Μάστορες τα φώτα σας!!

Δεν το καταλαβαίνω αυτό με το πριονίδι πάντως....δηλαδή πόσο λιγότερο πριονίδι να βγάζει το dewalt σε σχέση με το bosch..δεν ξέρω...ας δοκιμάζει ένας φίλος που το έχει να κόψει 1-2 ξύλα να ανεβάσει μια φώτο να δούμε.

να ανεβάσω εγώ μία που έχω το παγκοπρίονο του λιντλ;
πιστεύω τότε ότι θα μείνεις ευχαριστημένος μ αυτό που έχεις:flipout:

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

να ανεβάσω εγώ μία που έχω το παγκοπρίονο του λιντλ;
πιστεύω τότε ότι θα μείνεις ευχαριστημένος μ αυτό που έχεις:flipout:

χαχαχα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν το καταλαβαίνω αυτό με το πριονίδι πάντως....δηλαδή πόσο λιγότερο πριονίδι να βγάζει το dewalt σε σχέση με το bosch..δεν ξέρω...ας δοκιμάζει ένας φίλος που το έχει να κόψει 1-2 ξύλα να ανεβάσει μια φώτο να δούμε.

Κάθε φορά που τελειώνω το κόψιμο, σηκώνω το pts και σκουπίζω απο κάτω ένα σωρό πριονίδι το οποίο δεν το πιάνει η σκούπα, γιατί πολύ απλά, το pts έχει τρύπια σχάρα από κάτω.
Το DW από βίντεο που έχω δει στο youtube ο μηχανισμός του πριονιού είναι ντούκι και θεόκλειστο, με αποτέλεσμα όλο το πριονίδι να το βγάζει στην εξαγωγή της σκούπας...
Αλλά θέλω εμπειρίες από αυτούς που το έχουν.

Αντωνη δεν ειπαμε οτι θα το σπρωξεις να παρεις το κιτρινακι να βρεις την υγεια σου?

Μια λυση που μπορει να βοηθησει λιγακι ειναι κουρτινες οπως στο μπανιο.

Ωχ ρε φίλε μην με πριζώνεις γιατι στο τσακ είμαι

Το δικό μου PTS 10 έχει όπως έχω πει - γράψει κουσούρια (στραβό πιάσιμο του φράκτη), αλλά βάζοντας την όντως πολύ δυνατή σκούπα της CARCHER, δεν πετάει μπροστά πριονίδι ή από κάπου αλλού.

Mήπως Kαρχαριάκια φταίει η σκούπα σoυ & όχι το μηχάνημα ?

Mήπως σου έχει πάρει τίποτα λεπτά ξύλα & δεν έχεις καλή αναρρόφηση ?

Το δικό μου PTS 10 έχει όπως έχω πει - γράψει κουσούρια (στραβό πιάσιμο του φράκτη), αλλά βάζοντας την όντως πολύ δυνατή σκούπα της CARCHER, δεν πετάει μπροστά πριονίδι ή από κάπου αλλού.

Mήπως Kαρχαριάκια φταίει η σκούπα σoυ & όχι το μηχάνημα ?

Mήπως σου έχει πάρει τίποτα λεπτά ξύλα & δεν έχεις καλή αναρρόφηση ?

Έχω την WD3.
Το έχεις σηκώσει να δεις από κάτω;

Το έχω ελέγξει ενδελεχώς αλλά θα το ξαναδω..

Α και για τα δικά μου τα πρότυπα, δεν έχει απλώς κουσούρια αλλά είναι επιεικώς απαράδεκτο για τα χρήματά του.

Αντώνη η μόνη λύση είναι κάτι σαν κουρτίνα μπάνιου που είπε και ο Κυρ. από το ταβάνι μέχρι κάτω στην περιοχή που κόβεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έχω την WD3.
Το έχεις σηκώσει να δεις από κάτω;

Το έχω ελέγξει ενδελεχώς αλλά θα το ξαναδω..

Α και για τα δικά μου τα πρότυπα, δεν έχει απλώς κουσούρια αλλά είναι επιεικώς απαράδεκτο για τα χρήματά του.

Αντώνη δεν ξέρω πως είναι το δικό σου, αλλά το δικό μου συχνά φρακάρει από μικρά κομμάτια ξύλου. εννοώ τον σωλήνα που έχει το δισκοπρίονο μέσα και κάτω και οδηγεί πίσω στην έξοδο.

