(Τα όσα ακολουθούν είναι ένα συμπίλημα δεδομένων και εκτιμήσεων, οι οποίες πλέον εκπέμπονται από επίσημες πηγές ισχυρού ελληνικού οικονομικού κύρους...)
Εμένα πάλι αυτά τα τύπου "από έγκυρες πηγές...", "εσωτερικοί κύκλοι πληροφορούν...", "από βάσιμες πηγές..." κ.τ.λ., γιατί δεν μου λένε τίποτα;
Και ναι σίγουρα παίζονται παιχνίδια στις πλάτες μας και φυσικά, όπως προείπατε, είμαστε σε κρίση εμείς και όλη η Ευρώπη, για να μην πω όλος ο πλανήτης, από τη στιγμή που δεν υπάρχει το τέλειο πολιτικοοικονομικό σύστημα. Όλα τα συστήματα απέτειχαν στην πράξη και το μέλλον περισσότερο σήμερα από ποτέ, είναι αβέβαιο.
τι να μαζέψει?
δεν θα μαζέψει τίποτα.
ούτε η περαίωση θα αποδώσει ούτε οι ημιυπάιθριοι
ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΠΗΓΕΣ" ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑΡ...... ΣΟΥ.
τι να μαζέψει?
δεν θα μαζέψει τίποτα.
ούτε η περαίωση θα αποδώσει ούτε οι ημιυπάιθριοι
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ "ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ" ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΗΔΗ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΑΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΚΟΜΑ.
Οσο γιά τά περί αναδιαρθρώσεως τού χρέους κατά τήν Κυβέρνηση ή τά πανηγύρια πού κάνει τό GAP ότι μπορεί νά επιμηκυνθεί ο δανεισμός γιά καμιά δεκαριά χρόνια(δηλαδή η χώρα νάναι υπό κατοχήν γιά οσα χρόνια επιθυμεί τό ΔΝΤ)υπάρχει και τό απλό κατανοητό παράδειγμα ακόμα και γιά τούς ''χρήσιμους ηλίθιους''..
Ειναι σάν νά χρωστάει κάποιος σέ μιά πιστωτική κάρτα Χ ποσό και νά πληρώνει μηνιαία τήν κατώτερη δόση (π.χ. 50 ευρώ)..
Ερχεται λοιπόν η '' καλή Τράπεζα'' όταν αντιλαμβάνεται ότι δέν μπορείς νά ανταπεξέλθεις και σού προτείνει νά πληρώνεις 20 ευρά τόν μήνα,μέ μεγαλύτερο επιτόκιο γιά περισσότερα χρόνια..
Αυτό πάει νά πετύχει το GAP και έχει βάλει τούς παπαγάλους του νά τό θεωρούν και επιτυχία,ενώ και τά παιδάκια τής πρώτης Δημοτικού καταλαβαίνουν ότι τό 2013 το χρέος θάναι μεγαλύτερο απο το σημερινό..
Μόνον οι υπηρέτες τής ολιγαρχίας κάνουν οτι δεν το καταλαβαίνουν καθώς και οι ''χρήσιμοι ηλίθιοι'' πού εξακολουθούν νά τούς ψηφίζουν.
2000 posts και φωνάζεις; Μάλιστα. Άκου έναν αντιδραστικό και πάσχοντα από πολιτικό δωσιλογισμό(!!!!) και πες μου, με επιχειρήματα όμως.
Αν δεν κάνεις haircut στα ομόλογα του Δημοσίου, πες 30%, πότε πιστεύεις και πώς θα αποπληρώσουμε μέρος έστω του χρέους;
Αν δεν κάνεις haircut, πότε πιστεύεις και πώς θα επιστρέψουν πραγματικά οι ελληνικές τράπεζες στη διατραπεζική αγορά και θα πάψουν να μεταβιβάζουν τα ομόλογα του δημοσίου η μία στην άλλη;
τώρα που το ευρώ είναι στο 1.40 με το δολλάριο και πάει για 1.50, πώς τα βλέπεις τα πράγματα; Οι κινέζοι δεν κάνουν γενναία ανατίμηση του γουάν, η ρουπία πάει μια χαρά όπως και το ρεάλ. Για πες μου που βρίσκεις την ανταγωνιστικότητα μας δεδομένου ότι ακολουθούμε και τα επιτόκια που βολεύουν τους Γερμανούς.
Σταματάω εδώ, και φυσικά αν πρέπει συνεχίζουμε, αλλά τουλάχιστον δείξε μου λίγο ότι ξέρεις για τι πράγμα μιλάς και όχι ότι πετάς γενικολογίες.
Μόνος σου απαντάς γιατί χρειάζεται αναδιάρθρωση. Αναδιάρθρωση δεν σημαίνει επιμήκυνση και μόνο αυτό. Πάνω απὀλα σημαίνει μείωση του χρέους.
Το ξαναλέω, τίποτα από όλα αυτά δεν χρειάζεται αν σοβαρευτούμε. Αλλά όταν ακούς τους εφοριακούς (πχ) να κηρύττουν απεργία όταν τρέχουμε και δεν φτάνουμε να βάλουμε στο ταμείο δυο ευρώ παραπάνω, τι περιμένεις;
Αλλά όταν ακούς τους εφοριακούς (πχ) να κηρύττουν απεργία όταν τρέχουμε και δεν φτάνουμε να βάλουμε στο ταμείο δυο ευρώ παραπάνω, τι περιμένεις;
Δεν το συζητάμε αυτό και έχεις δίκιο, απόλυτο. Νομίζω ότι αν όμως δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, σε ατομικό επίπεδο, δεν γίνεται τίποτα. Αυτό εννοούσα. Σόρυ αν η διατύπωση ήταν λάθος.Ατιμη φαρα οι εφοριακοι... ευθυνονται για πολλα στραβα, δεν τους παω μια... :violent-smiley-030:
...αλλα να εχει παρει καποιος δυο ευρω απο τον ακη, η απο τη μονη, ή απο τη μιζενς, απο το θοδωρο, απο τα μεγαλα εργα, κτλ., εστω και τρεχοντας και ενω φτανει, με τη γλωσσα εξω απο την υπερπροσπαθεια, για να τα βαλει στο ταμειο, οι ατιμοι οι εφοριακοι να κανουν απεργια... εεε , αυτο δε θα τους το συγχωρησω ποτε...:furious3:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.