Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Re: Απάντηση: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

...γενικώς μιά ετερόκλητη μάζα που ονειρευεται ´επαναστάσεις´που μόνον γέλια προκαλούν.

Έτσι, έτσι. Eίναι κακό να ονειρεύεσαι "επαναστάσεις". Κάνεις ανήσυχο ύπνο. -bye-

Ακόμα κι ένα τρίχρονο παιδάκι μπορεί να αντιληφθεί ότι με το ανωτέρω κείμενο διαπράττονται σωρεία ποινικών αδικημάτων [ εξύβριση ( 361 ΠΚ ), συκοφαντική δυσφήμηση ( 362 και 363 ΠΚ), περιύβριση δικαστικής αρχής ( 181 παρ. 1 ΠΚ ) ].

Η άκριτη αναδημοσίευση του , έστω και ηλεκτρονικώς , δημιουργεί ποινικές ευθύνες γι αυτόν που τα αναδημοσιεύει.

Κ. Ντοκατζή, προφανώς ο άνθρωπος δεν έχει ''δώσει'' ακόμα το Ποινικό Δίκαιο και είναι λογικό να μην γνωρίζει τα παραπάνω άρθρα. Το μόνο βέβαιο, πάντως, είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά τη ΜΙΣΗ Ποινική Δικονομία, άριστα τα επεισόδια του Νίκου Πιλάβιου και απ' έξω και ανακατωτά τις περιπέτειες του Βαρώνου Μυνχάουζεν.....

Γι' αυτό, σας παρακαλώ, μην εξανίστασθε. Περιμένω με αγωνία το Β' μέρος, που ξέρετε στο τέλος..... μπορεί το παλληκάρι να καταρρίψει και το Χωραφά.....

Re: Απάντηση: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Μια φωτογραφία...

Μπορεί να έχει φάει ξύλο από το μπαμπά και τη μαμά το παιδί όταν ήταν μικρό και κάπου πρέπει να τα βγάλει αυτά. Ας μην κατηγορούμε όταν δεν γνωρίζουμε!
Άσε που, και οι οικογένειες των συλληφθέντων πρέπει να πάρουν το μάθημα τους. Από που νομίζετε πήραν τα "επαναστατικά" γονίδια τα παλιόπαιδα αυτά;;; :grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Έτσι, έτσι. Eίναι κακό να ονειρεύεσαι "επαναστάσεις". Κάνεις ανήσυχο ύπνο. -bye-

Μπά αυτές οι ´μικροαστικές ´επαναστασεις προσφέρουν ήσυχο ύπνο στούς κρατούντες.Κοιμούνται ήσυχα και ασφαλώς.Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για ´αντικρατιστές´τής πλάκας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Μπά αυτές οι ´μικροαστικές ´επαναστασεις προσφέρουν ήσυχο ύπνο στούς κρατούντες.

Δεν το νομίζω. Είναι εμφανές ότι οι κρατούντες έχασαν την ψυχραιμία τους και δεν τους βγήκε σε καλό. Το email αυτό, που το έχω λάβει 2-3 φορές ήδη από εχτές, όπως και η αγωνιώδης προσπάθεια κάποιων να σταματήσουν τη διάδοσή του, το αποδεικνύουν.

ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη:
1 οσον αφορα τους φοιτητες: υπαρχει ενας κανονας που λεει οτι εαν θες να πας σε πορεια και να μην μπαγλαρωθεις ΠΟΤΕ δεν ξεκοβεις απο το κεντρικο κομματι της πορειας.διοτι οι αστυνομικοι παρακολουθυουνε την πορεια και θεωρουν υποπτο οτιδηποτε κινειται πλησιον αυτης.συγκεκριμενα για το φοιτητη:αμφιβαλλω εαν λεει αληθεια.και να εξηγηθω:καποιοι απο αυτους που συνεληφθησαν προκαλεσαν ζημιες και καθε λογης ατυχηματα.καποιοι αλλοι ηταν απλως φοιτητες που εκαναν το λαθος που προαναφερθηκε.εστω οτι αυτος ηταν φοιτητης,και αφου ηταν παρων,πως δικαιολογει ΟΛΟΥς οσους συνεληφθησαν?και αναφερεται στα "παιδια" που δεν εκαναν τιποτα
2 οσον αφορα τους αστυνομικους: δερνουν και δερνουν πολυ.αλλα ειναι και το αλλο:εχετε δει κουκουλοφορους να τα σπανε?εχω πατερα "μπατσο" και ειμαι φοιτητης στο πανεπιστημιο πειραια.εχω αποψεις και απο τις δυο πλευρες.και εδω ισχυει ο κανονας που ισχυει παντου: υπαρχουν καλοι και κακοι μπατσοι.ο συγκεκριμενος φοιτητης απλα θελησε να κερδισει τις εντυπωσεις.μην ασχολειστε για το αν λεει αληθεια ή ψεμματα.αυτος μπορει να λεει ψεμματα.υπαρχει ομως σιγουρα καποιος αλλος φοιτητης που θα εχει ζησει αυτο που περιγραφεται. και μην αναρωτιεστε για τις συνθηκες κρατησης ή συμπεριφορας.ειναι χαλια.δεδομενο αυτο.πολιτικα παιχνιδια παιζονται οπως ειναι φυσικο,δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα του στυλ:τα κω...παιδα 'η οι κω...μπατσοι.και στους με και στους δε υπαρχουν ατομα που ακολουθουν εντολες αλλων.για μενα επρπε να παρουν ποδι οι αστυνομικοι που δεν ξερουν ποτε πρεπει να χτυπησουν,καθως και καθε "φοιτητης" που δεν σεβεται οχι μονο ιδιωτικες περιουσιες,αστυνομικους..ανθρωπους γενικοτερα αλλα και το ιδιο το φοιτητικο κινημα.δεν υπερασπιζομαι κανεναν και δεν ανηκω σε καμια παραταξη(για μενα ειναι απαραδεκτα τα κομματα σε σχολες,αληθεια σκεφτηκατε ποτε τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?)ειναι πολλα πραγματα λαθος,οι "κακοι μπατσοι" ειναι το λιγοτερο.α και προς αποφυγη παρεξηγησεων..ειμαι κατα του αρθρου.συγνωμη αν κουρασα,αν ο λογος μου δεν ηταν τοσο μεστος και σωστα δομημενος.
φιλικα παντα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Άσε που, και οι οικογένειες των συλληφθέντων πρέπει να πάρουν το μάθημα τους. Από που νομίζετε πήραν τα "επαναστατικά" γονίδια τα παλιόπαιδα αυτά;;; :grandpa:

Προτρέχεις συνονόματε.

Τις διαφορές μεταξύ της conditio sine qua non και της causa adeguata θα μας τις αναλύσει το παλληκάρι, αμέσως μόλις ''πάρει'' το Ποινικό Δίκαιο....

Μέχρι τότε, θα βολευόμαστε με την τρεμάμενη φωνή του εισαγγελέα....:argue:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Δεν το νομίζω. Είναι εμφανές ότι οι κρατούντες έχασαν την ψυχραιμία τους και δεν τους βγήκε σε καλό. Το email αυτό, που το έχω λάβει 2-3 φορές ήδη από εχτές, όπως και η αγωνιώδης προσπάθεια κάποιων να σταματήσουν τη διάδοσή του, το αποδεικνύουν.

