Marantz 2020 avr's

Εντάξει, μας έπεισες ότι εμείς (που, ναι, ακουμε διαφορές και δεν κρίνουμε από την οθόνη) είμαστε και κουφοί και πρόβατα (και αγοράζουμε αυτοκόλλητακια) 😉

ΥΓ 1 Το ότι κάποιες μάρκες είναι στο ίδιο company group δεν σημαίνει ότι μοιράζονται την ίδια σχεδιαστική προσέγγιση

ΥΓ 2 Ο ήχος Marantz είναι δεδομένος και χαρακτηριστικός (μουσικός, όπως συμφωνούν οι περισσότεροι). Το σε ποιους αρέσει και σε ποιους όχι, είναι άλλο θέμα. Ο ήχος είναι πολύ υποκειμενικό θέμα.

Μην είσαι παρεξηγησιάρης... είσαι apple-άκιας, htpc-ακιας και dila-κιας άρα φίλος μου :flipout:
To αν ένας ενισχυτής Χ είναι καλύτερος από έναν ενισχυτή Ψ και γιατί, είναι διαφορετική συζήτηση.
Εγώ έγραψα στο νήμα ξεκάθαρα για το Χρηστάρα,
επειδή ρώτησε για τα HDAM τι είναι και αν αξίζουν.:ciao:

Εγω γενικα δηλωνω μπερδεμενος... Γιατι τα hdam δεν ειναι opamps; μηπως ειναι τα opamps της marantz; και γιατι τα opamps δεν ειναι τοσο καλα οσο τα περιβόητα "διακριτα" σταδια που σκαρωνει ο καθε χαιεντας; οκ. Προφανως με τα διακριτα μπορεις να πετυχεις το voicing που επιθυμεις σα κατασκευαστης. Αυτο δε συνεπαγεται κατι αντικειμενικά καλυτερο. Ισα ισα που ειναι πιο risky τα διακριτα...

Και εγώ σαν αδαής που είμαι μπλέχτηκα για τα καλά όταν είχε έρθει η ώρα για αγορά νέου av. Ήθελα πολύ marantz και τελικά λόγο διαθεσιμότητας και πλύσης εγκεφάλου (περί μη ουσιαστικής διάφορας λόγο HDAM) κατέληξα σε denon. Παράπονο δεν έχω,αλλά έχω μείνει με την απορία (πως θα Ακουγόταν σπίτι μου) και με το απωθημένο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εγω γενικα δηλωνω μπερδεμενος... Γιατι τα hdam δεν ειναι opamps; μηπως ειναι τα opamps της marantz; και γιατι τα opamps δεν ειναι τοσο καλα οσο τα περιβόητα "διακριτα" σταδια που σκαρωνει ο καθε χαιεντας; οκ. Προφανως με τα διακριτα μπορεις να πετυχεις το voicing που επιθυμεις σα κατασκευαστης. Αυτο δε συνεπαγεται κατι αντικειμενικά καλυτερο. Ισα ισα που ειναι πιο risky τα διακριτα...

Πιο risky είναι να βάζεις ετοιματζίδικα. Είναι αλλιώς να έχεις δικό σου ράφτη.
Και δεν αφορά μόνο τα HDAM αυτό. Στο βαθμό που μπορείς να κάνεις custom κάτι, το κάνεις και το φέρνεις στα μέτρα σου. Σκέψου π.χ. ότι παραγγέλνουν ειδικά τους πυκνωτές με τις αλλαγές που θέλουν. Σε άλλα εξαρτήματα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν in house από την αρχή έως το τέλος.

Για τη Marantz είναι εύκολο καθώς αυτή η τεχνολογία έχει πρωτοπαρουσιαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και από τότε εξελίσσεται συνεχώς. Η ανάγκη μάλιστα για τη δημιουργία τους ήταν ακριβώς ότι ενώ στα χαρτιά τα έτοιμα op-amps είχαν καλά specs, στην πράξη έκαναν ζημιά στον ήχο.

Αλλιώς δεν είχε και λόγο να μπει στη διαδικασία να διαθέσει τους πόρους και το χρήμα που απαιτείται για να επενδύσει στην ανάπτυξη και την εξέλιξη. Θα έπαιρνε έτοιμες λύσεις και θα της έρχονταν πιο φτηνά.

