Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγω τριβω να φυγει το μαυρο, πλενω με ασετον, περναω 2 χερια rust primer με ενδιαμεσο τριψιμο, και μετα βερνικοχρωμα πολλες φορες και με σκληρυντη μεσα. Αναλογα βεβαια που θες να το βαλεις και τι να κανεις με αυτο.

Ένα τραπεζάκι θέλω να κάνω, κοντό, στους 35 πόντους, με ξύλινα πόδια και μεταλικό καπάκι.
Θέλω να βγεί μια όσο το δυνατόν πιο λεία επιφάνεια, κάτι σαν λάκα δηλαδή.

Αν θες λεια επιφανεια και κατεχεις το πιστολι, τοτε κανε το με πιστολι, αλλα πολυ καλο τριψιμο το ασταρι. Αλλιως με ρολο αν ειναι ευθεια, αλλα και παλι θελει καλο τριψιμο με ντουκοχαρτο, γιατι αν αφησεις πχ μια γρατζουνια η ενα φουσκωμα στο ασταρι, αυτο θα φανει στο χρωμα.
Αν δεν ειναι "μαυρο" αλλα "γαλβανι" τοτε θες ασταρι για γαλβανιζε.
Και αφου ειναι τραπεζι ολο και κατι θα πεφτει επανω του, οποτε και σληρυντη μεσα, και για να εχεις μια επιφανεια πιο αντοχης, αλλα και για να μην στεγνωσει σε μια εβδομαδα απο την υγρασια και το κρυο.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

αν ειναι μαυρη η λαμαρινα καθάρισε την και πέρνα την με blue gun για πιο μοντερνο αποτελεσμα... και δεν γδέρνετε...
αν ειναι γαλβανιζέ.. απαλό γδάρσιμο με γυαλόχαρτο.. ασταρι 2 συστατικών (καλύτερα) και μετά βάψιμο...καλύτερα πιστόλι...

Με ενα καλο ρολο θα γινει λειο. Εχω βαψει ολοκληρο αυτοκινητο με ρολο καποτε, και επρεπε να εχεις εμπειρο ματι, να το δεις απο κοντα και σε ηλιο για να το καταλαβεις οτι δεν ηταν πιστολι. Βεβαια μιλαμε για ασπρο χρωμα, και χωρις βερνικια επανω.

και με spray γίνετε ...αλλα ίσος χάνεις σε αντισκουριακη προστασία και λίγο σε πρόσφυση...

Last edited:
Με σπραιυ Δημητρη μπορει να φτιαξει ακρυλικο διπλης σε χρωματα αυτοκινητου 2 σπραιυ (χρωμα - βερνικι) αλλα θα του παει κανα 30αρι νομιζω.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Με ενα καλο ρολο θα γινει λειο. Εχω βαψει ολοκληρο αυτοκινητο με ρολο καποτε, και επρεπε να εχεις εμπειρο ματι, να το δεις απο κοντα και σε ηλιο για να το καταλαβεις οτι δεν ηταν πιστολι. Βεβαια μιλαμε για ασπρο χρωμα, και χωρις βερνικια επανω.

+1

Σας ευχαριστώ πολύ.
Η αντισκωριακή προστασία πάντως δεν με νοιάζει και τόσο πολύ, το τραπεζάκι θα είναι εσωτερικού χώρου.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν ξέρω, αυτό ρωτάω...

θεωρώ οτι θα κάνεις...εχω χρησιμοποιήσει σε αλουμίνιο..φτιαγμένο μεν γιατί ήθελα συγκεκριμένο ραλ αλλα οχι καποια ιδιαίτερη ποιοτητα..
εχω ακούσει επίσης απο τον χαλαση οτι οταν ειναι ζεστό το μεταλλο εχει καλύτερη πρόσφυση...

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αν το κανω ομως με μελαμινι, η ταινια στο σοκορο και η επιφανεια αυτης θα ειναι κατα κατι διαφορετικο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η καθετη απο τον αξονα περιστροφης στο πλαινο ή στο ακρο της πορτας που εφαπτεται σχεδον στο πλαινο, ειναι η αποσταση δ? Ή ειναι διαφορετικη?

