Μας το κόψανε...Το καλώδιο! Ασύρματα/Wireless/Bluetooth ακουστικά

Re: Βοήθεια για αγορά ασύρματων surround ακουστικών κυρίως για ταινίες

Δεκτή και καθόλου ταπεινή η άποψή σου εγώ ρωτώ ταπεινά γιατί δεν έχω ιδέα απο ακουστικά παρά μόνο ότι τα χρειάζομαι για να βλέπω ταινίες χωρίς να ενοχλώ το παιδί και την γυναίκα :). Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις που θα με καλύψουν με αξιοπρέπεια, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ´το ότι δεν θα είναι surround. Απλά μου άρεσε στα πανασονικ που προανέφερα ότι δεν θα χρειαστούν ενισχυτή παίζουν απλά με την πηγή...για να μην αγοράζω επιπλέον ενισχυτή ....

θα σου πρότεινα να προσανατολιστείς σε ένα καλό ακουστικό δικάναλο ενσύρματο.
Αν δεν γίνεται με σύρμα λόγω απόστασης (υποθέτω) μηχανημάτων με τίποτα, τότε βλέπουμε το θέμα ασύρματα.

τι θα μου πρότεινες για ενσύρματο και τι για ασύρματο;

Ενδιαφέρομαι για αγορά ακουστικών(wireless) χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια

καλησπέρα,αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει για αγορά ακουστικών(wireless) περίπου 40ευρό να κοστίζει η αγορά τους είναι εκπρόσδεκτη.ευχαριστώ.
οι επιλογές που έχω βρεί είναι οι εξής.[TABLE="width: 95%"]
[TR]
[TD="width: 100, align: center"]

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="align: center"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[TD="align: left"][TABLE="width: 95%"]
[TR]
[TD]PHILIPS SHC5100 WIRELESS HEADPHONE[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.503112

[TABLE="width: 95%"]
[TR]
[TD="width: 100, align: center"]

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="align: center"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[TD="align: left"][TABLE="width: 95%"]
[TR]
[TD]SONY MDR-RF810RK WIRELESS HEADPHONES BLACK
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.504793[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Γενικός από χαρακτηριστικά τι πρέπει να προσέξω;

Re: Ενδιαφέρομαι για αγορά ακουστικών(wireless) χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια

νομιζω οτι η μεταδοση FM ειναι καλυτερη απο την RF

ευχαριστώ

Τα πρώτα δύο είναι χάλια, με τα Sony, να είναι οριακά καλύτερα...

Τα Senn 110 δεν τα έχω ακούσει, αλλά σε αυτά τα λεφτά μην περιμένεις πολλά πολλά... για τι τα θες, για ακρόαση τηλεόρασης?

Τα μεγαλύτερα μοντέλα Sennheiser είναι σαφέστατα καλύτερα.

Για HiFi χρήση προσωπικά κρίνω την κατηγορία αυτή ανεπαρκή...

Η μετάδοση σήματος σε FM (RF=Radio Frerquancy και FM= Frequancy Modulation είναι επίσης σε RF,άρα το ίδιο και το αυτό), είναι απλά επαρκής για μα κάνεις απλή ακρόαση TV,... για να έχεις ασυμπίεστο ήχο CD quality, οπωσδήποτε θες να διαλέξεις ένα ακουστικό με ψηφιακή διαμεταγωγή σήματος, που όμως είναι σε άλλη κατηγορία τιμής από αυτή που ψάχνεις.

Last edited:

Να συμπληρώσω ότι και η ψηφιακή διαμεταγωγή γίνεται σε RF, αλλά σε άλλη συχνότητα, και τα ακουστικά αυτού του τύπου το αναφέρουν ως RF Digital.

Ακουστικά τέτοιου τύπου που έχουν καλό ήχο είναι τα Sennheiser RS170 και τα RS180 αλά όπως είπα σε πολλαπλάσια κατηγορία τιμής.

Re: bluetooth earphones για fm radio ακροαση ?

Όντας κάτοχος των Sony MW600 εδώ και κάμποσο καιρό, οφείλω να επιβεβαιώσω: Πρόκειται για τεχνολογικό επίτευγμα, ειδικά αν λάβουμε υπ' όψη το μέγεθος τους.

