Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κυρ ειδα το βιντεο του κωστα παραπανω.ευκολο ειναι θα το κανω .
Βιδωμα σταυρωτα και όχι πολύ σφιξιμο.
Απ το manual θα δεις ποσο θελει.
Αν σου ξανατρεξει λαδι θα εχει ψιλοστραβωσει το καπακι και θα χρειαστεί να βαλεις φλατζοκολλα στο μεταλλο.

Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο Disk Sander κ να το προσαρμόσω στον ξυλότορνο της BOSTON.
Που θα βρω στην Ελλάδα γυαλόχαρτο σε 300 mm διάμετρο (12"), με κόκκωση Νο 120 ή σε πλατύ ρολό για να το προσαρμόσω ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

https://youtu.be/ywuLNwQszMQ

Aπό την πρόσφατη εμπειρία μου που έφτιαξα το δικό μου σύστημα αναρρόφησης σκόνης διαπίστωσα ότι γενικά οι σωλήνες σκούπας είναι λίγο ακριβοί και δύσκολο να βρείς σε μεγάλα μήκη. Συνήθως τους βρίσκεις σε μήκος 180cm. Κουμπώματα και διάφορα εξαρτήματα σκούπας βρίσκεις σε Leroy Merlin.
Για πιο πολλή ποικιλία αλλά και γενικά σωλήνες αναρρόφησης πήγα εδώ:

ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΤΣΗ 127 - ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
ΠΛ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ - Τ.Κ. 11855
210 3456892
210 3478351
210 3451211
210 3470235

ευχαριστω θα το δω!

Στo εξωτερικό, ebay κλπ, έχει μέχρι και 6μετρους σωλήνες.

πως ωα τους ζητησω στο ebay?

Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο Disk Sander κ να το προσαρμόσω στον ξυλότορνο της BOSTON.
Που θα βρω στην Ελλάδα γυαλόχαρτο σε 300 mm διάμετρο (12"), με κόκκωση Νο 120 ή σε πλατύ ρολό για να το προσαρμόσω ?

τετοια αυτοκολητα γιαλοχαρτα που θα βρω? και ποια ειναι η ονομασια τους για να τα ζητησω απο τα μαγαζια?

Δοκιμασε στο ιντερνετ να ψαξεις για 'vacuum cleaner hose' ειτε 'flexible hose'.

Στρογγυλα γυαλοχαρτα ειτε αυτοκολλητα ειτε velctro, σε διαφορα grits, υπαρχουν σαν ανταλλακτικα για τα περιστροφικα τριβεια παγκου απο 15 εως 30 εκατοστα διαμετρο δισκου.
https://www.amazon.de/Silverline-43...coding=UTF8&psc=1&refRID=XTXCTEDTW1AXXWFWADW5

Self adhesive sanding discs λεγονται. Στο λινκ παραπανω ειναι τα velctro (χριτς χρατς) που λεγονται hook and loop discs.

Ωραια ιδεα Κωστα. Και σε διδυμο τροχο γινεται.
Οπως ειπα στο παιδι παραπανω, ετοιμα δισκακια μπορεις να βρεις στο εξωτερικο. Ρολλο που εψαχνα παλαιοτερα και γω δεν βρηκα, ουτε σε αυτοκολλητο ουτε σε velctro.
Εγω εψαχνα για 250μμ πλατος καθως εχω ενα τετοιο περιστροφικο τριβειο και τα ανταλλακτικα αυτοκολλητα ειναι ακριβουτσικα. Δεν βρηκα.

Μιχάλη
Βρίσκω παντού στο amazon, όχι στο Ellada. Τα μεταφορικά όμως με φρενάρουν. Ούτε στον Κινέζο βρίσκω.

Μιχάλη
Βρίσκω παντού στο amazon, όχι στο Ellada. Τα μεταφορικά όμως με φρενάρουν. Ούτε στον Κινέζο βρίσκω.

Εγω φτιαχνω ενα τετοιο disk sander και οπως πολλα αλλα εχει μεινει στην μεση. Εχω φτιαξει το σκελετο, εχω το μοτερ 2800rpm και 2 τροχαλιες για να μειωσω τις στροφες, 2 καβαλετα για αξονα d20 και τη αλουμινενια πλακα τορνιρισμενη.
Δεν εχω κανει το τελικο μονταζ και την προσαρμογη του μοτερ στον σκελετο, λουρι και σκουλικοβιδες στις τροχαλιες/αξονα.

