Μάστορες τα φώτα σας!!

ή φτιάξε ένα Π βάλε την σωλήνα μέσα στο Π, τρυπάς στο κέντρο του πάνω τετραγώνου, περνάς ένα σημαδευτήρι ή μία βίδα, και το τρέχεις πάνω στην σωλήνα.
εάν το θες μόνο για μία φορά και την σωλήνα αυτή που έχεις τώρα το κάνεις σταθερό, αλλιώς πρέπει να κάνεις τα πόδια του Π μετακινούμενα/ συρόμενα και να τα σφίγγεις με πεταλούδες.

Ακουστε τωρα τι "κουλη" ερωτηση σας εχω.......
Εχω μια σονυ τηλεοραση KV-X2101D παλια η οποια εχει "καψει" tuner. Το tuner δεν υπαρχει στη σονυ και δεν μπορω να την χρησιμοποιησω με αποκωδικοποιητη μεσω σκαρτ γιατι περναει μεσα απο το tuner πληροφοριες data και clock, και δεν ανοιγει. Υπαρχει καποιος τροπος να επισκευαστει το tuner μεσω προγραμματισμου eeprom (μη γελατε οι γνωριζοντες) η με καποιο αλλο τροπο;
Ειναι κριμα να πεταχτει η τηλεοραση και να ατικατασταθει απο την συγχρονη - εκαψε ψηφιακη τελος - τεχνολογια.

Συνονόματε δυσκολο να φτιαχτεί τό tuner,εκτός άν βρείς κανα μεταχειρισμένο,άλλη λύση είναι νά πάρεις ένα TV Modulator καί νά συνδέσεις τό modulator μέσω κεραίας TV και καταργείς τό Scart,αρκεί η τηλεοραση να εχει εξοδους RCA video out - audio out

OoXwIOW.png

Πως μπορω να σημαδεψω/ χαραξω κατα μηκος ενα σωληνα 2" ???
Εχετε ιδεα?
Ή θα πάρεις γωνιακό πηχακι ή ακόμα καλύτερα φτιαξε ενα . Πάρε δυο πηχακια (ίδιου πλάτους σε όλο το μήκος , στην περίπτωση σου μικρότερο της 1") ένωσε τα όπως στο σχέδιο και βάλε μέσα την σωλήνα . Στην ακμή που ειναι έντονη σημαδευεις , αυτη η ακμή ειναι η πιο ακριβή παράλληλος και αυτός ο τρόπος ειναι ο πιο ακριβής .

free picture upload

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

πριν απο καιρο ρωτησα και τελικα βρηκα την λυση...ανεβασα και φωτο
και η αγαπη ανεβασε φωτο απο ειδικο εργαλειο.

web-0551.jpg~original

Αλλα θες αναλογη ΑΠΟΛΥΤΗ ακριβεια μεταξυ των 3 τρυπων
παντως αν ειναι σωληνα πλαστικη κοιαξε την προσεκτικα. Συχνα εχουν γραμμες απο κατασκευης και μαλιστα σε αντικρυστα ζευγαρια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κλασσικα σωματα

free photo upload

ή φτιάξε ένα Π βάλε την σωλήνα μέσα στο Π, τρυπάς στο κέντρο του πάνω τετραγώνου, περνάς ένα σημαδευτήρι ή μία βίδα, και το τρέχεις πάνω στην σωλήνα.
εάν το θες μόνο για μία φορά και την σωλήνα αυτή που έχεις τώρα το κάνεις σταθερό, αλλιώς πρέπει να κάνεις τα πόδια του Π μετακινούμενα/ συρόμενα και να τα σφίγγεις με πεταλούδες.

Σε προλαβα, πριν το πεις! :idea:

Ή θα πάρεις γωνιακό πηχακι ή ακόμα καλύτερα φτιαξε ενα . Πάρε δυο πηχακια (ίδιου πλάτους σε όλο το μήκος , στην περίπτωση σου μικρότερο της 1") ένωσε τα όπως στο σχέδιο και βάλε μέσα την σωλήνα . Στην ακμή που ειναι έντονη σημαδευεις , αυτη η ακμή ειναι η πιο ακριβή παράλληλος και αυτός ο τρόπος ειναι ο πιο ακριβής .

free picture upload
Πολυβκαλη ιδεα, αλλα το εφτιαξα με το Π.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Θελω απολυτη παραλληλη με τις ακμες του.

Ισως δυο μεγαλα καρφια για να μην αλλαζει η αποσταση του κεντρου.
:music-smiley-005:

Και το Π ωραιο!

κλασσικα σωματα

Οι αριθμοι που εχει ο λέβητας αφορουν αυτές τις δυο επιλογες.

Συνονόματε δυσκολο να φτιαχτεί τό tuner,εκτός άν βρείς κανα μεταχειρισμένο,άλλη λύση είναι νά πάρεις ένα TV Modulator καί νά συνδέσεις τό modulator μέσω κεραίας TV και καταργείς τό Scart,αρκεί η τηλεοραση να εχει εξοδους RCA video out - audio out
Modulator εχω μονιμα στο εξωτερικο κουτι του ενισχυτη και μαλιστα το πηγαινελα των καλωδιων ειναι εντοιχισμενο, απο τοτε που το χτησιμοποιουσα για να παιζει το dvd στο σαλονι και να βλεπω σε αλλο δωματιο.
Αλλα οπως ειπα η τηλεοραση δεν ανοιγει γιατι βλεπει την βλαβη και "πεταει" κωδικο βλαβης χωρις να ανοιγει. Θα μπορουσα να το κανω με by-pass αν δεν περναγε απο το tuner, data και clock (SDL & SCL).

