μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind test

Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind t

A,ρέ Glenn.
Οι ´Τεταραγμένοι´σέ χαιρετούν.:award::award::award:

Μόνο που δεν τον αναγνώρισες 100% στα αποσπάσματα.
Το λέω ψιθυριστά να μη μας ακούσουν...

:flipout::flipout::flipout:

Το 4ο το είχα αντιληφθεί γιατι έχω το Volume 2.
Τα 1 και 2 ούτε που πέρασαν από το μυαλό μου... Ειδικά το 2. Ο Collard
είναι καταπληκτικός στον Rachmaninov, αλλά δεν φανταζόμουν ότι παίζει
καλά και τον Bach. Πάντως, καταλαβαίνω πλέον πού οφείλονται οι υπερβολές που είχα γραψει σε προηγούμενο post. Είμαι περίεργος πλέον να δω τι έχουν κάνει άλλοι Γάλλοι πιανίστες στον Bach, δεδομένου μάλιστα οτι ο Gould είχε δηλωσει ότι οι Γαλλικές Σουίτες ήταν παραφορτωμένες με καλλωπισμούς έξω από το ύφος του Bach...γι αυτό και ο ίδιος τους παρέλειπε.-bye-

H μεγάλη έκπληξη για μένα είναι η Angela. Σε άλλο thread είχα γράψει ότι το
βάρος που βάζει στα πλήκτρα παραείναι λίγο για Bach. Κι όμως... :blush:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρό

Σάν νά πήρε η Ιταλία το Παγκόσμιο Κύπελλο...:flipout::flipout:
Και όμως απο το πίσί δέν τον κατάλαβα.Aλλά μίλησε τό ´κύτταρο´καί γλυτώσαμε τήν διαπόμπευση....:FSGSFGS4:
Και σκέψου ότι αγόρασα την Hewitt πρόσφατα και μού φάνηκε καλή.

Οπότε μάλλον επαληθεύεται ο τίτλος του Thread...
:smile:

καλά και τον Bach. Πάντως, καταλαβαίνω πλέον πού οφείλονται οι υπερβολές που είχα γραψει σε προηγούμενο post. Είμαι περίεργος πλέον να δω τι έχουν κάνει άλλοι Γάλλοι πιανίστες στον Bach, δεδομένου μάλιστα οτι ο Gould είχε δηλωσει ότι οι Γαλλικές Σουίτες ήταν παραφορτωμένες με καλλωπισμούς έξω από το ύφος του Bach...γι αυτό και ο ίδιος τις παρέλειπε.-bye-

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα δεν παίζει ο Collard αλλά ο Dalberto.
O Collard παίζει σε κάποια άλλα κοντσέρτα από το Cd όπως και σε κάποια για περισσότερα του ενός πληκτροφόρα.

Απάντηση: Re: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind t

καλά και τον Bach. Πάντως, καταλαβαίνω πλέον πού οφείλονται οι υπερβολές που είχα γραψει σε προηγούμενο post. Είμαι περίεργος πλέον να δω τι έχουν κάνει άλλοι Γάλλοι πιανίστες στον Bach, δεδομένου μάλιστα οτι ο Gould είχε δηλωσει ότι οι Γαλλικές Σουίτες ήταν παραφορτωμένες με καλλωπισμούς έξω από το ύφος του Bach...γι αυτό και ο ίδιος τις παρέλειπε.-bye-

Ο Collard είναι πολύ καλός και στόν Saint-Saens

Πριν χρόνια είχε δωρίσει ο ΗΧΟΣ μία ηχογράφηση του Ρίχτερ με το έργο, σαν memorial λόγω του πρόφατου τότε θανάτου του. Έπρεπε να το βάλεις και αυτό για να υπάρχει περισσότερη αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα. Τώρα ήταν εύκολο :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση; - Blind t

Βusoni,υπάρχει ηχογράφηση τού Gould στίς Γαλλικές Σουίτες.
Το ξέρω... Εκεί είχα διαβάσει το σχόλιό του για την ερμηνεία που ακολούθησε.

edit: Συγγνώμη... Μόλις είδα το λάθος. Είναι τους παρέλειπε, δηλαδη τους καλλωπισμούς. Όχι τις σουίτες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση;

Μόνο που δεν τον αναγνώρισες 100% στα αποσπάσματα.
Το λέω ψιθυριστά να μη μας ακούσουν...

