Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Re: Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Το ίδιο ατυχές θεωρώ και εγώ το mail του τυραννισμένου φοιτητή και τον όλο ντόρο που προσπαθεί (και καταφέρνει) να δημιουργεί.

Εκτός αν δεν έχω δικαίωμα γνώμης,οπότε σταματάω....

Φυσικά έχεις το δικαίωμα γνώμης και έκφρασης της.Και εκτός αυτού δεν έχω το δικαίωμα να σε εμποδίσω να την εκφράσεις. Απλά ένα σχόλιο έκανα ,τίποτα παραπάνω. :grinning-smiley-043

Αλλά τώρα μην συγκρίνουμε τους 300 κι όλους όσους πολέμησαν για την ελευθερία όλων μας με τους διαδηλωτές ( είτε είναι αθώοι είτε ένοχοι ).
more :grinning-smiley-043

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να τους συγκρίνουμε με τους φοιτητές που αντιστάθηκαν στην χούντα....για παράδειγμα. Έστω και ειρωνικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Φυσικά έχεις το δικαίωμα γνώμης και έκφρασης της.Και εκτός αυτού δεν έχω το δικαίωμα να σε εμποδίσω να την εκφράσεις. Απλά ένα σχόλιο έκανα ,τίποτα παραπάνω. :grinning-smiley-043

Αλλά τώρα μην συγκρίνουμε τους 300 κι όλους όσους πολέμησαν για την ελευθερία όλων μας με τους διαδηλωτές ( είτε είναι αθώοι είτε ένοχοι ).
more :grinning-smiley-043

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να τους συγκρίνουμε με τους φοιτητές που αντιστάθηκαν στην χούντα....για παράδειγμα. Έστω και ειρωνικά.

Ντροπή και Αίσχος !!!!:flipout:

(αν και δεν ήθελα να ειρωνευτό το συγκεκριμένο παράδειγμα.Γιατί εκείνοι οι φοιτητές ήξεραν να μάχονται και γνώριζαν και τον λόγο για τον οποίο μάχονταν.)

Γιατί τόσο άσπρο-μαύρο ρε παιδιά; Όλοι όσοι πάνε σε πορείες τα σπάνε; Κανένας δεν ξέρει τις θέσεις που υποστηρίζει;
Μήπως αυτό ισχύει για όλες τις πορείες ανεξαιρέτως; Μετανάστες, αγρότες, συνταξιούχοι, κατά του ασφαλιστικού, κατά του πολέμου, κατά της "Μακεδονίας", κατά των νέων ταυτοτήτων...

Ντοκ, νομίζω ότι οι καθηγητές πάνε για να καταθέσουν αν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είναι φοιτητές, ή αιώνιοι φοιτητοπατέρες ή τελείως άσχετοι με το πανεπιστήμιο. Διότι έχει σημασία αν τα άτομα αυτά κινούνταν ανεξάρτητα από την πορεία ή αν αποτελούσαν κανονικό μέρος της που αποκόπηκε λόγω της επέμβασης της αστυνομίας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

...Γιατί εκείνοι οι φοιτητές ήξεραν να μάχονται και γνώριζαν και τον λόγο για τον οποίο μάχονταν.)...

Πολύ σωστά. Μόνο που το υπόλοιπο 99% του κόσμου το ανακάλυψε μετά από 30 χρόνια. Τότε κι αυτοί "αληταράδες" και "αναρχικοί" ήταν. Για το ΚΚΕ δε, που τώρα σπεύδει να καταθέσει πρώτο στεφάνι, η καραμέλα της συνεργασίας με την Αστυνομία, και των τραμπούκων που "αμαυρώνουν το κίνημα" ήταν από τότε σε πλήρη χρήση...

Για να πούμε βέβαια και του "στραβού το δίκο", ο "εχθρός" τότε ήταν τόσο προφανής και πρωτόγονα βάρβαρος που η οποιαδήποτε σύγκριση είναι αστεία με τα σημερινά δεδομένα. Τέτοιες συγκρίσεις είναι από άτοπες ως ιερόσυλες.

