Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

• Με μια τρυπούλα στο πάνω μέρος του πάγκου νομίζω θα κάνουμε καλύτερη δουλειά. Δεν είμαι σίγουρος οτι γίνεται στο συγκεκριμένο μηχανάκι αλλά νομιλζω οτι το πήρε το μάτι μου.
Ξεκίνα να το σκέφτεσαι σοβαρά.
Τελικά τι έγινε με τα router, αγοράσαμε τα ίδια ακριβώς; Κι εγώ έχω ένα B&D που πρέπει να το δώδω... :flipout:

Δειτε εδω μερικα προβληματα που αναφερει, καθως και οτι δεν δεχεται ρυθμιση πανω απο το τραπεζι.
http://www.popularwoodworking.com/tools/tool-test-hitachi-m12v2-plunge-router

το redisgn ειναι απο το 2007, το μοντελο 2010 ειναι χωρις την μικρορυθμιση.

Έχω συλλάβει μια ιδέα για κατασκευή συστήματος ανύψωσης στο δισκοπρίονο πάγκου ...δεν μπορώ όμως να βρω ένα φτηνό συστηματάκι γωνιακής μετάδοσης κάτι σαν αυτά:

%CE%93%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg

Υπάρχει καμία ιδέα για την υλοποίηση ???
κάτι τέτοιο μπορώ να κάνω και με την μετάδοση κίνησης (τα γρανάζια) από γωνιακούς τροχούς ...αλλά δεν έχω κανέναν χαλασμένο.
Καμία ιδέα ??

Έχω συλλάβει μια ιδέα για κατασκευή συστήματος ανύψωσης στο δισκοπρίονο πάγκου ...δεν μπορώ όμως να βρω ένα φτηνό συστηματάκι γωνιακής μετάδοσης κάτι σαν αυτά:

%CE%93%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82.jpg

Υπάρχει καμία ιδέα για την υλοποίηση ???
κάτι τέτοιο μπορώ να κάνω και με την μετάδοση κίνησης (τα γρανάζια) από γωνιακούς τροχούς ...αλλά δεν έχω κανέναν χαλασμένο.
Καμία ιδέα ??

http://www.ebay.com/itm/Right-Angle...ic-Power-Cordless-3-8-90-Degree-/190820979562
απο το λιδλ σου με 5 ευρω

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν έχω ιδέα, δεν τα ξέρω αλλά κατα πάσα πιθανότητα θα είναι καλά.
Το θέμα όμως είναι τα χρειάζεσαι όλα αυτά; Δηλαδή 5 22-δυάρια και 5 25-άρια τα χρειάζεσαι;

το σκεφτηκα αυτό και λέω μηπος τα πουλήσω τα 2-5απλα 1 ευρω το 1 στο φβ και κρατήσω τα υπολοιπα...δεν έχω ψάξει ακόμα για συλλογή μόνο φτερών μηπος βρω τίποτα καλύτερο ακομα..

Δημήτρη πάρε ένα καλό σετακι IRWIN η Dewalt.

σε καποια αλλη ομαδική θα δω για κάτι τετοιο σε μικρο σετ... δεν τα βιάζομαι :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Daredevil της bosch. O,τι καλυτερο και γρηγοροτερο σε τρυπανι φτερου που εχω δοκιμασει.
Fine-Homebuilding-Jan-Feb-2012-Daredevil-Spade-Bits_Page_2.jpg

σε ευχαριστώ !

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Daredevil της bosch. O,τι καλυτερο και γρηγοροτερο σε τρυπανι φτερου που εχω δοκιμασει.
Fine-Homebuilding-Jan-Feb-2012-Daredevil-Spade-Bits_Page_2.jpg
το έχω δοκιμάσει και συμφωνώ...η διαφορά στην ταχύτητα τρυπήματος σε σχέση με οτιδήποτε άλλο είναι εντυπωσιακή....και αυτό το βιδοτρύπανο που έχει μπροστά το νιώθεις να σε τραβάει προς το ξύλο.

Καλησπέρα και καλό μήνα..
Κάνω μια ερώτηση εδώ οποίος ξέρει να μου πει
Στην πλευρά που τοποθέτηση το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο, ψιλομπαζει κρύο.. Βασικά Μπάζει αρκετά.. Τι παίζει; είδα απέξω, η σωλήνα έχει κλείσει με στοκο αλλά θα περάσω και μια σιλικόνη καλού κακού..

Sent from 1+3

Και τσακίζει το ξύλο που τρυπαει στην έξοδο.
Αυτά τα self fed τρυπάνια δεν είναι για εμάς.
Είναι για επαγγελματίες κατασκευαστες στην Αμερική και ειδικά για ξύλινα σπίτια όπου όλες οι τρύπες θα καλυφθούν στους τοίχους και δεν θα φαίνονται.
Εμείς έχουμε ανάγκη από καθαρές επιφάνειες.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

το έχω δοκιμάσει και συμφωνώ...η διαφορά στην ταχύτητα τρυπήματος σε σχέση με οτιδήποτε άλλο είναι εντυπωσιακή....και αυτό το βιδοτρύπανο που έχει μπροστά το νιώθεις να σε τραβάει προς το ξύλο.

