Marantz cd

υπαρχει και ενα κιτ αναβαθμισης για το 63KIS ......

τοχει παρει το ματι μου στο EBAY και τσουζει αρκετα καμμια 750ρια ευρω......εχει κανεις αποψη?

Το θέμα με τις αναβαθμίσεις είναι ότι δεν ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις ως αποτέλεσμα.
Και 750 ευρά δεν είναι λίγα λεφτά.
Με λιγότερα πούλησα το Quad CDP99 μου το οποίο είναι εξαιρετικό player.

Αν σου αρέσει το player σου τότε με μια αναβάθμιση υπάρχει περίπτωση να σου αρέσει περισσότερο.
Αλλά αν δεν σου αρέσει και μετά την αναβάθμιση περιμένεις να σου αρέσει...την έβαψες.

Την είχα ψάξει κι εγώ την αναβάθμιση. Μάλιστα μπορείς να βρεις παραπάνω από μία προτάσεις για το συγκεκριμένο player, που απ'ό,τι φαίνεται είναι πολύ δημοφιλές.

Ομως όπως είπε και ο Στέργιος, 750 είναι πολλά λεφτά και σίγουρα μπορούν να σου εξασφαλίσουν ένα εξαρχής καλύτερο player.

...από ότι θυμάμαι :

η σειρά (από το χειρότερο πρός το καλύτερο) ήταν η εξής: CD-53, CD-63, CD-63SE, CD-63KIS (Ken Ishiwata Signature)

Το CD-53 ήταν το βασικό -και πιό φθηνό- μοντέλο της Marantz με τετράγωνο μετασχηματιστή, ολοκληρωμένα op-amps στην έξοδο και συμβατικούς πυκνωτές.

Το CD-63 ήταν το επόμενο μοντέλο, με τετράγωνο μετασχηματιστή, ολοκληρωμένα op-amps στην έξοδο αλλά με καλύτερους πυκνωτές σε επιλεγμένα σημεία του κυκλώματος.

Το CD-63SE χρησιμοποιούσε τετράγωνο μετασχηματιστή, διακριτά op-amps στην έξοδο, τα HDAM (Hyper Dynamic Amplification Modules) και καλύτερους πυκνωτές Elna (Silmic/Starget/Cerafine) σε επιλεγμένα σημεία του κυκλώματος.

Τέλος το 'εξωγήινο' CD-63 Ken Ishiwata Signature είχε toroidal OFC μετασχηματιστή, επιχαλκωμένα HDAM, παντού πυκνωτές Elna (Silmic/Starget/Cerafine), επιχαλκωμένο σασί με 'οπές" για αποσυντονισμό του κουτιού από το spin του μηχανισμού... έγραφε και made in England.

Η μετέπειτα σειρά CD-57, CD-67, CD-67SE ήταν ίδια με την προηγούμενη με μόνη διαφορά την βελτίωση του μηχανισμού ανάγνωσης (είχε βελτιωμένο κύκλωμα servo ---> λιγότερο error correction ----> ελαφρά καλύτερο ήχο).

Re: Απάντηση: Re: Marantz cd

φίλε Κωστή
παλαιότερα είχα το 67se μετά πήρα το 63 κις Το 5001 (το απλό) το άκουσα και πιστεύω οτι είναι ένα μικρό θαύμα "μουσικότητας" (όσοι δεν ξέρουν τον όρο μπορούν να το ακούσουν και θα καταλάβουν). Το ΗΚ 970 μπορεί να σε εντυπωσιάσει λόγω πιο γεμάτου ήχου αλλά είναι θέμα γούστου εγώ προτιμώ το marantz για τον ανωτέρο λόγω
Με ένα καλό ματσάρισμα με ενισχυτή που έχει πολλές αρμονικές και δυναμικά είναι για τα λεφτά του και βάλε (πολλά περισσότερα) απλά ένα μουσικό εργαλείο.
Αν μπορείς βρές κάποιο μαγαζί που να έχει και τα δύο για σύγκριση και γράψε μας τις εντυπώσεις σου
Σκέψου και την λύση του dac Πέρα απο μηδενικό jitter δες και τις ευκολίες
αν και δεν ειμαι πολυ καιρο μελος του κλαμπ, ουτε πολυ ψαγμενος στο χωρο, θα τολμησω να συμφωνισω με τον angelo και να προσθεσω (ως κατοχος του marantz cd5001 τα τελευταια 2 χρονια) οτι το οικονομικο αυτο player της marantz δεν με εχει κανει ουτε στιγμη να το μετανοιωσω για την αγορα του (ημουν αναμεσα σ'αυτο και το harman kardon - hd970). ειναι ενα πολυ τιμιο πλαϊερ και πιστευω οτι σου προσφερει περισσοτερα άπ'αυτα που ζηταει (το παιζω με τον marantz pm7001). η προσοπικη μου αποψη ειναι οτι αν θες κατι οικονομικο και ειδικα αν θες κατι σε marantz τσακωσε το με κλειστα ματια.
η αποφαση ειναι δικη σου...