Μην είσαι παρεξηγησιάρης... είσαι apple-άκιας, htpc-ακιας και dila-κιας άρα φίλος μου :flipout:

E μα να μου γράφεις για αυτοκολλητακια για τα HDAM όταν έχουμε πήξει στο γνωστό διάφανο αυτοκόλλητο με το μήλο πάει πολύ :flipout:

@Pleo Απο την αλλη σκεψου ας πουμε οτι η benchmark με opamps δουλευει.Και η rme και πολλες. Και μιλαμε για μηχανακια αναφορας.

Και εγώ σαν αδαής που είμαι μπλέχτηκα για τα καλά όταν είχε έρθει η ώρα για αγορά νέου av. Ήθελα πολύ marantz και τελικά λόγο διαθεσιμότητας και πλύσης εγκεφάλου (περί μη ουσιαστικής διάφορας λόγο HDAM) κατέληξα σε denon. Παράπονο δεν έχω,αλλά έχω μείνει με την απορία (πως θα Ακουγόταν σπίτι μου) και με το απωθημένο.

Λογικό ότι δεν έχεις παράπονο αφού η διαφορά δεν είναι ότι οι Denon είναι κακοί. Αντιθέτως είναι πολύ καλοί αλλά διαφορετικοί. Η ομάδα των μηχανικών είναι διαφορετική στις δύο μάρκες και έχουν διαφορετική ηχητική υπογραφή στα προϊόντα. Η προσπάθεια δημιουργίας ηχητικής υπογραφής ισχύει και στη Denon. Και εκεί δοκιμάζουν διάφορα εξαρτήματα, ειδικά τους πυκνωτές.

Εξ' άλλου τι συζητάμε; Στον επετειακό A110 για δύο χρόνια αλλάζανε εξαρτήματα μέχρι να φτάσουν εκεί που θέλουν τη διαφορά σε σχέση με τον 8500Η πάνω στον οποίο βασίζεται. Αν όμως τις δείξεις αυτές τις διαφορές σε κάποιον που δεν γνωρίζει πως εξελίσσεται ένα μηχάνημα, θα σου πει.... σιγά τώρα... marketing... .

Εντάξει, σε τέτοιους, ό,τι και να τους πεις θα έχουν και ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση.... . Από σπορ. :p

@Pleo Απο την αλλη σκεψου ας πουμε οτι η benchmark με opamps δουλευει.Και η rme και πολλες. Και μιλαμε για μηχανακια αναφορας.

Ο κάθε κατασκευαστής γνωρίζει καλύτερα για ποιο λόγο επιλέγει το δρόμο που επιλέγει.

Όπως λέει και ο φίλος μου ο Dave της Classe, για να φτάσεις στην κορυφή υπάρχουν πολλοί δρόμοι. Και υπάρχουν και πολλοί λόγοι για να διαλέξεις διαφορετικό δρόμο.

Σε μια πρώτη "ανάγνωση" μπορεί κάποιος να μην καταλαβαίνει γιατί χρησιμοποιείται διαφορετικό υλικό και ακριβότερο, αλλά στη συνέχεια αν του εξηγηθεί ο λόγος τότε θα καταλάβει.
Αν δεις για παράδειγμα τα βύσματα επιροδιομένα θα πεις, μα γιατί να διαλέξουν αυτό και όχι τα επίχρυσα που είναι πιο φτηνά και ως γνωστόν έχει την ίδια αγωγιμότητα ο χρυσός.
Ναι την ίδια έχει ως υλικό αλλά όταν είναι επάνω σε βύσμα για να μείνει εκεί θέλει άλλη επίστρωση από κάτω, πράγμα που δεν θέλει το ρόδιο και το αποτέλεσμα είναι τελικώς ότι το ρόδιο γι' αυτή τη δουλειά είναι καλύτερο.

Επίσης Θανάση ρώτησες πριν γιατί τα HDAM δεν είναι op-amps. Είναι σαν να ρωτάς αν το current feedback είναι τοπολογία που έχει να κάνει με το ρεύμα. Προφανώς και είναι, αλλά υπάρχει λόγος που χρησιμοποιείται αυτό και όχι το Voltage feedback.

Μόλις παρέλαβα τον SR5015!!!

Ανυπομονώ να τον βάλω σε λειτουργία!

Έχετε καμία πρόταση/συμβουλή σαν πρώτη εγκατάσταση;

Λογικό ότι δεν έχεις παράπονο αφού η διαφορά δεν είναι ότι οι Denon είναι κακοί. Αντιθέτως είναι πολύ καλοί αλλά διαφορετικοί. Η ομάδα των μηχανικών είναι διαφορετική στις δύο μάρκες και έχουν διαφορετική ηχητική υπογραφή στα προϊόντα. Η προσπάθεια δημιουργίας ηχητικής υπογραφής ισχύει και στη Denon. Και εκεί δοκιμάζουν διάφορα εξαρτήματα, ειδικά τους πυκνωτές.