Re: Απάντηση: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Εγώ ανήκω στούς αφελείς που πιστευoυν οτι ανάμεσα στούς συλληφθέντες είναι και κουκουλοφόροι του αντεξουσιαστικού χώρου.Και φυσικά υπάρχουν και φοιτητες εκεί και βαλτοί και γενικώς μιά ετερόκλητη μάζα που ονειρευεται ´επαναστάσεις´που μόνον γέλια προκαλούν.
Δηλαδή δεν υπάρχουν ´αντεξουσιαστές φοιτητές´???Το ενδιαφέρον είναι οτι οταν συλλαμβανεται καποιος ´αντεξουσιαστής´δηλώνει περαστικός φοιτητής.Τουλάχιστον παλιότερα ορισμένοι αντεξουσιαστές,είχαν την εντιμότητα να παραδέχονται το που ανήκουν και να μην κρύβονται.Επανάσταση δίπλα στον μπαμπά στην μαμά και με 10 δικηγόρους δεν γίνεται.

Εγώ σας δηλώνων επώνυμα ότι έχω γνωστό μου φοιτητή μεταξύ των συλληφθέντων, ο οποίος πραγματικά ανήκει στο χώρο αυτό και ο οποίος 2 μέρες πριν μου μιλούσε γι αυτά που θα συμβούν. Τώρα κι αυτός μιλά για την τυχαία παρουσία του εκεί.

Εγώ σας δηλώνων επώνυμα ότι έχω γνωστό μου φοιτητή μεταξύ των συλληφθέντων, ο οποίος πραγματικά ανήκει στο χώρο αυτό και ο οποίος 2 μέρες πριν μου μιλούσε γι αυτά που θα συμβούν. Τώρα κι αυτός μιλά για την τυχαία παρουσία του εκεί.

"Η τυχαία σύλληψις ενός αναρχικού"

:flipout: :flipout: :flipout:

Ε, για να σου εκμυστηρευθεί κάτι τέτοιο δεν πρέπει να είναι και τέρας ευφυίας...μπορεί λοιπόν να ήταν και τυχαία εκεί.:flipout:

Η Ασάφεια του νέου νόμου ,για μένα,είναι εμφανής.Δεν με πείθει ούτε για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια,αλλά ούτε για τήν αναγκαία προστασία τής δημόσιας παιδείας.Συμφωνώ βεβαίως με το ´ξεδόντιασμα´τών κομματικών φοιτητών που έχουν λόγο στην εκλογή τών καθηγητών,έως τώρα, γεγονός που το θεωρώ υποτιμητικό για την Παιδεία.
Προσωπικά επιθυμώ ισχυρά δημόσια Πανεπιστήμια.Δεν θα είχα βεβαίως καμιά αντίρρηση εάν δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις για καλά ιδιωτικά πανεπιστήμια που η λειτουργία τους θα καθορίζονταν,απο αυστηρούς νόμους τού Κράτους.
Ομως περιμένω εδώ και καιρό έναν ουσιαστικό αντίλογο απο εκείνους που αντιτίθενται σε οποιαδήποτε θεσμική αλλαγή στα τής Παιδείας.
Η Εντύπωση που μού έχει δοθεί είναι οτι ένα σημαντικό τμήμα του καθηγητικού κατεστημένου επιθυμεί να διατηρήσει χωρίς καμιά περικοπή τα προνόμια και τίς επιδοτήσεις του.
Μετά απο τόσο καιρό τείνω να θεωρήσω οτι το κίνημα που έχει αναπτυχθεί δεν εναντιώνεται κατα του νόμου τής Κυρίας Γιαννάκου ,αλλά ακολουθεί μιά αμυντική πολιτική περιχαράκωσης και διατηρήσεως τών κεκτημένων.
Στην πολιτική ιστορία υπάρχουν ορισμενοι που πιστεύουν οτι κάθε κινητοποίηση έχει προοδευτικό χαρακτήρα.Ομως μιά σοβαρή αναδρομή αποδεικνύει οτι αρκετά κινήματα έχουν και ειχαν αντικειμενικά,αντιδραστικό χαρακτήρα.
Γνώμη μου είναι ότι η τελευταία αναταραχή στην Παιδεία έχει αποκτήσει μιά αντιδραστική χροιά γιατί είναι μηδενιστική και δεν αποσαφηνιζει το μοντέλο παιδείας που επιθυμούν οι αντιδρώντες.
Μπορώ να δεχτώ οτι ο νόμος πλαίσιο τής Κυρίας Γιαννάκου έχει νεοφιλελευθερο χαρακτήρα,και εξασθενεί τον Δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου.Οι καθηγητάδες όμως που κόπτονται υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα τί αντιπροτασεις έχουν???Γιατί είναι γνωστό τοίς πασι πλέον οτι αρκετοί απ´αυτούς έχουν ήδη ιδιωτικοποιήσει το Πανεπιστήμιο παραδίδοντας σεμινάρια για ίδιον όφελος(βλ.επώνυμες καταγγελίες στον Τύπο)χρησιμοποιώντας πανεπιστημιακούς χώρους,λαμβάνοντας έρευνες απο ιδιωτικές εταιρείες κ.λ.π.
Το ερώτημά μου είναι λοιπόν:Tι είδους Παιδεία επιθυμούν οι αντιδρώντες??Πέραν ενός καταγγελτικού λόγου δεν έχει ακουστεί ουσιαστική πρόταση.
Υ.Γ
Τίς αντιδράσεις των φοιτητών τίς αντιμετωπίζω με συμπάθεια ,λόγω της ηλικίας αλλά και ενός ανασφαλούς μέλλοντος που τούς επιφυλλάσσεται,αλλά οι Δάσκαλοί τους κρύβονται πίσω απ´αυτούς με κίνδυνο το Δ κεφαλαίο να μετατραπεί σε δ μικρό.

