Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Re: Απάντηση: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

Πολύ ωραίος Βάμβιε!! Ως γνωστόν το μάσκινγκ είναι κυριολεκτικά άλλη εικόνα (είναι άτιμο αυτό το παλιομάτι μας...:silly:)

Η ψευδαίσθηση κόντραστ που προσδίδει μπορεί και να παίζει στο 30% (εκτίμηση).

Indeed (όπως εχουμε ξαναπει αλλωστε).

Είναι από τις πιο μεγαλες αναβαθμίσεις και παραλληλα από τις φθηνότερες.

Απλως θελει λιγο μερακι και να το παρεις αποφαση να μαστορέψεις λιγουλάκι.
 
Άστα Τζών...
Αφού τώρα σκέφτομαι να αφήνω αναμένα και κάποια ambient φωτάκια γιατί όταν πέφτει σκοτάδι... φοβάμαι. :cool:

Και που να ''μαζεψεις'' και τον υπολοιπο χωρο....(βλ. ανακλάσεις κλπ)
 
Άστα Τζών...
Αφού τώρα σκέφτομαι να αφήνω αναμένα και κάποια ambient φωτάκια γιατί όταν πέφτει σκοτάδι... φοβάμαι. :cool:

Επιτέλους αρχίζεις να νιώθεις το βάσανο που τραβάω με τους Μπενκ μου!!:flipout:

Indeed (όπως εχουμε ξαναπει αλλωστε).

Είναι από τις πιο μεγαλες αναβαθμίσεις και παραλληλα από τις φθηνότερες.

Απλως θελει λιγο μερακι και να το παρεις αποφαση να μαστορέψεις λιγουλάκι.

Σαφώς και προφανώς!!:smile:
 
Επειδή δεν ηθελα να ανοιξω καινουριο θεμα, αφου ηδη υπαρχουν αντιστοιχα σαν κι αυτο, θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης:

θελω να φτιαξω ενα DIY masking για την σταθερη 135'' elite μου. Masking μονο στον οριζοντιο αξονα, πανω και κατω.

Μπορειτε σας παρακαλω να μου πειτε πιο ειναι το πιο συνηθισμένο aspect ratio ταινιων για να κοψω και τα border αναλογα:

1,85 - 1
2,39 - 1
2,35 - 1
 
Last edited:
να σου δώσω μια εναλλακτική ιδέα αντί να χρησιμοποιήσεις 2 border.
από τη στιγμή που η οθόνη είναι σταθερή μπορείς να πάρεις μια σωλήνα και στις 2 άκρες να βάλεις αυτό που έχουν τα ρόλλερ. το πιάνεις στο πάνω μέρος της οθόνης κολλάς το ύφασμα στη σωλήνα και μετά κατεβάζεις το ύφασμα όσο θέλεις για να κάνεις το masking και έτσι καλύπτεις πολλά format ταινιών. στο κάτω μέρος διπλώνεις το ύφασμα και βάζεις ένα ξύλινο πηχάκι η μια ατσαλίνα και είσαι έτοιμος. Φτιάχνεις δηλαδή ένα αυτοσχέδιο ρόλλερ με πολύ μικρό κόστος. το masking γίνεται από την πάνω μεριά μόνο και πρέπει να κατεβάζεις το κάδρο της 2.35:1 στο κάτω μέρος της οθόνης (η λειτουργία αυτή υποστηρίζεται από πολλά media players και από προγράμματα αναπαραγωγής pc).
 
το wd live smp το κάνει και φαντάζομαι και τα med. και το mpc με το κοdi. μιλάω για μετακίνηση του κάδρου προς τα κάτω χωρίς καμμία παραμόρφωση της εικόνας.
 
αχ καλα θα ηταν να ειχα και numpad στο keyboard αλλα ψωνισα με κριτηριο την εμφανιση και τωρα παιδεύομαι σαν μη πω τι με το ποντικι... Ευχαριστω ομως!
 
Απάντηση: Re: Masking Οθονης 16:9 -> 2,35:1

αχ καλα θα ηταν να ειχα και numpad στο keyboard αλλα ψωνισα με κριτηριο την εμφανιση και τωρα παιδεύομαι σαν μη πω τι με το ποντικι... Ευχαριστω ομως!

Μπες μέσα στο μενού και άλλαξε το hot key. Βάλε όποιο σου αρέσει.
 
Να εισαι καλα με γλιτωσες απο ατελειωτο κλικι-κλικι. Αν δοκιμασεις να το κανεις χωρις πληκτρολογιο θα καταλαβεις τι τραβουσα...:flipout:
 
Γνωριζετε καποιο καταστημα με υφασματα που μπορω να βρω μερικα μετρα απο μαυρο βελουδο για να ντυσω τα κομματια του masking?
 
Εκτός από τα μεγάλα τύπου Χυτηρογλου, που είναι και πιο ακριβά, στο Μοναστηράκι στην οδό Καλαμιώτου έχει μαζεμένα πολλά