Ο ενσωματωμένος δέκτης FM έχει εξαιρετική ευαισθησία και λήψη. Δεν έχω συναντήσει παρόμοια σε φορητή συσκευή. Δεν εξαρτάται από το καλώδιο των ακουστικών, για να το χρησιμοποιεί ως κεραία, η οποία προφανώς είναι ενσωματωμένη στη μικροσυσκευή. Είναι η μοναδική φορητή συσκευή, από την οποία ακούω ραδιοφωνικούς σταθμούς FM χωρίς να ενοχλούμαι από δυσκολίες στη λήψη, ή μετακινήσεις καλωδίου.

Δεν έχει presets, αλλ' αυτό είναι το λιγότερο, μπροστά σ' όλα όσα προσφέρει. Ο δέκτης τους διαθέτει RDS και οι πληροφορίες εμφανίζονται στη μικροσκοπική του οθόνη.

Η οθόνη εμφανίζει επίσης πληροφορίες για τα αναπαραγόμενα μέσω της σύνδεσης Bluetooth μουσικά κομμάτια του κινητού μας και μάλιστα και στα ελληνικά, εφ' όσον είναι διαθέσιμα. Και όχι μόνο αυτό.

Μπορεί να είναι συνδεμένα όχι με μία μόνο, αλλά και με δύο συσκευές Bluetooth σχεδόν ταυτόχρονα. Για παράδειγμα με το κινητό μας και με το Bluetooth NetBook μας. Κι' ενώ ακούμε μουσική από το NetBook, θα διακόψει αμέσως μόλις δεχτούμε κλήση στο κινητό, θα συνομιλήσουμε κανονικά και θα επιστρέψει στη μουσική μας μόλις τελειώσουμε. Και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να γυρίσουμε στην αναπαραγωγή FM.

Σαν να λέμε το μηχανάκι δέχεται τρεις διαφορετικές πηγές ήχου!

Αφήνω για το τέλος το καλύτερο: Την ποιότητα ήχου. Η συσκευούλα έρχεται εφοδιασμένη μ' ένα ζευγάρι in-ear ακουστικά, τυπικά της κατηγορίας τιμής. Δεν είναι άσχημα, αλλά δεν αποτελούν και τίποτε σπουδαίο. Γι' αυτό και ξεγελάει, περνάει απαρατήρητο από τον κόσμο του Hi-Fi/Hi-End ήχου. Αφαιρώντας τα όμως, ερευνώντας περισσότερο, μας αποκαλύπτεται ένα εξαιρετικό απ' όλες τις απόψεις μηχανάκι, που δεν πιστεύουμε πως μπορεί να βρεθεί σε τέτοια προσιτή τιμή!

Η ποιότητα ήχου του gadget είναι καταφανώς ανώτερη της ποιότητας ήχου των ίδιων των κινητών, τουλάχιστον με εκείνων που έχω δοκιμάσει.
Και τι θα συμβεί, αν του "φορέσουμε" ένα καλό ζευγάρι ακουστικά; Ή αν το συνδέσουμε ως πηγή απ' ευθείας στο καλό μας στερεοφωνικό σύστημα; Εδώ είναι η έκπληξη: Πρόκειται ξεκάθαρα για συσκευή με ήχο υψηλής πιστότητας που δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο. Γνήσιο, καλό Hi-Fi από ένα μηχανάκι στο μέγεθος κοντού πούρου!

MW600S-main-image-620x440.png

Αλλά σταματάω εδώ. Του χρωστάω λεπτομερή και αναλυτική παρουσίαση... -bye-

Re: Bluetooth Earphones για FM Radio ακρόαση!

εξαιρετικό bluetooth, ιδανικό για ακροάσεις στο δρόμο, γραφέιο κτλ αλλα προσωπικά δεν μπορώ να το κατατάξω εστω σε hi-fi κατηγορία, αφού υπάρχει ενα aliasing noise και ειναι ιδιαίτερα ακουστό σε μερικά μουσικά κομμάτια.

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Μήπως οφείλεται στο τηλέφωνο που χρησιμοποιείς?
Εχω την εντύπωση ότι με κινητό sony έπαιζε πολύ καλύτερα από ότι με το S3.
Και επίσης μέχρι στιγμής δεν έχω αντικαταστήσει τα μανίσια ακουστικά.

