200??
Αρκετά ακριβά θα έλεγα...:stoned:
Ωραία, όλα καλά!! Αλλά, γιατί ενιαίο 3,2 μέτρων, Ηλία? 123'' δεν έγραψες πιο πάνω? 2,72 μ. είναι στο πλάτος. Μήπως βγαίνει σε φιξ διαστάσεις?
Καταλαβα.Γιάννη σωστά τα λες αλλά έχει και λεπτομέρειες.
Πλάτος οθόνης 2,73 + μαύρο φόντο 5+5 = συνολικό πλάτος πανιού 283 cm
Το πλάτος της κάσας της οθόνης (μου) = 300 cm
Επειδή σκέφτομαι το θέμα στήριξης , μάλλον καταλήγω το roller να στηρίζεται «εξω» από την κάσα της οθόνης , σε 2 γωνιές επί του τοίχου και κάπως «κάτω» από την κάσα ώστε να ξετυλίγεται παράλληλα και σε απόσταση περίπου 1 cm από την οθόνη.
Για τον λόγο αυτό και δίνω 10+10 cm αριστερά – δεξιά της κάσας.
Αν το στηρίξω στην οροφή θα ξετυλίγεται σε απόσταση περίπου 15-20 cm από την οθόνη διότι θα μεσολαβεί η κάσα με το πάχος της.
Έτσι το υπολογίζω , θα δούμε.
Φυσικά όσοι έχουν την οθόνη σε γυψοσανίδα εντοιχισμένη ή σταθερή επίτοίχια δεν χρειάζονται τίποτα από αυτά , αλλά δεν είναι η περίπτωση μου.
Μπορείς με lens shift (ειδικα αν ειναι ηλεκτρικό) να κατεβαζεις την εικόνα από τον προβολεα και να κάνεις (μεγαλυτερο) masking επανω (φυσικα ειναι λιγο πιο μπελαλιδικο και ενεχει τον κινδυνο η εικόνα να παει πολύ χαμηλά τελικά).Αν έχεις σταθερή οθόνη τότε πρέπει να δώσεις λύση και στο κάτω μέρος (..πως όμως ??).
Ειδικα δεδομένου ότι μιλαμε για πληρη συσκότιση και μαυρες κουρτίνες παντου, δεν νομίζω οτι θα κανει διαφορα αν το masking ''εξεχει'' αριστερα δεξια. Σε καθε περιπτωση παντως, ετσι θα το κανω (να μην εξέχει δλδ)..Spcav εφόσον η οθόνη σου δεν είναι κολλημένη σε τοίχο πιστεύω ότι πρέπει οπωσδήποτε το roller να είναι ακριβώς όσο η οθόνη σου (στον πόντο).
Το χω σκεφτει αλλα εκτός της πιο δυσκολης τοποθετησης, που ΟΚ ξεπερνιέται, αισθητικα, οταν ειναι ανεβασμενες, θα ειναι πολυ ασχημο θεαμα.Πάντως και στην περίπτωση σου (ανάρτηση από ταβάνι) μπορείς να βάλεις το roller από κάτω από την κάσα της οθόνης = Θα χρειαστείς 2 λαμάκια σχήματος
┐
│
└
Ετσι.NtinosP Άσχετα με τον αυτοματισμό που έχεις , μπορείς να επεμβαίνεις μόνος σου. Είναι θέμα σύνδεσης
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.