Πού ώριμο κείμενο. Το προσυπογράφω.

θα ήθελα να συμπληρώσω ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται κατά τη γνώμη μου για 2 λόγους:
1. Όσοι έχουν λόγους να μη χάσουν τα κεκτημένα. Αυτοί είναι οι λίγοι αλλά έχουν ισχυρή φωνή.
2. Όσοι βλέπουν ότι το μέλλον τους είναι τα 700 ευρώ με όσα προσόντα κι αν αποκτήσουν και η αβεβαιότητα. Οι κινητοποιήσεις δεν έγιναν γι αυτούς, αυτοί όμως είδαν τις κινητοποιήσεις ώς μέσο για να διαδηλώσουν τη δική τους αγωνία. Αυτοί είναι οι πολλοί αλλά η φωνή τους χάνεται. Κι αυτό είναι το χειρότερο....

Σύμφωνοι. Για να κάνεις μεταπτυχιακό κάπου έχεις κάνει προπτυχιακές σπουδές όμως, τις περισσότερες φορές.
Και μιλάμε για μεταπτυχιακά σε ιδιωτικά του εξωτερικού (και όχι Βουλγαρίες, Ουκρανίες κλπ), όπου υπάρχουν αξιολογήσεις και rankings των πανεπιστημίων, οι καθηγητές δεν είναι μόνιμοι πουθενά και αξιολογούνται κι εκείνοι και 1.002 άλλα που θα έπρεπε να γίνουν στη χώρα μας πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για εξίσωση των πτυχίων.

Στα περισσότερα αγγλοσαξωνικά πανεπιστήμια όμως οι καθηγητές αυτοί αξιολογούνται, ανάλογα με τα χρήματα που μπορούν να φέρουν στο πανεπιστήμιο. Αν εγώ, που είμαι χάλια καθηγητής, φέρω ένα ποσό 500.000 δολάρια από εφιοπλιστές σε τρμήμα ναυπηγών στο πανεπιστήμιό μου, τότε δεν με κουνά κανένας. Όλοι οι άλλοι θα κουνηθούν... εγώ στη θέση μου. Δεν είναι υποθετικό, αλλά πραγματικό γεγονός.

Ε, για να σου εκμυστηρευθεί κάτι τέτοιο δεν πρέπει να είναι και τέρας ευφυίας...μπορεί λοιπόν να ήταν και τυχαία εκεί.:flipout:

Δεν έγινε κάτι μυστικά. Φανερά και παρουσία άλλων ατόμων σε δημόσιο χώρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΔΙΚΗ - ΠΑΡΩΔΙΑ

Εμείς οι παρόντες στη δίκη των 49 φοιτητών και φοιτητριών, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου 2007, γονείς μάρτυρες, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και πανεπιστημιακοί καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό την απίστευτη διακωμώδηση της δικαστικής διαδικασίας με τρεις αλλεπάλληλες μετακινήσεις του δικαστηρίου, από αίθουσα σε αίθουσα, επί 3ήμερο.

Με αστεία και αστήρικτα επιχειρήματα η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθούν να καταργήσουν το δικαίωμα διεξαγωγής δίκαιης δίκης η οποία είναι βέβαιο ότι θα καταρρίψει τις αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες από τις δυνάμεις καταστολής και θα αθωώσει πανηγυρικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για να συνεχίσουν τον αγώνα για δημόσια δημοκρατική ανώτατη εκπαίδευση.

