mapping 1:1. Πως το ελεγχουμε;

Φαινεται τιποτα απο τις αυτες τις φωτο ή παλι τιποτα?
Εμενα μου φαινεται οτι εχει ειδωλο η οριζοντια γραμμη.

Υ.Γ. Δεν τα καταφερνω και πολυ καλα με τις φωτογραφιες.

Attachments

• b.jpg
    b.jpg
    25.4 KB · Views: 29
  • c.jpg
    c.jpg
    39 KB · Views: 32
  • e.jpg
    e.jpg
    34.4 KB · Views: 27
Re: Απάντηση: mapping 1:1. Πως το ελεγχουμε;

Πιστεύω ότι είσαι μια χαρά από pixel mapping. :smile:

μια χαρα ειναι -bye- -bye-

Ευχαριστω πολυ παιδια.
Με προβληματιζε αυτη η μικρη διαχυση του γαλαζιου στην απο πανω σειρα των pixels στην οριζοντια μπλε γραμμη.

Ευχαριστω πολυ παιδια.
Με προβληματιζε αυτη η μικρη διαχυση του γαλαζιου στην απο πανω σειρα των pixels στην οριζοντια μπλε γραμμη.

Μπα, φυσιολογικό είναι.. Δες και μια από τον 7700 μου:

1-to-1_crop.jpg

(καλά, μιλάμε, τρελό macro η μηχανή μου.. ;) )

Χρειαζομαι επειγοντως μαθηματα φωτογραφιας ή νεα φωτογραφικη μηχανη.
:Banane0:

Στην μηχανη σου πρεπει να υπαρχει ενα ρυθμιστικο MACRO που εχει συμβολο κατι σαν τουλιπα. Πατησε το και εστιασε καλα. Θα βγει μια χαρα η φωτο.

Παιδιά, μάλλον πρέπει να ξεχάσετε το απόλυτο 1:1 pixel mapping, τουλάχιστον σε ολόκληρο το πάνελ. Έστειλα ένα πατερνάκι jpg χθες βράδυ για προβολείς 720p για να το ελέγξετε, ειδικά όσοι έχετε HTPC, αλλά και όσοι έχετε players που βλέπουν αρχεία jpg και κάνουν upscaling στα 720p.

Όσοι έχετε photoshop, ανοίξτε το πρώτα εκεί για να δείτε πως ακριβώς είναι, μετά ανοίξτε το στον προβολέα σας. Τα αποτελέσματα τουλάχιστον στο δικό μου setup με πηγή το HTPC και το zoom player ήταν εντελώς απογοητευτικά. :flipout: Μακάρι να βρεθεί κάποιος από εσάς που να διαπιστώσει απόλυτο 1:1 pixel mapping!

Πανο, απαξ και βλεπεις το desktop κρυσταλλο, εχεις 1:1 pixel mapping.
Εισαι σιγουρος οτι ειναι σωστο το pattern σου? Αφου ειναι Jpg γιατι χρησιμοποιεις ως πηγη το zoom player?

Πανο, απαξ και βλεπεις το desktop κρυσταλλο, εχεις 1:1 pixel mapping.
Εισαι σιγουρος οτι ειναι σωστο το pattern σου? Αφου ειναι Jpg γιατι χρησιμοποιεις ως πηγη το zoom player?

Και τι να χρησιμοποιήσω ως πηγή;

Απάντηση: Re: mapping 1:1. Πως το ελεγχουμε;

Δεν χρησιμοποιουμε ΠΟΤΕ jpg για pattern λογω συμπιεσης.
Η καλυτερη και πιο αξιοπιστη λυση ειναι .tga , tiff.

Γιάννη, κατά τη γνώμη μου, μια χαρά είναι και τα jpg. Αλλοιώνουν ελαφρά τη χρωματική πληροφορία κατά τη συμπίεση, αλλά πέραν αυτού κανένα πρόβλημα.

Εξάλλου, αν δεν χρησιμοποιήσεις jpg, πώς θα παίξεις ένα τέτοιο πατερνάκι, π.χ. σε ένα player; Όλα τα players μπορούν να διαβάσουν μόνο jpg αρχεία.

Απάντηση: Re: Απάντηση: mapping 1:1. Πως το ελεγχουμε;

Ένα οποιοδήποτε Image Viewer σε full screen mode, π.χ. το ACDSee.

Ενδιαφέρον, για στείλε κανένα link. Αναφέρεσαι όμως πάντα σε HTPC. Για ένα απλό player τι κάνεις;

Αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά σωστοί, το πατερνάκι πρέπει να γίνει author σε κανονικό DVD με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Μόνο έτσι βλέπουμε πραγματικά ολόκληρη την αλυσίδα αναπαραγωγής.

Γιάννη, κατά τη γνώμη μου, μια χαρά είναι και τα jpg. Αλλοιώνουν ελαφρά τη χρωματική πληροφορία κατά τη συμπίεση, αλλά πέραν αυτού κανένα πρόβλημα.

Εξάλλου, αν δεν χρησιμοποιήσεις jpg, πώς θα παίξεις ένα τέτοιο πατερνάκι, π.χ. σε ένα player; Όλα τα players μπορούν να διαβάσουν μόνο jpg αρχεία.
Ναι, αλλα χρησιμοποιουν αλλο decoder για video και αλλον για τις φωτος!
Δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα!

Αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά σωστοί, το πατερνάκι πρέπει να γίνει author σε κανονικό DVD με την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Σωστος ο Δημητρης!
Πανο θυμασαι που σου ειχα στειλει κατι προγραμματα για ελεγχο αν γινεται σωστα το dvd authoring?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: mapping 1:1. Πως το ελεγχουμε;

Ενδιαφέρον, για στείλε κανένα link. Αναφέρεσαι όμως πάντα σε HTPC. Για ένα απλό player τι κάνεις;

Ρίξε μια ματιά εδώ, αυτό χρησιμοποιώ εγώ εδώ και πάνω από 10 χρόνια..

Για απλό player βλέπε παραπάνω..

Βρε παιδιά, αν κάνετε το πατερνάκι author για dvd μετατρέψατε αυτόματα την ανάλυσή του σε 720x576 και αποχαιρετάτε αυτόματα το 1:1 pixel mapping!