Μάστορες τα φώτα σας!!

Re: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Ακριβως. Πιο αργα, πιο ελεγχομενα, δεν τραβανε το ξυλο πανω και ειδικα στο κολωνατο το τρυπημα ειναι πιο καθαρο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δίνω βάρος στο μπροστά πέλμα καθ' όλη την διαδρομή (πλην των τελευταίων 10εκ για να μην "σκάψει" στο τελείωμα). Δοκίμασα και πολύ πάνω από 5 κιλά αλλά τίποτα. Το μόνο που πλανίζει είναι η αρχή της σανίδας και μετά το τελείωμα όταν δεν χαλαρώνω την πίεση στο τέλος.

Α, επίσης ο αντάπτορας αναρρόφησης δεν κουνάει καθόλου σαν να είναι μαγκωμένος. Δεν με πολυνοιάζει να την επιστρέψω γιαυτό το πρόβλημα.

Καλημέρα στην παρέα.

Όπως είχα γράψει πριν λίγες μέρες, είμαι στην αναζήτηση δισκοπρίονου. Είμαι σε ένα δίλημμα. Από τη στιγμή που έχω το 12βολτο GSB της bosch, αξίζει να πάω στο GKS? Γνωρίζω για τις διαστάσεις που κόβει και στο άμεσο μέλλον δε νομίζω να ασχοληθώ με πιο χοντρό ξύλο πέρα τους 1,5 με 2mm. Επίσης το "εργαστήριο μου" δυστυχώς είναι σε βεράντα μιας και γενικά βολεύουν τα μικρά εργαλεία.

Από την άλλη δεν ξέρω. Αξίζει γενικά η αγορά δεδομένου και της τιμής του έναντι άλλων δισκοπρίονων (ηλεκτρικά όμως), σε καλύτερη τιμή?

Απάντηση: Τελικα τι εργαλειο να επιλεξω? Συζητηση περι εργαλειων απο ερασιτεχνες

Εχω το gks το 10 βολτο και για ξυλο εως 25mm ειναι μανουλα .ελαφρη,βολικο και κοφτερο!

Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Δίνω βάρος στο μπροστά πέλμα καθ' όλη την διαδρομή (πλην των τελευταίων 10εκ για να μην "σκάψει" στο τελείωμα). Δοκίμασα και πολύ πάνω από 5 κιλά αλλά τίποτα. Το μόνο που πλανίζει είναι η αρχή της σανίδας και μετά το τελείωμα όταν δεν χαλαρώνω την πίεση στο τέλος.

Α, επίσης ο αντάπτορας αναρρόφησης δεν κουνάει καθόλου σαν να είναι μαγκωμένος. Δεν με πολυνοιάζει να την επιστρέψω γιαυτό το πρόβλημα.

Ρε συ δημητρη, το ξυλο ειναι επιπεδο? Μηπως οχι και τη σηκωνει τη πλανη στο τελος?

Re: Απάντηση: Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Ρε συ δημητρη, το ξυλο ειναι επιπεδο? Μηπως οχι και τη σηκωνει τη πλανη στο τελος?

Πριν από κάνα 2ωρο δοκίμασα να πλανίσω την στενή πλευρά (2εκ) της σανίδας και έγινε δουλειά αν και με αρκετό κυματάκι. Το απόγευμα θα δοκιμάσω συνεχόμενα σε ότι ρετάλι έχω στο υπόγειο, φαρδιά και στενά, και θα σας πω. Νεκ, το ξύλο φαίνεται επίπεδο.

Λοιπόν, την βάζεις στο κουτί και παίρνεις άλλη τώρα που είναι νωρίς και έχει αποθεματα.
Σωστόοος. Την γύρισα πίσω αλλά όλες που είχε, είχαν το ίδιο θέμα με τον αντάπτορα αναρρόφησης. Το παιδί εκεί δεν ήξερε να μου πει αν δεν κάνουμε κάτι σωστά και οι δύο, πάντως ο αντάπτορας δεν κουνιότανε σε 3 που κοιτάξαμε. Τέλος πάντων, ας καταφέρω να πλανίσω καμιά σανίδα και δεν με νοιάζει η αναρρόφηση.

Ο ανταπτορας μπαινει -βγαινει κουμπωτα .δηλ περιστρεφεις λιγο αριστερα η δεξια ξεκουμπωνη τον βγαζεις .

Μετά την αλλαγή, η καινούργια πλάνη πλανίζει κανονικά τα πάντα. Το εργαλείο δίνει την αίσθηση ότι κάνει καλή δουλειά. Μένει να συνηθίσω μόνο το βάθος κοπής για να έρχεται η σανίδα επίπεδη (όταν είναι πιο φαρδιά από το πλάτος της πλάνης)

Ο αντάπτορας δεν περιστρέφεται ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Είδα ξανά το βίντεο του Lidl για την πλάνη και πρόσεξα ότι ο αντάπτορας είναι λίγο διαφορετικός στην εμφάνιση από αυτόν που έχω. Ίσως να άλλαξαν έκδοση και να ξέχασαν να ενημερώσουν το manual.

οχι καβουρα ρε συ..
με το χερι στριβει απλα θελει αρκετη δυναμη. εγω νομιζα πως θα το σπασω αλλα ξαφνικα βγηκε

Χαίρομαι που η νέα σου πλάνη κάνει δουλειά!
Αντάπτορα εννοείς την τάπα που εναλλασει πλευρά για εξαγωγή πριονιδιων ?
Τραβηχτος βγαίνει, πιάνει με ένα ελασματακι στο εσωτερικό της θήκες του.

Όταν βγει την πρώτη φορά ο αντάπτορας (βλέπε τα σήματα με το λουκέτο πάνω στην πλάνη, αριστερά ξεκλειδώνει) εκεί που μαγκώνει στον κόκκινο σωλήνα θα σου έχει αφήσει ένα άσπρο αποτύπωμα.
Δώσε του ένα ελαφρύ τρίψιμο με ένα γυαλόχαρτο ή με μια ψιλή λιμούλα κ θα λυθεί για πάντα το προβληματάκι σου.

Και εγώ που έκανα μια δοκιμή με την πλάνη στην αρχή μου πλάνιζε το ξύλο και δεν έκανε τίποτα μετά από κάνα δυο πλανίσματα πλάνιζε κανονικά, αλλά θέλουμε και κάποια μαθήματα. Ο Κώστας έχει δίκιο κάνε αυτό που σου λέει. Πώς φαίνεται ο μάστορας που έχει πήρα!!!:grinning-smiley-043

Οι σφιγκτήρες DEXTER τι λένε? Πήρα τον παρακάτω και δείχνει καλός, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει κι άλλον για να έχω μέτρο σύγκρισης. Θέλω να πάρω έναν ακόμη μεγαλύτερου μεγέθους. Γενικά τα εργαλεία DEXTER αξίζουν? Από τιμές καλά τα πάνε.

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...s-f-dexter-me-megisto-anoigma-300mm-61353236/