Επιχειρούν να κρατήσουν ομήρους αυτής της διελκυστίνδας γονείς, μάρτυρες, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς, φοιτητές αλλά και ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτή η δίκη – παρωδία και καλούμε όλους και όλες αύριο το πρωί στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 9 π.μ., το πρωί.

23 Μαρτίου 2007

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι γονείς και οι μάρτυρες και οι εκπαιδευτικοί
που είμαστε παρόντες στη δίκη των 49 φοιτητών - φοιτητριών

www.alfavita.gr

Βαγγέλη η παράθεση αυτή έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, ή την υποστηρίζεις; Θα ήθελα να μάθω.

Πού ώριμο κείμενο. Το προσυπογράφω.

θα ήθελα να συμπληρώσω ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται κατά τη γνώμη μου για 2 λόγους:
1. Όσοι έχουν λόγους να μη χάσουν τα κεκτημένα. Αυτοί είναι οι λίγοι αλλά έχουν ισχυρή φωνή.
2. Όσοι βλέπουν ότι το μέλλον τους είναι τα 700 ευρώ με όσα προσόντα κι αν αποκτήσουν και η αβεβαιότητα. Οι κινητοποιήσεις δεν έγιναν γι αυτούς, αυτοί όμως είδαν τις κινητοποιήσεις ώς μέσο για να διαδηλώσουν τη δική τους αγωνία. Αυτοί είναι οι πολλοί αλλά η φωνή τους χάνεται. Κι αυτό είναι το χειρότερο....

Συγνώμη για την παρέμβαση...όμως όσοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να ακολουθήσουν το επάγγελμα αυτό, δεν ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ σε ποια ακριβώς μισθολογική κλίμακα ανήκει ? τι ακριβώς έχουν να αντιμετωπίσουν ? Μήπως είναι ξένοι στον τόπο αυτό ? Έφόσον λοιπον είναι ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή τους γιατί ακριβώς διαμαρτύρονται...?

Γιατί κανείς δε γίνεται αγρότης ή κτηνοτρόφος πλέον. Ο γονιός θέλει το παιδί του να γίνει επιστήμονας, το στέλνει στην πόλη, το παιδί γίνεται μετά από 4,5,6,7,10 χρόνια ανάλογα, αρχίζει με 600 ανεβαίνει σιγά σιγά 700-800-900, για πιο πάνω πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια...ή να κάνει 2η3η δουλειά (πολλές φορές δεν έχει σχέση με το πτυχίο του).
Όλα αυτά τα ξέρει από πριν οτι θα γίνουν.
Το όποιο κράτος απ' την άλλη θέλει να υπάρχει συχνά αναμπουμπούλα για να μην φαίνονται τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Μας ζαλίσουν στις ειδήσεις κάθε βράδι, εφημερίδες ραδιόφωνα, τα έσπασαν, λεηλάτησαν, έκαψαν και για τα άλλα μόκο. Τσιμουδιά ή στα ψιλά γράμματα.
"Δε θα περάσει","κάτω η κυβέρνηση" και τέτοια.
Αφού ΔΕΝ θέλεις να περάσει ΜΗΝ ψηφίζεις αυτή την κυβέρνηση. ΨΗΦΙΣΕ μια άλλα που θα κάνει αυτό που θέλεις. Εκτός κι αν δεν υπάρχει τέτοια ή είναι μόνο στα λόγια και τα σπας γιατί δεν πρόκειται να βγει ποτέ. Σε διαφορετική περίπτωση είσαι αντιεξουσιαστής δηλαδή αναρχικός, σου αρέσει να υπάρχει αναρχία και χάος.

Δεν είδα κανέναν πάντως που υποστηρίζει τις πορείες φοιτητών/δ.υπαλλήλων (με τον τρόπο που γίνονται και καταλήγουν) κτλ να απαντάει σε καμία ερώτηση του αρχικού post μου. Παρά μόνο θεωρείες και λόγια του αέρα, σαν τις επιστημονικές ανακοινώσεις που είπε κάποιος εδώ.
Ορίστε απαντήστε ελεύθερα: Ποιος θα πληρώσει τη βιτρίνα του τάδε καταστήματος? Το περίπτερο του τάδε, το αμάξι του τάδε? Ο φοιτητής?