Aυτά με το σπείρωμα λέγονται αυτοτροφοδοτούμενα και είναι γι´αυτή τη δουλειά. Τα Bosch Self cut έχω κι εγώ.
Όμως κι αυτά που λέει ο Κυριάκος, Dewalt Irwin ή οποιαδήποτε άλλη επώνυμη μάρκα, αν η τιμή είναι καλή, πιστεύω οτι είναι μια χαρά.
Τα αυτοτροφοδοτούμενα είναι σημαντικά πιο γρήγορα αλλά θέλουν και σημαντικά περισσότερη προσοχή, το λάθος είναι πολύ πιο εύκολο.

192020.jpg

Και τσακίζει το ξύλο που τρυπαει στην έξοδο.
Αυτά τα self fed τρυπάνια δεν είναι για εμάς.
Είναι για επαγγελματίες κατασκευαστες στην Αμερική και ειδικά για ξύλινα σπίτια όπου όλες οι τρύπες θα καλυφθούν στους τοίχους και δεν θα φαίνονται.
Εμείς έχουμε ανάγκη από καθαρές επιφάνειες.

Ολα τα τρυπανια φτερου κανουν ατσαλη εξοδο (αντιμετωπιζεται βεβαια) και τα συγκεκριμενα δεν αποτελουν φυσικα εξαιρεση. Οταν τα δοκιμαζα δεν ειδα καποια ουσιαστικη διαφορα απο τα κοινα.

Αυτα τα daredevil φιδοτρυπανα μπορεις να μου πεις που θα τα βρουμε σε καλη τιμη...?
nailkiller.jpg

Ευχαριστώ Δημήτρη ...σε αυτό δεν είχε πάει το μυαλό μου ...βεβαια είναι δύσκολο να στηριχθεί... αλλά στα υπ' όψιν.

Κάποιος άλλος καλός μάστορας καμιά ιδέα ... χάσαμε και τον Στέλιο που είναι μανούλα σε αυτά.

Ευχαριστώ Δημήτρη ...σε αυτό δεν είχε πάει το μυαλό μου ...βεβαια είναι δύσκολο να στηριχθεί... αλλά στα υπ' όψιν.

Κάποιος άλλος καλός μάστορας καμιά ιδέα ... χάσαμε και τον Στέλιο που είναι μανούλα σε αυτά.

https://www.youtube.com/watch?v=uOB5y8_-mQs

Δεν θέλω για το ρούτερ Δημήτρη .... για το δισκοπρίονο θέλω.
Ααα συγνώμη...κάτι δείχνει θα το δω.

Ναι κάτι τέτοιο περίπου φαντάζομαι .... αλλά σε άλλη μορφή για το δισκοπρίονο. Πάντως σαν ιδέα είναι πολύ καλή.

Last edited:
Δεν θέλω για το ρούτερ Δημήτρη .... για το δισκοπρίονο θέλω.
Ααα συγνώμη...κάτι δείχνει θα το δω.

Ναι κάτι τέτοιο περίπου φαντάζομαι .... αλλά σε άλλη μορφή για το δισκοπρίονο. Πάντως σαν ιδέα είναι πολύ καλή.

επειδη είχα σχεδιάσει και εγώ κατι παρομοιο σε αυτο ειχα καταλήξει...δεν δεχετε μεγαλες δυνάμεις οπότε δεν θες κατι ανθεκτικοτερο..και εχει και τρύπα με βόλτες για να το στερεώσεις...

Για το κλιματιστικό το έχεις βάλει σε τοίχο που χωνευει συρόμενο Κουφωμα; το λέω γιατί μπορεί να σου βάζει από την μέσα τρύπα που δεν κλείνει και όχι από την έξω.

Αν το απλό το χαλάει Α βαθμούς αυτά το χαλάνε 5Α.
Απλά ΔΕΝ ελέγχονται!!!!!

Αυτά πατριωτακι πιστεύω πρέπει να έρθουν από την άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Επειδη δεν εχω βγαλει βιντεο με τις δοκιμες που ειχα κανει, δες αυτο το βιντεακι, απο το 4¨30 και μετα, που συγκρινει ενα κοινο Irvin με το daredevil. Απιστε Θωμα :))

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επειδη δεν εχω βγαλει βιντεο με τις δοκιμες που ειχα κανει, δες αυτο το βιντεακι, απο το 4¨30 και μετα, που συγκρινει ενα κοινο Irvin με το daredevil. Απιστε Θωμα :))

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

εγω θέλω το metabo:p