Μάστορες τα φώτα σας!!

Άλλαξα προχθές την μπαταρία σε ένα νεροχύτη και έχω το εξής πρόβλημα. Δεν έχει από κάτω τα δύο κλασικά μικρά βιδακια αλλά μια μεγάλη βίδα στο πλάτος του λαιμου της βρύσης η οποία σφίγγει με ένα μεγάλο παξιμαδι. Το προβλημα μου είναι ότι δεν χωράει με τίποτα ούτε γαλλικό κλειδί ούτε καβουρας και δεν μπορώ να την σφιξω καλά. Καμία ιδέα ώστε να μην χρειαστεί να ξηλωνω τον νεροχύτη?

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπάρχει συγκεκριμένο κλειδί γί αυτή τη δουλειά.

galliko-kleidi-ydraulikou-stanley.jpg

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ζητάω τη βοήθεια των ειδικών (και όχι του κοινού)

Το (σκληρό) πλαστικό καπάκι που φαίνεται στις φωτο

είχε σπάσει στην κάθετη κατεύθυνση πριν από 2 χρόνια περίπου και το κόλλησα με στιγμιαία κόλλα, χωρίς προβλήματα.

Προ ημερών στριμώχτηκε, από λάθος, και αφενός ξεκόλλησε το παλιό κόλλημα αφετέρου έσπασε το ένα από τα δύο τμήματα στην οριζόντια κατεύθυνση.
Κόλλησα τα τρία κομμάτια με εποξική κόλλα 2 συστατικών αλλά επειδή κρατούσα και τα τρία κομμάτια με τα χέρια δεν μπόρεσα να πετύχω την άριστη σύνδεση μεταξύ τους και έμειναν κάποια κενά, κυρίως στην οριζόντια κατεύθυνση.

Επειδή φοβάμαι μήπως σπάσει αυτή ή και οι άλλες κολλήσεις, θα ήθελα προτάσεις αν υπάρχει κάποιο λεπτό και ανθεκτικό (κατά προτίμηση άσπρο) υλικό που θα σκέπαζε τις δύο πλευρές του καπακιού σε όλη την επιφάνεια και θα κόλλαγε σ' αυτές (ή στην ανάγκη άλλη λύση), ώστε να συγκρατηθούν τα 3 κομμάτια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Άλλη λύση είναι να υαλοπανο την εποξικη που έχεις αραιωμενη με πράσινο οινόπνευμα, περίπου 50-50, μουσκευεις το υαλοπανο και το τυλιγεις στο υλικό σου.

Υαλοπανο σε μικρη συσκευασία βρίσκεις στο μοντέλομαγαζα ή σου δίνω εγώ.
αν είσαι και κοντά μου στο φτιάχνω εγώ που έχω τα υλικά,

Ευχαριστώ τους Κυριάκο και Αντώνη για τις προτάσεις τους, που φαίνονται να ταιριάζουν σ' αυτό που φανταζόμουν.

Αντώνη, αν και δεν κατάλαβα τη διαδικασία ανάμιξης της εποξικής (2 συστατικών), που χρησιμοποίησα, με το πράσινο οινόπνευμα που λες, θα ήθελα να το συζητήσω μαζί σου και θα στείλω πμ.

για πεστε ρε παιδια θελω να κανω εγκατασταση 3-4 μηχανιματα για περισυλλογή το πριονιδι που θα βρω κουμποματα για σκουπα και σωληνες με το μετρο?

για πεστε ρε παιδια θελω να κανω εγκατασταση 3-4 μηχανιματα για περισυλλογή το πριονιδι που θα βρω κουμποματα για σκουπα και σωληνες με το μετρο?

Aπό την πρόσφατη εμπειρία μου που έφτιαξα το δικό μου σύστημα αναρρόφησης σκόνης διαπίστωσα ότι γενικά οι σωλήνες σκούπας είναι λίγο ακριβοί και δύσκολο να βρείς σε μεγάλα μήκη. Συνήθως τους βρίσκεις σε μήκος 180cm. Κουμπώματα και διάφορα εξαρτήματα σκούπας βρίσκεις σε Leroy Merlin.
Για πιο πολλή ποικιλία αλλά και γενικά σωλήνες αναρρόφησης πήγα εδώ:

ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΤΣΗ 127 - ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
ΠΛ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ - Τ.Κ. 11855
210 3456892
210 3478351
210 3451211
210 3470235

Πηρα σημερα 4 μπουζι να αλλαξω στο αμαξι (ford focus mk1 2003) τραβαω τις πιπες και βλεπω οτι ηταν βουτηγμενη περιπου ενα ποντο στο λαδι και πανω στην κεφαλι που βιδωνουν τα μπουζι ειχε παντου λαδια τι μπορει να ειναι;;;

Πηρα σημερα 4 μπουζι να αλλαξω στο αμαξι (ford focus mk1 2003) τραβαω τις πιπες και βλεπω οτι ηταν βουτηγμενη περιπου ενα ποντο στο λαδι και πανω στην κεφαλι που βιδωνουν τα μπουζι ειχε παντου λαδια τι μπορει να ειναι;;;

Πάντως καλό δεν είναι !

Σε εξουσιοδοτημένο service άμεσα.

έχεις αλλάξει ποτέ φλάτζα στο καπάκι?
εάν θυμάμαι καλά τα focus εκείνης της εποχής είχαν μία φλάτζα στο καπάκι από ένα υλικό σαν "σκληρό συμπιεσμένο χαρτόνι" δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλιώς, κάτι σαν το υλικό που έχουν οι φλάτζες στις βρύσες ....εάν δεν έχεις αλλάξει ξανά είναι νομίζω το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξεις.Η φλάτζα στο focus δεν είναι κάτι ακριβό, στο παλιό focus που είχα του 1999 την είχα αλλάξει στα 7-8 χρόνια.

Οχι σωτηρη δεν εχω αλλαξει .η απορια μου ειναι αν ηταν φλαντζα δενθα ειχε και εξωτερικα του καπακιου λαδια;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημητρη cbf που εισαι μαστορα;;;

Κώστα όταν είχα αλλάξει το δικό μου ήταν μεν όλο πάνω στο καπάκι, αλλά είχε σπάσει σε κομμάτια.
Βασίλη θα έπρεπε να δεις λάδια και από την μπροστινή μεριά.
Βασίλη είναι εύκολη σχετικά διαδικασία, έχει πολλή βίδα μεν αλλά είναι τυφλοσούρτης, καθαρίζεις καλά το καπάκι και το μοτέρ από τα υπολείμματα και βάζεις την νέα φλάτζα....το θέμα είναι εάν είναι πράγματι η φλάτζα ή κάτι άλλο...που μόνο μηχανικός αυτοκινήτου μπορεί να σου πει.

Με τον καιρό/θερμοκρασίες χάνει την στεγανοποιήση της,περνάνε λάδια και μπαίνουν στην είσοδο τον μπουζί.Αν δεν το ξέρει,το πώς γίνεται καλό είναι να πάει σε μηχανικό όπως λές σωτήρη.
κατα 99.99% είναι λόγο φλάντζας.

Ευχαριστω κωστα και σωτηρη .ισως το δοκιμασω ετσι για την εμπειρια αλλιως συνεργειο.