Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Re: Απάντηση: Re: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Υπάρχουν και χειρότερα. ;)

Stewart masking και ζάρες στο πανί αν και όταν βάζω το πλαίσιο τραβιέται το πανί από τα άκρα στο πάνω μέρος (το πλαίσιο είναι σαν οδηγός) και φτιάχνουν αρκετά.

Νομίζω και εγώ ότι σε φωτεινές σκηνές είναι περισσότερο εμφανής η επίδραση του masking.

Μπεσαλίδικες δουλειές και οι δύο.

Παιδες, οτι ζαρα και να χει το η μασκα (πλακα εκανα ετσι κι αλλιως), προφανως δεν φαινεται μία :)

Μπράβο – πολύ ωραία.

Αν το roller ( η μπάρα του καλύτερα) «τρίβεται» με την οθόνη (κα ακούς τον θόρυβο στο ξε-τύλιγμα) με κάποια μικρορύθμιση καλό είναι να το αποφύγεις.
Το είχα και εγώ το κάπως πρόβλημα , και έβαλα δύο μικρούς αποστάτες-ροδέλες ´, ώστε η απόσταση τους πλέον είναι 1-2 mm

Τα ηχεία σου – που βρίσκονται. ?

Thanks! Οχι, δεν ακουμπάει η μπαρα την οθόνη για χιλιοστά!
Τα ηχεια μου είναι ενσωματωμενα στο έπιπλο, αριστερά, δεξια και κατω.

Απάντηση: Re: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Τελικά πήρα μια λουριδα βελουδο και κάλυψα το κατωκασι

Η "Φωτεινή μπάρα" εξαφανίστηκε!

Η "σκιά" υπάρχει βέβαια και πάλι αλλα πλέον το μάτι δύσκολα παει εκεί (καθώς πλέον δεν υπάρχει η Φωτεινή μπάρα που οριοθετουσε το τη "γραμμή μετάβασης")

Η στερεωση έγινε πολύ απλά με 5 κλιπσακια (αυτά της ζωγραφικής που λέγαμε παραπάνω).

Τα τελευταια μάλιστα καλύφθηκαν και αυτά με βελουδο (με αυτοκολλητη ταινία διπλής όλης) για να μη φαίνονται.

Ετσι η κατασκευή είναι και ευκολως αφαιρουμενη.

Αναμένω και την αυτοκόλλητη ταινία μαγνήτη για να δοκιμάσω και το άλλο που λέγαμε πριν (να "κουμπωσω" τα 2 πανιά μεταξύ τους).

Φωτος αύριο.

Πιστευω οτι εαν βρεις ενα καλο χαρτονι η πλαστικο,το τσακισεις και το ντυσεις , μπορεις να το βαλεις μονιμα και να σου λυσει το θεμα χωρις να
τραβολογιεσαι με μαγνητες κτλ.

Ελπιζω να καταλαβαινεις πως απο τη φωτο .....

Attachments

• 23455677889.jpg
    23455677889.jpg
    64.3 KB · Views: 202
Re: Απάντηση: Re: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Πιστευω οτι εαν βρεις ενα καλο χαρτονι η πλαστικο,το τσακισεις και το ντυσεις , μπορεις να το βαλεις μονιμα και να σου λυσει το θεμα χωρις να
τραβολογιεσαι με μαγνητες κτλ.

Ελπιζω να καταλαβαινεις πως απο τη φωτο .....
H πλάκα ειναι ότι πριν 3 μέρες το σκεφτομουν αυτό!

Αλλα η αληθεια ειναι οτι η (μη) ''κομψότητα'' της λύσης μάλλον δεν θα αντισταθμίζεται από το αποτέλεσμα.

Η ''σκια'' ειναι πρακτικά αδιόρατη, πλέον δεν την παίρνω καν χαμπάρι.

Αντιθετως, αν το κατω masking δεν ειναι τελειο (αν δλδ δεν πετυχω την οθονη να ανεβει ακριβως μεχρι το κατω οριο του 2,35) αμεσως φαινεται.

Αυτό οφείλεται και στο το ότι το κάτω οριο ειναι πιο κοντά στην ευθεια του ματιου και κυριως, στο οτι η ''σκια κάνει δουλεια'' - δεν εχει δλδ καμια σχεση με το ''απευθειας'' γκρι της οθόνης.

Η αληθεια ειναι οτι πλεον απολαμβάνω τοσο την εικόνα που δεν μου κανει κεφι να ''μαστορέψω'' αλλο.