Σπύρο, δεν κατάλαβα καθόλου τι σχέση έχει το μήνυμα που έγραψες με αυτό στο οποίο απαντάς.

Σπύρο, δεν κατάλαβα καθόλου τι σχέση έχει το μήνυμα που έγραψες με αυτό στο οποίο απαντάς.

Αν αναφέρεσε σε εμένα (sorry αλλα δεν είμαι σίγουρος) αναφέρομαι στο 2. του μηνύματος του κ. Βλασίδη που αναφέρει οτι "το μέλλον τους είναι στα 700 ευρώ με όσα προσόντα και αν αποκτήσουν".

Sorry και πάλι αν κατάλαβα λάθος.-bye-

Σπύρο,

η ένστασή τους είναι η εξής: Ότι όλοι τους παρακινούν να αποκτήσουν επιπλέον προσόντα, κι ότι όταν πάνε στην εργασία, τότε τους λένε ότι τα παραπάνω προσόντα δεν συνεπάγονται και επιπλέον μισθολογικές απολαβές, κι ότι πλέον όλοι εργάζονται με τον ίδιο -βασικό- μισθό άσχετα από τη θέση που έχουν. Π.χ. υπεύθυνος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού σε μεγάλη ελληνική ιδιωτική τράπεζα με προυπηρεσία και 2 μάστερ παίρνει 724 ευρώ μισθό έχοντας επίδομα θέσης 12 ευρώ. Η κοπλά στο τηλ. κέντρο της Τράπεζας (για τα καταναλωτικά δάνεια) παίρνει 709 ευρώ.

Κι αυτό πλέον συμβαίνει σε όλες τις τράπεζες, μάλλον πρόκειται για εναρμονισμένη πρακτική.

6-7 ευρώ το μήνα ανά μάστερ! φαντάσου να του σπάσουν ή να του κάψουν το αμάξι του κυρίου με τα 724 ευρώ. Δεν τα καλύπτει και η ασφάλεια...

Σπύρο,

η ένστασή τους είναι η εξής: Ότι όλοι τους παρακινούν να αποκτήσουν επιπλέον προσόντα, κι ότι όταν πάνε στην εργασία, τότε τους λένε ότι τα παραπάνω προσόντα δεν συνεπάγονται και επιπλέον μισθολογικές απολαβές, κι ότι πλέον όλοι εργάζονται με τον ίδιο -βασικό- μισθό άσχετα από τη θέση που έχουν. Π.χ. υπεύθυνος διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού σε μεγάλη ελληνική ιδιωτική τράπεζα με προυπηρεσία και 2 μάστερ παίρνει 724 ευρώ μισθό έχοντας επίδομα θέσης 12 ευρώ. Η κοπλά στο τηλ. κέντρο της Τράπεζας (για τα καταναλωτικά δάνεια) παίρνει 709 ευρώ.

Κι αυτό πλέον συμβαίνει σε όλες τις τράπεζες, μάλλον πρόκειται για εναρμονισμένη πρακτική.

Οκ, τώρα είναι πιο κατανοητό. Ίσως η προηγούμενη διατύπωση με μπέρδεψε. Θυμάμαι οτι άπειρες φορές έχουμε δει πορείες και διαμαρτυρίες (με όλα εκείνα που συνεπάγονται) για λόγους που κατά τη γνώμη μου είναι εντελώς ανυπόστατοι και τουλάχιστον γελοίοι...

Όταν για παράδειγμα βλέπεις να κάνουν πορείες και απεργίες οι έργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας απαιτώντας (!) επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, βαρέων κλπ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ όταν έκαναν αίτηση ή έδιναν εξετάσεις ή έβαζαν βύσμα για να πάρουν τη συγκεκριμένη θέση ποιες ειναι οι συνθήκες του επαγγέλματος ????? Αυτά είναι που δεν αντέχω να ακούω...

Απάντηση: Re: Μαρτυρία φοιτητή ( ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ )

Ορίστε απαντήστε ελεύθερα: Ποιος θα πληρώσει τη βιτρίνα του τάδε καταστήματος? Το περίπτερο του τάδε, το αμάξι του τάδε? Ο φοιτητής?

Οι ασφάλειες...

Ωραίος! Και το χρόνο του και τα λεφτά που χάνει σ' αυτό το διάστημα?
Οι ασφάλειες κι αυτά?
(που κανονικά από την τσέπη σου τα βάζεις πρώτα και μετά από ένα διάστημα τα παίρνεις πίσω).