Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Re: Απάντηση: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Παιδιά, πρώτα απ' όλα, ψυχραιμία.

Vito Corleone, η τροπή που δίνεις με το μήνυμά σου μόνο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει στην εξέλιξη του θέματος. Παρακαλώ να μην υπάρξει συνέχεια προς αυτή την κατεύθυνση από κανέναν.

Ψυχραιμία πάνω από ολα. κανείς δεν ταράζεται -bye-

Η Ελληνικη αστυνομια ειναι ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ...δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν μπορει να παγιδεψει 30 ανεγκεφαλους......

Μα πως δεν μπορεί... μπορεί και παραμπορεί, αλλά οι ανεγκέφαλοι δεν την ενοχλούνε. Αν δεν είναι οι ίδιοι τέτοιοι. Ίσα ίσα βοηθάνε την ΝΔ στην επίτευξη του στόχου της. Ο πραγματικός εχθρός είναι οι φοιτητές, και αυτους συλλάβανε. Τόσο απλό το βλέπω...

δεν ειναι τοσο απλα vito....εχεις μπει σε αστυνομικό τμήμα? συνθηκες Ελληνικης ταινιας 10ετιας του 60 ....Fax με θερμικό χαρτί,Cbs του 1950.... επιπλα να συχαίνεσαι να καθίσεις....

ειλικρινα βαριέμαι να σας συγκρίνω την Ελληνική με μια που την ζω επισης 5 μήνες το χρόνο ,της Καναδικής

και το θεωρώ κωμικό να διασύρεται ετσι απλά ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμος διοτι περι διασυρμου μιλαμε

Λοιπόν , αν και είναι φοβερά κουραστικό να απαντάς σε ανθρώπους οι οποίοι ουδόλως καταλαβαίνουν τι λες και γιατί το λες - ίσως γιατί δεν μπάινουν στον κόπο να σιγουρευτούν ότι κατάλαβαν τι λες - ας τα ξαναπούμε λίγο πιό απλά:

1. Δεν με απασχολούν αυτή τη στιγμή οι συνθήκες συλλήψεως και κρατήσεως των φερομένων ως κατηγορουμένων , ούτε η συμπεριφορά των αστυνομικών
2. Δεν με απασχολεί εάν κακώς ή καλώς συνελήφθησαν και αν πράγματι διέπραξαν τις όποιες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται .
3. Δεν έχω καμμία δυνατότητα να γνωρίζω και άρα να μπορώ να πω δημοσίως ότι οι συλληφθέντες είναι αθώοι ή ένοχοι
4. Δεν με απασχολεί επίσης η άγνοια - ηθελημένη ή μη , για δημιουργία εντυπώσεων ή όχι - του νεαρού που φέρεται να υπογράφει το κείμενο , όταν αναφέρει ότι ο εισαγγελέας τους κατεδίκασε , δεδομένου ότι ο τελευταίος δεν μετέχει του δικαστηρίου που εκδίδει την απόφαση .

Ολα αυτά θα προκύψουν από την ακροαματική διαδικασία . Δεν έχω πρόσβαση στην σχετική δικογραφία και δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε κατηγορούμενος . Επίσης δεν με απασχολεί ο γραμματέας ή ο πρόεδρος του Συνασπισμού ή ο Λαζόπουλος ή οι συγγενείς των κατηγορουμένων ή ο οποιοσδήποτε "ειδικός"

Με απασχολεί όμως η αναδημοσίευση ενός κειμένου - υπογεγραμμένου ή ανυπόγραφου , αδιάφορο - το οποίο α) χαρακτηρίζει τον εισαγγελέα της έδρας στην συγκεκριμένη δικάσιμο ως "γελοίο" , "παπάρα" , ως έχοντα δεχθεί τηλεφωνήματα κατά την διάρκεια της διακοπής από πολύ ψηλά και β) αφήνει σαφέστατα υπονούμενα για την αμεροληψία των δικαστών που μετείχαν στην σύνθεση του δικαστηρίου , αναφερόμενος σε αυτούς ως "αδιάβλητους "δικαστές .