μάλλον Αντώνη είχες μεγάλες προσδοκίες από το μηχάνημα, το συγκεκριμένο είναι αν όχι το καλύτερο, από τα καλύτερα ερασιτεχνικά παγκοπρίονα που υπάρχουν σήμερα και σε σχέση απόδοσης τιμής....εάν ξεφύγεις από την κατηγορία αυτή πας στα επαγγελματικά που εκεί δεν έχω καμία εμπειρία να μεταδώσω...εκτός της τιμής που δεν έχει ταβάνι....
ακόμη και τα τεράστια πριόνια που έχω δει στους εμπόρους και στους ξυλουργούς με κάτι συστήματα αναρρόφησης τεράστια....όλος ο χώρος είναι γεμάτος πριονίδι και σκόνη...ξύλο κόβεις δεν γίνεται να μην έχεις παντού έστω μία πάχνη από ξυλόσκονη...αλλιώς θα το είχαμε στο σαλόνι ή στην κουζίνα, δεν είναι μίξερ, πριόνι ξύλου είναι...

το pts έχει ένα διάτρητο (άχρηστο) πλαστικό από κάτω από το πριόνι, που προσωπικά το έχω αφαιρέσει και όλη η σκόνη πέφτει κάτω από το πριόνι, όταν το είχα πάνω σε πάγκο, κάτω από το πριόνι μάζευε τεράστιες ποσότητες από πριονίδι, τώρα το έχω σε βάση ανοιχτή από κάτω, και όλα πέφτουν κάτω και λίγα από πίσω που μπαίνει η σκούπα (δεν έχω βάλει σκούπα). πολύ πριονίδι μένει και κάτω από το συρόμενο τραπέζι του pts και γενικά πριονίδι υπάρχει παντού και άφθονο...

μάλλον Αντώνη είχες μεγάλες προσδοκίες από το μηχάνημα, το συγκεκριμένο είναι αν όχι το καλύτερο, από τα καλύτερα ερασιτεχνικά παγκοπρίονα που υπάρχουν σήμερα και σε σχέση απόδοσης τιμής....εάν ξεφύγεις από την κατηγορία αυτή πας στα επαγγελματικά που εκεί δεν έχω καμία εμπειρία να μεταδώσω...εκτός της τιμής που δεν έχει ταβάνι....
ακόμη και τα τεράστια πριόνια που έχω δει στους εμπόρους και στους ξυλουργούς με κάτι συστήματα αναρρόφησης τεράστια....όλος ο χώρος είναι γεμάτος πριονίδι και σκόνη...ξύλο κόβεις δεν γίνεται να μην έχεις παντού έστω μία πάχνη από ξυλόσκονη...αλλιώς θα το είχαμε στο σαλόνι ή στην κουζίνα, δεν είναι μίξερ, πριόνι ξύλου είναι...

το pts έχει ένα διάτρητο (άχρηστο) πλαστικό από κάτω από το πριόνι, που προσωπικά το έχω αφαιρέσει και όλη η σκόνη πέφτει κάτω από το πριόνι, όταν το είχα πάνω σε πάγκο, κάτω από το πριόνι μάζευε τεράστιες ποσότητες από πριονίδι, τώρα το έχω σε βάση ανοιχτή από κάτω, και όλα πέφτουν κάτω και λίγα από πίσω που μπαίνει η σκούπα (δεν έχω βάλει σκούπα). πολύ πριονίδι μένει και κάτω από το συρόμενο τραπέζι του pts και γενικά πριονίδι υπάρχει παντού και άφθονο...

Σωτήρη τα έχουμε ξαναπει.
Αν είχα πάρει του lidl ή einhalia ή scheppach δεν θα παραπονιόμουν, αλλά για 400 και bosch, άσχετα αν είναι πράσινο ή μπλέ, παραπονιέμαι.
Άσε που με 120 παραπάνω πάιρνεις Dewalt
Τέσπα θα πορευτούμε όπως έχουμε στρώσει.

Αναζήτηση σιδηρουργείου ή υδραυλικού με βιδολόγο 3/4

Καλησπέρα
Έχω 5 σωλήνες 3/4 γαλβανιζε και θέλω να τις κόψω σε διάφορα μήκη και να τους κάνω βόλτες (έτσι ώστε και βιδώσουν σε ταυ και σταυρούς για να κάνω μια κατασκευή β€“ δεν θα περνάει νερό από μέσα). Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πέρα από ένα τροχό χρειάζομαι ένα βιδολόγο (ηλεκτρικό ή χειροκίνητο με μανέλα και κουκουνάρι για 3/4). Παίρνω τηλ από χρυσό οδηγό σε σιδηρουργία και υδραυλικούς και δεν έχουν λένε (?). Τόσο δύσκολο είναι να βρω? Δηλαδή τις εγκαταστάσεις για φυσικό αέριο πως τις κάνουν. Μήπως το ζητάω λάθος? Ψάχνω Π. Φάληρο, Αγ Δημήτριο, και Άλιμο μεριά. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας μου πει. Ευχαριστώ.