To ότι η εξουσία δεν είναι έξυπνη και προσπαθεί να σταματήσει ένα τετοιο mail,δεν σημαίνει ότι οι ´αντεξουσιαστές´αποτελούν ουσιαστικό κίνδυνο για το ´σύστημα´.Κατά την γνώμη μου είναι ουσιαστικοί σύμμαχοι της στην καταστολή τών ελευθεριών.
Πάντως η αντισταση στην εξουσια δεν γίνεται εν είδει playstation ´Κλέφτες και Αστυνόμοι´.Υπάρχουν άλλοι πιό αποτελεσματικοί τρόποι εάν θέλουμε να μιλάμε για συνειδητοποιημένους ενεργούς και υποψιασμένους πολίτες.
Συνθήματα όπως ´Κατω τα σύνορα´και ´Κατω το Κράτος´γενικώς και αορίστως οδηγούν στην αγκαλίτσα του Μπους και όλων των Νεοφιλελευθέρων αυτης της Γής.Ακριβώς τα ίδια συνθήματα φωνάζουν και αυτοί.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Πάντως η αντισταση στην εξουσια δεν γίνεται εν είδει playstation ´Κλέφτες και Αστυνόμοι´.Υπάρχουν άλλοι πιό αποτελεσματικοί τρόποι εάν θέλουμε να μιλάμε για συνειδητοποιημένους ενεργούς και υποψιασμένους πολίτες.
Συνθήματα όπως ´Κατω τα σύνορα´και ´Κατω το Κράτος´γενικώς και αορίστως οδηγούν στην αγκαλίτσα του Μπους και όλων των Νεοφιλελευθέρων αυτης της Γής.Ακριβώς τα ίδια συνθήματα φωνάζουν και αυτοί.

Συμφωνούμε.

Οπως είναι γνωστό ο κατηγορούμενος έχει την δυνατότητα να πεί οτιδήποτε προς υπεράσπιση του , ακόμη και ψέμματα . Το να αναπαράγεται όμως ένα τέτοιο κείμενο , αγνώστου προελεύσεως , το οποίο βρίθει από συκοφαντικά υπονούμενα , τόσο προς την δικαστική εξουσία , όσο και προς άλλες , το οποίο έχει απολύτως εξυβριστικό χαρακτήρα και το οποίο επαναλαμβάνει χωρίς φαντασία τις γνωστές στερεότυπες δικαιολογίες όλων αυτών που συλλαμβάνονται σε παρόμοια επεισόδια , εκτοξεύοντας τον γνωστό οχετό κατά οποιασδήποτε μορφής εξουσία , θεωρώ ότι είναι απολύτως απαράδεκτο για οποιοδήποτε φόρουμ , πολύ περισσότερο δε για το δικό μας .

Η σπουδή επίσης με την οποίαν υιοθετήθησαν οι απόψεις του κατηγορουμένου , χωρίς καμμία απολύτως γνώση της δικογραφίας , είναι επίσης απαράδεκτη .

Θεωρώ ατόπημα και την αναδημοσίευση του κειμένου από τον συμφορουμίτη μας , αλλά το ίδιο , αν όχι μεγαλύτερο ατόπημα , θεωρώ το γεγονός ότι δεν διαγράφηκε .
:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Ξέχασες αυτόν που "διάβαζε" κατά τη διάρκεια της Χούντας οπότε αγνοεί την ελληνική Ιστορία από το 1967 και μετά. Είναι όμως άσσος στην Ιστορία της ελληνικής Επανάστασης και έχει άποψη για τα διδακτέα βιβλία...
Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου για να μην πέσει φωτιά και με κάψει. :flipout:

Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος απαγορευεται να εκφράζει γνώμη για οτιδήποτε συμβαίνει στην χώρα,δικαίωμα που έχει ο κάθε έλληνας πολίτης??
Aπο πότε η γνώμη για οτιδήποτε επαφίεται μόνον στούς ειδικούς??
Δηλαδή ο αρχιεπίσκοπος είτε ως πρόσωπο είτε ως θεσμός μόνον θα κρίνεται απο τούς επικριτές του??Aυτός απαγορευεται να μιλά.???
Y.Γ
Δεν προτίθεμαι να εκφέρω την γνώμη τού ´πόσο κακός ειναι ο Χριστόδουλος´για να εισέλθω και εγώ στην ´βασιλεία τών πεφωτισμένων´.Πολύ εύκολος στόχος για τα γούστα μου.
Υ.Γ2
Μονον αυτός διάβαζε στην χούντα???Γιατί απο πρόχειρους υπολογισμούς μου πρεπει να διάβαζε το 80% του ελληνικού λαού τότε τουλάχιστον.-bye-

Πω πω τι έχασα..