Ακόμα κι ένα τρίχρονο παιδάκι μπορεί να αντιληφθεί ότι με το ανωτέρω κείμενο διαπράττονται σωρεία ποινικών αδικημάτων [ εξύβριση ( 361 ΠΚ ), συκοφαντική δυσφήμηση ( 362 και 363 ΠΚ), περιύβριση δικαστικής αρχής ( 181 παρ. 1 ΠΚ ) ].

Η άκριτη αναδημοσίευση του , έστω και ηλεκτρονικώς , δημιουργεί ποινικές ευθύνες γι αυτόν που τα αναδημοσιεύει.

για της ποινικες ευθύνες για την αναδημοσίευση τώρα ποιος της έχει? ο Anasthom? ο φοιτητής ή το φόρουμ?

Ντοκ, έχεις δίκιο. Αρχικά νόμισα ότι αναφερόσουν γενικότερα στα γεγονότα που περιγράφονται στο κείμενο κι όχι στην επικινδυνότητά του για το φόρουμ.

Δεν παύω όμως να παραμένω αγανακτισμένος (το λιγότερο) από τη γενικότερη συμπεριφορά των αστυνομικών (κυρίως των χαμηλόβαθμων), όπως και των συνθηκών κράτησης.

H αστυνομία είναι κατασταλτικός κυρίως μηχανισμός άλλοτε εκλεπτυσμένος και άλλοτε όχι(περίπτωση ζαρντινιέρας).
Tώρα κατά το πόσον ´υψηλά ιστάμενοι´τηλεφώνησαν για το παλληκάρι διατηρώ πολλές αμφιβολιες.
Ο Αντεξουσιαστικός χωρος ,σαφέστατα για μένα ,επιθυμεί να αποκτήσει κάποιον´νεκρό ήρωα´.Εάν τα καταφέρει θα πρέπει ο κύριος Πολύδωρας να κρυφτεί απο ετούτη την γή,γιατι θα εχει καταφερει να δωσει νοημα ύπαρξης σε έναν απαράδεκτο πολιτικά χώρο.
Οταν τα κανάλια έδειξαν τον άγριο ξυλοδαρμό τού Κυπρίου φοιτητή δικαιως ξεσηκώθηκε ο κόσμος.Δεν έγινε όμως το ίδιο όταν τα κανάλια έδειξαν φλεγόμενους αστυνομικούς.
Ο Κύριος Αλαβάνος έχει αναλάβει κατ´αποκοπήν την προστασία τών ατομικών δικαιωμάτων τών πάντων, καταδιωκόμενος απο το άγχος τής κομματικής επιβίωσης τού χώρου που εκπροσωπεί.Στην περίπτωση τής πυρπολήσεως του ´Αγνωστου Στρατιώτη´καταδίκασε την βία,απ´όπου και άν προέρχετα,ι μόνον μετά την καταδικαστική δήλωση του Κυρίου Λαφαζάνη,σημαντικού και συνετού στελέχους του κόμματός του.
Αυτό που εκπροσωπεί ο κύριος Αλαβάνος(με τον Λαζόπουλο δεν ασχολούμαι κάν)ουδεμία σχέση έχει με την αριστερά η οποία σεβόταν τίς παραδόσεις του λαού και πάντα καταδίκαζε τα χαοτικά ´αντεξουσιαστικά ´φαινόμενα,που σχεδόν πάντα απεδεικνύετο εκ τών υστέρων, οτι αποτελούσαν την ´πέμπτη φάλαγγα´του πιό στυγνού καπιταλισμού και στην ουσία διευκόλυναν την περιστολή των ελευθεριών.
Μακαρι βεβαια ο Συν να έδειχνε τίς ίδιες ´ευαισθησίες´για την κατεχόμενη Κύπρο ,για την αλυτρωτική προπαγάνδα τών Σκοπίων ,αλλά και για τίς επιθετικές-ιμπεριαλιστικές διεκδικήσεις τής ημιφασιστικής Τουρκίας.
Θα περίμενα ,πέραν της καταδίκης τής υπαρκτής αστυνομικής βίας,που ακριβώς η ίδια υπήρξε και στην περίοδο 1996-2003,να καταδικαστεί και η τυφλή βία τών ´αγωνιστών´.
Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη επείκεια και συμπάθεια για οποιονδήποτε έφηβο ή μετέφηβο ´επαναστατεί´έστω και τυφλά.Οχι ως μάζα αλλά για τον καθένα ξεχωριστά.Ανησυχώς βεβαια για την μετέπειτα εξέλιξή τους γιατί στα δικά μου φοιτητικά χρόνια τουλάχιστον ,οι τότε ´αντεξουσιαστές´στο μεγαλύτερό τους ποσοστό όταν ενηλικιώθηκαν, είτε μετεβλήθησαν στούς πιό ακραίους υποστηρικτές του συστήματος είτε πέθαναν απο υπερβολική δόση ηρωϊνης.
Οι ενήλικοι οφείλουν να τούς αντιμετωπίζουν με έναν συνδυασμό αυστηρότητας και επιείκειας.Δεν βοηθούν ούτε οι κραυγές καταδίκης ,ούτε τα λαϊκίστικα χειροκροτήματα τύπου Λαζοπουλου.Και βεβαια είναι σαφές για μένα οτι δεν ισχύει το ρητό´Οι νεοι έχουν πάντα δίκιο´.
Υ.Γ
Το ξανάγραψα και το ξαναγράφω επειδή το πιστευω ακράδαντα.Εάν οι κουκουλοφόροι που ´έκαψαν´τον Αγνωστο Στρατιώτη γνωριζαν ιστορία θα ήξεραν οτι καποιοι άλλοι κουκουλοφόροι 60 τόσα χρόνια πρίν έδειχναν με το δάκτυλο κάποιους άλλους ´Αγνωστους Στρατιώτες´στο μπλόκο τής Κοκκινιάς.Οι τότε κουκουλοφόροι ήταν συνεργάτες τών Ναζί.Οι τωρινοί είναι συνεργάτες του Κρατους,και δεν εννοώ κάποιους (πιθανώς)μεταμφιεσμένους αστυνομικούς.
Υ.Γ2
Να συμπληρώσω πάντως οτι για την σημερινή δικαιοσύνη ,που ανδρώθηκε απο το 1981 και μετά,δεν νοιώθω και την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