Τέλος το 'εξωγήινο' CD-63 Ken Ishiwata Signature είχε toroidal OFC μετασχηματιστή, επιχαλκωμένα HDAM, παντού πυκνωτές Elna (Silmic/Starget/Cerafine), επιχαλκωμένο σασί με 'οπές" για αποσυντονισμό του κουτιού από το spin του μηχανισμού... έγραφε και made in England.

Εχω ακόμα ένα από αυτά, made in England. Το προσέχω σαν τα μάτια μου. Εξαιρετικος ήχος και διαχρονικός. Κυκλοφορούν ελάχιστα στην Ελλάδα. Η έξοδος ακουστικών επίσης πολύ καλή. Δεν πρόκειται να βγει παρόμοιο best buy στον κόσμο, ποτέ.

Έχω και εγώ  Δεν είμαστε τόσο λίγοι.
Εκπληκτικό player ακομα και για τα σημερινά δεδομένα. Ακόμα το έχω στο rack μου σαν ένα από τα transport που χρησιμοποιώ …. Άντε να βρεις αλλού τέτοιο σασί για transport.

Στην Αγγλία είχα ακούσει βελτιωμένα KIS …. Η διαφορά που αντιλήφτηκα αν και δεν μπορώ να πώ με σιγουριά ήταν στα μπάσα (εκεί που υπάρχει αυτή η μαραντζιλα που λέγατε και πιο πάνω), το οποίο εκτιμώ ότι μεταφράζετε σε jitter_reduction. Το player έχει τον χαρακτήρα του από την πρώτη μέρα, προσωπικά ο χαρακτήρας του μου αρέσει ειδικά σε Jazz k Rock.

Από προβλήματα μην το φοβάσαι η adamco μπορεί να σου προσφέρει άριστο service. Μάλιστα εγώ έχω περάσει δυο φορές για chack-up.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει λχ. benchmark DAC.

Προσωπικά το δικό μου KIS δεν θα το αναβαθμίσω. Σαν NOS player το θεωρώ σημείο αναφοράς… όχι τελειότητας αλλά αναφοράς για να μην παρεξηγηθούμε, υπάρχουν κάποια NOS dac σήμερα ποιυ δεν καταφέρνουν να παίξουν σαν το Marantz.

Το 53 αντικατταθηκε απο το 63 και την σπεσιαλ εκδοση 63SE τα οποια αντικατασταθηκαναπο το 67 και 67SE ενω ταυτοχρονα με το 67se κυκλοφορησε και το 63kis βελτιωμενο απο τον K. Isiwata σε διπλασια περιπου τιμη απο το 67se, τελευταιο μοντελο της σειρας το 67OSE λιγο πιο βελτιωμενο 67se.

Απάντηση: Re: Marantz cd

Για καθήστε βρε παιδιά, κι εγώ εγγλέζικο έχω...

Μην το πουλήσεις ποτέ.