Εξ' άλλου τι συζητάμε; Στον επετειακό A110 για δύο χρόνια αλλάζανε εξαρτήματα μέχρι να φτάσουν εκεί που θέλουν τη διαφορά σε σχέση με τον 8500Η πάνω στον οποίο βασίζεται. Αν όμως τις δείξεις αυτές τις διαφορές σε κάποιον που δεν γνωρίζει πως εξελίσσεται ένα μηχάνημα, θα σου πει.... σιγά τώρα... marketing... .

Εντάξει, σε τέτοιους, ό,τι και να τους πεις θα έχουν και ένα πρόβλημα για κάθε σου λύση.... . Από σπορ. :p

ελπίζω να μην το λες για μένα αυτό....:laugh:

αλλά ρε Λεωνίδα, μόνος σου έβαλες πιο πάνω τα καλά των marantz.. ε αν τα είχε αυτά το μοντέλο με τα 5,5Κ, δεν θα φώναζα τόσο πολύ

ελπίζω να μην το λες για μένα αυτό....:laugh:

αλλά ρε Λεωνίδα, μόνος σου έβαλες πιο πάνω τα καλά των marantz.. ε αν τα είχε αυτά το μοντέλο με τα 5,5Κ, δεν θα φώναζα τόσο πολύ

Ποιον λες; Τον ΑVC-A110; E, στην ίδια λογική αναβάθμισης είναι αυτός όπως οι Marantz, με στοχευμένες αλλαγές σε καλύτερα υλικά. Απλά αυτό το κάνουν μια φορά στα 10 χρόνια στην Denon και είναι πιο εκτεταμένο στα μοντέλα αυτά.

Με την ευκαιρία ας βάλω και στο εδώ θέμα την εξέλιξη με το HDMI 2.1, που απ' ό,τι φαίνεται τελικώς δεν υφίσταται ως θέμα, αφού η Sound United δημοσίευσε και δεύτερο βίντεο μετά από εκείνο που αφορούσε το PS5.

Και οι κάρτες της NVIDIA λειτουργούν κανονικά σε 4Κ120Α με τους Marantz/Denon.

https://www.youtube.com/watch?v=blWc3MDwD8k

Ποιον λες; Τον ΑVC-A110; E, στην ίδια λογική αναβάθμισης είναι αυτός όπως οι Marantz, με στοχευμένες αλλαγές σε καλύτερα υλικά. Απλά αυτό το κάνουν μια φορά στα 10 χρόνια στην Denon και είναι πιο εκτεταμένο στα μοντέλα αυτά.

Με την ευκαιρία ας βάλω και στο εδώ θέμα την εξέλιξη με το HDMI 2.1, που απ' ό,τι φαίνεται τελικώς δεν υφίσταται ως θέμα, αφού η Sound United δημοσίευσε και δεύτερο βίντεο μετά από εκείνο που αφορούσε το PS5.

Και οι κάρτες της NVIDIA λειτουργούν κανονικά σε 4Κ120Α με τους Marantz/Denon.

https://www.youtube.com/watch?v=blWc3MDwD8k

Ποιος ο λόγος, αν έχεις (που για να αγοράζει κάποιος κάτι τέτοιο έχει 100%) μια τηλεόραση που υποστηρίζει HDMI 2.1 και eARC, να μην τα συνδέσεις όλα εκεί; Εμένα ο σκοπός μου αυτός ήταν εξαρχής. Είναι καλύτερη διευκόλυνση μπορώ να πω.

Μόλις παρέλαβα τον SR5015!!!

Ανυπομονώ να τον βάλω σε λειτουργία!

Έχετε καμία πρόταση/συμβουλή σαν πρώτη εγκατάσταση;

Καλοριζικος!!

Ποιος ο λόγος, αν έχεις (που για να αγοράζει κάποιος κάτι τέτοιο έχει 100%) μια τηλεόραση που υποστηρίζει HDMI 2.1 και eARC, να μην τα συνδέσεις όλα εκεί; Εμένα ο σκοπός μου αυτός ήταν εξαρχής. Είναι καλύτερη διευκόλυνση μπορώ να πω.