ευχομαι κανεις μας να μην δοκιμασει το ποσο δικαιη ειναι η δικαιοσυνη μας !!!!

ειλικρινα λεω οτι σε καμια χωρα δεν υπαρχει δικαιοσυνη που να μην αδικησε κατηγορουμενους !!

δυστηχως ειναι παντου τα φαινομενα αδικιας .....

άλλο να μη νιώθουμε εμπιστοσύνη και άλλο να σπεύδει κανείς να αποδώσει τέτοιους χαρακτηρισμούς σε λειτουργούς της δικαιοσύνης στηριζόμενος σε τι παρακαλώ? Σε "γεγονότα" όπως την πρακτική των δικαστών ενός πολυμελούς ποινικού δικαστηρίου να αποσύρονται προτού αποφανθούν όχι μόνο επί της ενοχής ή της ποινής, αλλά και επί ζητημάτων όπως λχ η τύχη μίας ένστασης κλπ
Ακούς εκεί 50 λεπτά, άρα δέχτηκε τηλεφώνημε από "ψηλά". Όχι ρε φίλε, δεν έβγαζε την Ουάσιγκτον στη γραμμή, γι' αυτό καθυστέρησε.

Εννοείται κι εγώ βλέπω στραβά και έχω παράπονα από τη δικαστική εξουσία και τον τρόπο ασκήσεώς της. Τα οποία βέβαια δεν ξεκινούν από το πόσο τρεμάμενη είναι η φωνή ενός εισαγγελέα κατά την αγόρευση.

