mapping 1:1. Πως το ελεγχουμε;

Re: Απάντηση: Re: mapping 1:1. Πως το ελεγχουμε;

Βρε παιδιά, αν κάνετε το πατερνάκι author για dvd μετατρέψατε αυτόματα την ανάλυσή του σε 720x576 και αποχαιρετάτε αυτόματα το 1:1 pixel mapping!

Σόρρυ, my bad, εννοούσα για πατερνάκια γενικής χρήσης. Το 1:1 pixel mapping είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Εκεί απαιτείται να αναπαραχθεί σίγουρα στην native ανάλυσή του, πράγμα που μόνο ένα HTPC μπορεί να κάνει. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι τα DVD Players που παίζουν και JPG δεν δουλεύουν σωστά από αυτή την άποψη.

Λοιπόν, επειδή είναι αδύνατον να κατεβάσω 24ΜΒ με την dialup μου, θα σου ήμουν ευγνώμων, αν μπορούσες να μου το στείλεις σε ένα cd για να το δοκιμάσω, αν και δεν πιστεύω ότι θα άλλαζαν και πολλά πράγματα σε σχέση με το zoom.

Τέλος πάντων, στο δικό μου setup με το zoom, το pixel mapping λειτουργούσε μόνο σε κάποιες περιοχές του πάνελ, στις υπόλοιπες γινόταν χαμός, ότι ήθελε έδειχνε ο BenQ! :violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: mapping 1:1. Πως το ελεγχουμε;

Λοιπόν, επειδή είναι αδύνατον να κατεβάσω 24ΜΒ με την dialup μου, θα σου ήμουν ευγνώμων, αν μπορούσες να μου το στείλεις σε ένα cd για να το δοκιμάσω, αν και δεν πιστεύω ότι θα άλλαζαν και πολλά πράγματα σε σχέση με το zoom.

Τέλος πάντων, στο δικό μου setup με το zoom, το pixel mapping λειτουργούσε μόνο σε κάποιες περιοχές του πάνελ, στις υπόλοιπες γινόταν χαμός, ότι ήθελε έδειχνε ο BenQ! :violent-smiley-030:

Για να δοκιμάσω και εγώ τα εν λόγω πατερνάκια στον δικό μου Benq..

Στο μεταξύ, ίσως σου κάνει και αυτός ο viewer. Είναι μόνο 1.2ΜΒ και απ'ότι βλέπω δουλεύει μια χαρά. :smile:

Πανο, το desktop απο το HTPC σου, δεν ειναι καθαρο παντου?

Τάκη, πεντακάθαρο είναι, αλλά δεν αρκεί αυτό κατά τη γνώμη μου. Εδώ μιλάμε αν υπάρχει πλήρης αντιστοίχηση ένα προς ένα σε ένα εκατομμύριο περίπου εικονοστοιχεία της πηγής μας με τον προβολέα μας.

Για παράδειγμα, θα θυμάσαι τον Marantz S4 στο συγκριτικό με τα HTPC. Έκανε εμφανέστατα cropping στο κάδρο στο desktop του HTPC και στο πάνω και στο κάτω μέρος του κάδρου, έκοβε τουλάχιστον δέκα γραμμές από πίξελς συνολικά, άρα ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ δεν υπήρχε απόλυτο 1:1 pixel mapping με το HTPC. Κι όμως, κατά τα άλλα το desktop ήταν πεντακάθαρο, θυμάσαι εσύ να υπήρχε κανένα πρόβλημα ευκρίνειας στο desktop του Marantz;

Πανο, στο περσινο συγκριτικο που αναφερεσαι, ο Marantz ειχε προβλημα στο 1:1 το οποιο ηταν ορατο δια γυμνου οφθαλμου!
Δεν ειναι ομως αυτη η περιπτωση η συνηθισμενη. Εγω, σε οσους προβολεις εχω δει εως σημερα, ή θα υπαρχει παντου 1:1 Pixel mapping, ειτε πουθενα (οπως και ειναι λογικο). Αν λοιπον το desktop σου ειναι καθαρο, μην το ψαχνεις περαιτερω ΙΜHO.