Κι εγώ δεν νομίζω ότι "κολλάει" η μελαμίνη !
Κάντο μεξύλο , κάδρο με κορνίζα μελαμίνης δεν λέει ! :D

Όσο για τις διαστάσεις του μεντεσέ δες το επόμενο σκαρίφημα:

portaki-3.png

Να ρωτήσω κάτι. Με τα τρυπανακια του ξύλου που έχω (με την ακιδα) όταν τρύπα δεν κάνει καθαρή τρύπα, ούτε στην είσοδο, ούτε στην έξοδο. Από κάτω έχω πάντα ένα άλλο ξύλο για να μην ξεφτισει αλλά..δεν.
Τι κάνω λαθος;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κι εγώ δεν νομίζω ότι "κολλάει" η μελαμίνη !
Κάντο μεξύλο , κάδρο με κορνίζα μελαμίνης δεν λέει ! :D

Όσο για τις διαστάσεις του μεντεσέ δες το επόμενο σκαρίφημα:

View attachment 136994

Τωρα με σκλαβωνεις!
:music-smiley-005:

Θα το προσπαθησω, υποσχομαι. Αλλα αν δεν μου βγει ηδη εχω βρει εναλλακτικη με υπεργονατα μεντεσεδες.

Μάστορες τα φώτα σας! Έχετε το dovetail jig της silver line https://www.amazon.de/Silverline-63...2536&sr=8-1-spell&keywords=silveline+dovetail ? Αν θυμάμαι καλά μερικοί το έχουν. Με ποιο router το χρησημοποιείτε? Εγω έχω bosch pof αλλά εχει ένα περιεργο συστημα για δακτυλιο αντιγραφής που δεν ταιριάζουν άλλες διαστάσεις. Πηρα αυτό https://www.amazon.de/gp/product/B0019JRL4O/ref=oh_aui_detailpage_o04_s00?ie=UTF8&psc=1 αλλά δεν ταιριάζει. Να τα πετάξω όλα και να παρω κατι επώνυμο???

Μάστορες τα φώτα σας! Έχετε το dovetail jig της silver line https://www.amazon.de/Silverline-63...2536&sr=8-1-spell&keywords=silveline+dovetail ? Αν θυμάμαι καλά μερικοί το έχουν. Με ποιο router το χρησημοποιείτε? Εγω έχω bosch pof αλλά εχει ένα περιεργο συστημα για δακτυλιο αντιγραφής που δεν ταιριάζουν άλλες διαστάσεις. Πηρα αυτό https://www.amazon.de/gp/product/B0019JRL4O/ref=oh_aui_detailpage_o04_s00?ie=UTF8&psc=1 αλλά δεν ταιριάζει. Να τα πετάξω όλα και να παρω κατι επώνυμο???

Tι να πεταξεις και τι επωνυμο να παρεις. Το συγκεκριμενο Jig παιρνει μεχρι 12mm δαχτυλιδι ενω η bosch εχει το μικροτερο 13mm. Αρα ή προσπαθεις να φτιαξεις αλλο δαχτυλιδι που να μπαινει στο bosch ή βρισκεις αλλο jig που να παιρνει μεχρι 14+mm δαχτυλιδια. Εγω στη θεση σου θα εφτιαχνα μια δευτερη πλακα με το ρουτερ και θα προσαρμοζα τα δαχτυλιδια που αγορασες πανω σε αυτην κανοντας τρυπες οπου πρεπει.

Εγώ έχω το παρακάτω, δεν έχω το Silverline και το δουλεύω με το DEWALT - D26204K.
Δεν καταλαβαίνω όμως τι δεν ταιριάζει. Το δαχτυλιλδι στο router ή στην υποδοχή του Silverline;

TRE-CDJ300.2jpg.jpg

Εγώ έχω το παρακάτω, δεν έχω το Silverline και το δουλεύω με το DEWALT - D26204K.
Δεν καταλαβαίνω όμως τι δεν ταιριάζει. Το δαχτυλιλδι στο router ή στην υποδοχή του Silverline;

TRE-CDJ300.2jpg.jpg

Mπαμπη, ο λαιμος των δαχτυλιδιων Bosch ειναι στο μικροτερο 13mm και το jig εχει χτενια με κενο ~12.5mm.