Μάστορες τα φώτα σας!!

Πόσες φορές την ημέρα κάνεις αυτή τη δουλειά;
Μ´ ένα βαρίδι κι ένα σχοινάκι, και δυό σημαδάκια πάνω-κάτω σε λιγότερο από μισό λεπτό είσαι ζυγισμένος.

%25255BUNSET%25255D.png

Η εφαρμογη που θελω να εχω, Μπαμπη, ειναι τετοια που απαιτηται να παραμενει το κεντραρισμα. Ειναι αυτο που θελω να το δουλεψω ως τορνο οποτε, απο το σημαδεμα μεχρι τη τελικη θεση προηγηται μετακινηση του πλατο καθετα. Ειδαλως δεν μου ηταν δυσκολο να το κεντραρω οταν το χρειαζομαι.

Θα το κεντραρεις Νεκ και θα τραβηξεις μια κάθετο πανω στην σωλήνα (να τρέχει κατα μήκος της σωληνας) του δραπανου και μια στο σφιγκτηρα της βάσης-επιφάνεια εργασίας να περνά απο πανω απο την κάθετο του σωλήνα . Πολυ απλο και χωρίς τρυπηματα και πρόσθετα εξαρτήματα .

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θα το κεντραρεις Νεκ και θα τραβηξεις μια κάθετο πανω στην σωλήνα (να τρέχει κατα μήκος της σωληνας) του δραπανου και μια στο σφιγκτηρα της βάσης-επιφάνεια εργασίας να περνά απο πανω απο την κάθετο του σωλήνα . Πολυ απλο και χωρίς τρυπηματα και πρόσθετα εξαρτήματα .

+1
Απο εκει ξεκινησα και μαλλον εκει θα καταληξω παλι...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπαρχει τροπος να βρουμε τα απεναντι κεντρα απο ενα κοματι ξυλο ανομοιομορφο, οπως ειναι πχ ενα κουτσουρο ή κλαδι απο δεντρο?
Επισης υπαρχει τροπος καπης κουτσουρου/κλαδιου κατα μηκος με το παγκοπριονο, με ασφαλεια?

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

+1
Απο εκει ξεκινησα και μαλλον εκει θα καταληξω παλι...

Επισης υπαρχει τροπος καπης κουτσουρου/κλαδιου κατα μηκος με το παγκοπριονο, με ασφαλεια?

Οχι με τιποτα, δεν υπαρχει ασφαλεια, το εχω κανει παλαιοτερα και ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επικινδυνο. Δεν το ξαναδοκιμαζω.

Πριονοκορδελα ειναι η λυση.

Νεκτάριε, θες να κόψεις (καθαρίσεις) το κλαδί ούτως ώστε να γίνει κάπως τετράγωνο και μετά να το αρχίσεις στις φέτες? Με σέγα/σπαθοσέγα δεν γίνεται?

Ότι λέει ο Μιχάλης , όπως παει ο κορμός πανε και τα νερα του ξύλου και αλλάζουν οι δυνάμεις κατα την κοπη . Το έχω κανει αρκετές φορές (την εποχη του κανιβαλισμου) με επαγγελματικό όμως παγκοπριονο και εκει ήταν πολυ επικίνδυνο .
Να μην το κανεις Νεκ .

Αν ξεφύγεις λίγο από την ευθεία θα σου κλωτσήσει κατευθείαν το κούτσουρο και στην καλύτερη περίπτωση θα το φας στα μούτρα!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Γνώμη μου είναι να μην χρησιμοποιήσεις κρούση για να μην σπάσεις τα πλακάκια. Χρησιμοποίησε απλή περιστροφή. Λογικά θα σε καλύψουν και τα απλά sds.