Αλλα επειδη η συνηθεια ειναι κακό πραγμα, επιφυλάσσομαι για το μέλον :)

Απάντηση: Re: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Γιάννη ο Προβολέας είναι ο EPSON 3600. Οθόνη Vutec 123 ίντσες ηλεκτρική.

Ο χώρος είναι 5Χ6,3 και τον χρησιμοποιώ σαν χώρο μουσικής και σινεμά. Πρόσφατα αντικατέστησα την κουρτίνα του τοίχου που βρίσκεται η οθόνη με βελούδινη – βαριά απόλυτα μαύρη από τοίχο σε τοίχο πλάτους 5 μέτρων.
Και εκεί κατάλαβα ότι το απόλυτα μαύρο κυριολεκτικά σκοτώνει .
Ακόμα και στη μουσική (ο τοίχος κουρτίνας-οθόνης βρίσκεται πίσω από τα ηχεία) έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα γιατί νεκρώνει τον ήχο – πράγμα που μου αρέσει πολύ. Γενικά μου αρέσει το «νεκρό» ηχητικά δωμάτιο ..

Θα βάλω φωτογραφίες να μου πείτε και σχόλια.

Προς το παρόν το Roller (μήκος 3.20 Χ 0,70 ύφασμα και παρελκόμενα όλα μαύρα) κόστος 200 ΕΥΡΩ.

Ηλια, σου ειναι ευκολο να μου πεις απο που προμηθευτικες την βελουδινη κουρτινα?

( Και γενικοτερα, εαν καποιος ξερει που μπορω να προμηθευτω μαυρη βελουδινη κουρτινα !)

Μοναστηράκι, οδος Καλαμιώτου.

Έχει άπειρα υφασματάδικα μαζεμένα.

Εκεί θα βρεις ότι θες.

Αντε να πας εκει εργασιμες ωρες και με αυτοκινητο....:slapface:

Για οποιον ενδιαφερετε, βρηκα ωραια και σχετικη φτηνη για το ρολο με ασυρματο χειρισμο, απο τη somfy. Μεχρι και χωρις καλωδια εχει, με μπαταρια.

http://www.automatedshadeinc.com/co...22&subsectionID=357465&subsubsectionID=524212

http://www.automatedshadestore.com/...RF__Radio_Frequency_Lift_Tube_Kit-pid399.html

Βεβαια τωρα τα φτιαξατε και σας βαζω φυτιλιες, αλλα.....:grinning-smiley-043

Αντε τωρα να βρω καταστημα .......:slapface:

Πες του Μπάμπη να σε παει δικάβαλο με το πρα-πρα :p

Μετρό, αδερφέ, μετρό (οικολογική συνείδηση, U know; ) :p

Re: Απάντηση: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Γι' αυτο εχεις το ΤΤ μονιμως κατω απο την κουκουλα, ε; :p
Τσου ρε Τάκη! :p

(κέντρο ρε δεν παιζει αυτοκινητο, ποτε - ακόμα και βράδια παρκάρω μακρυά και περπατηματάκι :p)

Οι μηχανισμοι καλή φάση αλλά η ''ενσωματωση'' φοβαμαι οτι θα ναι μανουρα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Τσου ρε Τάκη! :p

(κέντρο ρε δεν παιζει αυτοκινητο, ποτε - ακόμα και βράδια παρκάρω μακρυά και περπατηματάκι :p)

Οι μηχανισμοι καλή φάση αλλά η ''ενσωματωση'' φοβαμαι οτι θα ναι μανουρα....

Στο δικο σου δε ξερω, στου Τακη παντως πρεπει να μπαινει ευκολα .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Στο δικο σου δε ξερω, στου Τακη παντως πρεπει να μπαινει ευκολα .
Σε τρώει ο απαυτός σου μου φαινεται....:p

Έτοιμος κι'εγώ. Οποιεσδήποτε προτάσεις για ταινίες ανάλογου format καλοδεχούμενες.

Attachments

• 2013-03-05_15-05-23_140.jpg
    2013-03-05_15-05-23_140.jpg
    54.1 KB · Views: 183
  • 2013-03-05_15-06-44_536.jpg
    2013-03-05_15-06-44_536.jpg
    40.2 KB · Views: 181
  • 2013-03-05_15-06-35_581.jpg
    2013-03-05_15-06-35_581.jpg
    39.8 KB · Views: 181