Μάστορες τα φώτα σας!!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδιά πρέπει να φτιάξω επειγόντως ράφια στο υπόγειο. Έριξα μια ματιά αλλά οι τιμές ξεφεύγουν. Δεν με ενδιαφέρει να βάλω πολύ βαριά αντικείμενα. Αυτή τη στιγμή έχω ένα διπλό ράφι του ικεα αγορασμένο εδώ και χρόνια, το οποίο με βολεύει αρκετά. Θα χρειαστώ όμως άλλα 2-3 τέτοια. Είδα ότι αν το φτιάξω με ξύλα, βγαίνει περισσότερο από το αγοραστό. Αν χρησιμοποιήσω παλετόξυλα για τα ράφια θα κάνω δουλειά;

Πείτε καμιά ιδέα!
το ράφι που δείχνεις περίπου θέλει 33-34μ ξύλου, δηλ, περίπου 7-8 τάβλες των 4.5μ μήκους που θα στα κόψει στην μέση για να χωράνε στο αμάξι...αυτές χοντρικά έχουν κάπου στα 3-4 έκαστη....δηλ, παίρνεις 10 τάβλες με 30-40 και σου μένει και ξυλεία...και φτιάχνεις κάτι πιο γερό από αυτό του ικεα και πιο φτηνό.

και με παλετόξυλα γίνεται αλλά θα σου βγάλουν την πίστη να τα ταιριάξεις....

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Από πρόσφατη αναζήτηση μου, παρατήρησα ότι οι τιμές διαφέρουν αρκετά αν αγοραστούν από έμπορο ξυλείας.
Αν θές κάνε ένα τηλέφωνο στόν Κουνουβέλη και στον Ζαφειριάδη

Για παράδειγμα, καδρόνι πλανισμένο 45χ45:
Leroy 2,7m 4,90
Praktiker μια απο τα ίδια (περίπου)
Ζαφειριάδης 4,5μέτρα 4,70
Αντώνη δεν είμαι στην Αθήνα. Οι επιλογές είναι praktiker, leroy και κάποιος τοπικός ο οποίος έχει πιο ποιοτικά ξύλα.
το ράφι που δείχνεις περίπου θέλει 33-34μ ξύλου, δηλ, περίπου 7-8 τάβλες των 4.5μ μήκους που θα στα κόψει στην μέση για να χωράνε στο αμάξι...αυτές χοντρικά έχουν κάπου στα 3-4 έκαστη....δηλ, παίρνεις 10 τάβλες με 30-40 και σου μένει και ξυλεία...και φτιάχνεις κάτι πιο γερό από αυτό του ικεα και πιο φτηνό.

και με παλετόξυλα γίνεται αλλά θα σου βγάλουν την πίστη να τα ταιριάξεις....

Σκέφτομαι να αγοράσω τα ξύλα για τα πόδια και να βάλω τις τάβλες από τις παλέτες μόνο στα ράφια. Με κενό 1-1,5 εκ. ανάμεσα μπορεί και να δουλέψει. Απλά θα είναι ασήκωτο!!!

Και αυτό μπορείς να κάνεις.
Εναλλακτικά μπορείς να πας praktiker και να σου κόψουν μελαμίνη ή MDF (12 /τ.μ. η μελαμίνη) για τα ράφια.

Αν επιλέξεις παλετόξυλό, πρόσεχε να μην έχουν σαπίλες και τα πάρεις στα χέρια.

Καλημέρα,
Πριν από καιρό είχα αγοράσει το BOSCH - GKS 10.8 V-Li - L-Boxx (Solo).Σήμερα μέσα στο κουτί του εκτός από τον αντάπτορα για την σκούπα βρήκα και ένα λεπτό σωληνάκι .Ξέρει κανείς για ποιο λόγο υπάρχει.
IMG_0862.jpg
IMG_0863.jpg

Kατα λαθος πρεπει να μπηκε στη συσκευασια. Δεν υπαρχει χρηση για τετοιο σωληνακι σε αυτο το εργαλειο. Το δικο μου δεν ειχε.
Παρομοια σωληνακια εχουν καποιες επιτραπεζιες σεγες για να φυσανε αερα κατα την κοπη.

By the way, το δισκοπριονακι ειναι αστερι, απο τα αγαπημενα μου της δεκαβολτης σειρας.