:flipout::flipout::flipout:

Ναί,αλλά λειτούργησε η ´μνήμη´τού παιξίματός του,που έχει ενδοβληθεί στον εαυτό μου(:eek::eek:)και διεσώθην.:idea::idea:

Ουφ πια το ανεμογκάστρι σας..:grandpa:

Αύριο έφυγα για αγορές (χμμ..το πρώτο είναι και SACD..!!:grinning-smiley-043)

Εννοείται οτι θα πάρω τα τρία πρώτα.
Με την σειρά που με άρεζαν θα τα ακούω και αντιστρόφως για να το ευχαριστιέμαι περισσότερο..:operator:

Και εγώ είχα υποψιαστεί γυναικείο touch στο πρώτο αλλά το βούλωσα.Τί να κάνουμε,είμαστε "γλυκεροί" και μελοδραματικοί εν αντιθέσει με κάποιους βαρβατίλες εδώ μέσα :flipout::flipout:

Well Done Skakinen,αλλά την επόμενη φορά που θα παίξεις με την υπομονή μας θα κινδυνεύσει άμεσα η σωματική σου ακεραιότητα !!!-bye-

Καλά έγραφα αλλού ότι δέν καταδέχομαι να παρουσιάσω(αναφερόμουν σέ βιολί)όλους αυτούς τούς Ασιάτες που δέν έχουν προσωπικό ήχο σάν σολίστ αλλά το ´λαλάνε´τό όργανο μόνον τεχνικά.
Η Χανκ τσούν τσούν έχασε πανηγυρικά.

Ουφ πια το ανεμογκάστρι σας..:grandpa:

Αύριο έφυγα για αγορές (χμμ..το πρώτο είναι και SACD..!!:grinning-smiley-043)

Εννοείται οτι θα πάρω τα τρία πρώτα.
Με την σειρά που με άρεζαν θα τα ακούω και αντιστρόφως για να το ευχαριστιέμαι περισσότερο..:operator:

Και εγώ είχα υποψιαστεί γυναικείο touch στο πρώτο αλλά το βούλωσα.Τί να κάνουμε,είμαστε "γλυκεροί" και μελοδραματικοί εν αντιθέσει με κάποιους βαρβατίλες εδώ μέσα :flipout::flipout:

Well Done Skakinen,αλλά την επόμενη φορά που θα παίξεις με την υπομονή μας θα κινδυνεύσει άμεσα η σωματική σου ακεραιότητα !!!-bye-

Γιά να μήν κουράζεσαι κάθε τόσο αγόρασε από την Sony τά 150 σιντί τού Gould,μιά και έξω...

Δημήτρη ως γνωστόν η προσμονή μεγαλώνει την απολαυση...
;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρόαση;

Δημήτρη ως γνωστόν η προσμονή μεγαλώνει την απολαυση...
;)

Μμμ.. όχι πάντα.Υπάρχουν άλλωστε γνωστές σοφιστίες επί του προκειμένου όπως :" Στη βράση κολλάει το σίδερο" ή " δεν ...και εσύ και ο γρύλλος σου !!":ears::firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πριν την ακρό

Ναί,αλλά λειτούργησε η ´μνήμη´τού παιξίματός του,που έχει ενδοβληθεί στον εαυτό μου(:eek::eek:)και διεσώθην.:idea::idea:

Η περίπτωσή σου μου θυμίζει τις παρατηρήσεις του Desmond Morris για λεχώνες μητέρες σε μαιευτήρια, που ξυπνούσαν με το κλάμα μόνο του δικού τους μωρού ακόμη και αν έκλαιγαν πολλά άλλα μωρά.
Πρέπει να έχει υποστεί μετάλλαξη το γονίδιό σου...
:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: μας προκαταλαμβάνει το όνομα του καλλιτέχνη πρι

Η περίπτωσή σου μου θυμίζει τις παρατηρήσεις του Desmond Morris για λεχώνες μητέρες σε μαιευτήρια, που ξυπνούσαν με το κλάμα μόνο του δικού τους μωρού ακόμη και αν έκλαιγαν πολλά άλλα μωρά.
Πρέπει να έχει υποστεεί μετάλλαξη το γονίδιό σου...
:D

Ακριβέστατο καί εύστοχο.
Επί τή ευκαιρία ισχύει και σήμερα η παρατήρηση τού Morris.
(Τόσο γιά μένα όσο και γιά τίς λεχώνες):flipout::flipout: