Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

Νέος φορολογικός νόμος 3842/2010, αρθρο 20, παραγραφος 3: Δεν επιτρεπονται μετρητα για συναλλαγες σε αγαθα και παροχη υπηρεσιων αξιας ανω των 1500 ευρω. Εξωφληση μονο μεσω τραπεζας με πιστωτικες ή επιταγες

Last edited:
Λοιπόν, επειδή η δουλειά μου μου επιτρέπει να ξέρω πέντε πράγματα παραπάνω και μου δίνει τη δυνατότητα να αναλύω τις καταστάσεις όσο το δυνατόν αντικειμενικά. (εδώ φυσικά μπορεί ο καθένας να με κατατάξει σε κατηγορία γραφικού, αλλά τι να κάνεις; )

Θέμα πτώχευσης όπως ακούγεται και όπως αυτή ορίζεται, δεν ισχύει επ ουδενί. Θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους όμως υφίσταται και κατ εμἐ είναι και αναπόφευκτο.

Η οικονομική θεωρία προτάσσει άμεση αναδιάρθρωση του χρέους, και σε λίγα χρόνια, όταν οι βασικοί δείκτες πάρουν τα πάνω τους, έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Ειδικά το τελευταίο δεν πρέπει να τρομάζει. Είναι ίσως η μόνη λύση για να γίνουμε ανταγωνιστική οικονομία. Και αν γίνει κατά αυτό τον τρόπο, δεν είναι απαραίτητο ότι η υποτίμηση θα έιναι μεγάλη(άνω του 5-10%).

Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δε θα χρειαστεί αν το κράτος καταφέρει να μαζέψει τα έσοδα που χάνει καθημερινά και φέρει στην οικονομία ένα 30-40% της παραοικονομίας.

Εσείς τι πιστέυετε ότι είναι πιο πιθανό; Εγώ απάντησα ήδη

Last edited:
τι να μαζέψει?
δεν θα μαζέψει τίποτα.
ούτε η περαίωση θα αποδώσει ούτε οι ημιυπάιθριοι

(Τα όσα ακολουθούν είναι ένα συμπίλημα δεδομένων και εκτιμήσεων, οι οποίες πλέον εκπέμπονται από επίσημες πηγές ισχυρού ελληνικού οικονομικού κύρους...)

Εμένα πάλι αυτά τα τύπου "από έγκυρες πηγές...", "εσωτερικοί κύκλοι πληροφορούν...", "από βάσιμες πηγές..." κ.τ.λ., γιατί δεν μου λένε τίποτα;
Και ναι σίγουρα παίζονται παιχνίδια στις πλάτες μας και φυσικά, όπως προείπατε, είμαστε σε κρίση εμείς και όλη η Ευρώπη, για να μην πω όλος ο πλανήτης, από τη στιγμή που δεν υπάρχει το τέλειο πολιτικοοικονομικό σύστημα. Όλα τα συστήματα απέτειχαν στην πράξη και το μέλλον περισσότερο σήμερα από ποτέ, είναι αβέβαιο.

Η οικονομική θεωρία προτάσσει άμεση αναδιάρθρωση του χρέους, και σε λίγα χρόνια, όταν οι βασικοί δείκτες πάρουν τα πάνω τους, έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή
Ειδικά το τελευταίο δεν πρέπει να τρομάζει. Είναι ίσως η μόνη λύση για να γίνουμε ανταγωνιστική οικονομία. Και αν γίνει κατά αυτό τον τρόπο, δεν είναι απαραίτητο ότι η υποτίμηση θα έιναι μεγάλη(άνω του 5-10%).

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ "ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ" ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΗΔΗ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΑΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΚΟΜΑ.

Last edited:
Εμένα πάλι αυτά τα τύπου "από έγκυρες πηγές...", "εσωτερικοί κύκλοι πληροφορούν...", "από βάσιμες πηγές..." κ.τ.λ., γιατί δεν μου λένε τίποτα;
Και ναι σίγουρα παίζονται παιχνίδια στις πλάτες μας και φυσικά, όπως προείπατε, είμαστε σε κρίση εμείς και όλη η Ευρώπη, για να μην πω όλος ο πλανήτης, από τη στιγμή που δεν υπάρχει το τέλειο πολιτικοοικονομικό σύστημα. Όλα τα συστήματα απέτειχαν στην πράξη και το μέλλον περισσότερο σήμερα από ποτέ, είναι αβέβαιο.

ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΠΗΓΕΣ" ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑΡ...... ΣΟΥ.

Απάντηση: Re: Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

τι να μαζέψει?
δεν θα μαζέψει τίποτα.

ΕΤΣΙ. ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ.....

Απάντηση: Re: Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

τι να μαζέψει?
δεν θα μαζέψει τίποτα.

Μήπως έχεις καμιά αμφιβολία οτι τό Δημόσιο έχει κηρύξει έμμεση ,μερική στάση πληρωμών?Πέρνα μιά βόλτα απο τά Ταμεία νά δείς τί γίνεται............Οπως καί τά δανεικά πού πήρε τό GAP συκοφαντώντας ως γνήσιος Νενέκος τήν χώρα πού κυβερνά,ήδη έχουν πάει και πάλι στίς Τράπεζες πού δίνουν λεφτά σέ ημετέρους και μόνον ,ενώ κυνηγούν οιονδήποτε άλλο πού χρωστά έστω και 1000 ευρά..

Το ότι τά παπαγαλάκια και οι πραγματικοί δωσίλογοι προσπαθούν νά δώσουν μιά virtual εικόνα τής Χώρας δέν αλλάζει τήν κατάσταση..

Ουτε φυσικα και η τρομοκρατία ότι άν δέν ακολουθήσουμε τίς εντολές τών Χιτών τής Τρόϊκας θάχουμε θέμα..
Ηδη μέ τούς Χίτες τής Τρόϊκας και τούς ντόπιους υπαλλήλους τους ή μισή Ελλάδα έχει καταρρεύσει..
Στό 2011 η κατάσταση θά γίνει πολύ πιό οδυνηρή..
Τώρα τό τί λένε οι διάφοροι ακροδεξιοί Κυβερνώντες και οι παπαγάλοι τους πού νομίζουν ότι είναι και σοσιαλιστές είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Last edited:
Οσο γιά τά περί αναδιαρθρώσεως τού χρέους κατά τήν Κυβέρνηση ή τά πανηγύρια πού κάνει τό GAP ότι μπορεί νά επιμηκυνθεί ο δανεισμός γιά καμιά δεκαριά χρόνια(δηλαδή η χώρα νάναι υπό κατοχήν γιά οσα χρόνια επιθυμεί τό ΔΝΤ)υπάρχει και τό απλό κατανοητό παράδειγμα ακόμα και γιά τούς ''χρήσιμους ηλίθιους''..

Ειναι σάν νά χρωστάει κάποιος σέ μιά πιστωτική κάρτα Χ ποσό και νά πληρώνει μηνιαία τήν κατώτερη δόση (π.χ. 50 ευρώ)..
Ερχεται λοιπόν η '' καλή Τράπεζα'' όταν αντιλαμβάνεται ότι δέν μπορείς νά ανταπεξέλθεις και σού προτείνει νά πληρώνεις 20 ευρά τόν μήνα,μέ μεγαλύτερο επιτόκιο γιά περισσότερα χρόνια..
Αυτό πάει νά πετύχει το GAP και έχει βάλει τούς παπαγάλους του νά τό θεωρούν και επιτυχία,ενώ και τά παιδάκια τής πρώτης Δημοτικού καταλαβαίνουν ότι τό 2013 το χρέος θάναι μεγαλύτερο απο το σημερινό..
Μόνον οι υπηρέτες τής ολιγαρχίας κάνουν οτι δεν το καταλαβαίνουν καθώς και οι ''χρήσιμοι ηλίθιοι'' πού εξακολουθούν νά τούς ψηφίζουν.

Last edited:
Re: Απάντηση: Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ "ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ" ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΤΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ ΗΔΗ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΑΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΚΟΜΑ.

2000 posts και φωνάζεις; Μάλιστα. Άκου έναν αντιδραστικό και πάσχοντα από πολιτικό δωσιλογισμό(!!!!) και πες μου, με επιχειρήματα όμως.