Για δισκους σκοπευω να κολλαω ταινια διπλη οψης και να βαζω 3 λουριδες γυαλοχαρτο απο ρολο. Μετα ξυρισμα με χαρτοκοπτη.

Μιχάλη

Ναι, αυτο λεω και γω δεν εβρισκα πουθενα. Και εχω καταληξει στο αμαζον.

Γιατι δεν κανεις μικροτερης επιφανεια τριβειο? Οσο κυκλο σου δινει δηλαδη ενα φυλλο Α4.

Το πήγα λίγο "ποντιακά". Έκοψα πρώτα τους δίσκους κ τους καθάρισα στον τόρνο κ νόμιζα από τα βίντεο στο YouTube ότι θα έβρισκα εύκολα στην Ελλάδα ή με συμφέρουσα τιμή απ έξω.
Θα κολλήσω δύο φύλλα μαζί στην μεγάλη διάσταση κ αν μου κάνει σκαλοπάτι ή "γκαπ" στην λειτουργία, θα κατεβάσω την διάσταση στον τόρνο κ ας χάσω επιφάνεια λείανσης.

χαχαχαχα καλα εκανες :)))
Παντως να σου πω οτι εχω 2 περιστροφικα τριβεια, ενα των 15 εκατοστων και ενα των 25 εκατοστων διαμετρο. Το μικρο το χρησιμοποιω για την πλειονοτητα των περιπτωσεων. Το αλλο τσαμπα το πηρα μου φαινεται :))
Bεβαια δεν εφτιαχνα ποτε επιπλα ουτε συχνα μεγαλες κατασκευες, οπου το μεγαλο περιστροφικο θα βολευε περισσοτερο.

Ειχα φτιαξει και ενα τριβειο δισκου με το δραπανο, την ανοιξη. Κατι γινοταν.
Επειδη απο τοτε σκεφτομαι να παρω ενα τριβειο του τυπου, ολα αυτα που βλεπω ξεφευγουν απο το budjet μου.
Βλεποταν τη πατεντα του παπου, ηρθε στην επιφανεια παλι η επιθυμια μου.
Αναρωτιεμαι τωρα μηλως βρω ενα μοτερ να το φτιαξω εγω. Απο την αλλη μηπως παρω καποιο διδυμο τροχο και τον πατενταρω.
Το θεμα μεγεθους και γυαλοχαρτων εχει σχεδον ξεδιαλυνει στο μυαλο μου, αλλα απο στροφες, ποσσες γυρνανε αυτα?

Κώστα ο boston δεν μπορεί να γυρίσει επιφάνεια πάνω από 25 εκ. άρα θα πρέπει να πας σε πιο μικρότερο κύκλο

Κώστα ο boston δεν μπορεί να γυρίσει επιφάνεια πάνω από 25 εκ. άρα θα πρέπει να πας σε πιο μικρότερο κύκλο

Τα χτυπηματα ενα πισω απο το αλλο, στο παππου :bigcry:

:flipout:

Παππου προχωρα, αν δεν το γυρναει ο τορνος, βαλε το μοτερ απο το κυλινδρο του τιταν να το γυρισει (χωρις το μειωτηρα ομως)
:flipout:

Ειχα φτιαξει και ενα τριβειο δισκου με το δραπανο, την ανοιξη. Κατι γινοταν.
Επειδη απο τοτε σκεφτομαι να παρω ενα τριβειο του τυπου, ολα αυτα που βλεπω ξεφευγουν απο το budjet μου.
Βλεποταν τη πατεντα του παπου, ηρθε στην επιφανεια παλι η επιθυμια μου.
Αναρωτιεμαι τωρα μηλως βρω ενα μοτερ να το φτιαξω εγω. Απο την αλλη μηπως παρω καποιο διδυμο τροχο και τον πατενταρω.
Το θεμα μεγεθους και γυαλοχαρτων εχει σχεδον ξεδιαλυνει στο μυαλο μου, αλλα απο στροφες, ποσσες γυρνανε αυτα?

Aυτα που εχω (15 και 25 εκατοστα διαμετρο) εγω γυρνανε απο 1100 εως 3500 στροφες ανα λεπτο.