Είχατε δίκο παιδιά, μόλις χρησιμοποίησα τον Aha viewer του link, άνοιξα το πατερνάκι και μου πέταξε τα μάτια έξω, τέλειο 1:1 pixel mapping! Το πλαίσιο, οι χρωματικές γραμμές αλλά και οι κάθετες και οριζόντιες λευκές γραμμές, άψογες παντού και πάντα πάχους ενός πίξελ! :eek: Ταυτόχρονα, μου επιβεβαίωσε ότι το πατερνάκι μου σε jpg δουλεύει άψογα! ;)

Λοιπόν, όσοι έχετε αμφιβολίες για το αν έχετε τέλειο 1:1 pixel mapping, πηγαίνετε στη περιοχή downloads του forum, ο Νίκος έχει ήδη ανεβάσει το πατερνάκι μου. Κατεβάστε και αποσυμπιέστε το πατερνάκι, αλλά και τον Aha viewer αν δεν τον έχετε ήδη και ανοίξτε το πατερνάκι με αυτόν. Αν έχετε Photoshop, δείτε πρώτα το πατερνάκι από εκεί ή διαβάστε τις οδηγίες μου στην περιοχή downloads, μετά ανοίξτε το πατερνάκι στον προβολέα σας.

Καλή επιτυχία!

Ισως να θελεις να κανεις edit το κειμενο του download.

Χιχιχι, σωστά, δεν ισχύουν πλέον τα απαξιωτικά σχόλια για το setup μου! :grandpa:

Τώρα μένει να φτιάξω το πατερνάκι για τους 1080p προβολείς, να μην ξεχνιόμαστε, το συγκεκριμένο πατερνάκι είναι για προβολείς 720p, αλλά το κυριότερο πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να τσεκάρουν το 1:1 pixel mapping, όσοι χρησιμοποιούν ως πηγή απλά players με δυνατότητες upscaling.

Χαχαχά, Στρατηγέ μου, ετοιμάσου να ξεβρακώσουμε τον JVC, αλλά και τους υπόλοιπους τρίτσιπους 1080p προβολείς! Θα πέσει πολύ γέλιο! :flipout:

Απάντηση: Re: mapping 1:1. Πως το ελεγχουμε;

Δηλαδή το πατερνάκι σου Παναγιώτη τελικά να μη το δοκιμασουμε με απλο πλειερ?

Ηλία, δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις, αλλά δεν μπορείς να είσαι σε καμιά περίπτωση σίγουρος για το πώς θα διαχειριστεί το player σου (και το κάθε player) το αρχείο jpg. Αν βέβαια, σου δείξει το πατερνάκι άψογα, μην το πεις ούτε του παπά! :eek:

Μόνο με δοκιμές με διάφορα players μπορούμε πιθανά να βγάλουμε κάποια άκρη. Θα δοκιμάσω και με το Yamakawa 365 να δω τι ψάρια πιάνει. Και μην νομίζεις, έχω κι εγώ τρομερή περιέργεια να δω π.χ., αν το Toshiba Ε1 θα μπορούσε να πετύχει το απόλυτο 1:1 pixel mapping. ;)

Στη δεύτερη ερώτηση, δυστυχώς είναι για 30 μέρες ελεύθερο μόνο.

Μέγιστη ερώτηση: τελικά η έννοια του pixel mapping μέσω της HDMI υφήσταται και πως δκαιολογειτε το overscan;

Έχω γεμίσει το φορουμ περιγράφοντας τον πόνο μου αφού συνειδητοποιώντας ότι το DVD player μου στέλνει στην τηλεόραση μέσω της HDMI σημα στο οποίο κόβει έα σεβαστό περιμετρικά πλαίσιο.

Η τηλεόραση είναι συνδεμένη και με PC μέσω D-SUB το οποίο απόδωσε το test patern ανατριχιαστικά άψογα όπως ονειρευόμουνα ότι θα απέδιδε και η HDMI.

δοκίμασα το test γράφοντας το jpg σε usb stick και βάζοντας το στο player για να το δω μέσω της HDMI το αποτέλεσμα ήταν... σούπα

αισθάνομαι πολύ μεγαλος μαμακας που πήγα και εσκασα λεφτά για να πάρω dvd με hdmi έξοδο...

