Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Εγω εχω ενα wolfcraft, πιο μικρο μοντελο μαλλον και πιο παλιο και εχει αντεξει πολλα. Το ειχα παρει ομως γυρω στο 70αρι αν θυμαμαι καλα.

Λογικά θα είναι αυτό
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=9777
είναι ενδιαφέρον αλλά για 70 κιλά

Σαραντη αν δεν το ζορίζεις πάρε το φθηνό εγώ έχω πάρει ένα πολύ φθηνο που έχει το Leroy για να κουβαλάω υλικά και εργαλεία από το αμάξι στο έργο και πίσω και μετά από 1 χρόνο είναι μια χαρά. Όλα τα σημεία που ζορίζονται είναι μεταλλικά οπότε αν δεν κάνεις καφρίλα με πολύ βάρος δεν υπάρχει περίπτωση να γεράσει από μόνο του.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σαραντη αν δεν το ζορίζεις πάρε το φθηνό εγώ έχω πάρει ένα πολύ φθηνο που έχει το Leroy για να κουβαλάω υλικά και εργαλεία από το αμάξι στο έργο και πίσω και μετά από 1 χρόνο είναι μια χαρά. Όλα τα σημεία που ζορίζονται είναι μεταλλικά οπότε αν δεν κάνεις καφρίλα με πολύ βάρος δεν υπάρχει περίπτωση να γεράσει από μόνο του.

Κι εγώ αυτό σκέφτομαι απλά καμιά φορά αγοράζεις κάτι φθηνό και στη πορεία μπορεί να το μετανιώσεις γιατί δε σε καλύπτει τελικα...
Έχω μπερδευτεί...

εγώ πάλι έχω ένα σαν αυτό....
http://www.praktiker.gr/p/karotsi-metaforas-1021-1-350kg-511

PP_126229.jpg

όλο σιδερένιο, με συμπαγείς τροχούς, το οποίο το είχε ένας 80χρόνος για 40-50 χρόνια αφημένο έξω στο κήπο του (κάποια στιγμή θα το τρίψω και το περάσω μίνιο) και μου το έδωσε (αφού πλέον δεν πρόκειται να μεταφέρει κάτι)...και έχω μεταφέρει ότι μπορείς να φανταστείς, καναπέδες, ψυγεία, κουζίνα και πλυντήρια... η γνώμη μου δηλαδή είναι να πάρεις κάτι που να σηκώνει κιλά και να αντέχει στο χρόνο.

Έχω ένα τέτοιο στο εξοχικό. Όντως δεν παθαίνει τπτ ΑΛΛΑ δεν είναι πτυσσόμενο και δεν ξέρω αν συμβαίνει μόνο σε εμένα αλλά όλο χαλάνε οι σαμπρέλες και έχουν και 5 ευρώ.....

Δεν έδωσα βάσει έμεινα στην φωτογραφία γιατί εμένα είναι ολόιδιο με αυτόν της φωτογράφιας. Τσουλανε πολύ πιο ωραία οι φουσκωτές αλλά πολύ σαμπρέλα

Δεν έδωσα βάσει έμεινα στην φωτογραφία γιατί εμένα είναι ολόιδιο με αυτόν της φωτογράφιας. Τσουλανε πολύ πιο ωραία οι φουσκωτές αλλά πολύ σαμπρέλα

Βάζεις υγρό (π.χ. Oregon) στις σαμπρέλες και είσαι άρχοντας! Δεν σκάνε με τιποτα μετά!

Οι σαμπρέλες χαλάνε συνήθως όταν αφήνουμε τα λάστιχα να ξεφουσκώσουν με αποτέλεσμα να περάσει μηχανική καταπόνηση στο εσωτερικό του τροχού. Για το υγρό που γράφει ο φίλος diabolic δεν έχω ακούσει, ένα link θα ήταν χρήσιμο.

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Οι σαμπρέλες χαλάνε συνήθως όταν αφήνουμε τα λάστιχα να ξεφουσκώσουν με αποτέλεσμα να περάσει μηχανική καταπόνηση στο εσωτερικό του τροχού. Για το υγρό που γράφει ο φίλος diabolic δεν έχω ακούσει, ένα link θα ήταν χρήσιμο.

https://www.amazon.co.uk/HIGH-PERFORMANCE-LAWNMOWER-TYRE-SEALANT/dp/B00ISW7RKI

Σαν αυτό.

γρηγορες αποριες...

1. Τι ειναι η προκοψη?

2. τι διαφορα εχουν οι joiner/planner?

Re: Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

εγώ πάλι έχω ένα σαν αυτό....
http://www.praktiker.gr/p/karotsi-metaforas-1021-1-350kg-511

PP_126229.jpg

όλο σιδερένιο, με συμπαγείς τροχούς, το οποίο το είχε ένας 80χρόνος για 40-50 χρόνια αφημένο έξω στο κήπο του (κάποια στιγμή θα το τρίψω και το περάσω μίνιο) και μου το έδωσε (αφού πλέον δεν πρόκειται να μεταφέρει κάτι)...και έχω μεταφέρει ότι μπορείς να φανταστείς, καναπέδες, ψυγεία, κουζίνα και πλυντήρια... η γνώμη μου δηλαδή είναι να πάρεις κάτι που να σηκώνει κιλά και να αντέχει στο χρόνο.