Αν δεν κάνεις haircut στα ομόλογα του Δημοσίου, πες 30%, πότε πιστεύεις και πώς θα αποπληρώσουμε μέρος έστω του χρέους;
Αν δεν κάνεις haircut, πότε πιστεύεις και πώς θα επιστρέψουν πραγματικά οι ελληνικές τράπεζες στη διατραπεζική αγορά και θα πάψουν να μεταβιβάζουν τα ομόλογα του δημοσίου η μία στην άλλη;

τώρα που το ευρώ είναι στο 1.40 με το δολλάριο και πάει για 1.50, πώς τα βλέπεις τα πράγματα; Οι κινέζοι δεν κάνουν γενναία ανατίμηση του γουάν, η ρουπία πάει μια χαρά όπως και το ρεάλ. Για πες μου που βρίσκεις την ανταγωνιστικότητα μας δεδομένου ότι ακολουθούμε και τα επιτόκια που βολεύουν τους Γερμανούς.

Σταματάω εδώ, και φυσικά αν πρέπει συνεχίζουμε, αλλά τουλάχιστον δείξε μου λίγο ότι ξέρεις για τι πράγμα μιλάς και όχι ότι πετάς γενικολογίες.

Οσο γιά τά περί αναδιαρθρώσεως τού χρέους κατά τήν Κυβέρνηση ή τά πανηγύρια πού κάνει τό GAP ότι μπορεί νά επιμηκυνθεί ο δανεισμός γιά καμιά δεκαριά χρόνια(δηλαδή η χώρα νάναι υπό κατοχήν γιά οσα χρόνια επιθυμεί τό ΔΝΤ)υπάρχει και τό απλό κατανοητό παράδειγμα ακόμα και γιά τούς ''χρήσιμους ηλίθιους''..

Ειναι σάν νά χρωστάει κάποιος σέ μιά πιστωτική κάρτα Χ ποσό και νά πληρώνει μηνιαία τήν κατώτερη δόση (π.χ. 50 ευρώ)..
Ερχεται λοιπόν η '' καλή Τράπεζα'' όταν αντιλαμβάνεται ότι δέν μπορείς νά ανταπεξέλθεις και σού προτείνει νά πληρώνεις 20 ευρά τόν μήνα,μέ μεγαλύτερο επιτόκιο γιά περισσότερα χρόνια..
Αυτό πάει νά πετύχει το GAP και έχει βάλει τούς παπαγάλους του νά τό θεωρούν και επιτυχία,ενώ και τά παιδάκια τής πρώτης Δημοτικού καταλαβαίνουν ότι τό 2013 το χρέος θάναι μεγαλύτερο απο το σημερινό..
Μόνον οι υπηρέτες τής ολιγαρχίας κάνουν οτι δεν το καταλαβαίνουν καθώς και οι ''χρήσιμοι ηλίθιοι'' πού εξακολουθούν νά τούς ψηφίζουν.

Μόνος σου απαντάς γιατί χρειάζεται αναδιάρθρωση. Αναδιάρθρωση δεν σημαίνει επιμήκυνση και μόνο αυτό. Πάνω απὀλα σημαίνει μείωση του χρέους.

Το ξαναλέω, τίποτα από όλα αυτά δεν χρειάζεται αν σοβαρευτούμε. Αλλά όταν ακούς τους εφοριακούς (πχ) να κηρύττουν απεργία όταν τρέχουμε και δεν φτάνουμε να βάλουμε στο ταμείο δυο ευρώ παραπάνω, τι περιμένεις;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

2000 posts και φωνάζεις; Μάλιστα. Άκου έναν αντιδραστικό και πάσχοντα από πολιτικό δωσιλογισμό(!!!!) και πες μου, με επιχειρήματα όμως.

Αν δεν κάνεις haircut στα ομόλογα του Δημοσίου, πες 30%, πότε πιστεύεις και πώς θα αποπληρώσουμε μέρος έστω του χρέους;
Αν δεν κάνεις haircut, πότε πιστεύεις και πώς θα επιστρέψουν πραγματικά οι ελληνικές τράπεζες στη διατραπεζική αγορά και θα πάψουν να μεταβιβάζουν τα ομόλογα του δημοσίου η μία στην άλλη;

τώρα που το ευρώ είναι στο 1.40 με το δολλάριο και πάει για 1.50, πώς τα βλέπεις τα πράγματα; Οι κινέζοι δεν κάνουν γενναία ανατίμηση του γουάν, η ρουπία πάει μια χαρά όπως και το ρεάλ. Για πες μου που βρίσκεις την ανταγωνιστικότητα μας δεδομένου ότι ακολουθούμε και τα επιτόκια που βολεύουν τους Γερμανούς.

