Μάστορες τα φώτα σας!!

Mπάμπη τι σταματάει αυτά τα ρουλεμάν πάνω στον 'αξονα όταν αυτός στρέφεται?

Σωστή επισήμανση Σωτήρη.
Στο ένα κοπτικό δεν έχει που να πάει, σταματάει αναγκαστικά γιατί χοντραίνει το στέλεχος. Στο δεύτερο, αυτό για τις χελιδονοουρές, μπορείς να το σταματήσεις με μια πολύ λεπτή χαρτοταινία στο κάτω μέρος.
Δεν χρειάστηκε να το κάνω ποτέ αλλά θεωρώ οτι γίνεται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης Μπάμπη μήπως υπάρχει eshop για το ρουλεμάν; στη Πάτρα δεν το βρήκα Κ το παρηγγηλα . Μη γελάσετε, 6 ,5 ευρώ!! Τελικά ο Κώστας θα μου φτιάξει εκείνο το κουτί μου φαίνεται...

E-shop για ρουλεμάν δεν γνωρίζω, εγώ πάω και τα ψωνίζω Σπύρου Πάτση.
Δεν ξέρω βέβαια τι ποιότητας ρουλεμάν σου παρήγγειλε αλλά η τιμή μου φαίνεται τσιμπημένη.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σωστή επισήμανση Σωτήρη.
Στο ένα κοπτικό δεν έχει που να πάει, σταματάει αναγκαστικά γιατί χοντραίνει το στέλεχος. Στο δεύτερο, αυτό για τις χελιδονοουρές, μπορείς να το σταματήσεις με μια πολύ λεπτή χαρτοταινία στο κάτω μέρος.
Δεν χρειάστηκε να το κάνω ποτέ αλλά θεωρώ οτι γίνεται.

E-shop για ρουλεμάν δεν γνωρίζω, εγώ πάω και τα ψωνίζω Σπύρου Πάτση.
Δεν ξέρω βέβαια τι ποιότητας ρουλεμάν σου παρήγγειλε αλλά η τιμή μου φαίνεται τσιμπημένη.
Τι τσιμπημένη; καμένη! Μου είπε Κ αν δε θέλω επώνυμα, 4,5 το ένα! Τέλος πάντων, έκανα πάλι κάτι δοκιμές με ένα πιο λεπτό δακτύλιο που έχω αλλά απογοητεύτηκα!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τι τσιμπημένη; καμένη! Μου είπε Κ αν δε θέλω επώνυμα, 4,5 το ένα! Τέλος πάντων, έκανα πάλι κάτι δοκιμές με ένα πιο λεπτό δακτύλιο που έχω αλλά απογοητεύτηκα!

Απογοητεύτηκες απο τί ακριβώς;
Δεν έγιναν καλές η χελιδονοουρές ή δεν έγιναν καθόλου; Δηλαδή αν είχες σωστό δαχτυλίδι θα ήταν εντάξει;

Έγιναν πολύ παχιές οι θηλυκές Κ πολύ αδύνατες οι αρσενικές.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έγιναν πολύ παχιές οι θηλυκές Κ πολύ αδύνατες οι αρσενικές.

Λάθος δαχτυλίδι.... Κολυμπάει στην εσοχή μάλλον, έ;

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Λάθος δαχτυλίδι.... Κολυμπάει στην εσοχή μάλλον, έ;
Ακριβώς. Αυτό που τελικά νομίζω είναι ότι υπάρχουν μοναδικά ζεύγη κοπτικό-δακτύλιος όσον αφορά διαστάσεις Κ γωνίες που λειτουργούν σε κάθε jig. Θα προσπαθήσω και finger joints αν και νομίζω πάλι πρέπει να έχω κατάλληλο ζεύγος κοπτικού - δακτυλίου.

Καλημέρα,
θέλω την βοήθειά σας.

έχω έναν χώρο όπου κάνω τις κατασκευές μου, κάτω στην υπόγα περίπου 10 τ.μ.
Με την αγορά του PTS 10 έχω γεμίσει παντού σκόνη και πριονίδι, με σκουπα στην έξοδό του, αλλά δυστυχώς δεν κάνει και πολλά.

Το πρόβλημα μου είναι ότι επειδή έχω μηχανήματα (plotter, κοπτικό βυνιλιών, υπολογιστή κ.α.) φοβάμαι ότι θα τα πηδήξω όλα..
Έχετε καμιά πρόταση/ιδέα τι να κάνω για να διαχειριστώ την σκόνη ή τη να άλλαζα στον χώρο;;

Ευχαριστώ

Μιας και λέμε για το pts , ισχύει Κ σε εσάς ότι η συρρομενη επιφάνεια είναι λίγο ψηλότερη από το υπόλοιπο τραπέζι; αν ναι, πως το αντιμετωπίζετε στις κοπές μεγάλων τεμαχίων;

Last edited:
Αντώνη, επειδή έχω δει τον χώρο σου, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα...δυστυχώς...ούτε χώρο να απομονώσεις το pts έχεις, ούτε σκέπαστρο να φτιάξεις σε αυτό μπορείς λόγω χώρου

μόλις ανοίξει ο καιρός θα κόβεις έξω...και μέχρι να ανοίξει ο καιρός θα καλύψεις τα ευαίσθητα μηχανήματα, πουλάνε στα χρωματοπωλεία μεγάλα και λεπτά πλαστικά σαν αυτά που στρώνουν στα δάπεδα οι μπογιατζήδες...δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο τώρα...

Μιας και λέμε για το pts , ισχύει Κ σε εσάς ότι η αγαπημένη επιφάνεια είναι λίγο ψηλότερη από το υπόλοιπο τραπέζι; αν ναι, πως το αντιμετωπίζετε στις κοπές μεγάλων τεμαχίων;

Τι εννοείς;

Αντώνη, επειδή έχω δει τον χώρο σου, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα...δυστυχώς...ούτε χώρο να απομονώσεις το pts έχεις, ούτε σκέπαστρο να φτιάξεις σε αυτό μπορείς λόγω χώρου

μόλις ανοίξει ο καιρός θα κόβεις έξω...και μέχρι να ανοίξει ο καιρός θα καλύψεις τα ευαίσθητα μηχανήματα, πουλάνε στα χρωματοπωλεία μεγάλα και λεπτά πλαστικά σαν αυτά που στρώνουν στα δάπεδα οι μπογιατζήδες...δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο τώρα...

Εγώ έχω, να πουλήσω το pts και να πάρω κανα πιό σοβαρο εργαλείο..

νομίζεις πως υπάρχει κάποιος τρόπος να κόβεις ξύλα και να μην βγαίνει σκόνη και πριονίδι? απλά δεν γίνεται....

Οχι ρε, δεν γίνεται, αλλά το πριονίδι που βγάζει το pts, απλά, δεν υπάρχει...
Αν δεις το DW735, το μόνο πριονίδι που πρέπει να βγάζει είναι από τον δίσκο μόνο γιατι έχει κατασκευαστεί πολύ καλα..
Βεβαια αυτο πρέπει να μας το επιβεβαιώσει κάποιος που το έχει.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό με το πριονίδι πάντως....δηλαδή πόσο λιγότερο πριονίδι να βγάζει το dewalt σε σχέση με το bosch..δεν ξέρω...ας δοκιμάζει ένας φίλος που το έχει να κόψει 1-2 ξύλα να ανεβάσει μια φώτο να δούμε.