Υποθέτω ότι είναι σωληνάκι για υγρό ψύξης του δίσκου σε περίπτωση που θες να κόψεις πετρώματα.
Μάλλον κατα λάθος το έβαλαν καθώς το βλέπω αρκετά δύσκολο να κόψεις πέτρα με 10,8volt.
Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια...

Κοιτα στο users manual στο σημειο "στη συσκευασια περιλαμβανονται", και αν δεν υπαρχει εκει, δεν εχει χρηση.

Θέλω να κλείσω μέσα σε ξύλινο κουτί με αφρώδες ηχομονωτικό υλικό από μέσα το κομπρεσέρ μου.
Βγάζει αρκετό θόρυβο 97 db για 3 λεπτά μέχρι να γεμίσει κ τώρα που χειμωνιαζει ίσως θα έχουμε θέμα με τους γείτονες.
Θα του αφήσω μικρά ανοίγματα 40 φ για να ανασαινει όπως τα σκυλοκουτα των κυνηγών. Θα κάνω τίποτα ή τζάμπα ο κόπος?
Θα του βάλω και ροδακια από κάτω για να το μεταφέρω πιο εύκολα.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Το είχα κάνει παλιότερα που είχα θέμα με φασαρία.
Το είχα βάλει σε κουτί και το είχα ντύσει όλο εσωτερικά με υαλοβάμβακα χοντρό απο αυτό που βάζουν στα τζάκια.(αυτό μου χε ξεμείνει).
Το αποτέλεσμα ήταν μια μείωση το πολύ 20% και το ένιωθε οτι ζεσταινόταν πολύ εκεί μέσα.
Εγω δεν θα το ξανάκανα, ίσως με άλλο υλικό να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Φίλος φανοποιος το έχει κάνει σε 300λίτρο που σηκώνει τον κόσμο.
Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Όταν συνελθετε από τον κίτρινο πυρετό να προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες παρακαλώ.

Κώστα η φιλοσοφία είναι να κάνεις τον ήχο να κάνει "μέτρα" να ανακλαστεί στα ηχομονωτική που έδειξες και να χάσει το "τσαμπουκά του"

Με το σχέδιο δε το έχω καλά είναι γνωστό εξάλλου οπότε σε γενικές γραμμές η βασική ιδεα. Με περτικαλί ο αεροσυμπιεστής. Στο σχήμα φαίνεται η τομή.

Rc1ej1x.jpg

Το μυστικό είναι τα διαφράγματα. Τα οποία μπαίνουν στις μεγάλες πλευρές έτσι ώστε να ανοιξεις και την τρυπα για τον εξαερισμό.

Υπάρχει και άλλος τρόπος αλλά επειδη θα πρέπει να φύγω πήρα τηλ τον Στέλιο που γυρισε και αυτός απο το event που έχει φτιάξει κάτι αντίστοιχο να σου κάνει ένα σχέδιο και να σου εξηγήσει.

Κώστα η φιλοσοφία είναι να κάνεις τον ήχο να κάνει "μέτρα" να ανακλαστεί στα ηχομονωτική που έδειξες και να χάσει το "τσαμπουκά του"

Με το σχέδιο δε το έχω καλά είναι γνωστό εξάλλου οπότε σε γενικές γραμμές η βασική ιδεα. Με περτικαλί ο αεροσυμπιεστής. Στο σχήμα φαίνεται η τομή.

Rc1ej1x.jpg

Το μυστικό είναι τα διαφράγματα. Τα οποία μπαίνουν στις μεγάλες πλευρές έτσι ώστε να ανοιξεις και την τρυπα για τον εξαερισμό.

Υπάρχει και άλλος τρόπος αλλά επειδη θα πρέπει να φύγω πήρα τηλ τον Στέλιο που γυρισε και αυτός απο το event που έχει φτιάξει κάτι αντίστοιχο να σου κάνει ένα σχέδιο και να σου εξηγήσει.