Σταματάω εδώ, και φυσικά αν πρέπει συνεχίζουμε, αλλά τουλάχιστον δείξε μου λίγο ότι ξέρεις για τι πράγμα μιλάς και όχι ότι πετάς γενικολογίες.

ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ 10% ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ (ΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ) ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΗΣ ΝΑ ΓΡΑΨΩ?
ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΣΟ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΗ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΥΡΩ?
ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΗΣ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΤΙ ΕΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 340,70 ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑΜΕ? Η 1 ΠΡΟΣ 1 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ?
ΠΟΣΑ 24ΩΡΑ Η ΩΡΕΣ Η ΛΕΠΤΑ ΠΙΣΤΕΥΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ?
ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ?
ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΥΠΕΡΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΤΙ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΙΣΤΕΥΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ Η ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ?
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΗΣ ΤΟ ΑΝΕΙΠΩΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ Η ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΠΧ Η ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΕ 70-80+ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ (ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΝΕΒΗ ΣΤΑ 150-170 ΠΑΛΙ) ΚΑΙ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΗ ΕΩΣ 1,000 ΔΡΧ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ?
ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΑ?
ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΡΙΞΙΜΟ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 15% ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΩΝ ΕΜΠΟΡΑΚΩΝ, ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ?
ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΜΩΣ? Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ? ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΟΛΟΤΕΛΑ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ? ΟΠΟΤΕ? ΑΙΝΤΕ ΠΑΛΙ ΝΕΟ ΤΥΠΩΜΑ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ?
ΝΟΜΙΖΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ? ΓΕΛΙΕΣΑΙ. ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μας περιμένει "ελεγχόμενη πτώχευση" από τις 01.01.2011;

Μόνος σου απαντάς γιατί χρειάζεται αναδιάρθρωση. Αναδιάρθρωση δεν σημαίνει επιμήκυνση και μόνο αυτό. Πάνω απὀλα σημαίνει μείωση του χρέους.

Το ξαναλέω, τίποτα από όλα αυτά δεν χρειάζεται αν σοβαρευτούμε. Αλλά όταν ακούς τους εφοριακούς (πχ) να κηρύττουν απεργία όταν τρέχουμε και δεν φτάνουμε να βάλουμε στο ταμείο δυο ευρώ παραπάνω, τι περιμένεις;

Διαπραγμάτευση έπρεπε νά γίνει όταν αυτός ο ανύπαρκτος κάτι σάν πρωθυπουργός ,αντί νά περιφέρεται κάνοντας τόν Παρθένο ανά τάς Ευρώπας καί σκούζοντας περί διεφθαρμενης χώρας και ''χειροβομβίδων '' στό τραπέζι ,διεκδικούσε σοβαρότερους όρους απο τούς ''ευρωπαίους''..
Αντ´αυτού έπαιξε τό παιχνίδι τής Αρχουσας Τάξης ,ως γνήσιο παιδί της μαζί μέ τά αδελφάκια του και τίς δυνάμεις πού τόν στήριζαν και έφερε τό ΔΝΤ χωρίς όρους κατεβάζοντας τά βρακιά..

Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας τον Καρατζαφέρη ως σύμμαχο και προβάλλοντας τήν Ναζιστική θεωρία τής συλλογικής ευθύνης τάριξε στόν λαό πού τόν εξέλεξε..

Ως εκ τούτου ο συγκεκριμένος ''σοσιαλιστής'' δρά αντικειμενικά όχι μόνον ως εκπρόσωπος τής πιό επιθετικής ολιγαρχίας,αλλά καί έχει παραδώσει εξ ολοκλήρου τόν τόπο στήν Τρόϊκα..

Καί προφανώς δεν θεωρώ τήν σκέψη σου ως ''πολιτικό δωσιλογισμό''..

Δωσίλογοι είναι όσοι φέρονται ως οπαδοί αθλητικής ομάδας και συνεχίζουν νά στηρίζουν ένα καθεστώς ξεκομένο από τήν λαϊκή βάση ,πού καταπάτησε τό Σύνταγμα ,κατήργησε καί τά τελευταία ψήγματα Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και τσακίζει κυριολεκτικά, κατόπιν εντολής ,όχι μόνον κάθε εργαζόμενο αλλά και ιδεολογικά μάς έχει γυρίσει στήν εποχή τών Ινδιάνων απέναντι στούς κονκισταδόρες..

