Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλλιτέχνες του Forum τα φώτα σας παρακαλώ.

Έχω ξεκινήσει & φτιάχνω την μολυβοθήκη με το συρτάρι που φαίνετε στο παρακάτω video του φίλου μου.
Είμαι σε καλό (?) δρόμο & κάνω χρήση όλων των εργαλείων που φαίνονται στο video του.
Εδώ έγινε & ένα γερό Test drive για την πριονοκορδέλα της Metabo.
Επίσης "αναγκάστηκα" να μάθω να αλλάζω & να ρυθμίζω (τεντώνω) τις λάμες από 12 mm σε 6 mm & τούμπαλιν.

Όμως δεν γνωρίζω την τακτική του βαψίματος / φινιρίσματος, αυτό το μαυρό φούμο που ρίχνει μετά σαν τάλκ ο YouTuber από το 11.40' & μετά.
Να του ρίξω μαύρο ματ με spray & να ξεμπερδέυω ή είναι κάτι άλλο & τι είναι αυτό ? (Elladistan where?).

O φίλος δεν φοράει γάντια κατά την χρήση της πριονοκορδέλας, για να απαντηθεί & κάποιο σχετικό ερώτημα σε άλλο νήμα.

https://youtu.be/shlkHjoqWWI

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Στην αρχη νομισα οτι ειναι σκονη γραφιτη, αλλα στο παρακατω βιντεο απο 11:22 και μετα λεει κατι για fibers σε διαφορα χρωματα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το βρηκα
http://www.flockit.com/index.php/products/suede-tex/mini-flocker-kits.html

cbfdim Σε ευχαριστώ.

Θα το ψάξω & από την Ελλάδα μήπως το βρω (είδη Ζωγραφικής, Plaisio, Hobby κλπ).

Το καλό είνα ότι στο παραπάνω χρήσιμο link που έβαλες, στο κάτω μέρος έχει free PDF, με How to Apply.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ονομάζεται φλόκος και είναι τακτικη που χρησιμοποιούμε οι μοντελάδες.

βασικά πολύ ψιλή ίνα συνθετικού υλικού που αφού βάλεις κόλλα το πετάς με ένα κοσκινο απο πάνω και γίνεται σαν μοκέτα..

Μισο να ψάξω να το βρω Ελλάντα.

Κάνε το καλό Αντώνη & ρίχτο στον ..ψηλό.

Μάστορες καλησπέρα, φίλος πήρε τελικά την συλλογή της Makita 10.8V με το κρουστικό δράπανο και τη σέγα, για τις μπαταρίες κ αυτός!

Είχε ένα Makita DF330D χαλασμένο το οποίο τρίζει πάρα πολύ όταν δουλευει, το άνοιξαμε και το μοτέρ είναι μια χαρά. Όποτε το θέμα είναι στο κιβώτιο με τα γρανάζια.

καθώς το ανοίγαμε λοιπόν προσεκτικά, όμορφα και σημειώνοντας κουνήσαμε το πανάκι που είχαμε βάλει το γρανάζια και έγινε της τρελης...! :furious3: Δεν παίζει να το ξαναδέσουμε!

Έχετε ιδέα αν υπάρχει Service manual η κάποιο Video που να δείχνει το Service του κιβωτίου;

Ψήνω να ανοίξω το δικό μου, που είναι ίδιο αλλά φοβάμαι μήπως πάρω παραμάσχαλα και τα δικά του γρανάζια... :flipout:

To ανταλλάκτικό βέβαια υπάρχει, και το βρίσκω και στο ebay γύρω στα 25 ευρώ.

Για πείτε...

Καλημέρα και πάλι και συγγνώμη για το διπλό ποστ, λοιπόν βρήκα ένα βίντεο που δείχνει το ίδιο εργαλείο που έχω, πιστεύω ότι κάτι θα κάνω, θα το δοκιμάσω το βραδάκι.

Επίσης, αξίζει να δείτε το προφίλ του συγκεκριμένου χρήστη στο Youtube, έχει ένα πολύ όμορφο εργαστήριο και έχει κατασκευάσει πολύ ωραία πράγματα, σίγουρα θα σας αρέσουν!

βιντεο

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

http://www.ebay.com/itm/1-SQM-Black...441148?hash=item3cedd8b93c:g:D64AAOSwpDdU5KOi

ή να βάλω μια "αδύνατη" τσόχα αν υπάρχει ?

Κώστα δες στο Πλαίσιο.
Παλιά έπαιρνα αλλά μόνο σε πράσινο, το χρησιμοποιούσα σαν γκαζόν σε μακέτες.
Νομίζω οπμως οτι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τσολχα αυτοκόλλητη. Υπάρχει στα είδη ταπετσαρίας.
Αν δεν βρείς μπορώ να σου δώσω εγώ αλλά μόνο σε μαύρο.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κώστα δες στο Πλαίσιο.
Παλιά έπαιρνα αλλά μόνο σε πράσινο, το χρησιμοποιούσα σαν γκαζόν σε μακέτες.
Νομίζω οπμως οτι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τσολχα αυτοκόλλητη. Υπάρχει στα είδη ταπετσαρίας.
Αν δεν βρείς μπορώ να σου δώσω εγώ αλλά μόνο σε μαύρο.

:a0210:

Καλημέρα και πάλι και συγγνώμη για το διπλό ποστ, λοιπόν βρήκα ένα βίντεο που δείχνει το ίδιο εργαλείο που έχω, πιστεύω ότι κάτι θα κάνω, θα το δοκιμάσω το βραδάκι.

Επίσης, αξίζει να δείτε το προφίλ του συγκεκριμένου χρήστη στο Youtube, έχει ένα πολύ όμορφο εργαστήριο και έχει κατασκευάσει πολύ ωραία πράγματα, σίγουρα θα σας αρέσουν!

βιντεο

Γνωστός "δράστης"
Ο άλλος Γερμανός ειναι ο Cosmas

Sent from my iPad using Tapatalk

Μάστορες καλημέρα,
Χρειάζομαι μία βοήθεια για μια κατασκευή που κάνω.
Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρώ αρσενικό ρευματολήπτη σαν και αυτόν της Wolfcraft?
ΓŽΒ‘ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΌΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒΏΓŽΒ»ΓŽΒ·́Γβ‚¬Γβ€žΓŽΒ·Γβ€š Wolfcraft 01.jpg

Εχω ψάξει και εκεί αλλά έχει με πολλούς πόλους (3-5 πόλους).
Σκέφτηκα μήπως το πάρω και αφαιρέσω αυτούς που δεν χρειάζομαι αλλά δεν ξέρω εάν βάση διαμέτρου θα μπορεί να "χωνευτεί" το θυληκό φίς σούκο.

Δεν έχουν καμία σχέση αυτα τα φις που λες με τα 3-5 πιν . Αυτα ειναι για τριφασικα ρεύματα και με μεγαλύτερο μέγεθος απο τα κλασσικα σουκο .

Το υποπτευόμουν αυτό που λές και σ' ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση.
Μήπως γνωρίζεις που μπορώ να βρώ κάτι σαν αυτό που ψάχνω?

Θέλω να βάλω κάγκελα στη ταράτσα, όσο πιο απλά γίνεται, περίπου 22-23 μέτρα συνολικά. Δεν το έχω με τα σίδερα.
Γνωρίζει κάποιος σιδερά (οικονομικό) στη γύρω από εμένα περιοχή ή να έρχεται να αναλάβει;
Ξέρω δύσκολα άλλα λέω μήπως!