mapping 1:1. Πως το ελεγχουμε;

Ωραίο και έξυπνο πατερνάκι επίσης. Σου δίνει τις εξωτερικές γραμμές του ενός, πέντε και δέκα πίξελς για να διαπιστώσεις αρχικά αν έχεις cropping στο κάδρο, σημαντικότατη λεπτομέρεια για οποιοδήποτε πατερνάκι 1:1 pixel mapping που σέβεται τον εαυτό του.

Έχει βάλει τα κουτάκια στα άκρα του RGB, δηλαδή τα λευκά στο digital 255 και τα μαύρα στο digital 0. Με την απλή εναλλαγή ανάμεσα στο λευκό και μαύρο, μπορείς εύκολα και γρήγορα να διαπιστώσεις το 1:1 pixel mapping, γιατί αν υπάρξει λάθος ή σπάσιμο στην αλυσίδα της εναλλαγής ανάμεσα στο λευκό και το μαύρο, θα φανεί φαντάζομαι εύκολα καθώς «χτενίζουμε» με το μάτι το πατερνάκι.

Πολύ έξυπνο πατερνάκι, του βγάζω το καπέλο! ;) Παιδιά, το έχω πει πολλές φορές, τα πατερνάκια περιορίζονται μονάχα από τη φαντασία του δημιουργού τους. Θέλεις κάθε φορά να αποδώσεις κάτι σε μια εικόνα, ή να φανερώσεις ένα πρόβλημα εάν υπάρχει, και πρέπει να βρεις έναν έξυπνο και εύκολο τρόπο για να το πετύχεις.

Το μόνο κακό είναι ότι στην στην αρχική του μορφή σε αρχείο .bmp δεν παίζει σε dvd player. Το έσωσα σε αρχείο jpg, οπότε θα μπορεί να παίξει και σε player. Αν θέλετε, να το ανεβάσουμε κι αυτό στην downloads, αλλά να ρωτήσουμε την διαχειριστική ομάδα του forum πρώτα αν έχουμε το δικαίωμα.

Όντως καλό! ;)
Εγω χρησιμοποίησα αυτα:

γγγ.chan.gr/720p.png
γγγ.chan.gr/1080.png

τι γνωμη εχετε;

συγνωμη για τα λινκ, ακομα δε μου επιτρεπετε να ποσταρω λινκς :(