Υπάρχει κάποιος που να νομίζει ότι οι συλληφθέντες έχουν σχέση με τους "γνωστούς-άγνωστους" κουκουλοφόρους που κάθε φορά καίνε/σπάνε; Θέλω να πιστεύω πως κανείς δεν είναι τόσο αφελής.

Έτερον εκάτερον. Δεν έχουμε βλέπεις όλοι την τύχη να έχουμε συγγενή ανάμεσα στα παιδιά αυτά για να γνωρίζουμε.
Ούτε κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι κανείς μπορεί να μην κατανοεί ότι η κριτική που ασκήθηκε ανωτέρω και από τον Δημήτρη Ντοκατζή αλλά και από εμένα αφορά στους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν στους λειτουργούς της δικαιοσύνης σχετικώς με την άσκηση των καθηκόντων τους και όχι στην ουσία της υποθέσεως και στην αλήθεια ή μη των κατηγοριών, επί της οποίας εξάλλου οι βαλλόμενοι λειτουργοί δεν αποφάνθησαν στην ουσία.

Με απασχολεί όμως η αναδημοσίευση ενός κειμένου - υπογεγραμμένου ή ανυπόγραφου , αδιάφορο - το οποίο α) χαρακτηρίζει τον εισαγγελέα της έδρας στην συγκεκριμένη δικάσιμο ως "γελοίο" , "παπάρα" , ως έχοντα δεχθεί τηλεφωνήματα κατά την διάρκεια της διακοπής από πολύ ψηλά και β) αφήνει σαφέστατα υπονούμενα για την αμεροληψία των δικαστών που μετείχαν στην σύνθεση του δικαστηρίου , αναφερόμενος σε αυτούς ως "αδιάβλητους "δικαστές .

Ακόμα κι ένα τρίχρονο παιδάκι μπορεί να αντιληφθεί ότι με το ανωτέρω κείμενο διαπράττονται σωρεία ποινικών αδικημάτων [ εξύβριση ( 361 ΠΚ ), συκοφαντική δυσφήμηση ( 362 και 363 ΠΚ), περιύβριση δικαστικής αρχής ( 181 παρ. 1 ΠΚ ) ].

Η άκριτη αναδημοσίευση του , έστω και ηλεκτρονικώς , δημιουργεί ποινικές ευθύνες γι αυτόν που τα αναδημοσιεύει.

Από τα γραφόμενα σου στο πρώτο post μου έμεινε η αίσθηση ότι έκρινες και την ουσία του αναδημοσιευμένου κειμένου πέρα από το τυπικό μέρος (του κατά πόσον προκύπτουν αξιόποινες πράξεις) Αυτό εισέπραξα εγώ . Δεν γνωρίζω την νομοθεσία αλλά θεώρησα ότι η επισήμανση του χρήστη που το αναδημοσίευσε καλύπτει τον ίδιο νομικά, αν μάλιστα έχει κρατήσει και το αρχικό mail που παρέλαβε. Στη περίπτωση που δεν καλύπτεται θεωρώ ότι θα έπρεπε πρώτα να επισημανθεί στον διαχειριστή ο νομικός κίνδυνος και να γίνει κατάλληλη επεξεργασία στο κείμενο (δεν είναι δύσκολο να αφαιρεθούν τα επίθετα, ούτε χάνεται η ουσία του κειμένου) ώστε να καλύπτεται νομικά το club.
Θεωρώ ότι σχετικά με τις αναταραχές στη παιδεία και τα γεγονότα στις πορείες η μόνη άποψη που δεν ακούγεται για όσα γίνονται είναι αυτή των συμμετεχόντων στις πορείες. Κάποιοι λίγοι εκπρόσωποι αριστερών παρατάξεων που προσκλήθηκαν σε παράθυρα είτε δεν πρόλαβαν να πουν αυτά που ήθελαν γιατί έχασαν το χρόνο να πρέπει να απολογούνται συνεχώς στον κάθε ένα δημοσιογράφο, είτε όταν μίλησαν έμειναν στην καραμέλα περί αγώνων και αντίσταση στη λαίλαπα χωρίς να πουν κάτι συγκεκριμένο. Ήθελα να πληροφορηθώ και κάτι για τις συνθήκες κράτησης των τόσων προσηγμένων από κάθε πορεία (γενικώς). Την ευκαιρία αυτή την είχαμε και ξεκίνησε μια συζήτηση που πιστεύω μπορεί να προσφέρει σε όλους μας κάτι (αν δεν ξεφύγουμε). Το νομικό ζήτημα πιστεύω ότι θα μπορούσε από νωρίς να διευθετηθεί χωρίς να απαιτείται η φίμωση κανενός.

