα η εξηγηση εδω και δεκατιες της DC COMICS.

Φιλτατε ..... ευχαριστω για την επισημανση (ειλικρινα !!!).
Αλλα ... ΔΕΝ διαβαζουν ολοι DC Comics απο τα γεννοφασκια τους (ουτε απο το πρωτο τευχος του 1938 !!!).
Δυστυχως, μου εμεινε η εξηγηση της κινηματογραφικης αποδοσης του 1978. Μην βαρας ... δεν ειμαι παναρχαιος !

-bye-

Απάντηση: Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

Φιλτατε ..... ευχαριστω για την επισημανση (ειλικρινα !!!).
Αλλα ... ΔΕΝ διαβαζουν ολοι DC Comics απο τα γεννοφασκια τους (ουτε απο το πρωτο τευχος του 1938 !!!).
Δυστυχως, μου εμεινε η εξηγηση της κινηματογραφικης αποδοσης του 1978. Μην βαρας ... δεν ειμαι παναρχαιος !

-bye-

Απ'οτι θυμαμαι και στο πρωτο Σουπερμαν την ιδια εξηγηση δινουν για τη δυναμη του.
Αν εδιναν διαφορετικη θα τους επαιρναν με τις πετρες οι οπαδοι.
Μηπως το μπερδευεις με τη δευτερη που μεσω των κρυσταλλων χανει και ξαναποκτα τις δυναμεις του?

O Jor El γιατι βαζει τους κρυσταλλους μεσα στο διαστημοπλοιο του Kal El ?

(και δεν θυμαμαι ο Brando να λεει τιποτα για κιτρινους και κοκκινους ηλιους ...)

Απάντηση: Re: Άνθρωπος από Ατσάλι – Man Of Steel (2013)

O Jor El γιατι βαζει τους κρυσταλλους μεσα στο διαστημοπλοιο του Kal El ?

(και δεν θυμαμαι ο Brando να λεει τιποτα για κιτρινους και κοκκινους ηλιους ...)

Εγω παλι γιατι νομιζω οτι το θυμαμαι να το λενε με τη μανα του Καλ Ελ?
Οι κρυσταλλοι περιεχουν πληροφοριες.