Αυτό που περιγράφεις είναι το workaround που πρότειναν μέχρι να διερευνήσουν το θέμα. Ωστόσο μια TV δεν είναι σίγουρο πάντα ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του HDMI hub με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως ένα Audio Video Receiver που είναι κατ' εξοχήν το μηχάνημα για τη δουλειά αυτή. Άσχετα αν ως λύση λειτουργεί και ορισμένες φορές βολεύει κι όλας.
Τι γίνεται ας πούμε με τις τηλεοράσεις που έχουν eARC αλλά δεν υποστηρίζουν DTS για παράδειγμα; Ούτε κι εγώ γνωρίζω.

Καλορίζικος ο SR5015 κι από μένα. Εξαιρετικό μηχάνημα πήρες.

Δυο εβδομάδες τώρα τον έχω και έχω μείνει πλήρως ικανοποιημένος.

Μου αρέσει παρά πολύ η ευκολία που έχει για να ρυθμίσεις ότι θες από την ίδια την εφαρμογή στο κινητό. Το κάνει πολύ εύκολο, χωρίς να χρειάζεται να έχεις ανοιχτεί την τηλεόραση για να δεις.

Το HEOS επίσης πολύ εύκολο στη χρήση του. Άμεση πρόσβαση στο music library που έχω από το NAS για flac αρχεία, όπως και για Tidal και Spotify. Παιχνιδάκι απλά!

Σχετικά από ήχο σε ταινίες, παιχνίδια και μουσική, απλά η ποιότητα είναι κορυφαία. Υπάρχει λεπτομέρεια στον ήχο σε χαμηλές μεσαίες και υψηλές.

Πανέμορφος ο άτιμος. Υπάρχει μια συμμετρία στην σχεδίαση που πάντα λατρεύω σε κάτι τέτοια. Form factor πολύ πιο μαζεμένο από αυτό που είχα πριν και πιο δυνατός!

Πιστεύω στα 750 που τον πήρα είναι το καλύτερο deal!

9c8cde1ef2e62675af132c3c73972b04.jpg

Καλορίζικος!
Βολικό βρήκα για πείραγμα ρυθμίσεων και το "site" αν απο έναν browser μπείς στην ΙΡ του ενισχυτή.

Αν σου κολλήσει και δεν ανοίγει το app πάτα παρατεταμένα το power να κάνει ρεσταρτ.

Και η τιμή μάλλον πολύ καλή λίγο που το κοίταξα απο περιέργεια.

Δυο εβδομάδες τώρα τον έχω και έχω μείνει πλήρως ικανοποιημένος.

Μου αρέσει παρά πολύ η ευκολία που έχει για να ρυθμίσεις ότι θες από την ίδια την εφαρμογή στο κινητό. Το κάνει πολύ εύκολο, χωρίς να χρειάζεται να έχεις ανοιχτεί την τηλεόραση για να δεις.

Το HEOS επίσης πολύ εύκολο στη χρήση του. Άμεση πρόσβαση στο music library που έχω από το NAS για flac αρχεία, όπως και για Tidal και Spotify. Παιχνιδάκι απλά!

Σχετικά από ήχο σε ταινίες, παιχνίδια και μουσική, απλά η ποιότητα είναι κορυφαία. Υπάρχει λεπτομέρεια στον ήχο σε χαμηλές μεσαίες και υψηλές.

Πανέμορφος ο άτιμος. Υπάρχει μια συμμετρία στην σχεδίαση που πάντα λατρεύω σε κάτι τέτοια. Form factor πολύ πιο μαζεμένο από αυτό που είχα πριν και πιο δυνατός!

Πιστεύω στα 750 που τον πήρα είναι το καλύτερο deal!

9c8cde1ef2e62675af132c3c73972b04.jpg

Μπράβο, εύχομαι να τον καταευχαριστηθείς, με υγεία πάνω απ όλα.

Κάτι που θα ήταν τέλειο αν γίνονταν θα ήταν να τρέχει το audyssey από το Web interface στο pc. Θεωρητικά δεν είναι δύσκολο να γίνει...

Καλορίζικος!
Βολικό βρήκα για πείραγμα ρυθμίσεων και το "site" αν απο έναν browser μπείς στην ΙΡ του ενισχυτή.

Αν σου κολλήσει και δεν ανοίγει το app πάτα παρατεταμένα το power να κάνει ρεσταρτ.

Και η τιμή μάλλον πολύ καλή λίγο που το κοίταξα απο περιέργεια.

Δεν το ήξερα αυτό καθόλου! Πολύ καλή πληροφορία!

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία!