Μάστορες τα φώτα σας!!

Τι μεταφορικά έχει για τον D4?
Θέλω και εγώ ένα τέτοιο η τον VC4

Bγαινει 22.40 ευρω συνολικα (5.56 Registered with tracking) και σου δινει και επιλογη απο κατι φτηνο για δωρo. Εγω εχω βαλει ενα φλασακι ΟΤG στα 8GB.

Eχω καταληξει εδω για φορτιστη
https://www.zapals.com/nitecore-d4-smart-lcd-battery-charger-for-imr-li-ion-lifepo4-ni-mh-nicd.html

και μπαταριες εδω
http://www.e-fakos.gr/Μπαταρία-panasonic-ncr18650b-li-ion-3.7v-3400mah-pan3400-panasonic

Για καποιο λογο η χρεωστικη visa που εχω δεν δουλεψε χτες (εχει ημ. ληξης 03/17) και εχω κολλησει. Αλλα τη Δευτερα θα παω eurobank να βγαλω καινουρια.

Πολυ καλη επιλογη και για φορτιστη και για μπαταρια για φακο!
Υπ'οψιν ομως, οι συγκεκριμενες μπαταριες γραφουν οτι ειναι χωρις προστασια και θελει ιδιαιτερη προσοχη πανω στο φακο να μην ξεφορτισει πανω απο τα ~2.3-2.5 βολτ.

Πολυ καλη επιλογη και για φορτιστη και για μπαταρια για φακο!
Υπ'οψιν ομως, οι συγκεκριμενες μπαταριες γραφουν οτι ειναι χωρις προστασια και θελει ιδιαιτερη προσοχη πανω στο φακο να μην ξεφορτισει πανω απο τα ~2.3-2.5 βολτ.

Μιχαλη μολις τελειωσα την ηλεκτρονικη εκδοση νεας καρτας Visa και τα παρηγγειλα. Νομιζω οτι οι μπαταριες εχουν τιμη καλυτερη και απο εξωτερικο.
Η προστασια κυριως με απασχολει στην φορτιση και οχι στην αποφορτιση, και γι'αυτο παιρνω και καλο φορτιστη.
Παντως οι ultrafire protected που εχω αν και κατακριτεες ως αχρηστες, εχουν κρατησει 5 χρονια (με λιγες φορτισεις ομως).

στο e-fakos ειδα και 18650 με ετοιμα πονταρισμενα λαμακια. Και λεω να ανοιξω το 18v B&D σκουπακι να δω τι εχει μεσα και να παραγγειλω 5 να τις αλλαξω ή αν το δω δυσκολο να βρω καποιον να τις κολλησει σε pack.

Ναι οντως Γιαννη, η τιμη της μπαταριας ειναι πολυ ανταγωνιστικη! Good find!

Για την προστασια ομως υπαρχει θεμα, πως θα τσεκαρεις αν η μπαταρια πεσει κατω απο 2.5ν? Γιατι ανετα μπορει να πεσει κατω απο 2.5 βολτ χωρις να το παρεις χαμπαρι.
Εκτος και εαν καθε φορα μετα την βολτα τις βγαζεις και τις φορτιζεις.

Με τις ultrafire δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα, περα απο το γεγονος οτι η αναγραφομενη χωρητικοτητα ηταν περιπου η μιση απο οτι στην πραγματικοτητα. Αγοραζες μπαταρια των 2500mA και δεν ηταν ουτε 1500μΑ..

Σε φακους, οι μονες μπαταριες χωρις προστασια που εχω -εξ αναγκης- ειναι για ορισμενους φακους οπου οι protected δεν χωρουν λογω μεγαλυτερου μεγεθους.

Για το σκουπακι καλη ιδεα να τσεκαρεις την συνδεσμολογια και εαν βοηθουν οι ετοιμες με το λαμακι, εχει καλως. Αλλιως καλυτερα να στις κολλησουν. Εαν 'τραυματιστει' μια μπαταρια με ατσαλο κολλημα, θα υποφερει ολο το pack.

Ναι οντως Γιαννη, η τιμη της μπαταριας ειναι πολυ ανταγωνιστικη! Good find!

Για την προστασια ομως υπαρχει θεμα, πως θα τσεκαρεις αν η μπαταρια πεσει κατω απο 2.5ν? Γιατι ανετα μπορει να πεσει κατω απο 2.5 βολτ χωρις να το παρεις χαμπαρι.
Εκτος και εαν καθε φορα μετα την βολτα τις βγαζεις και τις φορτιζεις.

Με τις ultrafire δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα, περα απο το γεγονος οτι η αναγραφομενη χωρητικοτητα ηταν περιπου η μιση απο οτι στην πραγματικοτητα. Αγοραζες μπαταρια των 2500mA και δεν ηταν ουτε 1500μΑ..

Σε φακους, οι μονες μπαταριες χωρις προστασια που εχω -εξ αναγκης- ειναι για ορισμενους φακους οπου οι protected δεν χωρουν λογω μεγαλυτερου μεγεθους.

Για το σκουπακι καλη ιδεα να τσεκαρεις την συνδεσμολογια και εαν βοηθουν οι ετοιμες με το λαμακι, εχει καλως. Αλλιως καλυτερα να στις κολλησουν. Εαν 'τραυματιστει' μια μπαταρια με ατσαλο κολλημα, θα υποφερει ολο το pack.

Aκυρο το σκουπακι. Μολις το ανοιξα και εχει NiMh παρα πολλες. Mονο ετοιμο pach αν βρω και αν συμφερει.

Τελειωσα το τριψιμο στις καρεκλες και θελω τα φωτα σας για το βαψιμο.υπαρχει ριπολινη σε αποχρωση τικ και εαν ναι ποια; η να το περασω με βερνικη σε αποχρωση τικ .ασταρη θελει;;

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Μιχαλη μολις τελειωσα την ηλεκτρονικη εκδοση νεας καρτας Visa και τα παρηγγειλα. Νομιζω οτι οι μπαταριες εχουν τιμη καλυτερη και απο εξωτερικο.
Η προστασια κυριως με απασχολει στην φορτιση και οχι στην αποφορτιση, και γι'αυτο παιρνω και καλο φορτιστη.
Παντως οι ultrafire protected που εχω αν και κατακριτεες ως αχρηστες, εχουν κρατησει 5 χρονια (με λιγες φορτισεις ομως).

στο e-fakos ειδα και 18650 με ετοιμα πονταρισμενα λαμακια. Και λεω να ανοιξω το 18v B&D σκουπακι να δω τι εχει μεσα και να παραγγειλω 5 να τις αλλαξω ή αν το δω δυσκολο να βρω καποιον να τις κολλησει σε pack.

Οι μπαταριες που δεν διαθετουν προστασια θα πρεπει να συνδεθουν σε bms για προστασια φορτισης - αποφορτισης διαφορετικα, υπο συνθηκες, μπορει να γινουν επικινδυνες.
Για τις ultrafire, υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες, αλλες ειναι σκυλια και αλλες μαπα.
Μπορεις να αντικαταστησεις τις NiMh απο το σκουπακι με 18650 + κυκλωμα bms (18V), και κρατας τον ιδιο φορτιστη.

αν ειναι μια μονο, τι κυκλωμα να προστεθει? δεν υπαρχει λογος περα απο τον φοβο της βαθιας αποφορτισης.
Μιλαμε για φακο.

η ιδεα για την χρηση του ιδιου φορτιστη στο σκουπακι κολλαει στα.
- δεν θα εχει το ιδιο προφιλ/αλγορυθμο φορτισης. αυτο θα κανει κακο για την μακροζωια των μπαταριων
- η αναλογια των νικελιου/λιθιου θα πρεπει να ειναι 3/1. Αν οι πρωτες ειναι 15 (μαλλον) τοτε ειμαστε Οκ, θα χρειαστουν 5 λιθιου. Αλλιως υπαρχει θεμα

Σωστες οι παρατηρησης σου αλλά εγραψα γενικα για bms + unprotected.
Eφοσον οι μπαταριες ειναι συνδεδεμενες με bms δεν υπαρχει προβλημα για την χρηση του παλιου φορτιστη, που στην ουσια ειναι ενα απλο τροφοδοτικο.
Σωστα, πρεπει να χρησιμοποιησει 5 μπαταριες 18650, γι' αυτο εγραψα 18650 + κυκλωμα bms (18V), για να κανει καποιος τη μετατροπη υποτιθεται oτι γνωριζει τι παει να κανει και πως η ονομαστικη ταση της NiMh είναι 1,2 V και της 18650 3,7V.

ξεχασα να γραψω οτι υπαρχει, υπο συνθηκες, κινδυνος εκρηξης στις unprotected, ειτε απο υπερφορτιση ειτε απο αποφορτιση

Last edited:
Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Τελειωσα το τριψιμο στις καρεκλες και θελω τα φωτα σας για το βαψιμο.υπαρχει ριπολινη σε αποχρωση τικ και εαν ναι ποια; η να το περασω με βερνικη σε αποχρωση τικ .ασταρη θελει;;

Βερνικακι εμποτισμου σε οτι αποχρωση θελεις και τελικο θα ελεγα σατινε βερνικι κρουστας με το πιστολι Βασιλη.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Πως μπορω να χρωματισω ενα λαδι, πχ αυτα τα λαδια απο το ικεα?

Με χρωστικές μπορείς να κάνεις εύκολα την δουλειά σου!
Δεν ξέρω που θα βρεις όμως! :p

Παιδες καλησπέρα. Ξέρει κανεις κάποια "δυνατή" εταιρία που να βγάζει ΚΑΛΑ τρυπάνια κοβαλτίου. Για δυσκολα τρυπήματα...υπάρχουν κοβαλτίου και κοβαλτίου τρυπάνια. Κάτι που να εχετε ήδη δοκιμάσει σε σκληρά μέταλλα και να τα κόβουν σα βουτυρο που λεμε...

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Παιδες καλησπέρα. Ξέρει κανεις κάποια "δυνατή" εταιρία που να βγάζει ΚΑΛΑ τρυπάνια κοβαλτίου. Για δυσκολα τρυπήματα...υπάρχουν κοβαλτίου και κοβαλτίου τρυπάνια. Κάτι που να εχετε ήδη δοκιμάσει σε σκληρά μέταλλα και να τα κόβουν σα βουτυρο που λεμε...

https://www.toolstore.gr/trypania-kovaltioy-izar-ispanias-c-261_465.html#.WNAg_5HiWhA

Το παν ειναι ομως οι σωστες στροφες, το λαδι και το δραπανο να εχει ροπη και δυναμη να κανει η δουλεια.

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ψαχνω για κατι καλυτερο απο τα Ισπανικα...καμιά αλλη ιδεα??

Να ξέρεις όμως ότι τα συγκεκριμένα είναι από τα καλύτερα.