Εγώ θέμα δεν έχω και αν έχεις πιάσει τα κινέζικα ,either κλπ καταλαβαίνεις γιατί πληρωνεις την υπεραξία. Προσωπικά δεν θα παιρνα ποτέ άλλο αυτής της κατηγορίας ούτε dewalt ούτε makita. Αν μπορούσα να ανέβω οικονομικά θα επαιρνα κάτι βαρύ Κ σταθερό. Πχ delta

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Αναζήτηση σιδηρουργείου ή υδραυλικού με βιδολόγο 3/4

Καλησπέρα
Έχω 5 σωλήνες 3/4 γαλβανιζε και θέλω να τις κόψω σε διάφορα μήκη και να τους κάνω βόλτες (έτσι ώστε και βιδώσουν σε ταυ και σταυρούς για να κάνω μια κατασκευή β€“ δεν θα περνάει νερό από μέσα). Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πέρα από ένα τροχό χρειάζομαι ένα βιδολόγο (ηλεκτρικό ή χειροκίνητο με μανέλα και κουκουνάρι για 3/4). Παίρνω τηλ από χρυσό οδηγό σε σιδηρουργία και υδραυλικούς και δεν έχουν λένε (?). Τόσο δύσκολο είναι να βρω? Δηλαδή τις εγκαταστάσεις για φυσικό αέριο πως τις κάνουν. Μήπως το ζητάω λάθος? Ψάχνω Π. Φάληρο, Αγ Δημήτριο, και Άλιμο μεριά. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας μου πει. Ευχαριστώ.

Εγώ σπειροτόμο ή πασσαδόρο το ξέρω,ο βιδολόγος είναι ηλεκτρικό κατσαβίδι.Μήπως γι'αυτό δε συννενοείστε;

Καλα τα λεει, βιδολογος ειναι η επισημη ονομασια.
Απλα ειτε πραγματικα δεν εχουν επειδη πλεον οι εγκαταστασεις με σιδηρο ειναι σπανιες, μονο στο αεριο οπως λεει ο φιλος συναντωνται, ειτε δεν θελουν να ασχοληθουν.
ΥΣ αν και παιζει και η διαφορα ορολογιας της πιατσας και της θεωριας.

Re: Αναζήτηση σιδηρουργείου ή υδραυλικού με βιδολόγο 3/4

Θέλεις να στα κάνουν άλλοι με το ανάλογο αντίτιμο ή θέλεις να προμηθευτείς τα κατάλληλα εργαλεία για να τα κάνεις μόνος σου.???

Να μεταφερθεί το ερώτημα σε νήμα αποριών και να σβηστεί το παρόν. Κάθε ερώτηση και νήμα δεν βγάζουμε άκρη

Καλημέρα,
θέλω την βοήθειά σας.

έχω έναν χώρο όπου κάνω τις κατασκευές μου, κάτω στην υπόγα περίπου 10 τ.μ.
Με την αγορά του PTS 10 έχω γεμίσει παντού σκόνη και πριονίδι, με σκουπα στην έξοδό του, αλλά δυστυχώς δεν κάνει και πολλά.

Το πρόβλημα μου είναι ότι επειδή έχω μηχανήματα (plotter, κοπτικό βυνιλιών, υπολογιστή κ.α.) φοβάμαι ότι θα τα πηδήξω όλα..
Έχετε καμιά πρόταση/ιδέα τι να κάνω για να διαχειριστώ την σκόνη ή τη να άλλαζα στον χώρο;;

Ευχαριστώ

Στείλε μου εμένα το PTS10 !

Sent from my iPad using Tapatalk

Βιδολογος λεγετε βρε παλικαρια...επισημα και στην πιατσα...
Ολοι οι παλιοι εργολαβοι υδραυλικοι τους ειχαν...και τα 3/4 δεν και κανενα μυστηριο μεγεθος...και ιντζα και 2ιντζες πρεπει να μπορεις να βρεις...
Δεν ηταν ουτε ειναι φθηνα εργαλεια αρα δεν θεωρω οτι μπορεις να τα προμυθευτεις...εκτος και αν εχεις σκοπο να κανεις πολλα...
Ισως λογο κοστους και "παρωχειμενου" υλικου θα πρεπει να μιλησεις με παλιο μαστορα που το ειχε και του εχει ξεμεινει...

Φιλιέρα λεγεται και δεν είναι κανένα εξωτικο εργαλειό! Oύτε ιδιαιτερα ακριβα. Θεωρουνται αναλώσιμα.https://www.skroutz.gr/c/961/spare-parts.html?from=catspan&keyphrase=%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82

4d3da07b55faa.jpg

Last edited:

Κοψτα και φερτα σε εμένα να στα κάνω