Το δικό μου, είναι βελτιωμένο σε κάποια σημεία, παίζει υπέροχα και το λατρεύω. Κανένα cp player δεν κατάφερε να μου δώσει τη χαρά που μου έδωσε κάποτε το 63KIS. Το κρατάω ακόμα για συναισθηματικούς λόγους. Μια μέρα που το άκουσα μετά από 4 χρόνια δεν μου ακούστηκε καθόλου κακό,

Re: Απάντηση: Re: Marantz cd

Το δικό μου, είναι βελτιωμένο σε κάποια σημεία

Αντιλαμβάνεσαι βεβαίως ότι τώρα δεσμεύτηκες να δώσεις επιπλέον πληροφορίες επί του θέματος. :grinning-smiley-043

Για πες τι βελτιωσες? (εγώ είπα ότι δυσκολα θα το αποφασίσω - μιασ και θελω να κρατίσω τις αναμ´νύσεις του original)

Tα πρώτα 63kis που ήρθαν στην Ελλάδα, ήταν made in Japan (πολύ λίγα κομμάτια).
Με το που έκανε πάταγο το cd player, η μονάδα τροποποίησης του Ken Ishiwata μεταφέρθηκε στην Αγγλία. Από τότε έγραφαν made in England.....
Για την ακρίβεια ήταν 'modified in England'. (Μήν ξεχνάμε, ότι πήγαιναν 'απλά' 63SE και έβγαιναν...αστέρια.

Παραδόξως - και επειδή έτυχε να τα ακούω για πολύ καιρό -, το Εγγλέζικο έπαιζε καλύτερα ! (Μάλλον είχε να κάνει με τους μηχανισμούς ανάγνωσης που 'έφαγαν´πολλά upgrades μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα....τότε!)

Άσχετο:
Παίδες αν σας ενδιαφέρει βρήκα ένα κάρο μηχανάκια ξεχασμένα στην πόλη μου.
Όλα καινούργια σε τιμές χώμα.
Από μάραντζ έχει το 63άρι, το 6000OSE το 5000, Pionner 707 και άλλα που δεν θυμάμαι.
Εγώ χτύπησα σήμερις ένα ολοκαίνουργιο Rotel RCD-991 μόνο και μόνο για τις xlr εξόδους του (το απωθημένο μου δηλαδή...)
Επίσης AMC μηχανάκια, ηχεία διάφορα όπως π.χ τα Ruark Tempest...
Εγγραφείς, ενισχυτές και άλλα πολλά.
Ακόμα και επαγγελματικό φορητό εγγραφέα σιντί είδα (που μάλλον θα τσακίσω...)
Η χαρά του χαιφιντελά είναι εκεί μέσα!
Ένα καλό και αναπάντεχο shopping therapy.
Kαι τόσο καιρό ήταν κάτω από την μύτη μου...
Συνεννοήθηκα με τον υπέυθυνο και μου είπε πως μπορεί να στείλει αντικαταβολή πανελλαδικά.

Λεπτομέρειες μόνο αν πάρω άδεια από την διαχείριση.
Επίσης αν κριθεί λάθος το πόστ ή να διαγραφεί (καθώς πρόκειται στην ουσία για προώθηση προιόντων καταστήματος) ή ας μεταφερθεί σε ανάλογη κατηγορία.

Υπάρχουν όμως και ατυχίες...
Δυστυχώς το ροτελάκι έχει πρόβλημα.
Κάνει διακοπές (όχι θερινές...)
Έτσι αν δεν βρεθεί μηχανισμός ανάγνωσης για αλλαγή θα επιστραφεί.

Οπότε και επειδή πολλοί φίλοι μου στείλαν pm, ίσως η ιστορία να ενέχει κινδύνους ελλατωματικών μηχανών πράγμα που ενδεχομένως δικαικολογεί το μακρόχρονο στοκάρισμά τους...
Τέσπα ίσως να ήμουν άτυχος αλλά ίσως και να συμβαίνει όντως αυτό που προανέφερα.
Θα το ψάξω λίγο παραπάνω και θα ενημερώσω όσους έστειλαν pm για να μην υπάρξουν εξ' αιτίας μου άλλες "ατυχίες".

Για καθήστε βρε παιδιά, κι εγώ εγγλέζικο έχω...

Εχμ... Ξέρετε... Να... Made in Japan γράφει το δικό μου τελικά... Καλά είχα την εντύπωση ότι κάτι είχα κάνει λάθος... :slapface:

Γιάννη, αν δε σου κάνει κόπο φτιάξε μια λίστα με τα μηχανήματα, μπορεί να υπάρχει κάτι ενδιαφέρον για όποιον ψάχνεται.