Και φυσικά τό νά μού επισείεται σήμερα ο ''κίνδυνος'' τού πανομοιότυπου Σαμαρά μέ κάνει και καγχάζω...
Αλλως τε τό φαιοπράσινο μέτωπο τού GAP έχει αγγίξει τά όρια χούντας ..

Επομένως τό δίλημα Σαμαράς ή GAP ουδόλως μέ αφορά.

Αλλά όταν ακούς τους εφοριακούς (πχ) να κηρύττουν απεργία όταν τρέχουμε και δεν φτάνουμε να βάλουμε στο ταμείο δυο ευρώ παραπάνω, τι περιμένεις;

Ατιμη φαρα οι εφοριακοι... ευθυνονται για πολλα στραβα, δεν τους παω μια... :violent-smiley-030:

...αλλα να εχει παρει καποιος δυο ευρω απο τον ακη, η απο τη μονη, ή απο τη μιζενς, απο το θοδωρο, απο τα μεγαλα εργα, κτλ., εστω και τρεχοντας και ενω φτανει, με τη γλωσσα εξω απο την υπερπροσπαθεια, για να τα βαλει στο ταμειο, οι ατιμοι οι εφοριακοι να κανουν απεργια... εεε , αυτο δε θα τους το συγχωρησω ποτε...:furious3:

@tigergreg Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί αν επανέλθει η δραχμή σε 5 χρόνια θα γίνει με ισοτιμία 600 ή 700 δρχ/ευρώ; Αν γίνει τώρα και με πτώχευση του κράτους να το καταλάβω. Με έλλειμμα 5% και haircut 30 % προ πενταετίας γιατί να υπερβεί τις 400 δρχ πχ; Που θα το πάει η αγορά μετά είναι άλλο θέμα. Και ποιος σου είπε φυσικά ότι ένα ασθενές νόμισμα είναι κακό για μια χώρα σνα τη δική μας;

Το νέο τύπωμα κατοχικού χαρτιού δεν το καταλαβαίνω. Είναι βλάκας ο αμερικάνος που ξεκινάει νέο γύρο quantitative easing;

Και γιατί μόνο καταναλώνουμε; Μήπως η παραγωγή μας, η μία και μοναδική ο τουρισμός, είναι πανάκριβος, και όλο το χρήμα έχει πάει απέναντι; Και εν πάση περιπτώσει μπορείς να μου πεις τι πρέπει να γίνει; Να είσαι σίγουρος ότι η άποψη σου θα είναι σεβαστή και όχι κάτι σαν ανέκδοτα.

@Σπύρος Φίλε μου, σε καμία περίπτωση δεν πολιτικολογώ. Χέστηκα αν είναι ο α ή ο β πάνω. Με το παιδί μου τι θα γίνει και σε τι κατάσταση θα μεγαλώσει, μόνο αυτό με ενδιαφέρει. Μιλάω καθαρά οικονομολογικά. Ότι το σύστημα είναι faulted by nature δεν το συζητώ

Ατιμη φαρα οι εφοριακοι... ευθυνονται για πολλα στραβα, δεν τους παω μια... :violent-smiley-030:

...αλλα να εχει παρει καποιος δυο ευρω απο τον ακη, η απο τη μονη, ή απο τη μιζενς, απο το θοδωρο, απο τα μεγαλα εργα, κτλ., εστω και τρεχοντας και ενω φτανει, με τη γλωσσα εξω απο την υπερπροσπαθεια, για να τα βαλει στο ταμειο, οι ατιμοι οι εφοριακοι να κανουν απεργια... εεε , αυτο δε θα τους το συγχωρησω ποτε...:furious3:
Δεν το συζητάμε αυτό και έχεις δίκιο, απόλυτο. Νομίζω ότι αν όμως δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, σε ατομικό επίπεδο, δεν γίνεται τίποτα. Αυτό εννοούσα. Σόρυ αν η διατύπωση ήταν λάθος.

Απλά εκείνη την περίοδο παίζαμε με την πτώχευση, καθημερινά, και για αυτό μου έχει μείνει.