Ενα βράδυ το ριξα έξω και γύρισα για να δώ μαλλιοκούβαρα !!

Εγώ θα μείνω στο πετυχημένο του Σπύρου " επαναστάτες με το μπαμπά ,τη μαμά και 50 δικηγόρους από δίπλα.." :firstprize:
Λείπει και ο Videomix/ipeirotis απο την παρέα να ακούσουμε και μια "άλλη" άποψη:flipout:

Σε καλό μας πάλι

Υ.Γ. ευτυχώς που έχουμε και Νομικούς εδώ μέσα για να "σπάνε" τις όποιες λανθασμένες εντυπώσεις διαφόρων email.

Υ.Γ.2Μήπως είναι κι αυτό το email , hoax ????

Δημήτρη δεν είναι Hoax, είναι επώνυμο το έχω διασταυρώσει και επίσης σε λίγη ώρα θα διορθωθεί με το κείμενο που έδωσε ο φοιτητής μετά τις παρενέσεις των δικηγόρων του να αφαιρέσει τους χαρακτηρισμούς προς τον εισαγγελέα. Πάντως για άλλη μια φορά καταπατήθηκαν πολλά ανθρώπινα και δικονομικά δικαιώματα του πολίτη σε αυτή την δράση της αστυνομίας...

Ο φοιτητής άλλαξε κάποια σημεία του κειμένου του, οπότε και εγώ αντικατέστησα το κείμενο που έλαβε ο anasthom με το νέο. Όπως λέει:

Άλλαξα τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς προς τον εισαγγελέα όπως με συμβούλεψε ο δικηγόρος μου, για να αποφύγω οποιαδήποτε παρενέργεια. Πάντως να δημοσιεύσω και εδώ την απάντηση που έδωσα σε κάποιους δημοσιογράφους που μου έστειλαν mail:

"Ευχαριστώ πολύ για τον ενδιαφέρον, εν τούτοις δεν επιθυμώ να δώσω μία διαφορετική περιγραφή των γεγονότων από το κείμενο που έχω ήδη γράψει.Σας στέλνω μία ελάχιστα αλλαγμένη έκδοση του κειμένου και αν θέλετε και θεωρείτε χρήσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο κομμάτι του στην εφημερίδα σας. Το κείμενο το έχω αλλάξει λίγο έτσι ώστε να καλυφθώ από πιθανές αντιδράσεις για τους ελάχιστους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Όπως καταλαβαίνετε, το κείμενο γράφτηκε με μία σχετική συναισθηματική φόρτιση. Ο δικηγόρος μου με συμβούλεψε ότι είναι το καλύτερο που έχω να κάνω.
Για την επωνυμία, καθ' ότι το ζήτημα αφορά 49 συλληφθέντες και όχι εμένα προσωπικα μόνο, και επειδή δεν έχω κάποια προσωπική ιδιοτέλεια από τον δημοσίευσή του, θα ήθελα να υπογραφεί ως "Ένας από τους 49 συλληφθέντες της 08/03". Εν τούτοις, η εφημερίδα σας έχει τα στοιχεία μου, τα οποία και είναι στη διάθεση όποιου αναγνώστη αμφισβητίσει την αυθεντικότητα του κειμένου. Κατά τα άλλα,
εμπιστεύομαι την κρίση σας ως προς τα αποσπάσματα του κειμένου που χρειάζονται δημοσίευση. Συγγνώμη για την καθυστέρηση, απλά έπρεπε πρώτα να επικοινωνήσω με τον δικηγόρο!"