Έτερον εκάτερον. Δεν έχουμε βλέπεις όλοι την τύχη να έχουμε συγγενή ανάμεσα στα παιδιά αυτά για να γνωρίζουμε.
Ούτε κι εγώ θέλω να πιστεύω ότι κανείς μπορεί να μην κατανοεί ότι η κριτική που ασκήθηκε ανωτέρω και από τον Δημήτρη Ντοκατζή αλλά και από εμένα αφορά στους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν στους λειτουργούς της δικαιοσύνης σχετικώς με την άσκηση των καθηκόντων τους και όχι στην ουσία της υποθέσεως και στην αλήθεια ή μη των κατηγοριών, επί της οποίας εξάλλου οι βαλλόμενοι λειτουργοί δεν αποφάνθησαν στην ουσία.

Στο πρώτο ποστ του Δημήτρη δεν καταλαβαίνει κανείς εύκολα. Εγώ προσωπικά το κατάλαβα όταν τοποθετηθήκατε ο Θάνος κι εσύ αργότερα.

Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Και για να κατανοήσουμε όλη την βαρύτητα των όσων λέγονται , ας σημειωθεί ότι με την ΑΠ 82/1992 επικυρώθηκε η σε δεύτερο βαθμό καταδίκη δικηγόρου για περιύβριση αρχής επειδή περιέλαβε στο δικόγραφο των προτάσεων του επί αναιρέσεως του αντιδίκου τις φράσεις :
α)...έχω την αίσθηση ότι το Β Τμήμα του Αρείου Πάγου με ανεπίτρεπτη επιπολαιότητα με καταδίκασε στη δικαστική δαπάνη...
β)...και ίσως με τη σφραγίδα στο δικόγραφο της αναίρεσης του καθηγητή του Πανεπιστημίου κ. Κ., το Β' Τμήμα του Αρείου Πάγου αντί να απορρίψει την αναίρεση ή έστω να δικάσει την ουσία αφού είχε στα χέρια όλο το αποδεικτικό υλικό... προτίμησε να αναιρέσει την απόφαση και
γ)...γιατί πιστεύω ότι η διάταξη της δικαστικής δαπάνης- που έσπευσε να επιτάξει η αντίδικη σε βάρος μου, ξεπερνά το χαρακτηρισμό "σκανδαλώδης"".
και ας τις συγκρίνουμε με τις φράσεις "ο εισαγγελέας είναι γελοίος και παπάρας" ( σημειωτέον ότι η περιύβριση αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια )

Last edited:
Στην περίπτωση τής πυρπολήσεως του ´Αγνωστου Στρατιώτη´
Δεν πυρπολήθηκε ο Άγνωστος Στρατιώτης ούτε το μνημείο του. Πυρπολήθηκε το φυλάκιο του επόπτη των Ευζώνων του μνημείου και "βανδαλίστηκε" (με αναγραφή συνθημάτων) το ένα φυλάκιο των Ευζώνων. Το μνημείο έμεινε ανέπαφο (ήθελε μόνο ένα καθάρισμα μετἀ για να φύγουν οι πατημασιές αυτών που έτρεξαν από πάνω του είτε για να συμπλακούν με τους αστυνομικούς είτε για να ξεφύγουν από αυτούς). Η επισήμανση γίνεται γιατί δεν μ' αρέσει να πλάθεται λίγο η αλήθεια έτσι ώστε να τονιστεί περισσότερο ένα ούτως ή άλλως θλιβερό γεγονός.
Για το περιστατικό με το μνημείο άκουσα αρχικά από το ραδιόφωνο ότι "κάψανε τον άγνωστο στρατιώτη" και περίμενα κι εγώ να δω ολόκληρη πυρά.