Επίσης με το S3 δυσκολεύεται λίγο στο pairing που το χάνει, ενώ με το sony το έβρισκε αμέσως μόλις οι δυό συσκευές ήταν πάλι κοντά.
Η λύση γι αυτό στο S3 είναι η εφαρμογή Bluetooth auto connect.
Επίσης η λειτουργία εναλλαγής συσκευής δεν είναι safe 100%. Ετσι όταν χρησιμοποιώ δεύτερο κινητό δεν το χρησιμοποιώ πια. Το έχω κάνει reset και αρχικό pairing μόνο με το S3, για όσο καιρό αντέξει η μπαταρία του (ήδη το έχω 2.5 χρόνια).
Η μπαταρία ξοδεύεται γρήγορα με ακρόαση ραδιοφώνου και ανάλογα με το πόσο δυσκολοοδήγητα είναι τα ακουστικά του.
Σε χρήση bluetooth σκέτο κρατάει και 5 μέρες.
Σε ράδιο γύρω στις 6-7 ώρες.

Απάντηση: Bluetooth Earphones για FM Radio ακρόαση!

Πρέπει να είναι κάποιος πολύ λάτρης των FM για να αποδεχτει στην ζωή του να κουβαλάει πάντα πάνω του άλλη μια συσκευή που να θυμάται να την φορτίζει με άλλον δικό του φορτιστή (που πρέπει να κουβαλάει και τον φορτιστή σε περίπτωση ταξιδιού) .

Οχι άλλες υποχρεώσεις στην ζωή μας! :mad:

και επειδή τα FM ποτέ δεν τα λάτρεψα, 3G/Wifi και internet radio και τα μυαλά στα κάγκελα.

Δεν υπάρχει 3G/WiFi; Ακομα καλύτερα: πετάς μέσα στην κάρτα (64GB) και μερικα επεισοδιάκια από τις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές και ξεχνάς να βγεις από το μετρό. :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Bluetooth Earphones για FM Radio ακρόαση!

Πρέπει να είναι κάποιος πολύ λάτρης των FM για να αποδεχτει στην ζωή του να κουβαλάει πάντα πάνω του άλλη μια συσκευή που να θυμάται να την φορτίζει με άλλον δικό του φορτιστή (που πρέπει να κουβαλάει και τον φορτιστή σε περίπτωση ταξιδιού) .

και επειδή τα FM ποτέ δεν τα λάτρεψα, 3G/Wifi και internet radio και τα μυαλά στα κάγκελα.

Δεν υπάρχει 3G/WiFi; Ακομα καλύτερα: πετάς μέσα στην κάρτα (64GB) και μερικα επεισοδιάκια από τις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές και ξεχνάς να βγεις από το μετρό. :music-smiley-005:

στο λεωφορείο, το μετρό και το περπάτημα δεν έχει internet Τάσο.
Σιγά μην ξοδέψουμε 3g για ράδιο.
Η άλλη συσκευή δεν είναι ράδιο.
Είναι handsfree.
Ο φορτιστής είναι ίδιος miniusb.

εξαιρετικό bluetooth, ιδανικό για ακροάσεις στο δρόμο, γραφέιο κτλ αλλα προσωπικά δεν μπορώ να το κατατάξω εστω σε hi-fi κατηγορία, αφού υπάρχει ενα aliasing noise και ειναι ιδιαίτερα ακουστό σε μερικά μουσικά κομμάτια.
Ούτε εγώ έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον με όσες συσκευές το έχω συνδέσει. Με το κινητό μου LG Optimus 5 Android δουλεύει άψογα. Το ίδιο και με το HP NetBook σε σύνδεση Bluetooth. Ούτε με άλλα κινητά που έχω δοκιμάσει.

Το δικό μου είναι σχετικά πρόσφατη αγορά, 3 μήνες. Δεν αποκλείεται να έχουν βελτιώσει το Firmware της συσκευής εν τω μεταξύ.
Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε και οι δύο δίκιο! :music-smiley-005:

πολύ πιθανό να είναι πρόβλημα του bluetooth stack του κινητού μου (galaxy nexus) ..θα το δοκιμάσω και στο nexus 7 το ταμπλετάκι να σας πω! :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Bluetooth Earphones για FM Radio ακρόαση!

Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Μήπως οφείλεται στο τηλέφωνο που χρησιμοποιείς?
Εχω την εντύπωση ότι με κινητό sony έπαιζε πολύ καλύτερα από ότι με το S3

Δεν έχω παρατηρήσει καμμία αλλαγή στην ποιότητα δέκτη-ακουστικών, η οποία να οφείλεται στην αλλαγή του πομπού (κινητό κλπ) με το οποίο είναι συνδεμένο. Και έτσι πρέπει, κανονικά. Πρόκειται για ασύρματη μετάδοση ψηφιακών δεδομένων. Το έχω τροφοδοτήσει με πολύ υψηλής ποιότητας εγγραφές (44,1/16 αλλά υψηλής ποιότητας) από Wav και FLAC (όχι μόνο MP3) και δουλεύει άψογα.

Και επίσης μέχρι στιγμής δεν έχω αντικαταστήσει τα μανίσια ακουστικά.

Κακώς! Να το κάνεις! :smash:
Τώρα... Δοκίμασε πάνω του τα Sony MH1 που ήδη διαθέτεις, αλλά και όποια άλλα νομίζεις.
Και πες μας.

Ακόμα καλύτερα, σύνδεσε το ως πηγή μουσικής στο καλό σου σύστημα. (Καλώδιο Mini Jack Stereo => 2 X RCA). Και μάλιστα, εάν έχεις τέτοια καλώδια σε διαφορετικές ποιότητες, (το απλό και το "καλό") δοκίμασε τα και θα με θυμηθείς.

Θα εκπλαγείς! :drummer:

Επίσης με το S3 δυσκολεύεται λίγο στο pairing που το χάνει, ενώ με το sony το έβρισκε αμέσως μόλις οι δυό συσκευές ήταν πάλι κοντά.
Η λύση γι αυτό στο S3 είναι η εφαρμογή Bluetooth auto connect.
Πρόβλημα pairing δεν έχω αντιμετωπίσει.

Επίσης η λειτουργία εναλλαγής συσκευής δεν είναι safe 100%. Ετσι όταν χρησιμοποιώ δεύτερο κινητό δεν το χρησιμοποιώ πια. Το έχω κάνει reset και αρχικό pairing μόνο με το S3, για όσο καιρό αντέξει η μπαταρία του (ήδη το έχω 2.5 χρόνια).
Περιέγραψα πιο πάνω τη δικιά μου περίπτωση...

Η μπαταρία ξοδεύεται γρήγορα με ακρόαση ραδιοφώνου και ανάλογα με το πόσο δυσκολοοδήγητα είναι τα ακουστικά του.
Σε χρήση bluetooth σκέτο κρατάει και 5 μέρες.
Σε ράδιο γύρω στις 6-7 ώρες.
Αυτό είναι και το μοναδικό μου παράπονο. Η μπαταρία διαρκεί σχετικά λίγο σε συνεχή ακρόαση μουσικής, από Bluetooth ή ραδιόφωνο.
Συμφωνούμε στην εκτίμηση του χρόνου.

Αντίθετα, είμαι φανατικά φίλος του ραδιοφώνου των FM. Και μου αρέσει ν' ανακαλύπτω τους τοπικούς σταθμούς, όταν πάω κάπου. Το δεκτάκι τούτο με την ευαισθησία του και την καλή του λήψη είναι ότι πρέπει...

στο λεωφορείο, το μετρό και το περπάτημα δεν έχει internet Τάσο.
Σιγά μην ξοδέψουμε 3g για ράδιο.
Η άλλη συσκευή δεν είναι ράδιο.
Είναι handsfree.
Ο φορτιστής είναι ίδιος miniusb.
Chief, συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ! :music-smiley-005:

Re: Bluetooth Earphones με FM Radio

Στα γρήγορα:
Δοκιμάστε την εφαρμογή Greek Radios (μέσω δεδομένων κινητής, δυστυχώς - streaming γαρ). Θα ξεχάσετε τα κλασσικά FM. Μπορείτε να ακούσετε σταθμούς FM από κάθε μεριά της Ελλάδος.
Επίσης, το sense του καλωδίου κεραίας στα κινητά μπορεί να γίνει και μόνο με το βύσμα, χωρίς καλώδιο. Η κλασσική εφαρμογή Radio παίζει κανονικά.

Re: Bandwidth σε bluetooth συσκευές

Δεν αμφισβητησε κανείς το ραδιο. Απλα δεν γίνεται να χρεώνεσαι Internet για να ακους στο δρόμο.
Για το λόγο αυτό δεν πηρα nexus. Θέλω fm. Θεωρώ ολη την κωδικοποιηση του σήματος και το στρημαρισμα δεδομένων μια παγιδα. Όσο υπάρχουν fm και fta θα τα χρησιμοποιώ.