Ελπίζω να είναι η καλύτερη κίνηση, χωρίς να είμαι σιγουρος ότι είναι. Όποιος θέλει να το στείλει σε κάποιο μέσο, ας το στείλει (παρακαλώ να στείλει το αλλαγμένο).
Αν επίσης κάποιος αμφιβάλλει για το αν λέω αλήθεια σε σχέση με το αν έκανα ή δεν έκανα κάτι (γιατί το διάβασα σε αρκετά φόρουμ), να σημειώσω ότι είμαι το παιδί με το κόκκινο καπέλο που κυκλοφορούσε με ένα Maalox και ψέκαζε σε αρκετές πορείες.Ίσως κάποιοι απ' τα παιδιά που διαβάζουν να με έχουν δει κάπου.

Επίσης αν κάποιος επιλέξει να το στείλει κάπου, θα παρακαλούσα να συμπεριλάβει και αυτό το συμπληρωματικό κείμενο.

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας,
Δημήτρης.

Θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα από αυτά που επισημαίνει ο Ντοκ συνεχίζουν να υπάρχουν.

Eυτυχώς που ο Τσέ δεν είχε P.C.Θα είχε εκφυλιστεί ολόκληρη η Ιστορία του σε μιά νύκτα..............Ασε που σε λίγο θα σηκωθεί και ο Μπελογιάννης απο τον τάφο του ,και εάν δεί για ποιό λόγο θυσιάστηκε .................
Αρκετά με την κλάψα και τον ´ηρωισμό´.
Το mail αυτό θα καταντήσει σαν την επιστολή του μικρού Αλέξανδρου στην ´Ε´.Αρχίσανε και τροποποιήσεις οι δικηγόροι τώρα και το ξαναστέλνουν διορθωμένο.
Υ.Γ
Οταν επι Σημίτη είχαν δαρεί άγρια οι συνταξιούχοι δεν θυμάμαι κανείς απο τούς γέροντες να στέλνει mail.και να κλαίγεται.Ειχαν σταθεί με διαφορετικό πολιτικό ήθος απέναντι στην στάση τής τότε εξουσίας.............

…να ρωτήσω και εγώ κάτι τους δικηγόρους μας, η αλλαγή ενός κειμένου μετά τη δημοσίευση του και ενώ είναι γνωστό ότι η οποια αλλαγή έγινε για λογούς υπεράσπισης δεν είναι αρνητικό για τον κατηγορούμενο ?

Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος απαγορευεται να εκφράζει γνώμη για οτιδήποτε συμβαίνει στην χώρα,δικαίωμα που έχει ο κάθε έλληνας πολίτης??
Aπο πότε η γνώμη για οτιδήποτε επαφίεται μόνον στούς ειδικούς??
Δηλαδή ο αρχιεπίσκοπος είτε ως πρόσωπο είτε ως θεσμός μόνον θα κρίνεται απο τούς επικριτές του??Aυτός απαγορευεται να μιλά.???
Y.Γ
Δεν προτίθεμαι να εκφέρω την γνώμη τού ´πόσο κακός ειναι ο Χριστόδουλος´για να εισέλθω και εγώ στην ´βασιλεία τών πεφωτισμένων´.Πολύ εύκολος στόχος για τα γούστα μου...

Όταν οι κάμερες τρέχουν για να αποσπάσουν δηλώσεις από τον αρχιεπίσκοπο, αυτός δεν οφείλει να σκέφτεται και να απαντά σαν τέτοιος? Σαν θεσμικό όργανο?
Το να καταχράται τον τίτλο του για να προβάλει την προσωπική του άποψη, μου φαίνεται κάπως.

Σόρρυ για το offtopic, αλλά πριν ακόμη κάνει οποιαδήποτε δήλωση και μόνο που τον βλέπω στο γυαλί μου γυρνάει τα μέσα μου για το πως γίνεται η επιχείρησή του (εκκλησία) να κολυμπάει στα δίς και τον κοσμάκι να τον τρώει η μαύρη η αρκούδα.

Σόρρυ και για το offtopic Νο2: ...ο κάθε έλληνας πολίτης δεν θυμάμαι να είχε ποτέ το δικαίωμα να εκφράσει γνώμη. Αυτό γίνεται μόνον όταν αυτή, (η γνώμη), εξυπηρετεί άλλου είδους συμφέροντα κυβερνώντων.
-bye-