Πιθανόν να έχει επιλογη η τηλεόρασή σου για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του overscan.....

Η τηλεόραση μου είναι η LG 32LE2R

Δυστηχώς δεν διαθέτει ρύθμηση για απενεργοποίηση του overscan και ούτε κατα διάνυα μου πήγε το μυαλό να τσεκάρω τέτοιο πράγμα αφού φανταζόμουνα ότι έχουν ξεπεραστεί αυτά τα προβλήματα όταν μιλάμε για ψηφιακή σύνδεση

το θέμα μου φαίνεται τόσο σοβαρό που απορώ πως δεν έχει γίνει κάποιο προειδοποιητικο post για τις HDMI ήδη sticky...

Ωραια. Μπορει να μου εγιναν τα ματια ταληρα :eek:, αλλα επιβεβαιωσα οτι ειναι μια χαρα το 1:1 pixel mapping.
Να σαι καλα Παναγιωτη με το πατερνακι σου.
Μηπως αυτο το θεμα πρεπει να μπει σαν υπομνημα?

Μέγιστη ερώτηση: τελικά η έννοια του pixel mapping μέσω της HDMI υφήσταται και πως δκαιολογειτε το overscan;

Έχω γεμίσει το φορουμ περιγράφοντας τον πόνο μου αφού συνειδητοποιώντας ότι το DVD player μου στέλνει στην τηλεόραση μέσω της HDMI σημα στο οποίο κόβει έα σεβαστό περιμετρικά πλαίσιο.

Η τηλεόραση είναι συνδεμένη και με PC μέσω D-SUB το οποίο απόδωσε το test patern ανατριχιαστικά άψογα όπως ονειρευόμουνα ότι θα απέδιδε και η HDMI.

δοκίμασα το test γράφοντας το jpg σε usb stick και βάζοντας το στο player για να το δω μέσω της HDMI το αποτέλεσμα ήταν... σούπα

αισθάνομαι πολύ μεγαλος μαμακας που πήγα και εσκασα λεφτά για να πάρω dvd με hdmi έξοδο...

Δεν φταίει σε τίποτα το DVD player. Οι τηλεοράσεις φταίνε.

Εάν κατάλαβα καλά, το κακό με το overscanning άρχισε μαζί με το HDMI. Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων θεωρούν ότι θα τις "ταΐσουμε" σήμα από DVD Player, το οποίο θα περιέχει και λίγη "σαβούρα" στα πλάγια, την οποία πάντα περιείχαν τα αναλογικά σήματα και αναγκαζόντουσαν να κόβουν με overscan.

Έλα όμως που τα HTPCs (και πολλά DVD players) δεν βγάζουν ποτέ σαβούρα!

Η χρυσή εποχή ήταν τότε που οι τηλεοράσεις ερχόντουσαν με θύρα DVI..

Τώρα πρέπει οι LCDάκηδες με HTPCs να γυρίσουν στην αναλογική VGA εποχή εάν θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Από τα παράδοξα της εποχής..

Δεν φταίει σε τίποτα το DVD player. Οι τηλεοράσεις φταίνε.

Εάν κατάλαβα καλά, το κακό με το overscanning άρχισε μαζί με το HDMI. Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων θεωρούν ότι θα τις "ταΐσουμε" σήμα από DVD Player, το οποίο θα περιέχει και λίγη "σαβούρα" στα πλάγια, την οποία πάντα περιείχαν τα αναλογικά σήματα και αναγκαζόντουσαν να κόβουν με overscan.

Έλα όμως που τα HTPCs (και πολλά DVD players) δεν βγάζουν ποτέ σαβούρα!

Η χρυσή εποχή ήταν τότε που οι τηλεοράσεις ερχόντουσαν με θύρα DVI..

Τώρα πρέπει οι LCDάκηδες με HTPCs να γυρίσουν στην αναλογική VGA εποχή εάν θέλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Από τα παράδοξα της εποχής..

καρατσεκαρισμενο και στη δικια μου περιπτωση ¨1:1 μονο με χρηση VGA γινεται.........

Η HDMI θα παιξει στο dvd η στο PS3.........