Σε ευχαριστώ για το ξεκίνημα. Ύψος Αερό/Συμπιεστή: 45 cm, Μήκος Α/Σ: 52 cm, Πλάτος Α/Σ: 28 cm.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Η βασική λογική είναι ότι πρέπει να δημιουργήσεις ένα κανάλι μεσα από το οποίο θα περνάει ο αέρας.
Το κανάλι αυτό θα είναι ντυμένο με ηχοαποροφητικό υλικό .
Η διαδρομή του αέρα μέσα σε αυτό το κανάλι θα πρέπει να είναι αρκετή έτσι ώστε ο ήχος του συμπιεστή ανακλώμενος στο απορροφητικό υλικό , τελικά να εξασθενίσει αρκετά ώστε να μην είναι ενοχλητικός!
Παραλαγές αυτού του σχεδίου είναι αρκετές!

Hxopagida_02_2016-09-27_20-05-35.jpg

Το άνοιγμα εδώ είναι μια σχισμή από το επάνω μέρος της πλευράς μέχρι το κάτω, οπότε λόγω του ότι έχει αρκετό ύψος, δεν θα του χρειαστεί να είναι πολύ πλατύ για να εχεις αρκετό εμβαδό εισόδου του αέρα!

Επίσης αν η κυκλοφορία του αέρα γίνετα βασικά χωρίς εξαναγκασμένη κυκλοφορία, θα πρέπει να πάρεις υπόψη σου την τάση του αέρα να ανεβαίνει όταν ζεσταθεί και να κάνεις στο κατάλληλο σημείο τα ανοίγματα . π.χ.

Hxopagida_03_2016-09-27_20-05-35.jpg

Αυτό που θέλει προσοχή είναι να μην το παρακάνεις με το μέγεθος του ανοίγματος σε βάρος της αναγκαιότητας να υπάρχει αρκετή διαδρομή του αέρα ανάμεσα στα ηχοαποροφητικά τοιχώματα του κουτιού.
Σημαντικό επίσης είναι το θέμα στήριξης του συμπιεστή.
Εδώ πολύ χρήσιμα μπορούν να φανούν μερικοί "τάκοι" από σκηρό αφρολέξ (ένα που μοιάζει σαν μωσαϊκό από κομάτια αφρολέξ διαφόρων χρωμάτων, που συνήθως τα βρίσκουμε σε κούτες συσκευασίας μηχανημάτων.

Αν δεν βρείς κάτι ανάλογο , τοτε θα πρέπει σίγουρα να μπούν αρκετά ελαστικά σινεμπλόκ.
Διαφορετικά ναι μεν ο ηχος δεν θα βγαίνει μέσα από το κουτί , αλλά το κουτί το ίδιο θα δονείται και θα παράγει ήχο κατ' ευθείαν από την εξωτερική πλευρά των τοιχωμάτων του.

Ανάλογα τι θέλεις να πετύχεις, μπορεί αυτό το ηχοαροφητικό κέλυφος να γίνει και διπλό, αλλά έτσι πάμε σε πολύ extreme λύσεις που σίγουρα δεν θα τις έχεις ανάγκη.

Με αυτή την απλή κατασκευή, θα μπορέσεις τον έντονα ενοχλητικό ήχο του συμπιεστή να τον υποβαθμίσεις σε ένα μπάσο "βουμ βουμ"

Καλή συνέχεια λοιπόν και αναμένομε αποτελέσματα ! :)

Καλησπέρα κ Ευχαριστώ για το κόπο που κάνατε.
Ερωτήσεις:
1.Υλικό σημυδα 21 mm k από μέσα κολλημένο πάνω στο ξύλο με βενζινοκολλα το ηχ/τικό υλικό?
2. Ο Α/Σ θέλει κάποιον προσανατολισμο το πως θα μπει, κατά που θα κοιτάει ?
3. Λογικά θα τον κλείσω από πάνω με ξύλινο καπάκι το οποίο θα έχει σε όλη την κάτω επιφάνεια του το ίδιο ηχοαπορ/κο υλικό ?
4. Να τον "πακτώσω" στον ξύλινο πάτωμα με αντιδονητικά πέλματα ? (βλ. φωτο)

Να προσθεσω μεσα σε ολα, στο κουτι να μπει και ποντικοφαρμακο για τυχον επισκεπτες.
Ακομη θανπρεπει να ειναι προσβασιμος ευκολα ο α/σ οποτε καποιο/α καλλυμα θα πρεπει να βγαινει ευκολα.

Αντε να παιρνουν φωτα τα cad

Βάλε μια φωτό ή ένα λίνκ για τον αεροσυμπιεστή να σου πω ποιος μπορεί να είναι ένας καλός προσανατολισμός.
:)