Έχω ήδη ένα παρόμοιο αλλά έλεγα να πάρω κι ένα πτυσσόμενο για να μπαίνει στο αυτοκίνητο όταν μεταφέρω τα εργαλεία μου

γρηγορες αποριες...

1. Τι ειναι η προκοψη?

2. τι διαφορα εχουν οι joiner/planner?

1) Αν δεν κάνω λάθος (ας με διορθώσει κάποιος πιο ειδικός), στην πρόκοψη πριν να κοπεί το τεμάχιο περνάει από έναν ακόμα δίσκο (πιο μικρό σε διαστάσεις και με μικρότερο ύψος κοπής) έτσι ώστε όταν φτάσει στον κύριο δίσκο να γίνει πιο εύκολα η κοπή χωρίς μείωση του αριθμού των στροφών λόγω φορτίου.
Δεν γνωρίζω βέβαια σε τι ύψος κόβει ο πρώτος δίσκος αλλά λογικά κοντά ή λίγο παραπάνω από την μέση θα είναι.

2) planner=πλάνη. Κάνει το ξύλο επίπεδο (από την μία μεριά). Για να κάνεις το ξύλο επίπεδο και ακριβώς ίδιο με την άλλη μεριά χρησιμοποιείς τον jointer - Ξεχονδριστήρα. Επιπλέον με την χρήση του ξεχονδριστήρα μπορείς να κατεβάσεις το ξύλο στο πάχος που θες.

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

1) Αν δεν κάνω λάθος (ας με διορθώσει κάποιος πιο ειδικός), στην πρόκοψη πριν να κοπεί το τεμάχιο περνάει από έναν ακόμα δίσκο (πιο μικρό σε διαστάσεις και με μικρότερο ύψος κοπής) έτσι ώστε όταν φτάσει στον κύριο δίσκο να γίνει πιο εύκολα η κοπή χωρίς μείωση του αριθμού των στροφών λόγω φορτίου.
Δεν γνωρίζω βέβαια σε τι ύψος κόβει ο πρώτος δίσκος αλλά λογικά κοντά ή λίγο παραπάνω από την μέση θα είναι.

2) planner=πλάνη. Κάνει το ξύλο επίπεδο (από την μία μεριά). Για να κάνεις το ξύλο επίπεδο και ακριβώς ίδιο με την άλλη μεριά χρησιμοποιείς τον jointer - Ξεχονδριστήρα. Επιπλέον με την χρήση του ξεχονδριστήρα μπορείς να κατεβάσεις το ξύλο στο πάχος που θες.

Και γυρναει αναποδα!

Ένα μικρός δίσκος που κινείται αντίστροφα από τον μεγάλο κόβει την κάτω πλευρά και έπειτα ο μεγάλος κόβει την επάνω ώστε να έχουμε δύο καλές πλευρές χωρίς ξεφτισμα.

Ένα μικρός δίσκος που κινείται αντίστροφα από τον μεγάλο κόβει την κάτω πλευρά και έπειτα ο μεγάλος κόβει την επάνω ώστε να έχουμε δύο καλές πλευρές χωρίς ξεφτισμα.

Ναι αυτό ξεχασα να το σημειώσω!

1. εγω νομιζα οτι ο δισκος εχει ενα ειδικο δοντι (ή ανα ζευγη 2 διαφορετικα) που κοβει διαφορετικα.

2. Μαλιστα.. Αρα περναμε το ξυλο απο την πανω μερια του μηχανηματος για να γινει επιπεδο. και μετα αναποδα απο την κατω για να εχουμε παραλληλο το επιπεδο της αλλης πλευρας

Ξέρει κανείς τι βίδες είναι αυτές οι χρυσαφί που έχουν όλα τα έπιπλα βεράντας και που τις βρίσκουμε? Έχουν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τις ασημί γαλβανισμένες ?

Betadeltaepsilonsigmaf%20betaepsilonrhonutaualphasigmaf_zpss3oi7lef.jpg

Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δοκιμάσει πολλαααααααααα σετ στην ζωή του σαν μάστορας, οπότε ας αρχίσει με οποίο θέλει!

μια ηλεκτρολογικη ερωτηση

αφου ξανασυναρμολογησα την πριζα που παιρνει το πλυντηριο, ειπα να τσεκαρω για κανενα βραχυκυκλωμα με το πολυμετρο.
Γιατι μου εβγαλε ενδειξη συνεχειας μεταξυ του ουδετερου και της φασης?
Η ασφαλεια του πλυντηριου στον πινακα ηταν ανεβασμενη, αλλα η κεντρικη και του διαρροης κατεβασμενες.

Μετα εβαλα την πριζα του πλυντηριου και δεν εγινε κανενα μπαμ ουτε και ο διαρροης επεσε
Αν λογω του κυκλωματος ειναι φυσιολογικο τοτε ΟΚ, δεν εχω ορεξη να σκαλισω εγω περισσοτερο. Αλλιως να φωναξω ηλεκτρολογο