Marantz 2020 avr's

AV7706. Παραμένει στα 11 κανάλια. Η κλασική επιλογή για όποιον θέλει 11κάναλο pre. Ποιότητα και οικονομία μαζί. Νέα DSP και HDMI 2.1 φυσικά.

Attachments

• AV7706_1.jpg
    AV7706_1.jpg
    82.2 KB · Views: 209
  • AV7706_2.jpg
    AV7706_2.jpg
    117.5 KB · Views: 209
Και στην κορυφή του lineup, o AV8805A. Δηλαδή ο AV8805 με το upgrade.

Attachments

• AV8805A_1.jpg
    AV8805A_1.jpg
    44.5 KB · Views: 208
  • AV8805A_2.jpg
    AV8805A_2.jpg
    63.4 KB · Views: 205
οι νέοι av8805 θα πωλούνται αναβαθμισμενοι out of the box, ή ως εχουν και με την αναβαθμιση εξτρα;

οι νέοι av8805 θα πωλούνται αναβαθμισμενοι out of the box, ή ως εχουν και με την αναβαθμιση εξτρα;

Το f/w update θα είναι διαθέσιμο από Οκτώβριο (πρώτη καρτέλα).

Το h/w upgrade με τη νέα πλακέτα και το backplate θα είναι διαθέσιμο από Φεβρουάριο (δεύτερη καρτέλα).

Από το σημείο αυτό και μετά δεν θα έχει νόημα να μην έρχεται κατ' ευθείαν από το εργοστάσιο ως AV8805A.

Όσο η αποτελεσματικότητα του Audyssey παραμένει ίδια σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος αλλαγής, αν δεν παρουσιαστεί κάτι ουσιαστικά καλύτερο.

Όσο η αποτελεσματικότητα του Audyssey παραμένει ίδια σε σχέση με τον ανταγωνισμό, δεν νομίζω να υπάρχει λόγος αλλαγής, αν δεν παρουσιαστεί κάτι ουσιαστικά καλύτερο.

Υπάρχει τίποτα χειρότερο του Audyssey; 😋

Υπάρχει τίποτα χειρότερο του Audyssey; ο˜‹

MCACC και YPAO κατά τη γνώμη μου έχουν μείνει πολύ πίσω. Η αποτελεσματικότητα του Audyssey είναι δεδομένη.

Καθώς συμβαίνει τώρα το webinar, ενδιαφέρουσες πληροφορίες βγαίνουν στην επιφάνεια.

Άλλαξαν διάφορα εξαρτήματα αλλά επίσης άλλαξαν και το κύκλωμα στα HDAM-SA2.

SR8012 vs SR8015.

Ηχητικές διαφορές και βελτιώσεις.

Attachments

• sound improvements 1.jpg
    sound improvements 1.jpg
    83.8 KB · Views: 151
  • sound improvements 2.jpg
    sound improvements 2.jpg
    96.8 KB · Views: 151
Με κόκκινο χρώμα τα νέα features.

Attachments

• New for this year_2.jpg
    New for this year_2.jpg
    171.2 KB · Views: 117
  • New for this year_1.jpg
    New for this year_1.jpg
    199.4 KB · Views: 117
Λέγεται για ελληνικό release του 7015 για ΤΕΛΗ Σεπτέμβρη.Τι Ισχύει άραγε;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ενδέχεται στο τέλος της εβδομάδας που έρχεται να υπάρχει τιμοκατάλογος από την αντιπροσωπία.

Τα μοντέλα είναι "οπλισμένα" στα e-shops και περιμένουν τις τιμές για να βγουν... . Βέβαια αυτό δεν σημαίνει άμεση διαθεσιμότητα, αν και για να βγει ένας τιμοκατάλογος συνήθως ακολουθείται από εισαγωγή.

BTW, από το σημερινό webinar έγινε γνωστό ότι οι ομοιότητες στα εξαρτήματα μεταξύ συγκρίσιμων μοντέλων Denon και Marantz ανέρχονται σε ποσοστό 57%. Οι ομοιότητες αφορούν τα εξαρτήματα κυρίως στα video boards.
Στα εξαρτήματα που αφορούν τον ήχο οι διαφορές είναι μεγάλες.

Το Dynamic HDR θα ήταν καλό να υπήρχε υλικό.
Είναι άραγε αυτό που θα θέλαμε ? δηλαδή δυναμικό tone mapping κατόπιν pre-configured relativity values ? αν ναι, και δουλεύει καλά, και ταυτόχρονα δεν κάνει ζημιά αλλού στην εικόνα, τότε θα είναι "game changer" για αυτούς που δεν έχουν προβολέα JVC νέας γενιάς ( που έχει από την ίδια την JVC dynamic tone mapping ) καθώς και για τους υπόλοιπους προβολείς και αρκετούς τηλεορασάκιδες!

Το δυναμικό hdr πάει πακέτο με το HDMI 2.1. Στους ενισχυτές av φέτος θα υπάρχει ένα video menu που θα δείχνει το εισερχόμενο σημα και το εξερχόμενο σήμα στα συστατικά του, και τις δυνατότητες του συνδεμένου μέσου προβολής.

Α, στο feature του HDMI 2.1 μέσω Dolby Vision / HDR10+ αναφερόταν.
Ονειροπωλούσα λίγο χαχαχα :D

Εξ' όσων θυμάμαι και έχω δει, το Dolby Vision έπαιζε και με το HDMI 2.0. Δηλαδή το έχω δοκιμάσει με πηγή και TV και ενδιάμεσα ενισχυτή AV με HDMI 2.0, και η τηλεόραση έδειξε το σήμα του D.V.

Τα Dynamic HDR/HDR+ νομίζω ότι πάνε πακέτο με το HDMI 2.1. Γιατί εκείνα με static metadata έπαιζαν επίσης με "παλιότερης κοπής" HDMI.

Δανείζομαι από το άλλο θέμα με τα αδελφά Denon, δύο επεξηγηματικά post. Ισχύουν ακριβώς τα ίδια και σε Marantz.

https://avclub.gr/forum/showthread....r-2020?p=1058514806&viewfull=1#post1058514806

https://avclub.gr/forum/showthread....r-2020?p=1058514812&viewfull=1#post1058514812

Εννοείται, μόνο το Dynamic HDR τους θέλει HDMI 2.1 ( και αυτό να μην το σχολιάσω, artificial limit είναι, έμπαινε άνετα και στο HDMI 2.0 )