Μην ξεχνάς να βρέχεις κάθε τόσο τη μύτη του τρυπανιού για να μην υπερθερμανθεί... (θα το ακούσεις να τσιρίζει καθώς το νερό εξατμίζεται)

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ετσι Νεκ!
Λυσεις υπαρχουν!
Ο τυπος εκανε την μια ανωμαλη πλευρα του ξυλου επιπεδη και καθαρισε!
Μα κατι τετοιο εψαχνα (πατεντα) δεν ειπα οτι θα παρω το κουτσουρο και θα το κοψω ετσι χυμα.
Παντως καθετα κοβονται πανευκολα με το παγκοπριονο, σε jig φυσικα.

2 ερωτησεις παιδια....

1. στις προδιαγραφες του λεβητα πετρελαιου (με boiler) λεει για 12000 θερμιδες Coil heating και 27000 θερμιδες can heating.
ti shmainoyn ayta?

2. θα χρειαστω να στοκαρω αρκετα μεγαλη επιφανεια σε εναν τοιχο πο εφαγε υγρασια απο το διπλανο διαμερισμα.
υπαρχει κανενα κολπο να μην φαινεται ο στοκος τελειως επιπεδος και λειος? καποιος μου ειπε να περασω ενα βρεγμενο ρολο ή πινελο απο πανω του.

Ευθεία φαντάζομαι...
Πάρε μωρέ ένα καδρονάκι, στερέωσέ το με δυο σφιχτήρες στο σωλήνα και τράβα τη γραμμούλα σου. Δεν σε βολεύει αυτό;

2 ερωτησεις παιδια....

1. στις προδιαγραφες του λεβητα πετρελαιου (με boiler) λεει για 12000 θερμιδες Coil heating και 27000 θερμιδες can heating.
ti shmainoyn ayta?

2. θα χρειαστω να στοκαρω αρκετα μεγαλη επιφανεια σε εναν τοιχο πο εφαγε υγρασια απο το διπλανο διαμερισμα.
υπαρχει κανενα κολπο να μην φαινεται ο στοκος τελειως επιπεδος και λειος? καποιος μου ειπε να περασω ενα βρεγμενο ρολο ή πινελο απο πανω του.
Είναι με fun coil(αερα) η με κλασσικα σωματα.

Γυαλοχαρτισε το,αφου βρεις με δοκιμες το καταλληλο γυαλοxαρτο.

Πως μπορω να σημαδεψω/ χαραξω κατα μηκος ενα σωληνα 2" ???
Εχετε ιδεα?
Σε ένα ξυλαρακι καρφωσε δυο προκες,η μια η μακρυτερη,θα τρεχει παραλληλα και η μικροτερη θα χαραζει στο κεντρο...:ernaehrung004:

Ευθεία φαντάζομαι...
Πάρε μωρέ ένα καδρονάκι, στερέωσέ το με δυο σφιχτήρες στο σωλήνα και τράβα τη γραμμούλα σου. Δεν σε βολεύει αυτό;

Θελω απολυτη παραλληλη με τις ακμες του.

Γυαλοχαρτισε το,αφου βρεις με δοκιμες το καταλληλο γυαλοxαρτο.

Σε ένα ξυλαρακι καρφωσε δυο προκες,η μια η μακρυτερη,θα τρεχει παραλληλα και η μικροτερη θα χαραζει στο κεντρο...:ernaehrung004:

Ισως δυο μεγαλα καρφια για να μην αλλαζει η αποσταση του κεντρου.

πριν απο καιρο ρωτησα και τελικα βρηκα την λυση...ανεβασα και φωτο
και η αγαπη ανεβασε φωτο απο ειδικο εργαλειο.

web-0551.jpg~original

Αλλα θες αναλογη ΑΠΟΛΥΤΗ ακριβεια μεταξυ των 3 τρυπων
παντως αν ειναι σωληνα πλαστικη κοιαξε την προσεκτικα. Συχνα εχουν γραμμες απο κατασκευης και μαλιστα σε αντικρυστα ζευγαρια.

κλασσικα σωματα