Εγώ ανήκω στούς αφελείς που πιστευoυν οτι ανάμεσα στούς συλληφθέντες είναι και κουκουλοφόροι του αντεξουσιαστικού χώρου.Και φυσικά υπάρχουν και φοιτητες εκεί και βαλτοί και γενικώς μιά ετερόκλητη μάζα που ονειρευεται ´επαναστάσεις´που μόνον γέλια προκαλούν.
Δηλαδή δεν υπάρχουν ´αντεξουσιαστές φοιτητές´???Το ενδιαφέρον είναι οτι οταν συλλαμβανεται καποιος ´αντεξουσιαστής´δηλώνει περαστικός φοιτητής.Τουλάχιστον παλιότερα ορισμένοι αντεξουσιαστές,είχαν την εντιμότητα να παραδέχονται το που ανήκουν και να μην κρύβονται.Επανάσταση δίπλα στον μπαμπά στην μαμά και με 10 δικηγόρους δεν γίνεται.

Δεν πυρπολήθηκε ο Άγνωστος Στρατιώτης ούτε το μνημείο του. Πυρπολήθηκε το φυλάκιο του επόπτη των Ευζώνων του μνημείου και "βανδαλίστηκε" (με αναγραφή συνθημάτων) το ένα φυλάκιο των Ευζώνων. Το μνημείο έμεινε ανέπαφο (ήθελε μόνο ένα καθάρισμα μετἀ για να φύγουν οι πατημασιές αυτών που έτρεξαν από πάνω του είτε για να συμπλακούν με τους αστυνομικούς είτε για να ξεφύγουν από αυτούς). Η επισήμανση γίνεται γιατί δεν μ' αρέσει να πλάθεται λίγο η αλήθεια έτσι ώστε να τονιστεί περισσότερο ένα ούτως ή άλλως θλιβερό γεγονός.
Για το περιστατικό με το μνημείο άκουσα αρχικά από το ραδιόφωνο ότι "κάψανε τον άγνωστο στρατιώτη" και περίμενα κι εγώ να δω ολόκληρη πυρά.

Δηλαδή το φυλάκιο του επόπτη ήταν τα Χειμερινά Ανάκτορα που οι ´επαναστάτες´εκτόνωσαν το επαναστατικό τους μένος??Kαι για ποιό λόγο ´οι 'επαναστάτες´ανέγραψαν συνθήματα στο φυλάκιο των Ευζώνων??

Δηλαδή το φυλάκιο του επόπτη ήταν τα Χειμερινά Ανάκτορα που οι ´επαναστάτες´εκτόνωσαν το επαναστατικό τους μένος??Kαι για ποιό λόγο ´οι 'επαναστάτες´ανέγραψαν συνθήματα στο φυλάκιο των Ευζώνων??
για τον ίδιο λόγο που θα τα ανέγραφαν και στο ίδιο το μνημείο, μόνο που δεν τα ανέγραψαν στο μνημείο αλλά στο φυλάκιο των Ευζώνων. Βεβήλωση του μνημείου έγινε όταν τρέχαν πάνω κάτω οι διαδηλωτές, (δεν ξέρω αν πάτησαν και αστυνομικοί που τους καταδίωκαν). Αντί όμως για την αλήθεια επικράτησε η εντύπωση της αλήθειας.

Μια φωτογραφία από άλλο δικτυακό τόπο τραβηγμένη στα δικαστήρια προχθές που απεικονίζει όργανο της τάξης να επιβάλει την τάξη με το κλομπ ανάποδα...Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό απαγορεύεται ρητά.
Και όμως κανείς δεν θα ασχοληθεί με τον εν λόγω κύριο που αμαυρώνει την εικόνα της ελληνικής αστυνομίας...
img_4278.jpg