Marantz 2020 avr's

Σε άλλο επίπεδο και είναι καθαρός pre.

Υπάρχουν και τελικοί 7καναλοι και 5καναλοι Marantz για να συνοδεύσουν τους pre.

Υπάρχει καμιά πληροφορία για av8806;:7SFGSFG:

Δεν αλλάζει το μεγάλο μοντέλο συχνά.

8805Α θα γίνει με αναβάθμιση πλακέτας (όπως συνήθως κάνει η Marantz).

Στην παρουσίαση είχανε πει ότι ο 8805Α με την καινούργια πλακέτα και πλάτη θα είναι διαθέσιμος από τη νέα χρονιά.

Βέβαια και για τον AV7706 είχανε πει ότι θα βγει Νοέμβριο, αλλά τελικώς βγήκε λίγο νωρίτερα.

Μπορεί να γίνει συνδυασμός στις εξόδους προενίσχυσης; Δηλαδή το ζευγάρι των main με balanced και τα υπόλοιπα unbalanced;

Απάντηση: Re: Marantz 2020 avr's

Μπορεί να γίνει συνδυασμός στις εξόδους προενίσχυσης; Δηλαδή το ζευγάρι των main με balanced και τα υπόλοιπα unbalanced;

Δεν βρίσκω το λόγο να μην μπορει να γίνει. Λογικα το ένα δεν ακυρωνει το άλλο.
Οι πιο εμπειροι του αθληματος ίσως να γνωρίζουν καλυτερα

Το θέμα είναι αν προκύπτει διαφορά στην ποιότητα ήχου μεταξύ τους με τέτοιο συνδυασμό.

Και τώρα θα γίνει λόγος φυσικά περί ανωτερότητας σύνδεσης μέσω xlr σε σχέση με rca και μπλα μπλα μπλα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το οποίο σημαίνει ότι π.χ. όλη η τροφοδοσία είναι για την προενίσχυση, η ίδια η προενίσχυση χρησιμοποιεί καλύτερα υλικά κλπ. Σε σχέση με τους ενισχυτές AV το έγραψα και ήταν απάντηση σε σχέση με τον 7015/8015.

Στον 7705 θυμάμαι ότι στο amp assign επιλέγεις RCA ή Balanced, και μπορώ με ακρίβεια να πω ότι μπορείς π.χ. να έχεις XLR στα κανάλια των ηχείων και RCΑ για τα sub. Δεν έκατσα να ασχοληθώ περισσότερο με τις συνδέσεις για να δω αν έχει συνδιασμό μεταξύ των καναλιών των ηχείων σε RCA και Balanced.
Μάλλον όμως θα γίνεται καθώς πηγαίνεις βήμα-βήμα και επιλέγεις ποιον κονέκτορα θα έχεις σε κάθε βήμα του setup.

Εγώ ρώτησα γιατί υποθετικά μιλώντας πάντα αλλά πιστεύω υπάρχουν κι άλλοι στην ίδια περίπτωση με μένα, ο δικάναλος τελικός μου έχει xlr, ο πολυκάναλος όχι, τι γίνεται σ αυτές τις περιπτώσεις; Απ τη στιγμή που η xlr ως γνωστόν θεωρείται καλύτερη σύνδεση γιατί να μη μπορώ για τη μουσική μου να χω τον δικάναλο τελικό μ αυτή και τον πολυκάναλο με τις rca;

Εγώ ρώτησα γιατί υποθετικά μιλώντας πάντα αλλά πιστεύω υπάρχουν κι άλλοι στην ίδια περίπτωση με μένα, ο δικάναλος τελικός μου έχει xlr, ο πολυκάναλος όχι, τι γίνεται σ αυτές τις περιπτώσεις; Απ τη στιγμή που η xlr ως γνωστόν θεωρείται καλύτερη σύνδεση γιατί να μη μπορώ για τη μουσική μου να χω τον δικάναλο τελικό μ αυτή και τον πολυκάναλο με τις rca;

Γενικότερα το XLR είναι καλύτερο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ενδεχομένως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις RCA ή συνδυασμό XLR και RCA. Επομένως το ερώτημα έχει και πρακτική βάση. Π.χ. κάποιος έχει τελικό χωρίς XLR για τα surround και με XLR για τα front, γιατί αυτούς έχει. Ή sub που δεν έχουν XLR και τελικούς με XLR.

Γενικότερα το XLR είναι καλύτερο. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ενδεχομένως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις RCA ή συνδυασμό XLR και RCA. Επομένως το ερώτημα έχει και πρακτική βάση. Π.χ. κάποιος έχει τελικό χωρίς XLR για τα surround και με XLR για τα front, γιατί αυτούς έχει. Ή sub που δεν έχουν XLR και τελικούς με XLR.

Ακριβώς επειδή εγώ ανήκω σ αυτή την κατηγορία, μία διευκρίνηση θα ήταν χρήσιμη για μελλοντική χρήση.
Μην αρχίσει κανένας τώρα "Κώστα σκέφτεσαι για προενισχυτή" ακόμα δεν ξεχρεώσαμε τον 7013; Ικανούς σας έχω. :smash:

Απάντηση: Re: Marantz 2020 avr's

Ακριβώς επειδή εγώ ανήκω σ αυτή την κατηγορία, μία διευκρίνηση θα ήταν χρήσιμη για μελλοντική χρήση.
Μην αρχίσει κανένας τώρα "Κώστα σκέφτεσαι για προενισχυτή" ακόμα δεν ξεχρεώσαμε τον 7013; Ικανούς σας έχω. :smash:

Α..οκ ... οποτε ποτε θα παραγγειλεις AV7706 :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Όπως θα επιβεβαιώσουν και πολλοί του δικαναλου, το xlr δεν είναι πανάκεια και φυσικά όχι πάντα καλύτερο.

Σαφώς είναι προτιμητέο για μεγάλα μήκη καλωδίων, αυτό είναι τεχνικά ξεκάθαρο.

Από εκεί και πέρα είναι περισσότερο θέμα υλοποίησης (πχ true balanced ή όχι), καλωδίων, ματσαρισματος γενικά κλπ.