Και ψαρακια μεσα Μιχαλη!

Βρε "παλιοχαρακτηρες" παιζετε με τον "πονο" μου;;;;;;

Χιωτη ουτε τραπεζακι δεν γινεται γιατι το τζαμι της οθονης ειναι κυρτο και οχι επιπεδο.

Modulator εχω μονιμα στο εξωτερικο κουτι του ενισχυτη και μαλιστα το πηγαινελα των καλωδιων ειναι εντοιχισμενο, απο τοτε που το χτησιμοποιουσα για να παιζει το dvd στο σαλονι και να βλεπω σε αλλο δωματιο.
Αλλα οπως ειπα η τηλεοραση δεν ανοιγει γιατι βλεπει την βλαβη και "πεταει" κωδικο βλαβης χωρις να ανοιγει. Θα μπορουσα να το κανω με by-pass αν δεν περναγε απο το tuner, data και clock (SDL & SCL).

Βρε "παλιοχαρακτηρες" παιζετε με τον "πονο" μου;;;;;;

Χιωτη ουτε τραπεζακι δεν γινεται γιατι το τζαμι της οθονης ειναι κυρτο και οχι επιπεδο.

ααα, τώρα κατάλαβα πως είναι χαλασμένη τηλεόραση, εγώ νόμιζα πως είναι αυτά τα νέα τραπέζια που είναι ταυτόχρονα και υπολογιστές αφής

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

ααα, τώρα κατάλαβα πως είναι χαλασμένη τηλεόραση, εγώ νόμιζα πως είναι αυτά τα νέα τραπέζια που είναι ταυτόχρονα και υπολογιστές αφής

Microsoft surface!
Χαχαχαααα

κατι νεοτερο για τις προδιαγραφες του λεβητα πετρελαιου (με boiler)?
λεει για 12000 θερμιδες Coil heating και 27000 θερμιδες can heating.
μηως το πρωτο ειναι για θερμανση του νερου και το δευτερο για την θερμανση του σιτου? (κλασσικα σωματα)

κατι νεοτερο για τις προδιαγραφες του λεβητα πετρελαιου (με boiler)?
λεει για 12000 θερμιδες Coil heating και 27000 θερμιδες can heating.
μηως το πρωτο ειναι για θερμανση του νερου και το δευτερο για την θερμανση του σιτου? (κλασσικα σωματα)
Πιθανοτερο μιας και οπως ειχες πει εχει ενσωματομενο boiler, αν θυμαμαι καλα.

Εχω στην τσιμεντενια αυλη μου πολλες ρωγμες -σπασιματα που προκληθηκαν μαλλον απ τις ριζες δεντρων του κηπου.σκεφτομαι να στρωσω ετοιμη αυτοεπιπεδουμενη τσιμεντοκονια και απο πανω βαψιμο με τσιμεντοχρωμα και καποιια ρητινη για αντοχη . Για πειτε γνωμες - αποψεις για το θεμα και επισης αν καποιος εχει δουλεψει ετοιμη τσιμεντοκονια και αν ειμαι ευκολη η εφαρμογη αυτης.

Δεν είναι δύσκολή στην προετοιμασία και στην εφαρμογή της, αν έχεις κάποια σχετική πείρα, ή έστω βασικές γνώσεις. Μπορείς να βοηθηθείς και από youtube κυκλοφορούν πολλά βιντεάκια. Όμως όσο μεγαλώνουν τα δεντρά και κατ' επέκταση και οι ρίζες τους μάλλον αν όχι βραχυπρόθεσμα (.....ανάλογα το πως μεγαλώνουν έτσι) αλλά μακροπρόθεσμα σε βλέπω να αντιμετωπίζεις το ίδιο πρόβλημα πάλι.....

να βαλεις και πλεγμα, για ενισχυση και αν ειναι ικανο το παχος μπορει να μην εχεις ξανα θεμα.

Ευχαριστω παιδια θα το τολμησω μολις ανοιξει ο καιρος. Το κυριο προβλημα ηταν μια μουρια στο κεντρο της αυλης που τωρα δεν υπαρχει ωστε να ξανακανει ζημια.

Βασιλη εγω εδω και καιρο θελω να δω την λυση ενος αυτοεπιπεδουμενου δαπεδου βιομηχανικου τυπου.
Κοιτα εδω!
https://www.youtube.com/watch?v=Se6RJk7Pxfk

Το έχω δουλέψει , η πρώτη απόπειρα ψιλοαποτυχημενη , ευτυχώς σώθηκε λόγο συνολικου κόστους δαπέδου . Το μυστικο δεν θέλει καθόλου υγρασιες στο υπόστρωμα και γενικα στον χώρο .

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εχω στην τσιμεντενια αυλη μου πολλες ρωγμες -σπασιματα που προκληθηκαν μαλλον απ τις ριζες δεντρων του κηπου.σκεφτομαι να στρωσω ετοιμη αυτοεπιπεδουμενη τσιμεντοκονια και απο πανω βαψιμο με τσιμεντοχρωμα και καποιια ρητινη για αντοχη . Για πειτε γνωμες - αποψεις για το θεμα και επισης αν καποιος εχει δουλεψει ετοιμη τσιμεντοκονια και αν ειμαι ευκολη η εφαρμογη αυτης.

Ειχα το ιδιο προβλημα.
Στην εισοδο του σπιτιου εβαλα, ισως το παρατηρησες, πλακες καρυστου με θαυμασιο οπτικο αποτελεσμα, και πισω στον κηπο, σε ενα μερος 15τμ, σταμπωτο δαπεδο το οποιο ειναι εξαιρετικης αντοχης.